March 20

Livet som trader i mars 2018

Last Updated on 11 April, 2023 by Håkan Samuelsson

Livet som trader i mars 2018

Idag är det tisdag och jag har avverkat 2 lektioner med 2 Algotraderingelever. Det är alltid lika kul att ha dessa lektioner för intresset hos elever är alltid på topp. Det brukar bli många trevliga och intressanta samtal under dessa timmar. Personligen är det alltid lika intressant för mig för varje elev får en skräddarsydd utbildning som passar just dom bäst. Det gör att det aldrig blir tråkigt och enfor123 Samuelssons Rapportmigt att genomföra utbildningarna.
Sedan är det alltid bra för mig att försöka kunna sätta ord på min kunskap och erfarenhet. Det är inte alltid det lättaste kan jag säga. Många gånger vet jag hur saker och ting ligger till och jag vet hur jag brukar göra det men jag kanske aldrig har funderat på hur man delar med sig av denna kunskap. Det gör att jag många gånger måste fundera ordentligt hur saker och ting ligger till för att kunna förklara saker och ting på ett enkelt och lättfattligt sätt. Om jag alltid lyckas vet bara mina elever men jag försöker i varje fall.

Handla live för första gången

En av mina elever som jag hade idag står inför den spännande utmaningen att sätta igång några strategier live. Det är ofta ett stort ögonblick för många algotraders. Den andra eleven hade gjort ett antal strategier som hon ville ha input och feedback på. Det brukar många gånger också ge upphov till intressanta och kreativa samtal som mer än en gång gett upphov till fler nya edger och idéer.
Resten av dagen kommer att fokuseras på kodning och strategibyggande samt lite senare även tennis. Jag har efter en hel del resande sista månaden även en del tråkigt pappersarbete att gå igenom. Förhoppningsvis kan jag avsluta dagen med lite HBO eller Dave Rubin.
Här kan du läsa mer om Livet som trader.

Related Posts

Prova Trading Signaler (Dagligen med Live Resultat) – 9 SEK

Prova Trading Signaler (Dagligen med Live Resultat) – 9 SEK

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer (Resultat från 2008)

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer (Resultat från 2008)

Välkommen till Sveriges största tradingblogg – (och en av) Sveriges största aktieblogg

Välkommen till Sveriges största tradingblogg – (och en av) Sveriges största aktieblogg

Hur går det för mig? Det var ett tag sedan nu…

Hur går det för mig? Det var ett tag sedan nu…