June 18

Lunar (Lendify(, är det en bluff? – Här är mitt omdöme

Last Updated on 26 August, 2022 by Håkan Samuelsson

Lunar, är det en bluff? – Här är mitt omdöme

Lendify, vad är det? För det första, nej detta är inte ett betalt inlägg av Lendify. Jag fick frågan av en bekant häromdagen om vad jag tyckte om Lendify. Han hade läst om det och var lite sugen på att investera lite pengar.

Här kan du läsa om hur du startar ett konto på Lunar.

Bluff?

Till att börja med kan jag säga att nej, Lendify är inte en bluff. Givetvis är det bra att vara tveksam och försiktig till en början men att det är en bluff stämmer inte. Det är ett seriöst företag som är godkända av Finansinspektionen och således mycket mer pålitliga.

Omdöme?

De har dessutom fått 5 stjärnor från omdömessajten Trustpilot.

Lendify omdöme
Lendify omdöme

Av 362 omdömen så har 80% tyckt att det är en bra tjänst. Inte illa och skall man följa detta så verkar det intressant.

Mina investeringar

Jag startade själv ett konto för någon månad sedan för att se hur det såg ut och om det var användarvänligt.
Det har inte hänt så mycket ännu men det har gått upp 0,47% sedan starten.

Lendify omdöme
Lendify omdöme

Börsen har haft en bra avkastning de senaste åren för våra portföljer och egentligen har jag ingen anledning till att tittapå Lendify men jag var nyfiken och det kan faktiskt ändå vara en bra diversifiering och alternativ till aktier.
Här är avkastningen för min månad som jag varit med.

avkastning lendify
avkastning lendify

Så här ser fördelningen ut av mina investerade pengar.

Lendify fördelning pengar lån
Lendify fördelning pengar lån

Här kan vi också se hur mitt kapital hos Lendify är fördelat mellan olika löptider och kreditklasser. Jag har valt inställningen att återinvestera all ränta och amortering som jag får tillbaka eftersom jag har tänkt låta mitt sparande hos Lendify få ligga i åtminstone 10-20 år.
Många av lånen omfattas av Lendifys så kallade kreditförlustfond vilket innebär att om en låntagare inte kan betala tillbaka sin skuld så ersätts det nominella beloppet av Lendify. Du kan alltså få tillbaka pengarna trots att låntagaren inte betalar. Läs mer om Lendifys kreditförlustfond här.

Är Lendify dåligt eller bra?

Det finns flera olika uppfattningar om Lendify är bra eller dåligt. Många anser att räntan är på tok för låg efter att man räknar bort alla avgifter. Jag tycker att det är ok som det är och att det är ett bra alternativ till min trading och mina portföljer.

Related Posts

Aktieportföljer och Fondportföljer (Resultat från 2008)

Aktieportföljer och Fondportföljer (Resultat från 2008)

Trading Signaler (Dagligen med Live Resultat) – 9 SEK

Trading Signaler (Dagligen med Live Resultat) – 9 SEK

40 sätt att jobba hemifrån på – tjäna pengar genom att arbeta hemma

40 sätt att jobba hemifrån på – tjäna pengar genom att arbeta hemma

Tjäna Pengar Online 2022 – 80 Sätt att Tjäna Extrapengar på Internet

Tjäna Pengar Online 2022 – 80 Sätt att Tjäna Extrapengar på Internet