Markets . com

Last Updated on 7 oktober, 2021 by Linus

Markets.com review – Prisbelönt plattform för handel

Markets.com är en världsledande plattform för CFD-handel och vi ska därför titta närmare på verktyget för att se vad det egentligen är som gör att inga andra konkurrenter lyckas slå dom på fingrarna.

Historia

Markets.com startade 2006 och har sedan dess slagit sig samman med ett annat större utvecklingsföretag för trading-marknaden. 2010 togs namnet Markets.com och de är numera ganska välkända i och med sin roll som en av huvudsponsorerna till fotbollslaget Arsenal FC.
Plattformen riktar sig mot dig som vill syssla med olika former av valutahandel samt handel med CFD:er. Dom har över 2000 olika tillgångar att handla med. Markets.com ägs av Safecap Investment Ltd, ett dotterbolag inom Playtech PLC som är noterade på Londonbörsen. Verksamheten är reglerad, vilket innebär en trygghet för dig som investerare.

Hur fungerar Markets.com?

Markets.com lämpar sig åt dig som vill handla med binära optioner, valutor och CFD:er. Man öppnar enkelt ett konto och det finns även möjlighet att starta träningskonto. Handel med CFD:er är mycket riskabelt och man riskerar att förlora allt man satsar, på grund av hävstången. Men samtidigt, om man lär sig strategierna, så kan man tjäna stora summor på relativt litet satsat kapital. Vi återkommer till CFD:er längre fram.

Verktyg och stöd

En av styrkorna med Markets.com är det stora utbudet av analyser som du som medlem kan ta del av. TIll exempel så finns det avancerade handelstrend-funktioner som presentererar köp- och säljtrender baserat på deras olika handlare. Dessa uppdateras med bara 1 minuts mellanrum. Det fina med detta verktyg är att det bygger på en ganska avancerad algoritm som ser på flera olika faktorer för att avgöra vart trenden pekar. Detta gör att man som handlare får en djupare förståelse för trenden. Det underlättar också när man ska fatta beslut om när i tiden det är läge att kliva in i en investering.

Markets.com
Markets.com

CFD

Eftersom Markets.com fokuserar mycket på handel med CFD:er ska vi här titta närmare på hur dessa fungerar och vilka möjligheter du som handlare har att tjäna pengar på denna handelsform. CFD står för contract for difference och är faktiskt en av de snabbast växande investeringsformerna just nu. En CFD speglar rörelsen i en underliggande tillgång. Det innebär alltså att du inte äger själva tillgången. Man drar istället nytta av skillnaden mellan öppnings- och stängningspriset på tillgången. TIllgången är ofta en aktie, ett index, en valuta eller en råvara. De flesta CDF:er har ingen löptid utan investeraren kan själv bestämma när kontraktet ska avslutas.
I en CDF finns det en inbyggd hävstångseffekt. Vilket innebär att man handlar CDF:en till en viss procent av den underliggande tillgångens pris. Utöver det courtage man betalar vid själva köpet finns det också en inbyggd finansieringsränta som man betalar automatiskt om man håller tillgången över natten. Då kommer priset på CFD:en att gå ned en aning för att kompensera för räntan, obeaktat kursrörelserna.
Du ser tydligt vilken finansieringsnivå varje CFD har på deras tradingplattform. Skulle kursen sjunka under denna nivå så likvideras tillgången automatiskt. Du kan alltså aldrig bli skyldig pengar. Däremot kan du förlora allt satsat kapital. Genom att titta på finansieringsnivån kan du också enkelt se vilken hävstång instrumentet har.

Andra instrument på Markets.com

Valutahandel är också stort. Denna marknad är även den på uppåtgående. I dagsläget omsätts cirka 7 miljarder USD per dag på denna marknad. På Markets.com kan du handla med i stort sett alla världens valutor och valutapar.
Metaller är en stabil investering och intressant att handla med. Fördelen med dessa är att börserna är öppna dygnet runt. Priserna på ädelmetaller följer ofta de globala marknadssvängningarna. Om börserna faller så flyttar ofta investerare sina tillgångar mot ädelmetaller för att säkra upp sina investeringar och då stiger värdet på dessa metaller. Metaller så som koppar och aluminium fungerar på samma sätt men följer mer konjunkturen inom specifika industrier. Då tillgången på dessa styrs över hur mycket som produceras, etc.
På Markets.com kan man även handla med olja och andra råvaror. I och med att energimarknaden svarar snabbt på globala händelser så erbjuds man här många kortsiktiga möjligheter som investerare.
Index är också något man kan handla enkelt med på deras tradingplattform. Handelsplatsen erbjuder en rad olika globala index.
Ingen har väl missat hypen kring Bitcoin. Den digitala valutan handlades kraftigt och många tjänade stora pengar. Nu har marknaden stabiliserats något och du kan handla med flera olika så kallade kryptovalutor.

Omdöme

Här kan du läsa mer på Trustpilot om Markets.com omdöme.

Kom igång

Det är som sagt enkelt att skapa ett konto hos Markets.com. Dessutom stöder plattformen nu även svenska för den som hellre använder det än engelska. Plattformen har en bra support som du som kund kan nyttja och man jobbar ständigt med att förbättra utbudet gällande analysverktyg och rapporter. Man erbjuder även webinars med mera för att utbilda sina medlemmar i investeringsstrategier, med mera.
Handel med CFD:er är i regel kortsiktig, vilket gör att mycket fokus på verktygen och analyserna är av teknisk karaktär, men det finns också en del under fundamental analys, så som ekonomiska kalendrar samt ett nyhetsflöde.

Avslutningsvis

Markets.com har själva en varning på hemsidan gällande de risker som finns med handel med CFD:er. Det är ingenting som nybörjaren ska ge sig i kast med. Handeln kräver mycket erfarenhet gällande kursrörelser och teknisk analys. En bra regel kan vara också att aldrig satsa pengar som man inte har råd att förlora. Det kan låta som en klyscha men i det här fallet är det verkligen värt att ta till sig.
Se handel med CFD:er som en extra bonus i dina investeringar. Kanske har du gjort några bra aktieaffärer på senaste och är villig att riskera lite av den vinsten? Då kan Markets.com vara en utmärkt plattform för dig att investera på tillsammans med likasinnade. Markets.com har konkurrenskraftiga courtage-avgifter och ser man på omdömen från deras kunder så är dessa i regel mycket nöjda med sina medlemskap.

Följ Oss På Twitter