November 5

Passiv Inkomst – 100 smarta tips att tjäna pengar | Extra Passiva Inkomster

Last Updated on 15 August, 2023 by Håkan Samuelsson

Passiv inkomst är detsamma som inkomst som erhålls utan aktivt arbete. Det bygger på att man lägger ner tid och arbete en gång för att bygga upp en inkomst och att det sedan fortsätter att tjäna pengar åt dig utan att du behöver arbeta mer på det. Mycket av det vi människor gör idag går att göra på ett mer effektivt och bra sätt och det går också att tjäna extra pengar på.

Om man vill ta det till nästa nivå så går det att utveckla egna sätt att skaffa smarta passiva inkomster på. Målet med passiv inkomst är att kunna få dina pengar att jobba hårt åt dig istället för att du ska jobba hårt åt dem. Att försökta hitta den bästa passiva inkomsten just för dig. En passiv inkomst innebär alltså att man inte aktivt behöver göra något för att tjäna pengar under processen. Däremot så kan det krävas tid, jobb, eller kapital i början.

 

Ända sedan jag läste Robert Kiyosakis bok “Rich dad, poor dadimp?type(inv)g(17284614)a(3049594) Samuelssons Rapport“så har jag fascinerats av ämnet passiv inkomst och att försöka bygga en egen pengamaskin. En bok som borde läsas om du inte redan gjort det. Det finns många olika sätt att skapa passiva inkomster.

Även om jag själv gärna investerar och låter mitt kapital växa genom att investera i aktier så vet jag att det är något som inte faller alla i smaken. (Om du är intresserad av vad jag gör specifikt för att få mina pengar att växa så kan du läsa mer här om mina aktieportföljer.)  Därför har jag nedan listat 60 stycken olika tips som kanske kan ge dig lite idéer till att komma igång med din pengamaskin i form av passiv inkomst.

 

 1. Artikelns Innehåll

  Investera i utdelningsaktier – passiv inkomst aktier

Utdelningsaktier är en perfekt del i en pengamaskin med den passiva inkomsten från stabila aktier. Genom att investera i utdelningsaktier eller för den delen också investmentbolag eller preferensaktier så får du ta del av utdelningar som företag distribuerar med jämna mellanrum. En del tycker om att specifikt titta på månadsutdelare, alltså företag som delar ut pengar månadsvis. Personligen tycker jag inte et är en bra idé eftersom det finns många väldigt bra och bättre företag som inte delar ut månadsvis. Oavsett, det finns många som lever på utdelningsaktier och dess aktieutdelningar och det är en utmärkt passiv inkomst.

Tycker man det är svårt att välja aktier så kan man följa en tjänst liknande den här på Samuelssons Rapport. Den väljer aktier åt dig. Investera i dessa hos din mäklare och du är redo för en passiv inkomst som kommer växa med åren. Här är en bra lista på aktier att börja titta på. Här kan du starta ett konto gratis hos Avanza om du vill komma igång fort. En mästare på passiv inkomst genom utdelningsaktier är Warren Buffett. En av världens rikaste människor. Här kan du få lite enkla tips om du vill komma igång.
Läs mer: Indexfonder, aktier för nybörjare och bästa fonderna.

 1. Låna ut och tjäna pengar via Lunar och andra P2P aktörer – Investera i lån

Jag har förutom mina aktieportföljer och min trading mer och mer börjat att spara pengar i olika sparformer som en del av min passiv inkomst. En av dessa sparformer är så kallade peer-to-peer (P2P). Det är en bransch som växer fort nu.

Du sköter allting online och det passar mig som reser mycket och spenderar mycket tid framför dator och telefon. Min personliga favoriter idag för att investera i lån är Lunar.

Det kommer snabbt flera aktörer och det gäller att ha koll. När jag kikade runt för ett tag sedan så tyckte jag att de var bland de mest seriösa och de hade ett bra upplägg.
Här kan du se om Lunar fortfarande är attraktivt.  Peer to Peer skulle kunna bli en aktiv del i din pengamaskin. Här vi skrivit mer om Lunar på Samuelssons Rapport.

Också på Samuelssons Rapport

 1. Betalda undersökningar:

Tjäna pengar på betalda undersökningar på nätet. Det är ett lätt sätt att tjäna pengar på. Företag lägger idag ut stora summor med pengar för att ta reda på vad konsumenter tycker och vill ha. Nu kan du själv vara med och tjäna och spara pengar enkelt online på dessa betalda undersökningar. Du kan hitta betalda undersökningar här (också för svenskar). Även här har jag skrivit om betalda undersökningar. Det är enkelt att komma igång. Det är bara att följa det som står på sidan du kommer till.

 1. Skaffa ett sparkonto med hög ränta

Ett sparkonto med hög ränta är ett av de enklare sätten att tjäna pengar på passiv inkomst. Det är extremt tryggt och det kräver i princip inget arbete förutom att starta kontot. Du kan prova gratis här vilken bank som ger högst ränta.  Det är viktigt att man kollar runt ordentligt till en början för att hitta kontot med högst ränta.
Jag gillar Avanzas erbjudande då man kan välja ett sparkonto hos många olika aktörer. Klarna, Collector, Nordax, Santander och Resurs Bank är några av dom.
På det sättet kan jag hitta det som passar mig bäst vilket i och för sig alltid är den som har högst ränta utan att man låser in pengarna onödigt länge. På alla sparkonton sparar man tryggt och pengarna omfattas alltid av insättningsgarantin för vart och ett av bolagen som ingår vilket är något jag gillar och som jag inte vill vara utan.
Ett annat alternativ som jag gillar med denna typ av passiv inkomst är att du kan välja mellan 50 olika sparkonton och du får dom presenterade på ett enkelt och lättfattligt sätt. Läs mer här om dessa sparkonton.

