April 4

Ripple XRP kan vara nya Bitcoin

Last Updated on 12 April, 2024 by Håkan Samuelsson

Alla som är det minsta intresserade av investeringar har hört talas om närmast mytomspunna kryptovalutan Bitcoin. Många är vi även som är irriterade över att vi inte vågade hoppa på tåget, idag är en Bitcoin värderad till över 288 000 kronor.

Nu är inte Bitcoin den enda kryptovalutan som finns där ute, utan vi har också uppstickare som Ethereum och Ripple. Den sistnämnda av dem passar vi nu på att kolla närmare på.

Vad är Ripple?

Ripple är både en unik kryptovaluta (Ripple XRP) och ett eget betalningsnätverk. Trots att utvecklingen redan började ske 2004, lanserade Ripple först 2012 – fullt utrustat och redo att ta världen med storm. Värdet på en Ripple har aldrig varit i närheten av en Bitcoin, men det är inte heller poängen – få har råda att handla i Bitcoin. Idag kostar en Ripple ungefär fyra kronor och värdeprognosen är klart positiv. Om några år beräknas värdet vara mångdubblat.

Enkel och trygg handel

Den som är intresserad av att investera i Ripples kryptovaluta kan undersöka Handel – XRP med, en prisbelönt handelsplattform med fokus på FX trading, CFD handel och kryptovalutor. De har 200 000 registrerade kunder och hanterar månadsvis handelsvolymer som överstiger 60 miljarder dollar.

Tredje största kryptovalutan

Ripple må bara kosta en bråkdel av en Bitcoin, men dess nätverk har numera flera miljarder dollar i sitt konto. Den stora volymen gör också Ripple XRP till den tredje största kryptovalutan efter nämnda Bitcoin och Ethereum.

Om Ripples betalningsnätverk

Ripple är unikt eftersom det också har ett eget betalningsnätverk. Det går också att växla sina Ripplemynt till andra valutor enligt den kurs som fastställs under en auktionsliknande process.

Alla betalningar och transaktioner som sker genom Ripples betalningsnätverk sker i realtid, vilket gör systemet oerhört effektivt. Att köpa Ripple XPR sker på bara några sekunder, medan det kan ta flera minuter att köpa Bitcoin och andra valutor.

Är Ripple XPR nya Bitcoin?

Hur Ripples framtid kommer att se ut i förhållande till Bitcoin är givetvis oerhört svårt att svara på, men faktum är att Bitcoin, hur högt värderat det än må vara, har haft en kraftigt nedåtgående trend det senaste året. Toppnoteringen var på otroliga 563 873 kronor den 12 november 2021 – nu har alltså värdet minskat med nästan 300 000 kronor.

Sett till Ripples effektiva betalsystem och möjligheten att snabbt växla till andra valutor, finns det god tillväxtpotential för Ripple XPR. Värdet på ett enskilt mynt kommer förmodligen aldrig att vara i närheten av Bitcoin, däremot har det potentialen att bli det Bitcoin var ämnat att vara – ett vanligt kryptomynt, som de flesta har råd att använda sig av för att faktiskt sköta en krypterad och effektiv ekonomi.

Related Posts

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

Bitcoin Daytrader – Blanka Bitcoin

Bitcoin Daytrader – Blanka Bitcoin

Bitcoin daytrader – vinst igen – denna gången live!

Bitcoin daytrader – vinst igen – denna gången live!