June 5

Kryptovalutor som investeringsform – är det en bra ide? – Samuelssons Rapport

Last Updated on 22 August, 2022 by Håkan Samuelsson

Kryptovalutor som investeringsform – är det en bra ide? – Samuelssons Rapport

Kryptovalutor har blivit en allt mer attraktiv investeringsform, både av mindre sparare och stora miljardärer som Teslas vd Elon Musk. Det ökade intresset har lett att kapitalisering av marknaden för kryptovalutor till över 2.200 biljoner amerikanska dollar idag.

Allt fler väljer att inkludera kryptovalutor till sin investeringsportfölj. Men med tanke på den höga volatiliteten och risker associerade med dem. Hur väl står sig kryptovalutor gentemot andra investeringsformer?

Vilka är de 5 trendigaste kryptovalutorna just nu?

Idag finns det mer en tusen olika kryptovalutor. Varje kryptovaluta bygger på sin egna unika teknik, begränsat utbud av mynt och kommer med olika framtidsutsikter.

För att hjälpa dig på vägen har vi tagit fram en lista över de 5 trendigaste kryptovalutorna på marknaden som du definitivt bör hålla koll på!

  • Lucky Block (LBOCK) – Nykomlingen inom kryptovaluta

Men medan vissa kryptovalutor har blivit alltför dyra att köpa, så har andra alternativa former av kryptovalutor, som lott-baserade Lucky Block ökat i popularitet. Lucky Block hamnar på vår första plats för att den skiljer sig radikalt från andra valutor och har goda framtidsutsikter. Denna kryptovaluta bygger på ett lotteri plattform där bolaget använder LBLOCK, alltså plattformens egna mynt, för att betala ut transaktionsavgifter och lottokuponger inom själva plattformen.

Liksom andra kryptovalutor har LBLOCK stor volatilitet. Men mycket talar för en ökad tillväxt och att detta kommer att bli en erkänd valuta i onlinespel branschen. Bland annat för att:

  • Ny unik kryptovaluta – En innovativ decentraliserad kryptovaluta i en helt unik lotteri-nisch. Mynten kan köpas till en lägre insats än om du köper större kryptovalutor.
  • Hög potentiell avkastning – Denna nykomling har nått ett marknadsvärde på 1 miljard dollar i rekordfart och denna ökning spås fortsättas.
  • Marknadsföringskampanj – Bolaget som driver kryptovalutan har satsat stort i diverse kampanjer för att öka medvetenheten.

 

  • Bitcoin (BTC) – Välkänd och stabil kryptovaluta

Med sitt marknadsvärde på nära 11.000 miljarder svenska kronor, så är den ursprungliga kryptovalutan Bitcoin den överlägset största kryptovalutan på marknaden.

Denna kryptovaluta körs på en blockkedja, alltså en databas som registrerar alla transaktioner. I tillägg använder dem en så kallad “proof-of-work” teknik som möjliggör överföringar av kryptotillgångar på ett säkert och skyddat sätt.

Bitcoins höga värde kan även härledas till att kryptovalutan finns i ett begränsat antal mynt. Totalt beräknas det att det kommer att finnas runt 21 miljarder Bitcoin. Med en begränsad tillgång mynt i kombination med allt högre efterfrågan anser många experter att framtidsutsikterna ser lovande ut för valutan.

  • Ethereum (ETH) – Den näst största kryptovalutan

Ethereum skapades av Toronto-baserade programmeraren Vitalik Buterin och en grupp programmerare i 2015. Idag är Ethereum den näst största kryptovalutan i världen.

Kryptovalutan följer den ursprungliga blockkedje-teknologin som Bitcoin uppfann. Men den skiljer sig i dess kapacitet och syfte; Ethereums blockkedja är programmerbar och kan användas på många områden, bland annat DeFi-protokoll och NFTs.

Även om Ethereum har ett obegränsat utbud, så kan det enbart utvinnas cirka 18 miljoner Ether årligen. Denna begränsning har bidragit till att valutan har ett högt marknadsvärde och är mindre volatil än andra valutor.

  • Tether (USDT) – En mindre volatil kryptovaluta

Tether är en mindre känd kryptovaluta som skapades 2015 och har en av de största handelsvolymerna. Denna digitala valuta är ett “stablecoin”, vilket betyder att den är knuten till fiat-valutor som US-dollar och euro. Detta gör att den behåller ett värde som motsvarar dessa valörer och bidrar till att dess marknadsvärde är inte svänger lika mycket som andra digitala valutor.

Denna lägre volatilitet är något som uppskattas av investerare som söker mindre risk i sina kryptotillgångar. Precis som andra kryptovalutor använder Tether blockkedjeteknik och kryptografi för att hantera och lagra valutor säkert.

  1. Dogecoin – Skämtmyntet som har blivit Elon Musks favorit krypto

Dogecoin är kryptovalutan som finns på allas läppar. Den skapades av utvecklarna Jackson Palmer och Billy Markus 2013 som ett skämtmynt, inspirerat av dogememet som skildrar en Shiba Inu. Numera är den extremt populär och ägs bland annat Teslas vd Elon Musk. Vilket har bidragit till att dess marknadsvärdet ökat exponentiellt.

Till skillnad från många andra digitala valutor, så har DogeCoin ingen maximal tillgång. Det gör att den kan brytas på obestämd tid och har många mynt i omlopp.

Hur står sig kryptovalutor med andra investeringsformer?

Alla kryptovalutor är decentraliserade. Vilket innebär att marknadsvärdet till stor del bestäms av utbud och efterfrågan. På grund av att värdet på den digitala valutan inte styrs av någon institution, utan är helt marknadsbaserad så är riskerna större än vid traditionella investeringar som exempelvis guld, aktier och fonder. De traditionella investerings formerna är säkrare eftersom dess värde är baserad på bland annat bolagets kvartalsrapporter eller marknadsekonomiska faktorer.

Men nackdelen med säkrare investeringar som guld och fonder, är att avkastningen är begränsad – och det är här kryptovalutor har sin fördel. För på marknaden belönas större risk oftast med högre potentiell avkastning.

Av detta skälet väljer många att investera i kryptovalutor och placera dem i sin investeringsportfölj för att diversifiera sin portfölj, sprida riskerna. Medan man samtidigt ökar den förväntade avkastningen.

Related Posts

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer (Resultat från 2008)

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer (Resultat från 2008)

Prova Trading Signaler (Dagligen med Live Resultat) – 9 SEK

Prova Trading Signaler (Dagligen med Live Resultat) – 9 SEK

Kryptovalutor i tider av ekonomisk turbulens: Här är vad du behöver veta

Kryptovalutor i tider av ekonomisk turbulens: Här är vad du behöver veta

Investera i Bitcoin – allt du behöver veta | Investera i kryptovalutor & Bitcoin

Investera i Bitcoin – allt du behöver veta | Investera i kryptovalutor & Bitcoin