    5. Skapa en video som kan bli viral

Virala videor är något som kan generera mycket pengar som passiv inkomst, det gäller bara att göra det på rätt sätt. Du behöver skapa en video som handlar om något som du tror kan locka tittare. Ett tips för att skapa en passiv inkomst är att kolla på Youtube eller Facebook och sociala medier för att jämföra vilka videor som är en trend och hur många tittare de har.
Analysera dessa videor och använd dig utav samma tricks som de. Tänk på vem du vill nå ut till och hur du vill att de ska reagera.
Videor som är roliga, tar upp nyheter, eller ger folk chansen att upptäcka något nytt (exempelvis Top 10 Hemliga Turistattraktioner i Berlin) får människor att vilja klicka på din video. Glöm inte att lägga ner lite tid på din video så att man ser att det är kvalité och bra material.
Efter att videon är klar så väntar du på klickningar och visningar som genererar passiv inkomst via reklam från exempelvis (AdSense).

 1. Skriv en e-bok

Många älskar att berätta om saker de sett, upplevt, eller filosoferat om, varför inte få ner det på papper? Eller rättare sagt e-papper, genom att skriva en e-bok. E-boken kan sedan säljas via kontaktnät (som LinkedIn), på Amazon och andra e-bokstjänster, eller på en egen hemsida. E böcker är ett sätt att också jobba hemifrån på och få en extra passiv inkomst.

 1. Spela in en ljudbok

På samma sätt som man kan skriva sin egen e-bok så kan man också spela in en egen ljudbok som passiv inkomst.

 1. Börja blogga

En blogg kan skapa stora intäkter och dra till sig många besökare och som med många andra projekt så är det viktigt att identifiera ett behov eller intresse hos människor så att de upplever ett värde när de läser bloggen. Efter att många väljer att gå in på bloggen kan man tjäna passiv inkomst på både reklam, sponsorer, och samarbeten.

 1. Hyr ut din bostad eller ditt extra rum

När du är ute och reser kan du hyra ut din bostad via AirBnb och om du har ett extra rum kan turister eller tillfälliga studenter hyra.

Om du gillade denna artikel om passiv inkomst så kanske du uppskattar även dessa: 

 1. Köp och sälj domäner

Många är ute efter nya och unika domäner, inte såna som slutar på .com och .se utan innovativa och nischade domäner som slutar på .earth, .world, och .shop. Om du håller utkik efter unika namn som kan passa företag i framtiden så kan de köpas billigt nu för att senare säljas dyrt till företaget. Här finns tips på att köpa domännamn.

 1. Bitcoin mining

   pengamaskin
  pengamaskin

Likt investering så kan man göra mycket med bitcoins och andra kryptovalutor. Läs på om ämnet och sätt in dig i processen om hur man minar och arbetar med kryptovalutor som passiv inkomst.

 1. Skapa ett mediabibliotek för andra att låna

Om du har lite talang och tid så kan du skapa musiksnuttar, filma och ta foton för att sedan låta andra låna ditt material mot en liten summa.

 1. Hyr ut dyr utrustning som ligger hemma

Har du något unikt eller dyrt hemma som du inte alltid använder? Skidor, ett piano, eller en professionell kamera? Kanske kan hyra ut dessa till vänner och bekanta för en slant när de behöver vara en del i ditt byggande av en pengamaskin.

 1. Placera ut automater

Godisautomat, fruktautomat, juiceautomat, you name it! Försök hitta en strategisk plats där din automat kan placeras och där du vet många personer passerar förbi dagligen. Runt en busstation, byggarbetsplats eller nära en badplats kanske?

 1. Starta en liten business och outsourca arbetet

Det kan krävas en större investering för detta men det finns också större möjlighet till hög vinst. Starta en liten business eller köp en som håller på att säljas, exempelvis en blomaffär, ett bageri, eller café. Anställ en pålitlig person som kan vara ansvarig och som tar hand om verksamheten. Då och då kan du kolla upp verksamheten och se till att allt går som det ska.

 1. Hyr ut din bil, motorcykel, båt, eller cykel

Om ditt fordon bara står där så hyr ut till vänner och bekanta när de ska ut och resa. Det kan definitivt vara en del av en pengamaskin och en passiv inkomst.

 1. Vakta husdjur

Hur mycket mer passivt kan det bli när man vaktar en hamster? Vakta grannarnas husdjur när de reser bort för en liten peng. Glöm inte att ge husdjuret den mat och vatten som behövs dagligen.

 1. Vakta hus och trädgård

I vissa fall kan personer som ska resa bort behöva någon som tar hand om huset och trädgården medan de är borta. Rena semestern och du får betalt!

 1. Sopsortera och skapa jord

Investera i en större bunke eller en riktig restavfallsstation där du slänger dina matrester och efter några veckor har jord som kan säljas billigt till de som behöver i trädgården eller på balkongen. Smarta alternativa inkomster.

 1. Bli en konsult

Har du någon dold talang eller kompetens? Dela med dig och ta betalt! Börja med kontakter och efter att ryktet spridit sig så kommer mer och mer beställningar komma. Du kan då hyra in extra hjälp så att du slipper göra allt själv.

 1. Betald marknadsföring

Har du en stor yta på din tomt eller en bil? Tillåt företag att marknadsföra på din yta för en mindre kostnad. En utmärkt passiv inkomst.

 1. Bygg en mobilapplikation

Det krävs en del kunskaper och energi för att skapa en mobilapplikation men med en kurs och några timmar på forum och Youtube så kan man lära sig grunderna för mobil applikationsutveckling och börja med sin egen applikation. Den behöver inte vara avancerad utan bara möta ett behov som finns på marknaden. När många personer börjar ladda ner så kan man börja tjäna pengar.

 1. Skriv en guide

Lägg ner lite tid på att designa och skriva en hjälpfull guide och lägg upp den på en egen hemsida eller via en annan plattform. Det kan handla om staden du kommer ifrån, muffinsrecept utan ägg som ingrediens, eller vilket programmeringsspråk man ska lära sig som nybörjare.

 1. Spela poker

Det kan vara riskfyllt men om poker ändå är en hobby eller intresse så varför inte tjäna pengar på det? Spendera mer tid på att kolla på andras spel och strategier och lär dig av dem.

 1. Skapa en nischad hemsida

Att locka personer till hemsidor handlar om att erbjuda något de inte kan hitta någon annanstans. Det kan också vara något som kan vara svårt att hitta på egen hand. Skapa en nischad hemsida som samlar information, produkter, eller tjänster på en plats på ett lättillgängligt och användarvänligt sätt. Gör det helt enkelt bättre än konkurrenterna!

