September 8

20 sätt att öka dina inkomster

Last Updated on 11 April, 2023 by Håkan Samuelsson

20 sätt att öka dina inkomster

Dina möjligheter att öka dina inkomster per månad eller per år, baseras helt och hållet på vilken inkomst du redan har. Till grund ligger också om du redan har ett sparat kapital. Här ska vi försöka ta upp något för alla, där du som inte har något arbete hittar sätt att öka dina inkomster. Detta samtidigt som vi också ger tips på hur du som redan har ett kapital och en bra inkomst kan förvalta dina pengar så de växer. Faktum är att det finns massor med olika sätt om alla tips ska ges. Många gånger gäller det att skapa en passiv inkomst. Här kan du klicka till 100 smarta tips att tjäna pengar. I denna artikel tar vi upp många av de alternativ som handlar om att utföra aktivt arbete för att öka din inkomst.

1. Skaffa bättre utbildning och få högre lön

Ett av de mest elementära sätten att skapa en bättre inkomst, är att skaffa bättre utbildning. Med en bättre utbildning följer oftast också en högre lön. Vad som är viktigt här är att finna något du är intresserad av, samtidigt som det också finns ett behov av arbetskraft inom samma område när du är klar med din utbildning.

2. Jobba extra på kvällar och helger

Som ett andra självklart steg att skapa en bättre inkomst kommer att jobba extra på kvällar och helger. Nackdelen här är att du får mindre fritid, vilket då är något du måste bedöma värdet av. Att göra detta under en viss tid kan dock vara ett mycket bra sätt att öka dina inkomster för att skapa en buffert för oförutsedda händelser i livet.

3. Sälj saker du inte behöver

Om du är i medelåldern har du säkert samlat på dig en del olika saker under årens lopp. Detta kan vara mycket eller lite. Hur som helst kan du naturligtvis sälja av med de saker du inte har någon nytta eller användning för. Det är ett sätt som kan ge en större eller mindre summa på kort tid, men blir inte något som varar och skapar en regelbunden högre inkomst.

4. Köp och sälj på marknadsplatser online

Du som redan har sålt av med allt som du inte behöver, kan ha fått blodad tand för försäljning. Det kan även vara så att du har en ådra för att finna saker billigt och är bra på att sälja dem dyrare. Om så är fallet finns det stora chanser att köpa och sälja allt från antikviteter till TV spel och elektronik på olika marknadsplatser online. Detta kan vara ett perfekt sätt att öka dina inkomster på en regelbunden basis.

5. Hyr ut egendom

Har du en motorcykel, en extra bil, flera lägenheter eller en sommarstuga och en båt? Ja, använder du inte allt detta under hela året, kan det vara en inkomstkälla. Här kan du välja att hyra ut de egendomar du inte använder. På så sätt kan du skapa en regelbunden och månatlig extra inkomst.

Det bästa är naturligtvis om du har ett sommarboende i Sverige eller utomlands, då detta ger stora chanser att tjäna pengar under säsong till hela året runt.

6. Sälj tjänster som du har färdigheter inom

Kanske är det så att du har kunskaper som du inte använder i ditt arbete. Om så är fallet kan det vara en chans att öka dina inkomster. Detta genom att erbjuda dessa via flygblad, affischer eller online. Detta kan vara allt från bokföringstjänster och städtjänster till bilreparationer.

7. Spara pengar och investera dem med bra avkastning

Den som redan har sparade pengar eller som kan spara en viss summa varje månad, kan välja att investera sitt kapital för att öka sina inkomster. I det fallet finns det allt från säkrare investeringar till de mera riskfyllda. Här ska du alltid se till att du vet riskerna, och att du har de kunskaper som krävs för att investera på olika sätt. Läs vår artikel 100 smarta tips att tjäna en passiv inkomst.

8. Gå med i paneler och svara på enkäter

Det finns många sätt att tjäna mera pengar varje månad online. Ett av dessa sätt är att gå med i expertpaneler och att svara på enkäter online. Här finns det en stor mängd olika webbsidor som erbjuder dig relativt bra betalt för detta arbete. Se bara till att du läser rekommendationer och betyg samt vad andra säger, så att du finner de som är seriösa.

9. Bli skribent och tjäna pengar på att skriva

Om du gillar att skriva och tror att du klarar detta, finns det många möjligheter att bli skribent. En skribent kan jobba som frilansare eller vara ansluten till en grupp så kallade content writers. Här kan du tjäna allt från 15 öre upp till 1 krona per ord på att skriva artiklar och texter för nätet.

