May 18

När skall man köpa och sälja aktier? – Vilken timma på dagen är bäst? | börsen

Last Updated on 22 August, 2022 by Håkan Samuelsson

När skall man köpa och sälja aktier? Vilken timma på dagen är det bäst att handla?

Här är en analys för att se vilken tid på dagen som det är bäst att köpa aktier på om du gjorde det på Stockholmsbörsen. Vi köper på olika klockslag och säljer på stängningskursen kl. 1730. Analysen är gjord på ca 15 års data från OMX30.  Inget courtage eller slippage inräknat) Som vi kan se så är det ganska så stor skillnad beroende på när du köper.

De 2 bästa tiderna att köpa aktier om man använder vinstprocent som parameter är först och främst klockan 17 och sedan kl 1200. Tittar vi på Profit factor, som är vinsterna dividerat med förlusterna, så är även här kl 1700 bäst och kl 1600 näst bäst. Sämst tid att köpa är på öppningen kl 900 och kl 1400 för båda analyserna.

 

img 60c37b5cd3d0a Samuelssons Rapport

(Här kan du testa själv vilka veckodagar som är bäst på olika marknader att handla och köpa aktier. Seasonality – säsongsmönster) Perfekt för dig som vill veta när man ska köpa aktier och handla på börsen. På helgen kan man inte köpa aktier i Sverige. Vissa marknader runt om i världen är öppen då men inte Stockholmsbörsen och OMXS30.


De bästa aktierna att köpa?

Vill du handla med aktier? Här kan du se vilka aktier man skall köpa. Vår aktie scanner tar fram kandidater varje dag. Du är alltid välkommen att höra av dig om du har frågor kring att sälja och köpa aktier.

När skall man köpa aktier” src=”https://samuelssonsrapport.se/wp-content/uploads/w-1.jpg” alt=”När skall man köpa aktier” width=”469″ height=”343″ /> När skall man köpa aktier
köpa och sälja aktier samma dag
köpa och sälja aktier samma dag

Diagrammet om vi köper kl 1700 och säljer kl 1730 ser ut som följer.

när ska man sälja aktier” src=”https://samuelssonsrapport.se/wp-content/uploads/d-1024×587.jpg” alt=”när ska man sälja aktier” width=”597″ height=”342″ /> när ska man sälja aktier

 

Liknande mönster som det ovan är sådant som jag undersöker och analyserar när jag bygger tradingsystem. Att endast förlita sig på tiden att köpa aktier är inte tilläckligt men i kombination med något annat kan man börja hitta sådant som är bra nog för att handla med på börsen.
För mig är det A och O att stödja mig på liknande analyser när jag handlar på börsen. Att handla och köpa aktier i blindo utan att veta om det finns en edge eller inte är för mig ren och skär gambling. Det är likställt med att spela på ett casino.
Angående analysen ovan så kan man med ett litet tillägg (filter) i analysen/strategin få ett diagram som ser ut som det nedan. Nedan diagram är alltså baserat på att vi köper klockan 1700 och säljer klockan 1730 plus ett filter.
Om du vill veta vad jag gjort för att få det senaste diagrammet och vilket tillägg/filter som behövdes för att uppnå detta så behöver du vara Tradermedlem. Ni som är tradermedlemmar hittar filtret/tillägget här.

köpa aktier på helgen
köpa aktier på helgen

Avkastning Swingtrading Så här ser strategin ut med terminsdata?

När skall man köpa aktier

På Samuelssons Rapport använder vi en så kallad market timer för att tajma när vi skall sälja och när vi skall köpa aktier. Du kan läsa mer om denna market timer här.
Vi har även fler artiklar i ämnet här nedan:

Vilken veckodag är bäst att köpa aktier på?
Här hittar du många fler strategier och edger.
När i månaden skall man köpa fonder (eller aktier)?

Handla med aktier?

Aktiemarknaden fungerar genom att säljare och köpare kommer överens om pris som aktien ska säljas eller köpas för. Om du ska köpa och handla med aktier så behöver det alltid finnas någon som vill sälja samma aktier. Detta sker inte automatiskt. Du behöver inte leta upp säljaren och kontakta henne privat utan börsen eller mäklaren fungerar som samordnare. De matchar säljare och köpare med varandra. Dessa handelsplatser finns på internet numer.

Vad är en aktie?

En aktie är en andel i ett företag. Aktiekapitalet är ägarnas egen insats och bolagets finansiella plattform. Om företaget går bra får aktieägarna del i vinsten i förhållande till sin insats i form av utdelning och genom att kvarhållna vinster i bolaget ökar företagets och därmed aktiernas värde.

Köpa och sälja aktier samma dag

Om man vill köpa och sälja aktier samma dag så är det i princip samma sak som daytrading. Om du skulle vilja köpa och sälja exempelvis en aktie samma dag och undrar när på dagen man skall köpa och sälja då så kan du även då använda tabellen ovan. Köp när chansen för en uppgång är som störst och sälj när det är tvärtom. Jag har flera strategier i min trading som använder liknande mönster för att hitta en edge och tjäna pengar.

Handla och Köpa aktier på helgen

På Svenska och Europeiska börser samt den amerikanska så kan man inte handla aktier på helgen. Från 1887-1952 så var dock den amerikanska börsen öppen på lördagar.
Vill du handla terminer så kan du handla vissa av dom sent på söndagar då dom öppnar för veckan. Dom öppnar ungefär 17-1800 amerikansk tid (NY,Chicago) på söndag eftermiddag och har öppet till fredag klockan 17-1800.

Israels börs är öppen och har handel på söndagar. Även börsen i Iran har sina dagar öppna mellan lördag till onsdag.
Den Egyptiska börsen har öppet på söndagar och accepterar att man handlar och köper akiter. Den är dock stängd på fredag och lördag istället för normala lördag söndag i många andra delar av världen.

Andra börser som har öppet för handel mellan söndag till torsdag och har stängt på fredag och lördag är följande:

  • Bahrain
  • Dhaka (Bangladesh)
  • Chittagong (Bangladesh)
  • Dubai
  • Qatar
  • Saudiarabien

Här kan du läsa mer om hur man handlar aktier på helger. Köpa aktier på helger.

Vilka aktier ska man köpa

På Samuelssons Rapport har vi många aktierportföljer och tradingportföljer som man kan ta del av. Du kan läsa mer om våra aktieportföljer här och mer om våra tradingportföljer.

Related Posts

Aktieportföljer och Fondportföljer (Resultat från 2008)

Aktieportföljer och Fondportföljer (Resultat från 2008)

Trading Signaler (Dagligen med Live Resultat) – 9 SEK

Trading Signaler (Dagligen med Live Resultat) – 9 SEK

Väljer du det röda eller blåa pillret inom trading? –

Väljer du det röda eller blåa pillret inom trading? –

Vad är sektorrotation?

Vad är sektorrotation?