 1. Skapa din egen produkt

Om du har kapital kan du investera i att skapa och tillverka en egen produkt som du tror kan sälja bra. Du kommer behöva lägga ner mycket tid och energi i början men om du tror på din produkt så kan detta vara något som förändrar ditt liv.

 1. Bli en tyst partner

Läs på om olika trender och nya produkter och hitta en business där du kan bli en tyst partner och investerare.

 1. Tryck loggor och text på T-shirt, koppar, och tygpåsar

Detta är en business som kräver väldigt lite kunskap och skicklighet. Köp in ett lager av vita T-shirts, koppar och tygpåsar eller någon annan produkt du tror är vanlig för merchandise och lär dig hur man trycker loggor på dem. Sälj via kontaktnät, plattformar, eller en egen hemsida. Erbjud extra service eller kvalité för att konkurrera mot andra företag som gör samma.

 1. Hitta en produkt som kan sälja men inte har tillräckligt med exponering

Har du hittat ett bageri som kan göra en vegansk tårta? Eller ett antikvariat som har några av de äldsta svenska mynten? Hitta något som är nischat men som inte har mycket exponering och hitta sedan kunderna för produkterna genom att exempelvis göra en simpel hemsida eller ha en nära relation med affären. Ta några extra procent till dig själv för att ha introducerat kunden och din passiva inkomst är klar.

 1. Starta en podcast

Att starta en podcast kanske inte alltid blir så passivt utan man får lägga ner lite tid på att planera innehåll, spela in avsnitt, och klippa och redigera efteråt. Man kan skapa många avsnitt till en början så att de sedan sporadiskt släpps. Få en inkomst genom att skaffa sponsorer och samarbeten med företag som vill ha mer exponering.

 1. Använd bankkort och konton där man får pluspoäng och pengar tillbaka

Många bankkort och bankkonton har schyssta erbjudanden där man får pengar tillbaka på sina köp eller en bra ränta på sparkonton. ICA Kort och American Express är bara några exempel.

 1. Köp en online business

Istället för att köpa en fysisk butik eller annan verksamhet så kan man köpa upp en online business som redan är i full gång. Gör research först för att se vilka möjligheter sidan kan ha i framtiden. Ett fortfarande underskattat sätt att tjäna pengar online.

 1. Erbjud tjänster via kontakter

Har du en kompis som är bra på att fixa datorer eller baka? Du kan få passiva inkomstkällor genom att erbjuda deras tjänster till andra bekanta eller på din arbetsplats. Försök att övertala chefen att beställa några tårtor från kompisen innan nästa födelsedagskalas på kontoret. Självklart tar du något extra för tjänsten.

 1. Skapa upplevelser och nöjen

Det krävs en mindre investering för detta men ger definitivt en stadig liten passiv inkomst. Börja med att analysera områden du känner till som parker, shoppinghus, eller andra platser där mycket folk och barn samlas. Investera sedan i att bygga eller köpa någon form av upplevelse som en klätterställning, trampolin, eller cykeluthyrning.

 1. Samåka är också ett annat sätt att skaffa smart passiv inkomst

Åker du samma tid och väg till jobbet varje dag? Du kan få smarta passiva inkomster genom att samåka med grannar eller kollegor för en slant om det ändå finns extra plats i bilen.

 1. Odla blommor och grönsaker

Du kan få passiva inkomster genom att odla egna blommor och grönsaker kräver energi och tid från början men de som redan har odling och plantering som hobby bör definitivt ta chansen med att tjäna in lite extra pengar.

 1. Sälj data från direktsändning av din kamera

Om du har en extra kamera som är tålig eller om du kan investera i en professionell utomhuskamera så kan du placera den på en plats där det kan vara intressant för andra att se hur det ser ut i direktsändning. Du kan sedan hyra ut direktsändningen till andra hemsidor eller applikationer. Livesändning av vädret, antal bilar på en parkering utanför ett populärt område, eller stopp i trafiken kan alla vara saker som folk vill se när de planerar sin dag.

 1. Hyr ut större maskiner

Investera i maskiner som du vet att olika verksamheter behöver då och då som exempelvis stora kylskåp och frysar för sommarsäsongen, tunga verktyg för byggarbetsplatser, eller hud- och hårvårdsmaskiner till salonger.

 1. Sälj dina idéer

Har du själv idéer men inte mycket kapital? Sälj idéerna till större företag och så kan du se dig själv som en uppfinnare och konsult. Passiva inkomster kan komma i många olika former.

 1. Köp och sälj dyrare

Om du har tid så kan du använda dig utav sidor som Tradera, Blocket, och Ebay för att hitta produkter som du tror säljs för billigt. Köp produkterna och sälj de sedan dyrare via samma kanaler. Det krävs tid när du väl får produkten då du bör förbättra produktbeskrivningen och ta bättre bilder men det blir en hel del passiv tid där du bara väntar på att någon köper.

41. Sälj som mellanhand

Det finns många saker som går att sälja bara genom att vara en mellanhand. Skapa en bra relation med ett företag eller en tillverkare och hitta ett eget och unikt sätt att nå ut till nya kunder, exempelvis genom att göra en hemsida. Du förser kunderna med produkterna bara genom att vidarebefordra deras beställning till tillverkaren och lägger till några kronor för jobbet. Ett enkelt sätta att få in passiva inkomster.

42.  Fynda på loppmarknad

Många personer gör det till deras yrke att lunka på runt loppisar eller utförsäljningar och fynda produkter som kan komma till bättre nytta eller fixas till och till och med säljas dyrare. Om du blir bra på detta och lär dig identifiera prylarna som kan ge en hel del bra pengar så krävs det väldigt lite arbete av dig i framtiden. (kanske inte direkt passiva inkomster men…)

43. Delta i undersökningar eller studier

Det pågår ofta olika undersökningar och studier hos universitet och institut där man kan få en bra ersättning för sitt deltagande. Kolla upp vilka undersökningar som pågår i just ditt område. Du kanske kan få några enkla och bra tips på passiva inkomster här.

