April 4

Är det bra med papperstrading eller inte? – Simulera trading?

Last Updated on 12 April, 2024 by Håkan Samuelsson

Papperstrading

När det gäller papperstrading verkar det finnas två starkt påstridiga åsikter om det är bra eller dåligt för en ny trader.
Det finns motståndarna och denna grupp inkluderar vanligtvis mäklare (jag undrar varför). Deras argument går ungefär så här: papperstrading är något du vill göra för kanske en vecka eller så för att vänja dig vid din handelsplattform. Efter det, så bör du börja handla på riktigt eftersom du måste du bör få riktig erfarenhet. Alt annat är bortslösad tid Tänk bara att varje gång du gör en bra Papperstrade så kunde det ha varit riktiga pengar!
Detta argument har kanske en viss trovärdighet. Problemet med detta argument är motivet. Vanligtvis så kommer detta argument på grund av att de gynnas av det.

Papperstrading
Papperstrading

Argument för papperstrading: papperstrading är bra för att testa en ny strategi, om du vill finjustera något eller kanske testa idéer av något slag. Varje aspekt av papperstrading processen bör behandlas som om du handlade riktiga pengar. Det bör finnas en tydligt definierad metodik och ett sätt att mäta variabler för att bedöma dina resultat.
Papperstrading ger dig möjlighet att förbereda dig själv utan att behöva förlora tusentals kronor genom att försöka prova saker som kanske inte fungerar alls. Du behöver först en väl definierad metod eller system för att testa din trading, annars kommer papertrading endast att hjälpa dig att förstärka ineffektiva tradingbeteende. När du har bestämt vilken typ av trader du vill vara, och när du har dina strategier klart definierade, och ett sätt att mäta dina prestationer i detalj, då är du redo för papertrading.

En vecka är meningslöst

Det är viktigt att förstå att papperstrading för en vecka är meningslöst. Insamling av resultat statistik över tid kommer att ge dig ett mycket bättre perspektiv på den strategi som du använder. Hur mycket tid behöver man? Det beror på dig, men jag tror att 1 – 3 månader är en bra utgångspunkt för papertrading
Problemet med de flesta nya traders är att de har bråttom att se resultat. Av någon anledning så tror de att denna verksamhet bör ge bra resultat direkt från början. Precis som alla andra företag så kräver detta en hel del tid och ansträngning. Research och utveckling är en stor del av detta. Även om du öppnat ett kasino där du har oddsen till din fördel, så måste du ändå lägga ner jobb på bland annat marknadsföring och underhåll fö att hitta kunder samt hålla igång din operation.
Papertrading kan vara ett värdefullt verktyg som kan spara pengar och som lär dig att bättre förbereda dig för när du ska handla på riktigt. Jag tror bara att du är mycket bättre förbered att göra övergången till riktig trading efter att du har gjort papperstrading eftersom du kommer att vara så mycket mer självsäker i din metodik när det handlar om riktiga pengar.

Trading journal – en bra hjälp i din papperstrading

Tradingjournaler anser jag vara det kanske viktigaste verktyget som finns om man håller på med aktier och trading. Det gäller både trading och vanliga portfölj investeringar. Att ha koll på sina siffror, statistik mm är A och O om man vill utvecklas och på sikt tjäna pengar. En journal bör inte bara handla om statistik och siffror utan även viktig information om dig och hur du hanterar situationerna som uppstår. Läs gärna denna artikel om trading journaler för lära dig mer om detta.

Related Posts

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

Köp OMX index i stark uppgångsfas – robust avkastning sedan IT kraschen för över 20 år sedan

Köp OMX index i stark uppgångsfas – robust avkastning sedan IT kraschen för över 20 år sedan

Golden Cross – Bästa medelvärdet för tajming – Gyllene Kors

Golden Cross – Bästa medelvärdet för tajming – Gyllene Kors