Last Updated on 14 mars, 2021 by Håkan Samuelsson

Rekommenderar du att man kör med manuell trading innan man börjar med algotrading?

Jag har en fråga kring era algotradingkurser som låter intressanta. Rekommenderar du att man kör med manuell daytrading innan man börjar med algotrading? Jag tror jag känner mig så pass väl själv och är väldigt säker på att algo passar mitt psyke bättre men undrar ändå om du rekomenderar att man provat på manuell trading innan man tar steget till algotrading? 
 
MITT SVAR:
 
Nej, det behöver man inte göra. Manuell trading är såpass svårt att det ibland kan stjälpa snarare än hjälpa. Speciellt om vi talar om daytrading där 99.9% misslyckas. Swingtrading är lite annorlunda. Det kan funka att köra manuellt med innan och kan vara ett bra stag på vägen till algotrading.
 
Hoppas det hjälper. Åtekom gärna om du har fler frågor.
 
mvh Håkan