44. DIY hobbys

Om du redan sysslar med en hobby där du gör DIY (Do It Yourself)-produkter, varför inte tjäna på det också? Om du målar, stickar eller till exempel bakar, lägg upp det en egen hemsida eller second hand-sidor som Blocket.se och Tradera.com. Passiva inkomster när dom är som bäst!

45. Skriv recensioner

Det finns många företag som betalar för recensioner av deras produkter och med lite input och energi kan man tjäna bra passiva inkomster.

46. Rasta hundar

Om du har en trädgård eller nära till en park så kan du hjälpa grannarna med att rasta hunden. Medan du sitter på en parkbänk och njuter av solen så kan hunden promenera runt och utforska området. En skön passiv inkomst tycker jag själv.

47. Sälj en bit av dit hår eller kroppsvätskor

Det kan låta udda men det finns möjligheter till att exempelvis sälja ditt hår. Många frisörsalonger betalar bra för långt hår som sedan används för peruker eller liknande. Andra kroppsvätskor går också att sälja på kliniker. Du tjänar passiv inkomst samtidigt som din kropp växer och gör det naturliga som den skall göra.

48. Betting

Med lite tid och bra research så kan man öka oddsen för att snabbt tjäna pengar på betting, se till att börja säkert och använd sedan vinsterna för att dubbla intäkterna. (kanske inte en direkt passiv inkomst men…)

49. Betalapplikationer

Det finns många mobilapplikationer eller add-ons som genererar en liten mängd pengar för varje sökning du gör. Du behöver inte göra något extra arbete utan låter applikationerna jobba i bakgrunden och du kan få passiv inkomst.

50. Recensera hemsidor

Många som utvecklar sina hemsidor behöver feedback och testande av sidan innan den lanseras, detta kan du göra snabbt och tjäna en bra slant på. (kanske inte en direkt passiv inkomst men…)

51. Passa barn (om du redan har egna)

Om du själv har barn och är med dem hemma eller tar dem på utflykt under helgerna, varför inte ta med deras kompis också och låta föräldrarna ha en ledig dag? Du kan tjäna extra och det blir dina barn som står för underhållningen. Ett intressnt sätt att öka inkomst på.

52. Installera solpaneler (eller andra naturdrivna källor för energi)

Kan du investera lite så kan du få mycket tillbaka. Genom att installera solpaneler på taket eller i trädgården kan du samla solenergi som omvandlas till el och i många länder kan man idag få tillbaka pengar av elverket för den el man bidrar med. Extra bra om du bor i ett väldigt soligt område! En passiv inkomst genererad tillsammans med naturen.

53. Använd särskilda sparkonton

Det finns sparkonton på banken där du kan lägga pengar och efter ett år få tillbaka en liten del men det finns även andra liknande tjänster från företag där du lägger in en  summa pengar och efter en kort tid får tillbaka några % som tack. Det går oftast snabbare än vanliga sparkonton och om du har en del pengar som bara ligger på sparkontot, varför inte föra över det till ett som ger högre avkastning? En inte så dum passiv inkomst om du frågar mig.

54. Sälj de kläder du inte använder

Har du en hel del kläder som ligger i källaren eller på vinden? Då har du nog en passiv inkomst som bara ligger och väntar. Rensa ut och sälj, vintagelooken är alltid trendig och det kan finnas personer som är villiga att betala en hel del. Det finns många platser att sälja på, det kan räcka med att ställa ett bord utanför huset och vänta eller använda sig av mer interaktiva medel som mobilapplikationer och hemsidor som Blocket.se.

55. Hitta på namn och motton åt företag

En lätt och kreativ uppgift är att hjälpa företag att komma på deras namn eller motton. Kommer du på något riktigt bra så kan du tjäna en hel del! Kanske inte en riktig passiv inkomst men dock inte så mycket fysiskt arbete involverat.

56. Köp en lokal och hyr ut

Du kan investera i att köpa en mindre lokal som du sedan hyr ut till andra verksamheter som caféer eller restauranger. Lokalen ökar i värde medan du samtidigt tjänar pengar i passiv inkomst på hyran.

57. Hyr ut trädgården

Har du en stor och fin trädgård? En bra passiv inkomst kan du då få om du hyr ut den för fest eller event till vännerna och låt sedan ryktet sprida sig till andra potentiella kunder.

58. Hyr ut möbler

Om du är en sån som har en hel del extra möbler som behövs inför fester och middagar som stolar och bord så kan du hyra ut dessa till någon som desperat behöver i sista stund. Börja med att erbjuda dem till kompisarna och hoppas sedan på att fler och fler blir intresserade. En passiv inkomst som varar så länge någon vill hyra dom av dig.

59. Investera i fastigheter eller mark

Om det finns möjlighet att spara en mängd pengar för att senare investera i fastigheter eller mark så kan detta vara något som genererar en riktigt bra passiv inkomst senare. Det som behövs är i första hand en summa pengar och information om vilket område som är värt att investera i. Efter att du gjort din research så kan du köpa en fastighet eller mark och sedan hyra ut. Under tiden går du plus samtidigt som egendomen ökar i värde. Precis en sådan passiv inkomst som efterfrågas.

60. Hantera mindre leveranser

Här är en passiv inkomst som passar om du kör mycket bil i vardagen och varje dag till och från samma plats? Då kan du passa på att hämta eller lämna leveranser som andra i din omkrets har behov av. Låt dem själva lasta på och hämta från bilen medan du fortsätter att köra på som vanligt. Du kan göra ett schema så att det blir tydligt när och var du kör.

61. Köp i bulk och sälj vidare

Denna passiva inkomst kräver en del investering i början men detta kan sedan rulla på smidigt. Hitta produkter som är väldigt billiga i stora mängder men kan säljas till ett högt pris enskilt som exempelvis mobilskal och plastskydd till mobilskärmen. Köp sedan i bulk och sälj vidare via en hemsida som i princip sköter sig själv. Det enda du behöver är att ta hand om lagret och paketeringen och när det väl kommit igång så kan du anställa någon för det.

