April 4

MultiCharts test – Tradingplattform under luppen och en analys

Last Updated on 12 April, 2024 by Håkan Samuelsson

MultiCharts Test: Tradingplattform under luppen och en analys

MultiCharts är en trading- och handelsplattform som används för att skicka marknadsordrar samt också som programvara för teknisk analys . Plattformen kan prenumereras på och den hämtas via webbplatsen MultiCharts. Med den erbjudna 30-dagars versionen kan en stor del av funktionerna img 5b3bc35bdac5d Samuelssons Rapport
provas utan problem. Systemkraven för din dator är minimala och på bara: 3 GHz processor, 1 GB RAM, 200 MB ledigt hårddiskutrymme och en 1024 × 768 skärmupplösning.

1. MultiCharts i testet: versioner och kostnader

Plattformen finns i två olika versioner – standardversionen MultiCharts och MultiCharts NET. Kostnaden är för 3 månader $ 297, rabatter erbjuds för längre abonnemang. En livstidslicens för standardvarianten, inklusive gratis framtida uppgraderingar, är tillgänglig för $ 1.497.

2. Mäklare och data feeds

MultiCharts arbetar för närvarande med 26 olika mäklare och handelsplattformar som du kan göra affärer och trejda med . Dessa inkluderar AvaTrade och Interactive Broker. Med avseende på kursdata så kan man använda mer än 17 olika leverantörer över hela världen. Dessa inkluderar till exempel Bloomberg, Barchart, eSignal, Interactive Brokers, Patsystems, IQFeed och Global Server. Det finns även möjlighet att använda gratis kursdata från olika leverantörer. Kontakta mig gärna om du vill ha rekommendationer på vilka leverantörer och mäklare som jag tycker om att jobba med och tycker är bäst.

3. Funktionalitet och presentation

MultiCharts skapar 3D-diagram, erbjuder automatisk handel och har ett mycket bra backtestingverktyg . Programvaran kan göra diagram enkelt med både gratisdata och mer premiumleverantörer. Den kan till och med göra diagram med mer än en datakälla. MultiCharts kan också samla in kursdata från olika dataleverantörer i olika format. För att importera egna filer är programvaran kompatibel med bland annat ASCII, TXT och CSV . Kombinationen av fältbaserade och tidsbaserade data i ett diagram realiseras också.
Dessutom kan programmet länka flera diagram. Du kan också ha många diagram igång samtidigt och även ha många versioner av programvaran igång samtidigt utspritt på många monitorer och skärmar.
Diagram kan skapas baserat på barcharts, candlesticks, linjer, Renko, Kagi och till och med points and figure och mycket mer. Diagrampresentationen kan ändras med olika färg, storlek, raster, bakgrund, vertikal axel, teckensnitt och markör. Har du krav på flexibilitet och valfrihet så är alla moduler som ingår i Multicharts mycket fördelaktiga.
Programvaran stöder avancerade analysmetoder och användardefinierade signaler. MultiCharts har mer än 200 indikatorer och strategier baserade på populära tradingkoncept. Dessutom kan ytterligare individuella strategier, test och backtestings programmeras för egna bruk . MultiCharts erbjuder många användbara ritverktyg, backtestingmodul, signalmoduler, aktiescanner och datahanteringsverktyg.
Ett annat användbart verktyg är Load State Gauge , som visar en indikator på hastigheten för inkommande data. Detta gör det enkelt att se om dataflödet är realtid eller fördröjt. I grund och botten ger MultiCharts många hjälpsamma prylar för att säkerställa snabb chartergenerering med sekundära data.
Några av de stödda dataleverantörerna har tillgång till historiska och EOD-data för backtesting och andra testscenarier . Dataleveransen hos anslutna mäklare kan också delas i stor utsträckning.
Slutsats: På diagramområdet finns det få om ens någon som kan hålla MultiCharts nivå. Programvaran skapar ett omfattande och mycket tydligt 3D-diagram, där man som trader kan agera direkt i diagrammet om man vill.

Multicharts Sverige
Multicharts Sverige

4. Automatiserad handel

Plattformen kan konfigureras så att handeln via Patsystems, Interactive Brokers, Zen-Fire, IQ feed och Trading Technologies sker automatiskt. Personligen så använder jag IQ-feed och Interactive Brokers. För automatisk trading så erbjuds två varianter. Signaler in och signaler ut från diagrammet sker vid “synchrounous autotrading” och bygger på orderbekräftelse av mäklare. Detta gör så att man undviker avvikelser mellan marknadens position och mäklarens. För den asynkrona varianten kan bestämningen av ett strategiskt marknadspris specificeras som en determinant.
Naturligtvis finns det inte bara markndsordrar. Du kan använda, limits stops och många många fler. Beroende på vilket behov du har så kan Auto-Trading enkelt aktiveras och avaktiveras via en dropdown  meny.

