Last Updated on 8 september, 2021 by Håkan Samuelsson

Jag får många frågor om mina PPM system och hur det går osv. Systemet byter inte fonder så ofta och det beror till viss del på att hela strukturen kring PPM är väldigt seg och långsamt. Vill du byta en fond så kan det ta upp till 2 veckor i sämsta fall. Därför har jag byggt in en anpassning till detta i systemet.

Hittills kan vi konstatera att min ”fond” gått upp 0,36% sedan start för ett par veckor sedan och det samtidigt som OMX30 gått ner med hela -18,97%. (Observera att siffrorna återspeglar två veckor och inte en.) Ganska bra med andra ord. Det är dock lätt att se ut som ett geni i en nedgång och en idiot i en uppgång. Skulle vi gå upp härifrån och det vi ser nu är en botten då kommer inte detta systemet reflektera det med en gång utan ett byte kommer att vänta på sig tills sannolikheten väger över till fördel för fortsatta uppgångar.

nnan detta sker kan det vara lätt att misströsta och bli stressad och tro att man missar hela uppgången. Det är det svåra med ett system som detta. Men det är någonting man lär sig med erfarenhet.

Men nu, när allt går ner, ja då är man geniförklarad… 😉 Naturligtvis kan man inte se på det på så kort sikt utan vi måste ta ett steg tillbaka och titta på det långsiktigt. Det är inte förrän när året är slut som vi kan summera ihop 2008… Men är du den skjutglada typen, ja då är nog inte detta systemet något för dig. Men vill du vara trygg och inte riskera allt du har vid första bästa rekyl uppåt ja då kan detta vara ett system att ta rygg på.

Klicka på bilden för en förstoring
PPM+v42 Samuelssons Rapport

Läs mer om de bästa fonderna enligt mig.

Här kan du läsa mer om våra fondguider och artiklar samlade i vårt arkiv på ett ställe. 

Följ Oss På Twitter