62. Bygg ett spel

Detta är väldigt bra sätt för att få lite passiv inkomst. Först måste du investera tid på att bygga spelet men när det väl är klart kommer du fortsätta tjäna pengar så länge någon köper det. Du har då byggt en passiv inkomstkälla som kan fortsätta generera pengar i princip för all framtid. Dessutom finns det väldigt mycket pengar att tjäna inom spelbranschen. Minecraft såldes nyligen för flera miljarder. Chansen att du bygger nästa Minecraft är kanske inte särskilt stor men även mindre spel kan säljas för väldigt mycket pengar.

63. Skapa en app

Detta liknar den ovan men det är inte riktigt samma sak. Bygg en bra app eller ett spel till mobiler. Denna marknad är ännu större än den för datorer så här finns det mycket pengar att tjäna. Precis som med spelet blir inkomsten helt passiv när du väl byggt din app. Se till att lansera på både Appstore och Google Play Store för att nå ut till den största marknaden. Desto fler människor din app kan nå, desto mer pengar kan du tjäna på den.

64. Investera i startups

Självklart kan du investera i större bolag och ofta är detta faktiskt säkrare. Det du däremot inte får med ett större bolag är stor avkastning. Dessa bolag växer sakta men säkert. En startup däremot har potential att växa otroligt snabbt vilket kan ge dig riktigt bra avkastning. Detta är dock mer riskfyllt då startups väldigt ofta misslyckas. Tänk dock på att även Google och Apple än gång var startups. Hade du investerat i dem hade du varit rik idag.

65. Pensionsspara

I Sverige får alla människor en passiv inkomst när de fyller 65. Detta är din pension. Oavsett vad du gör efter att du fyllt 65 kommer du få en viss summa pengar för resten av ditt liv. Om du pensionssparar kan du snabbt öka denna summa pengar för att få en större passiv inkomst, något som alltid uppskattas. Det känns kanske inte särskilt lockande att vänta tills du är 65 men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.

66. Investera i Forex

Vi har tidigare skrivit om Kryptovalutor. Det många missar är att du faktiskt kan tjäna pengar genom att investera i vanliga valutor också. Om du till exempel växlar kronor till dollar, väntar tills dollarn går upp i värde och sen växlar tillbaka kommer du ha tjänat pengar på din investering. Detta kräver dock lite teknik eftersom det inte är enkelt att förutsäga hur valutor kommer att röra sig. Det är extra svårt när det är val i landet. Därför rekommenderar vi att du investerar när det är relativt lugnt på marknaden då det är lättare att upptäcka mönster och investera enligt dessa.

67. Använd ett tradingprogram

Vill du investera i valutor, aktier och mycket annat men saknar kunskapen om hur detta går till? Då kan du använda ett tradingprogram istället. Detta är ett program som någon annan har byggt åt dig som kommer att investera dina pengar åt dig. Fördelen med en dator är att en dator snabbt kan analysera stora mängder information och att datorn inte har några känslor. Den gör sina beslut helt baserade på fakta och inget annat. Tänk bara på att den som byggt programmet kommer ta en procentsats av det du tjänar i avgift för att driva programmet. Tänk också på att välja ett program som andra tycker är bra. Alla program kommer inte att tjäna pengar, många kan förlora pengar om du inte är försiktig.

68. Bygg en tradingbot

Varför använda en tradingbot när du kan bygga en? Låt en dator investera åt dig och slipp besväret med att göra det själv. Du ger bara datorn en viss summa pengar så fixar den resten. Sen kan du också låta andra använda din trading bot för att själva tjäna pengar. Självklart tar du ut en avgift för detta vilket bara ökar din egen passiva inkomst. Det är inte helt enkelt att komma igång och det kommer ta tid men om du lyckas bygga en bra tradingbot kommer du kunna tjäna mycket pengar, helt passivt. Vi rekommenderar alltid att du testar din bot med en mindre summa pengar för att se om den fungerar som den ska innan du låter den investera större summor.

69. Tjäna pengar åt andra

Vet du hur man investerar? Då kan du dela med dig av dina kunskaper och investera åt andra som vill tjäna pengar men som inte har lika mycket kunskap. Om du kan investera har du redan en passiv inkomst men denna inkomst kan du öka genom att ta en procentsats av det alla andra du investerar åt tjänar. Du får alltså in passiv inkomst både från dina egna investeringar och från andras. Alla blir nöjda och du ökar din passiva inkomst!

70. Låt andra investera åt dig

Om du har en större summa pengar som du vill investera men inte kunskap i hur du ska göra detta kan du låta andra investera åt dig. Du behöver ha en relativt stor summa pengar för att investerare ska bli intresserad men i övrigt behöver du nästan inget. Investeraren kommer ta ut en procentsats på allt du tjänar. Ni får alltså båda en passiv inkomst och du behöver inte lyfta ett finger. Mycket enklare än så blir det inte. Vi råder dig dock att göra lite efterforskning innan du väljer en investerare. Du vill självklart välja en som faktiskt kan investera dina pengar på bästa sätt så att du får en hög avkastning.

71. Skriv på Medium

Medium är en plattform där vem som helst kan ladda upp artiklar som de har skrivit. När andra människor sen läser dessa artiklar kommer du att tjäna pengar. Hur mycket du tjänar beror helt på hur många som väljer att läsa din artikel men om du blir duktig finns det faktiskt mycket pengar att tjäna. Detta verkar kanske inte som en passiv inkomst men när du väl har skrivit en text kommer du tjäna pengar på den så länge någon läser den. Alla dina gamla texter blir alltså en passiv inkomst.

72. Bli en Youtuber

Vi pratade tidigare om hur du kan skapa en viral video på Youtube. Vad många glömmer är dock att det inte bara är dina virala videos som tjänar pengar. Varje video som du laddar upp kan du tjäna pengar på även om det inte är lika mycket. När du väl har tillräckligt många videos som alla tjänar pengar kommer du ha en riktigt fin passiv inkomst. Det finns många som har Youtube som sitt heltidsjobb vilket visar att du faktiskt kan tjäna bra med pengar, även utan en viral video. Många bäckar små som man säger.