10. Bli författare och sälj e-böcker

Att bli författare är naturligtvis inte något som passar alla. Detta är att gå steget längre än att vara skribent. Du kommer dessutom också vara den som måste marknadsföra och sälja dina böcker. Dock finns det valet att skriva faktaböcker om det du är kunnig inom, eller att skriva romaner, deckare samt fiction. Det finns också många bra platser att publicera och sälja dina e-böcker på online.

11. Ta bilder och sälj dem online

Om du är duktig på att fotografera och vet vilka bilder som tilltalar människor, finns det möjligheter att sälja dina bilder online. Detta gör du via så kallade Stock Photo sajter, där du kan publicera olika bilder i olika kategorier och andra kan köpa dem för att få rätten att använda dem för publicering i media och på sina hemsidor.

12. Skapa en hemsida med reklam

Idag är det många som redan har en hemsida. För de som inte redan har detta är det enkelt att skapa en med moderna och användarvänliga publiceringsverktyg. Här skriver du om dig själv och dina intressen i en blogg eller skapar en informativ sajt som bygger på dina intressen och kunskaper. Här kan du sedan via olika annonskanaler via annonser på din hemsida och få betalt för klick eller konverteringar från olika företag.

13. Skapa en affiliate verksamhet

För dig som är intresserad av att skapa hemsidor och driva dessa framgångsrikt på nätet, är det mycket stora chanser att tjäna pengar via affiliate verksamhet. Detta bygger ofta på att du recenserar och skriver om olika företag och tjänster inom olika kategorier. Vanliga och framgångsrika kategorier och områden är iGaming, försäkringar och lån online.

14. Bygg ett bloggnätverk och tjäna pengar på länkar

Ett tredje alternativ för dig som gillar att jobba online och kan skapa intressanta och besökta bloggar, är att skapa ett bloggnätverk. Via detta kan du sedan ta betalt för att publicera artiklar med länkar till andra som driver försäljning eller affiliate nätverk.

15. Börja med drop shipping

Om du inte vill starta en egen online butik med allt vad det innebär, finns det ett annat mycket attraktivt förslag. Detta är att börja med drop shipping för att öka dina inkomster. I detta fall handlar det då om att visa upp produkter i en webbutik, som andra företag säljer på sina sidor eller på andra marknadsplatser. Ett av de mest populära alternativen är att vara aktiv med drop shipping via Amazon.

16. Visa reklam i dina sociala media kanaler

Har du många som följer dina sociala media kanaler? Här kan detta vara Facebook, Twitter eller Instagram för att bara ta några exempel. I det fallet finns det företag som betalar för att få visa sin reklam i dina sociala media. Här är ett av de enklaste sätten att tjäna extra pengar vid sidan, vilket inte heller kräver mera jobb av dig än det du redan gjort för att bli populär.

17. Starta eget

Att starta eget är en av de olika alternativ du har, som också oftast kräver att du har ett startkapital. Här finns det naturligtvis möjligheter att börja via crowd funding, men det betyder oftast att du kommer att ha en eller flera partners. Har du kapital och kunskaper, eller en bra företagsidé med en stabil grund är det alltid bäst att starta på egen hand.

18. Byt jobb och arbetsplats

Detta är enkelt att säga. Byt jobb och arbetsplats för att öka dina inkomster. Ja, faktum är att det finns de gånger detta är möjligt. Det är när den arbetsgivare du har inte ser dina kunskaper och färdigheter eller inte vill betala för dem. Är det då så att ett tillfälle kommer upp, där du byter arbetsplats och får en bättre lön baserat på dina kunskaper. Ja, då blir liksom detta det självklara alternativet i livet.

19. Sälj utbildningar och kurser på nätet

Du som har kunskaper inom olika områden eller har erfarenheter från livet, kan skapa kurser och utbildningar som du sedan säljer online. Detta kan vara allt från hur du skapar din egen hemsida, till professionell WordPress kurs till att sälja tradingutbildningar och kurser som lär dig allt om import.

20. Bli influencer, Youtuber

Det ser mycket enkelt ut att tjäna pengar på YouTube, och om du sätter dig ned och lyssnar samt tittar på allt kan det verka lustigt hur vissa lyckas. Hur som helst är det inte lätt att vara varken influencer eller Youtuber. Lyckas du bra med detta kan det dock vara något som ger dig stora chanser att öka dina inkomster till höjder du inte vågat drömma om.

Related Posts

Prova Trading Signaler (Dagligen med Live Resultat) – 9 SEK

Prova Trading Signaler (Dagligen med Live Resultat) – 9 SEK

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer (Resultat från 2008)

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer (Resultat från 2008)

Hur man hanterar ekonomisk förlust

Hur man hanterar ekonomisk förlust

Vad menas med ränta på bankkonto? +25 Viktiga frågor om bankkonton

Vad menas med ränta på bankkonto? +25 Viktiga frågor om bankkonton