February 4

Lite frågor besvarade angående Algotradingutbildningen på Samuelssons Rapport

Last Updated on 10 February, 2024 by Håkan Samuelsson

Jag har lite frågor kring era algotradingkurser (guld eller professional) som låter intressanta. Lite kort om mig bara. Jag är relativt ny när det kommer till trading, bygga strategier och att koda. Så till mina frågor.

  1. Rekommenderar du att man kör med manuell trading innan man börjar med algotrading? Jag tror jag känner mig så pass väl själv och är väldigt säker på att algo passar mig men undrar ändå om du rekommenderar att man provat på manuell trading innan man tar steget till algotrading? 

Svar: Nej, det behöver man inte göra. Manuell trading är såpass svårt att det ibland kan stjälpa snarare än hjälpa. Speciellt om vi talar om daytrading där 99.9% misslyckas.  Swingtrading är lite annorlunda. Det kan funka att köra manuellt med innan och kan vara ett steg i rätt riktning. 

  1. Tror du att en som är nybörjare på att programmera och koda får nytta av tradingkurserna som du ger eller rekommenderas lite mer erfarenhet?

Svar: Har du rätt inställning, villig att jobba hårt och ambition så är det lätt att lära sig att koda. Kodspråket heter “easy language” och det är enkelt att lära sig. Det mesta repeteras om och om igen och man kan använda sig mycket av mallar när man kodar. Kurserna är individanpassade och de läggs på en nivå som passar dig.

  1. Kommer det krävas mycket i form av hårdvara?

Svar: Till en början behöver du inte mycket datorkraft även om du inte vill ha en alltför slö dator heller. När du börjar komma in i strategiframtagning mer så kommer du troligen själv vilja ha lite mer fart i datorn då det är ganska enkelt att förstå hur mkt tid du kan tjäna på det. Men som sagt, det behövs inte till en början. Sedan funkar det med en datorskärm också även om fler skärmar underlättar. Jag brukar jämföra det med att laga mat till 20 personer med 1 kokplatta eller 4 kokplattor. Det är enklare att laga mat och hinna med om du har fler kokplattor än om du bara har 1…   

  1. Kan man vara borta från tradingdatorn under stora delar av dagen, mao behålla sitt ”vanliga” jobb? Jag vill kanske jobba med mitt vanliga jobb ett tag till tills jag känner mig mer trygg med att eventuellt jobba som trader på heltid.

Svar: Det funkar att vara borta från din tradingdator men du bör aldrig vara bort från tradingen mer än kanske någon timma åt gången. Det är bra att ha en telefon tillgänglig där du kan följa ordrar och positioner. Tekniken fungerar idag mycket bra inom algotrading men en gång i månaden eller 2 så kan det ibland hända ngt och du vet aldrig var, när eller hur. Därför är det bra om du aldrig helt kopplar bort tradingen utan har en viss koll hela tiden. En telefon funkar idag bra för att övervaka både servrar och mäklare.

  1. Detta är svårt att besvara förstår jag men tror du det är realistiskt att börja med en halv miljon kronor i startkapital för att sedan öka till ca 1 Mkr när man vill gå över på att trejda på heltid? Eller rekommenderar du att man först sparar till ett större startkapital innan man börjar med algotrading?

Svar: en halvmiljon funkar att börja med. Desto mer pengar man kan börja med desto “tryggare” strategier kan man handla med. Ultimat är att börja med 1-2 miljoner men 0.5 funkar absolut. 2-300 000 är absolut minimum för denna typen av handel anser jag. Det är vid diversifieringen som det brister om man har mindre konton. 
Hoppas detta hjälper. Återkom gärna om du har fler frågor.
Håkan Samuelsson

Related Posts

Courtage, vad betyder det? – Vem har lägsta courtaget | Jämför

Courtage, vad betyder det? – Vem har lägsta courtaget | Jämför

Vad Är Och Varför Inträffar Börskrascher? (Orsaker Och Förklaringar Till En Börskrasch)

Vad Är Och Varför Inträffar Börskrascher? (Orsaker Och Förklaringar Till En Börskrasch)

Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)