Samuelssons Rapport Swingtrading – Översikt

Samuelssons Rapports Swingtrading har som mål att vara en exklusiv börstjänst för den privata aktiva investeraren. Vårt huvudfokus är alltid på slutresultatet. Vi är en liten aktör som vill utmana dom stora jättarna som alltför länge tagit för mycket betalt utan att kunna leverera resultat därefter. Vi vågar även till skillnad mot dom flesta andra visa våra resultat. Dom flesta i branschen bortförklarar gärna denna viktiga detalj.
mekanisk tradingSkulle du vilja kunna scanna
 igenom alla aktier på Stockholmsbörsen samt USA-börsen och vaska fram de aktier som har störst sannolikhet att gå upp inom de närmaste dagarna? Det är precis det jag gör varje dag innan börsen öppnar.

Jag letar dagligen efter de guldkorn som har bättre odds än övriga aktier för att gå upp. Om du inte själv har möjlighet att göra detta så kan du nu ta del av de aktier jag hittar genom att bli medlem. Är du nyfiken på hur det har gått?

Resultat för de senaste 5 åren hittar du här

 

För att följa vår swingtrading måste du vara medlem. Läs mer om det här.

 

Lyckas med signalerna
Dom flesta som är medlemmar och följer de grundläggande regler som vi har för swingtradinghandeln tjänar pengar. Med en sund storlek på dina trades (och ett lågt courtage) så är det svårt att undvika detta. De som misslyckas tillhör oftast någon av dessa 4 grupper:

  • Man tar för stora trades i förhållande till sitt konto och förlorar alldeles för mycket dom gånger vi tar en förlust.
  • Man har för högt courtage.
  • Man följer inte signalerna.
  • Man tar inte alla trades.

Min Swingtrading bygger på positionstagning med tidsperspektiv på allt från ett par dagar till ett par veckor. Tjänsten utgår ifrån unika historiska mönster och algoritmer och bygger på statistiska samband som visat sig fungera under långa perioder.

EXEMPEL PÅ SWINGTRADE 1 (Betsson)

EXEMPEL PÅ SWINGTRADE (Hexpol)

EXEMPEL PÅ SWINGTRADE 3 (Vitrolife)

EXEMPEL PÅ SWINGTRADE 4 (Whirlpool)

Nedan hittar du mer detaljerad information om swingtradingen på Samuelssons Rapport

Signalerna som jag publicerar på bloggen är ofta trades som jag själv tar. Jag rekommenderar ingen positionsstorlek eller liknande beroende på att alla investerares ekonomiska situation och riskprofil är helt olika. Köpsignalerna kommer från kvantitativa strategier (ca 10-15st) där jag varje dag går igenom de signaler som jag anser bäst lämpade för trading just den dagen. Signalerna är inget tradingsystem i sig själv utan bör endast ses som ett förslag på tradingideer där det finns en hög sannolikhet att aktien kommer gå upp inom kort.

Normallängd för en trade är ca 2-10 dagar. Köp och säljsignaler kommer alltid att ske på nästföljande dags kurser. Det finns undantag men då mailar jag ut instruktioner till alla medlemmar. Jag kommer inte gå in på hur jag får fram mina signaler av ganska så uppenbara skäl. Det är mina yrkeshemligheter och det ligger många års arbete bakom mycket av dessa ideer. Det är väldigt hög träffsäkerhet på signalerna, ett snitt på mellan 70-90% kan Ni förvänta Er med en profitfactor på över 2,5-3, vilket är högt.  (Profit Factor är summan av vinsterna dividerat med summan av förlusterna)

Detta är alltså strategier som jag använder dagligen i min trading och tjänar bra med pengar på.Givetvis är det inte bara köpsignalen som är viktig för att tjäna pengar utan det finns en hel del annat att tänka på också såsom storlek på din position i förhållande till din kapital samt psykologi mm mm. Det kommer dessutom vara svårt att ta alla trades och det är inte heller meningen. Jag hoppas att tradingidéerna kommer användas som komplement till egen research och analys. Det kommer inte finnas signaler till strategierna varje dag utan jag kommer endast att ha med  någonting när det uppfyller mina kriterier för en trade.

Signalerna som genereras varje dag finns att läsa på webbsidan samt att dom mailas (email) ut varje dag. För närvarande så använder jag Stockholmsbörsen och den amerikanska börsen för att finna swingtrades. Jag har på senare tid inkluderat amerikanska aktier av den anledningen att det fanns långa perioder då Stockholmsbörsen inte gav några signaler. Jag rekommenderar alla att  även inkludera dessa trades då det ger en bra diversifiering samt bättre resultat.

Observera att daytradingdetta inte är ett komplett tradingsystem utan mer tips på bra swingtrades med höga odds och stor sannolikhet för vinst. Sedan är det inte alltid heller möjligt att ta alla trades som redovisas en dag beroende på hur din position sizing strategi ser ut.


Den information och de analyser som ni finner på denna webbplats tillhandahålls endast i informationssyfte. Ingenting häri skall tolkas som personlig investeringsrådgivning. Under inga omständigheter skall denna information ses som en rekommendation att köpa, sälja eller behålla något värdepapper. Jag kan heller inte garantera att något av den information som du hittar på denna webbplats är korrekt, och att något skrivet här bör eller kan bli föremål för oberoende kontroll. Du, och du ensam, är ansvarig för eventuella investeringsbeslut du gör. De idéer och strategier som finns på webbplatsen ska aldrig användas utan att du först bedömer din egen personliga och ekonomiska situation, eller att du rådfrågar en professionell finansiell rådgivare. Mina tankar och åsikter kommer också att ändras från tid till annan allteftersom som jag lär och samlar på mig mer kunskap.


vill du lära dig mer?

Fler Artiklar Nedan

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Läs Mer
Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

Läs Mer
Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

En daytraders lön? – Vad tjänar man på en dag? | Hur mycket tjänar man på daytrading?

Läs Mer
En daytraders lön? – Vad tjänar man på en dag? | Hur mycket tjänar man på daytrading?

Blanka OMX index – strategi

Läs Mer
Blanka OMX index – strategi