73. Betala någon att skapa en kurs

Känner du någon som har mycket kunskap men som inte själv vet hur man skapar en kurs? Erbjud denna person en viss summa pengar för att dela med sig av sin kunskap medan du skapar själva kursen. När den sen är klar kommer du ha en fin passiv inkomst varje månad samtidigt som du kanske har lärt dig något nytt.  Du behöver alltså inte själv vara duktig inom ett ämne för att kunna skapa en kurs, vem som helst kan göra det.

74. Köp ett flerfamiljehus

Vill du bo helt gratis? Självklart vill du det, vem skull inte vilja det? Ett av de enklaste sätten för att uppnå detta är genom att köpa ett flerfamiljehus. Den delen av huset som du inte använder hyr du ut till någon annan. Hyran som den personen betalar täcker då hela din amortering och antagligen en del andra räkningar. Det betyder att du i praktiken bor helt gratis eftersom din passiva inkomst täcker dina boendekostnader. Detta är väldigt populärt i USA men trenden har börjat dyka upp mer och mer i Sverige.

75. Skriv en bok

Vi nämnde tidigare att du kan skriva en E-bok som du sedan publicerar på egen hand men vi nämnde inte att du också kan skriva en ”vanlig bok.” Om du hittar ett förlag som vill publicera din bok kommer du ha en passiv inkomst under en väldigt lång tid. Desto bättre din bok säljer desto mer kommer du tjäna, mer komplicerat än så är det inte. Den jobbiga delen är att skriva själva boken, när det är avklarat kan du luta dig tillbaka och njuta medan pengarna rullar in.

76. Starta ett företag

Starta ett företag, jobba hårt tills du börjar gå med vinst, anställ människor och luta dig tillbaka. Låter det enkelt? Det är allt annat än enkelt men det är en väldigt skön känsla om du någonsin lyckas. Dessutom finns det ingen gräns för hur mycket pengar du kan tjäna. Det är ingen slump att alla världens rikaste människor är entreprenörer. Är det du som kommer bygga nästa Amazon eller Facebook? Det kan du inte veta om du inte testar. Ge inte upp om du inte lyckas direkt, att bygga ett stort företag tar tid.

77. Skapa spellistor

Är du duktig på musik? Då kan du skapa spellistor åt folk som passar för alla olika tillfällen. Du kan sen ladda upp dina spellistor på internet och ta betalt när någon kopierar din spellista, i till exempel Spotify. Du kan också skapa en betaltjänst där folk prenumererar på en ny spellista i veckan till exempel. Det enda som krävs är att du är riktigt duktig på musik och vet vad som folk gillar att lyssna på just nu.

78. Skapa en låt

Om du laddar upp en låt på Spotify kommer du få betalt varje gång någon spelar din låt. Gör du en populär låt kommer du snabbt kunna tjäna riktigt mycket pengar på detta. De populära artisterna tjänar flera hundratusen i månaden. Även om du inte blir så stor finns det mycket pengar att tjäna på Spotify om du är duktig på att göra musik. Det finns en anledning varför Spotify är populärt både bland artister och lyssnare.

79. Skapa en resplan

Om du älskar att resa kan du hjälpa andra att resa. Skapa en resplan där du går igenom vad som finns att göra på en destination och hur du bokar allt. Sen kan du sälja denna planering för en summa pengar. Du kommer behöva uppdatera din plan med jämna mellanrum men för det mesta kommer detta vara helt passiv inkomst. Riktigt roligt också för den som älskar att resa och som gärna vill hjälpa människor att uppleva världen.

80. Reseblogg

Vi har pratat om att du kan skapa en blogg men nu ska vi fokusera på en reseblogg. Du kommer tjäna pengar på att skriva inlägg för dina följare men du tjänar också pengar på alla dina gamla inlägg vilket gör detta till en passiv inkomst. Dessutom får du en chans att uppleva världen och skriva om det du älskar mest – att resa! Det kan låta som en dröm men med hårt arbete kan det faktiskt bli din verklighet. Om du vill få lite inspiration rekommenderar jag Swedish Nomad och Explorista.

81. Bli skådespelare

Att vara skådespelare är verkligen ingen passiv inkomst. Det är mycket jobb och långa arbetsdagar. Varför finns detta då med på denna lista? För att när du väl har gjort en film finns det goda möjligheter att sen fortsätta tjäna pengar genom den. Beroende på hur bra filmen säljer kan du få en fin passiv inkomst som lätt tar dig ända fram till din nästa roll. Självklart kan man dock inte bara bli en skådespelare, det kräver mycket jobb. Lägg ner lite tid och ge inte upp så kommer du för eller senare att lyckas. Tacka heller inte nej till mindre roller. Dessa roller kan ge dig nya kontakter som leder till en större roll. Du behöver bara sätta stenen i rullning.

82. Gör en ritning

Är du arkitekt eller vet du helt enkelt hur man gör ritningar? Då kan du något som många andra inte kan och det är något du kan använda för att tjäna pengar. Om någon funderar på att bygga ett eget hus behöver de en ritning och det kan du erbjuda. Designa några olika hus som du tror skulle passa många olika människor. Sen kan du sälja dessa ritningar och tjäna en passiv inkomst. Om du vill utvidga detta kan du också erbjuda att designa om ritningar lite för extra betalt. Du tjänar mer men inkomsten blir inte lika passiv.

83. Investera passivt

Låter det som för mycket jobb att investera pengar varje månad för att få en passiv inkomst? Det finns faktiskt ett sätt att investera passivt och det involverar inte någon annan eller ett program som investerar åt dig. I början måste du välja ut en del aktier eller fonder som du vill investera i. När du sedan valt ut dessa kan du sätta upp en automatisk överföring med ett bestämt tidsintervall. En viss del av dina pengar kommer alltså investera helt automatiskt utan att du behöver lyfta ett finger för att göra något. Det blir inte mycket lättare att investera än så.

Även om du väljer denna metod för investering rekommenderar vi dock att du med jämna mellanrum kolla till dina investeringar för att se om du behöver byta ut en fond eller aktie som inte ger dig den utdelning du är ute efter.