5. MultiCharts i test: supporten?

Du har tillgång till ett omfattande wiki-nätverk där det mesta som du kan stöta på och undra över täcks och finns svar på. Det finns mängder med olika utbildningar. Har man ytterligare frågor så kan man maila dom, använda deras livechatt, telefon eller via ett forum.
Portfolio trader multicharts Samuelssons Rapport

6. Gör egna strategier

En modul so jag använder mycket är den där man kan testa olika strategier och idéer. Jag använder den dagligen och testar vilka indikatorer som fungerar och inte fungerar. Man kan använda ett programmeringsspråk som är nästan identiskt med Tradestations Easy language. Det är som namnet antyder ett mycket lättanvänt programmeringsspråk och har du väl gjort en strategi så är det lätt att använda denna som en mall för nya. Det finns möjligheter att inte bara testa aktier en och en utan man kan med Portfoliotradern testa en hel portfölj med aktier samtidigt. Ett mycket bra verktyg. Vill man köra Walk forward tester eller Monte Carlo körningar så går det också bra.

7. De största fördelarna med MultiCharts

Nedan följer en detaljerad översikt och exakt specifikation av fördelarna med Multicharts.

 • MultiCharts tillåter dig att genomföra alla tänkbara tradingideer som du kan tänkas ha.
 • Programvaran gör det möjligt att göra olika optimeringar av parametrar i strategier.
 • Framför allt är automatiserad handel en enorm fördel, eftersom tradern kan koncentrera sig på att utveckla strategier och inte behöver lägga en massa tid på manuell handel.
 • På grund av det intuitiva användargränssnittet så hittar man lätt runt i programmet och det går fort att lära sig.
 • Multicharts har 25 års erfarenhet av att utveckla mjukvarulösningar för traders.
 • Support och manualer till plattformen är utmärkt.
 • Orderläggningshastigheten är extremt hög. Detta ger traders betydande fördelar, särskilt i volatila marknadsfaser  .
 • Inställningsalternativen för plattformen är tydligt ordnade på en central plats. Alla funktioner är lätthittade och det är inte svårt att finna det man söker.
 • Man lyssnar på sina kunder och gör hela tiden uppdateringar med nya funktioner.
 • Prisförhållandet är mycket konkurrenskraftigt
 • Det finns ett bra forum där man kan lära sig mycket och fråga frågor.
 • Naturligtvis kan plattformen användas direkt efter köp och leveransen är helt online .

Prova MultiCharts gratis

Oavsett din egen mäklare är det möjligt att testa handelsplattformen gratis. En demoversion finns tillgänglig på företagets hemsida. Det kräver en kort registrering. För detta krävs endast några personuppgifter. Traders bekräftar sedan aktiveringslänken och kan använda MultiCharts i totalt 30 dagar . Därefter kommer demoversionen automatiskt sluta fungera.

8. MultiCharts i testet – vår slutsats

MultiCharts är en av de mest kraftfulla handels- och analysplattformar som för närvarande finns tillgängliga. Programmet är särskilt intressant för dem som letar efter ett flexibelt diagramverktyg där man kan använda sig av flera dataströmmar och automatiska orderalternativ. Gillar du teknisk analys så finns det hundratals indikatorer som du kan använda dig av. Gillar du att prova statistiska edger och backtesta strategier så har du kommit rätt. Jag har använt programmet i många år och jag tycker det är ett fantastiskt verktyg. Tillsammans med Tradestation är dem det bästa som går att få ta på idag.
Här kan du läsa mer om Multicharts.

Köp Multicharts via Samuelssons Rapport och få 2 stycken extra tradingstrategier

Är du intresserad av att köpa Multicharts? Köper du genom oss så får du 2 stycken extra tradingstrategier på köpet. Här finns ett kontaktformulär.

Related Posts

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

Köp dippar framgångsrikt med XACT Bull eller OMX30

Köp dippar framgångsrikt med XACT Bull eller OMX30

Köp OMX index i stark uppgångsfas – robust avkastning sedan IT kraschen för över 20 år sedan

Köp OMX index i stark uppgångsfas – robust avkastning sedan IT kraschen för över 20 år sedan