September 24

25 tips om du har ont om pengar

Last Updated on 11 April, 2023 by Håkan Samuelsson

25 tips om du har ont om pengar

Det finns få saker som är tråkigare än att ha ont om pengar och därför finns nu denna guide så att ni ska slippa lida av detta. Här följer nu 25 olika tips för alla er som har ont om pengar och som snabbt vill tjäna lite mer.

1) Låna ut och tjäna pengar på nätet via Lendify:

Du sköter allting online på internet också och de passar mig som reser mycket och som spenderar mycket tid framför dator och telefon. Mina personliga favoriter idag är Lendify. När jag kikade runt för ett tag sedan så tyckte jag att de var bland de mest seriösa och de hade ett bra upplägg.

2) Erbjud dina tjänster:

Det finns många olika företag som låter dig hyra ut dina tjänster mot betalt. Kanske är det någon som behöver få sitt gräs klippt eller som behöver någon som går ut och går med deras hund? Ett väldigt enkelt sätt att tjäna lite extra pengar.

3) Hyr ut ett rum:

Om du har ett tomt rum i ditt hus kan du enkelt hyra ut det om du har ont om pengar och vill tjäna lite extra. Väldigt enkelt att komma igång och detta kommer generera passiv inkomst.

4) Skapa ett AirBNB:

Ska du resa bort? Då kan du hyra ut din bostad på AirBNB för att tjäna lite pengar när du ändå är bortrest. Detta kan hjälpa dig dryga ut reskassan och vara utomlands längre.

5) Kör Uber:

Har du tillgång till en bil? Då kan du köra runt och erbjuda skjuts till människor via Uber. Du kan faktiskt tjäna rätt bra på en kväll när du ändå bara skulle suttit hemma.

6) Hyr ut din bil:

Behöver du inte använda din bil för en dag? Då kan du hyra ut den till någon som behöver. Ett väldigt sätt att tjäna lite extra pengar på vid behov.

7) Hyr ut din båt:

Samma princip som med bilen men du kan ta mer betalt. Många semesterfirare vill spendera tid i skärgården, hyr ut din båt i en vecka och tjäna bra med pengar.

8) Skaffa ett extrajobb:

Om du behöver en större summa pengar kan du skaffa ett extrajobb. Jobba lite extra när du annars skulle varit ledig och tjäna lite extra. En väldigt bra idé om du har ont om pengar.

9) Sälj gamla saker:

Nästan alla har gamla saker hemma som de aldrig använder. Är det då inte bättre att låta dessa saker komma till användning genom att sälja dem? Du kommer att tjäna extra pengar och någon annan får glädje av det du aldrig använder.

10) Skapa en kurs:

Kan du något som någon annan vill lära sig? Då kan du skapa en kurs och lära ut detta. Du kan till och med göra detta online med företag som Skillshare.

11) Jobba extra:

Kanske vill du inte skaffa ett extrajobb. Då kan du alltid erbjuda dig att jobba extra på ditt befintliga jobb. Kanske ta ett extra skift eller två och tjäna lite extra när du har ont om pengar.

12) Frilansa:

Du kan säkert saker som andra behöver. Du kan frilansa och erbjuda dessa saker, ofta online. Ett väldigt bra sätt att tjäna lite pengar vid sidan om ditt riktiga jobb.

13) Ta ett lån:

Om du snabbt behöver pengar kan du alltid ta ett lån. Detta betalar du sen tillbaka när du fått lite mindre ont om pengar. Väldigt bra om du har ett större inköp att göra.

14) Be om ett förskott:

Ibland kan din arbetsgivare gå med på att ge dig ett förskott på lönen om du verkligen har ont om pengar. Det lönar sig alltid att fråga, det värsta som kan hända är att dem säger nej.

15) Sälj bilen:

Behöver du verkligen din bil? Kan du inte cykla när du behöver ta dig någonstans? Om du säljer din bil kommer du får mycket pengar, dessutom minskar du dina utgifter och kan spara mer pengar.

16) Sälj dina anteckningar:

Om du är en student kan du sälja de anteckningarna du tar vid en särskild föreläsning till andra studenter. Tjäna extra pengar på de anteckningar du ändå tar.

17) Jobba som statist:

Även om du inte vill jobba som skådespelare kan du alltid välja att jobba som statist. Du får extra betalt och du behöver nästan inte göra något. Dessutom får du vara med i en film.
18) Sälj din gamla kurslitteratur:
Behöver du verkligen dina gamla kursböcker? Det finns alltid nya studenter som gärna köper dem begagnat och då kan du få tillbaka lite av de pengar du spenderade på att köpa dem.

 

19) Vakta någons hus:

Vissa människor som ska resa bort vill gärna att någon vaktar deras hus och vattnar blommorna. Detta är riktigt enkelt och en bra idé för alla som har ont om pengar.

20) Guida någon:

Om du bor i en stad med många turister kan du tjäna extra pengar genom att guida runt dem i din hemstad. Detta behöver inte ta mer än någon timme och fungerar därför perfekt som ett extra jobb.

21) Sälj en tavla:

Det här behöver inte vara en tavla. Om du kan skapa något så kan du säkerligen sälja det till någon. Det finns många sidor på nätet dedikerade till just detta. Så sätt igång och va kreativ!

22) Skriv recensioner:

Det finns faktiskt företag som betalar dig för att skriva en recension om du har varit på en specifik plats. De använder din recension på sin hemsida. Skriv bara en recension och tjäna pengar. Riktigt enkelt.

23) Fråga runt:

Du känner säkert en del personer. Fråga om det finns någon möjlighet för dig att tjäna lite sidoinkomster. Oftast finns det alltid någon möjlighet för dig som letar.

24) Bli modell:

Nej, du måste inte ha en perfekt kropp för detta. Det finns många konstskolor som behöver levande modeller för att eleverna ska få träning. Många av dessa kräver dock att du är naken, tänk på det.

25) Kör runt med märken och reklam på din bil:

Många företag betalar dig gärna för att du klistrar deras logga på din bil och därmed gör reklam för dem. Om du har ont om pengar kostar det här ingenting, väldigt enkelt och smidigt.

Det finns väldigt många olika sätt att tjäna lite extra på om du har ont om pengar och detta är bara några få förslag. Bara din fantasi sätter gränserna för hur du ska tjäna pengar.

26) Betalda undersökningar:

Många företag vill ha din åsikt och erbjuder pengar om du svarar på undersökningar åt dem. Du tjänar pengar och de kan förbättra sina produkter. Win-Win.

30 tips för att bli mer ekonomisk

Related Posts

Prova Trading Signaler (Dagligen med Live Resultat) – 9 SEK

Prova Trading Signaler (Dagligen med Live Resultat) – 9 SEK

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer (Resultat från 2008)

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer (Resultat från 2008)

Hur man hanterar ekonomisk förlust

Hur man hanterar ekonomisk förlust

Vad menas med ränta på bankkonto? +25 Viktiga frågor om bankkonton

Vad menas med ränta på bankkonto? +25 Viktiga frågor om bankkonton