84. Instagram

Vi har tidigare pratat om hur du kan bli stor på Youtube och tjäna pengar. Samma teori fungerar också för Instagram. Om du lyckas skapa ett konto som får många följare kommer företag vilja att du lägger ut sponsrade bilder. För detta kan de tänka sig att betala stora summor pengar och det enda du behöver göra är att ladda upp ett inlägg. Detta är i princip en inkomst som är helt passivt eftersom du också kan tjäna pengar på de gamla bilderna som du laddat upp. Det enda som krävs för detta är att du har ett konto med många följare. Uppnår du detta kan du tjäna passiva pengar via Instagram.

85. Sälj recept

För att sälja recept behöver du faktiskt inte publicera en kokbok. Det enda du behöver är en talang för matlagning. Om du skapar egna recept som blir riktigt bra kommer säkerligen fler människor vilja testa dina recept. Du kan då sälja dem online. Du kan också skapa en prenumerationstjänst där folk prenumererar och får ett eller två recept i månaden. Du får hålla på med matlagning och tjänar pengar på samma gång. Självklart kan du också sälja dina gamla recept för att tjäna ännu mer pengar helt passivt. Riktigt bra för dig som gillar att laga mat och som inte har något emot att dela med dig av dina bästa recept.

86. Ge ut filmtips

Det finns många bra filmer i världen. Tyvärr finns det också väldigt många dåliga filmer. När du ska ha en filmkväll, vill du då verkligen riskera att sätta på en dålig? Då kanske du behöver en tjänst som ger dig filmtips. Alla filmer är garanterat bra, du kommer inte att bli besviken. Denna tjänst kan du erbjuda. Om du har tittat på många filmer och vet vad som utmärker en bra film kan du ta betalt för att ge mängder med tips. Du kan till exempel tipsa om olika kategorier och vilken film som passar för vilket tillfälle.

87. Designa kort

Det är alltid lika roligt att få ett fint grattiskort på sin födelsedag eller namnsdag eller vid något annat tillfälle för den delen. Det är inte lika roligt att själv behöva designa dessa kort, speciellt om man inte är särskilt duktig på det. Det är här du kommer in i bilden. Designa grattis kort för olika tillfällen och sälj mallarna online. Om någon vill köpa ett kort behöver de bara ladda ner din mall och skriva ut det. När du väl har designat ett kort kan du sälja det hur många gånger som helst och har därmed en passiv inkomst. Det finns ingen gräns för hur många olika kort du kan designa eftersom det finns hur många olika tillfällen som helst att fira. Födelsedagar, namnsdagar, en befordran, ja listan kan göras lång som du ser.

88. Bygg en tjänst för betalda undersökningar

Har du någonsin testat att fylla i undersökningar och få betalt för det? Det är ett väldigt populärt sätt för att tjäna lite extra pengar online. Vad som däremot inte är lika populärt är designen på sidorna. Oftast är dessa sidor gamla eller utdaterade och inte gjorda för användarna. Detta kan du ändra på om du kan programmera! Företag betalar för att skicka undersökningar till dig. Ditt program matchar undersökningarna med rätt användare som sen får en del av pengarna för att svara på enkäten. Du tjänar pengar, användaren tjänar pengar och företaget lär sig mer om sina kunder. Win-win-win-win! En extra win eftersom detta är helt passiv inkomst när du väl har byggt programmet.

89. Skapa en sajt för frilansning

Att frilansa har aldrig varit lika populärt som det är idag. Många människor behöver olika tjänster och är bereda att betala för det. Ditt jobb är helt enkelt att matcha människorna som behöver hjälp med de människor som vill erbjuda hjälpen. Du tjänar pengar genom att ta ut en liten avgift varje gång någon köper eller säljer något på din sida. Det tar både energi och tid att bygga sajten men när du fått igång den har du en passiv inkomstkälla.

90. Sömnstudier

Visste du att du kan få betalt för att sova? Vi skojar inte, du får fullt seriöst betalt för att sova. Dessutom är det rätt bra betalt. Forskare försöker hela tiden lära sig mer om vad som faktiskt händer när vi sover och hur olika saker påverkar vår sömn och du kan vara deras försökskanin. Passiv inkomst innebär att du alltid får betalt, även när du sover. Kan det då bli mycket mer passivt än att faktiskt få betalt för att sova?

91. Samla dina lån

Att spara pengar är faktiskt ett sätt att tjäna pengar. Du tjänar ju alla pengar som du sparar och kan spendera dessa pengar på annat. Ett bra sätt att spara pengar är att samla alla dina smålån och krediter som har höga räntor. Det finns många företag som erbjuder denna typ av lån men det smartaste är att ansöka om ett lån från banken. På så sätt kan du sänka dina räntor och därmed din månadskostnad vilket innebär att du sparar pengar. Det blir dessutom lättare att hålla koll på alla dina betalningar när du bara har ett stort lån istället för många små. Du sparar alltså både tid och pengar.

92. Hitta rabatter

Det finns ett tillägg till Chrome som heter Honey. Vad Honey gör är att det passivt hjälper dig att hitta bra rabatter. När du går in på en sida för att köpa något kommer den söka igenom internet och försöka hitta olika rabattkuponger som du kan använda. Om den hittar något får du en notifikation och du sparar pengar. Ett passivt sparande, något som vi definitivt räknar som en passiv inkomst.

93. Sälj på Displate

Displate är ett företag som specialiserar sig affischer gjorda i metall. De har tusentals olika bilder att välja mellan och samarbetar med hundratals olika artister som gör dessa bilder. Varför skulle inte du kunna vara en av dessa artister? Designa en snygg bild och ansök om att få lägga upp den på Displate. Om du accepteras kommer andra kunna köpa dina bilder och du får en del av pengarna från försäljningen. När du har designat en bild och laddat upp den blir inkomsten helt passiv och du kommer tjäna pengar så länge dina bilder fortsätter sälja.

94. Starta en tvättomat

En tvättomat är ett ställe dit folk utan en egen tvättmaskin kan gå för att tvätta sina kläder. Varje gång de använder din tvättomat betalar de en viss summa pengar. Du behöver alltså inte göra något när din tvättomat väl har öppnat förutom gå dit och plocka upp pengarna. Medan du sitter hemma betalar andra dig för att få tvätta sina kläder och du har en passiv inkomst. Tänk dock på att detta kräver en ganska hög investering för att komma igång. Du kommer också behöva laga utrustningen med jämna mellanrum vilket kan vara jobbigt. För det allra mesta är detta dock ett helt passivt sätt att tjäna pengar på.

