July 27

Maximera dina inkomstmöjligheter

Last Updated on 19 October, 2023 by Håkan Samuelsson

Vi drömmer väl alla då och då om att sluta arbeta och att kunna göra vad vi vill. För många innebär det att ha mer tid att tillbringa med vänner och familj, att resa, att lära sig något nytt, eller kanske att starta ett eget företag. Gemensamt för mycket av detta är att det kostar pengar.
För elva år sedan publicerades Timothy Ferriss bok The 4-hour work week, där han gav råd och idéer för hur man kan uppnå drömlivet genom att bara arbeta fyra timmar per vecka.

Aktieinvesteringar

Precis som Ferriss skriver i sin bok, är det inte bara inkomsten som är avgörande, utan även omkostnaderna för att skapa inkomsten. Jag har nämnt det många gånger tidigare, men det är värt att upprepas – som aktiv tradare är de extremt viktigt att välja mäklare med omsorg. Fokus bör vara på lågt courtage, då det gör en stor skillnad i det långa loppet.
Sen gäller det naturligtvis att välja rätt investeringar och att aldrig satsa mer än du har råd att förlora. Investera enbart i bolag som du förstår, som är välskötta och som du själv tror på. Genom att förstå marknaderna bolagen är verksamma i, är det lättare att tajma köp och försäljningar. Mina råd och verktyg hjälper dig också med detta.
Sök information från tillförlitliga källor – internet är fullt av förståsigpåare och kvacksalvare som gärna tar dina pengar i utbyte mot råd om vilka aktier som ska köpas och säljas. Innan du litar på dem, kontrollera deras resultat, be om bevis, dubbelkolla allt.
Mer information finns t.ex. här: 15 tradingtips för nybörjare och i artikeln med viktiga investeringsråd för nybörjare.

Passiva inkomster

Ett annat sätt att säkerställa inkomst så du kan uppnå den livsstil du strävar efter är att skapa passiva inkomster. Många av dem kräver investering i tid och pengar till att börja med, men sedan mindre och mindre engagemang.
Fråga dig själv om det finns någonting du är bättre på än andra. Du behöver inte vara bäst, så länge du kan hjälpa andra har du en möjlighet att tjäna pengar på det. Onlinekurser är populära och du kan tjäna pengar både genom att sälja själva kursen, men också via annonser och länkar på hemsidor och bloggar.
En annan möjlighet är att se vad du har liggandes hemma som samlar damm. Kanske kan du hyra ut saker när du inte använder dem? Har du en extra cykel eller bil du kan hyra ut? Finns det ett extrarum eller en sommarstuga som någon annan kan använda? Har du en båt som du bara använder då och då?
Fler idéer och information finns i artikeln om passiv inkomst.

Använd dina sportkunskaper

I genomsnitt såg 2.8 miljoner svenskar VM-finalen i fotboll 2014, och med tanke på den höga kvalitén och de många kontroversiella besluten med hjälp av VAR (video assistant referee) under matcherna i Ryssland i år, kommer antagligen många återigen att vara bänkade framför TV-apparaterna när finalen går av stapeln den 15 juli.
Strax innan fotbolls-VM körde igång, annonserad kändiskocken Per Moberg tillsammans med brittiske cricketlegenden Freddie Flintoff och den danske komikern Casper Christensen en jättestor prispott på 100 miljoner pund till den eller de som kunde förutse resultatet av samtliga matcher (1, x eller 2) under mästerskapet. Tävlingen lanserades som ”Stars 100m challenge”. Utmaningen var öppen för invånare i Sverige, Norge, Finland, Danmark och de större delarna av Storbritannien (exklusive Gibraltar och the Isle of Man.
När vi tittar framåt i sportkalendern, har vi bl.a. Wimbledon, Tour de France, Ryder Cup och Formula 1 från Silverstone (British Grand Prix) att se fram emot. Stryktipset i all ära, men med kunskap och rätt information kan det kanske vara lättare att förutse vinnaren i Wimbledon, än att förutse tretton matcher inklusive att matchen mellan Malmö FF och AIK slutar med oavgjort.

Related Posts

Prova Trading Signaler (Dagligen med Live Resultat) – 9 SEK

Prova Trading Signaler (Dagligen med Live Resultat) – 9 SEK

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer (Resultat från 2008)

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer (Resultat från 2008)

Aktiemarknaden 2024 (Massiv Guide): Så Fungerar Börsen (Sverige och Utomlands)

Aktiemarknaden 2024 (Massiv Guide): Så Fungerar Börsen (Sverige och Utomlands)

Preferensaktier – Visste du detta? | Bästa Preffar 2024 (Inlösen)

Preferensaktier – Visste du detta? | Bästa Preffar 2024 (Inlösen)