95. Sälj delar av ditt företag

Har du ett företag som du har börjat tröttna på att driva? Om du säljer större delen av ditt företag men behåller en del av aktierna kan du låta de nya ägarna driva företaget medan du fortsätter dra in en del av pengarna via dina aktier. Du slipper alltså allt arbete men kommer fortfarande tjäna en del pengar från ditt företag varje månad. Passiv inkomst är riktigt härligt, håller du inte med oss?

96. Erbjud skjuts

Ska du åka någonstans? Då är chansen stor att det någon som ska åka till samma ställe vid ungefär samma tid. Om du har en plats över i bilen kan du sälja den till någon annan som också vill med vilket betyder att du tjänar pengar för något du ändå skulle ha gjort. Detta kanske inte verkar som passiv inkomst men det är faktiskt precis vad det är för något. Dessutom får du en chans att träffa nya människor och kanske skaffa dig själv en ny vän. Win-win, eller hur?

97. Investera i projekt

Just nu pågår många projekt runt om i världen som du kan investera i. Det kan till exempel vara att bygga solpaneler i Afrika. Du ger dem en summa pengar som de sedan använder för sitt projekt. I gengäld får du ränta på de pengar du investerat i projektet utbetalat till dig under en längre tid. Det ger kanske inte lika bra ränta som aktier eller fonder men det är ofta säkrare. Dessutom går dina pengar ofta till ett gott syfte vilket alltid är trevligt att veta. Du tjänar pengar passivt och du stöttar något positivt.

98. Gör reklam på ditt fordon

Har du någonsin sätt bilar som kör omkring med loggor och slogans för olika företag? Företagen betalar för att du ska sätta deras logga på din bil för att de ska få reklam. Du får alltså en passiv inkomst om du bara är beredd att lackera om bilen lite. Om du inte har något emot att göra reklam på ditt fordon är detta ett väldigt enkelt sätt för att få en passiv inkomst. Självklart behöver det inte bara vara din bil du gör reklam på heller. En båt eller kanske ett flygplan fungerar precis lika bra och kan i vissa fall ge dig ännu mer pengar.

99. Gör reklam på ditt land

Äger du en bit land. Kanske nära en större väg? Om du låter ett företag sätta upp en stor reklamannons på ditt land kommer de betala dig en viss summa pengar för detta. Du får alltså en enkel passiv inkomst från land som du ändå inte använde till något annat. Beroende på vilket företag som vill göra reklam får du olika mycket betalt. Det kan därför vara en bra idé att byta företag då och då för att se om du kan få lite bättre betalt.

100. Tipsa andra

Nu har du läst nästan hela den här artikeln. Hur mycket har du inte lärt dig om passiv inkomst och hur du kan tjäna pengar online nu? Denna kunskap kan du dela med dig av till andra och faktiskt ta betalt för det. Du behöver inte ens lägga ner tid och skapa en kurs om du inte vill. Skapa en Youtube-video, skriv ett blogginlägg eller gör något helt annat. Du kommer inte att skapa en passiv inkomst genom att passivt vänta på att något ska hända. Du har nu kunskapen om hur du ska skapa en passiv inkomst. Använd den nu för att faktiskt skapa en passiv inkomst.

Var kreativ

Du kan säkert komma på många fler sätt än de som vi har nämnt här. Använd din kreativitet och kom på något eget! Om du har en helt egen idé kommer du dessutom kunna tjäna mer pengar eftersom ingen annan har tänkt på det tidigare. Alla sätt som vi har nämnt idag har andra människor redan testat och det finns många som tjänar pengar på det varje dag. Genom att komma på något eget har du en helt egen marknad som ingen annan utnyttjar. Detta om något är ett recept för att tjäna mycket pengar.

Daytrading och aktieportföljer

Passiv inkomst är ett begrepp som har tagit fart de senaste åren. Det refererar till en inkomst som man tjänar utan att behöva sätta in någon aktiv insats. Detta innebär att man får en konstant, ofta långsiktig, ström av inkomst. Det finns många olika sätt att tjäna passiv inkomst, men den vanligaste är att investera i aktier och fonder.

Daytrading är en annan populär form av investering som innebär att man köper och säljer aktier i samma dag. Det är ett riskabelt sätt att investera, och det är viktigt att man har god kunskap om marknaden innan man börjar denna typ av investering. Daytrading är inte ett lämpligt sätt att tjäna passiv inkomst, men det kan vara ett bra sätt att tjäna lite extra pengar.

Aktieportföljer är ett annat sätt att investera. Det innebär att man köper aktier från olika företag och försöker få ut den bästa avkastningen från sina investeringar. Man kan även investera i ETF:er eller indexfonder, som är en samling av olika aktier som är väl väljs ut för att ge den bästa avkastningen. Aktieportföljer är ett bra sätt att tjäna passiv inkomst, eftersom man kan få en konstant ström av avkastning genom att investera i flera olika företag.

Summering av passiv inkomst

Passiva inkomster är ett spännande ämne och det finns naturligtvis många många fler idéer till hur man kan tjäna pengar. En del av tipsen går det att få pengar snabbt igenom och en del är inte snabba pengar. Det finns också många exempel online på de som lyckats förträffligt med att tjäna pengar online och offline. Jag hoppas oavsett att du lyckas med att hitta den bästa passiva inkomsten just för dig.

Related Posts

Prova Trading Signaler (Dagligen med Live Resultat) – 9 SEK

Prova Trading Signaler (Dagligen med Live Resultat) – 9 SEK

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer (Resultat från 2008)

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer (Resultat från 2008)

Hur man hanterar ekonomisk förlust

Hur man hanterar ekonomisk förlust

Vad menas med ränta på bankkonto? +25 Viktiga frågor om bankkonton

Vad menas med ränta på bankkonto? +25 Viktiga frågor om bankkonton