July 25

30 bra sidoinkomster för dig som behöver extra pengar | Sidoinkomst

Last Updated on 11 April, 2023 by Håkan Samuelsson

Att skaffa sig en sidoinkomst, som ibland även benämns passiv inkomst i denna artikel, är faktiskt enklare än vad många tror. Det finns många vägar att gå för att bygga upp en bra sidoinkomst och som ger lite extra pengar i plånboken.

Vi har därför skapat en lista med 30 konkreta tips och idéer för dig som behöver en extra inkomst men som inte kräver någon större arbetsinsats. Det enda som krävs är att du är lite om och kring sig och att du kan tänka utanför boxen. Samtidigt ska en sidoinkomst vara just en inkomst vid sidan av ordinarie inkomst, annars riskerar du att urholka hela idén med en passiv inkomst.

30 sidoinkomster för dig som behöver extra pengar – listan

 

30. Låna ut och tjäna pengar via Lendify och P2P

Jag har förutom mina aktieportföljer och min trading mer och mer börjat att spara pengar genom olika sparformer som en del av mina passiva inkomster. En av dessa sparformer är så kallade peer-to-peer (P2P). Det är en bransch som växer fort nu.

Här kan du se om lendify fortfarande är attraktivt. Peer to Peer skulle kunna bli en aktiv del i din pengamaskin.

 

 

29. Gör enkla betalda undersökningar:

Företag lägger idag ut stora summor med pengar för att ta reda på vad konsumenter tycker och vill ha. Detta kan du tjäna pengar på. Du kan hitta betalda undersökningar här (också för svenskar). Även här har jag skrivit om betalda undersökningar. Det är enkelt att komma igång. Det är bara att följa det som står på sidan du kommer till. Nu kan du själv vara med och tjäna pengar enkelt online på dessa betalda undersökningar eller surveys som de också kallas. Du kan hitta betalda undersökningar här (Survey också för svenskar).

 

28. Sälj kläder och prylar på nätet

Vi är nog ganska många som har kläder, skor och prylar liggandes i både källare och förråd. Saker som inte använts på åratal men som varken är särskilt slitna eller trasiga. Varför inte göra en rejäl rensning och lägga ut sakerna till försäljning på nätet?
I många städer finns det dessutom möjlighet att hyra ett bord eller två på olika loppisar där du sedan kan sälja dem vidare som second hand.

 

27. Kör mobilapplikationer

Det finns mängder med olika mobilapplikationer som kan generera en liten summa pengar per sökning via så kallade add-ons. Det enda som krävs är att du öppnar appen och låter den arbeta på i bakgrunden, under tiden som du ägnar dig åt en annan syssla. Det är inga stora summor vi pratar om för ditt arbete, men många bäckar små…

 

26. Recensera appar, hemsidor och delta i betalda undersökningar

Många webbutvecklare välkomnar feedback på sina hemsidor innan de lanseras. Det går relativt snabbt och oftast får du ett antal punkter du ska kontrollera vilket gör det hela ännu enklare. När du gått igenom alla punkter skriver du ett utlåtande, eller en recension, och får betalt på köpet. Ett sätt att tjäna en extra slant som visserligen kräver en arbetsinsats, men som samtidigt är roligt och lärorikt. Är du intresserad av att lära di mer om betalda undersökningar så kan du läsa mer om det här.

 

25. Skapa en app

Det här kräver en hel del kunskap och tid, men när du väl har skapat din app behöver du inte göra så mycket mer än att underhålla den. Börja med att scanna av behov och intresse och forma appen utefter detta – ju fler som laddar ner din app, desto mer pengar tjänar du.

 

24. Hyr ut en del av bostaden

Har du ett rum ovanför garaget eller i källaren som du inte använder? Är du ofta ute och reser i jobbet och behöver någon som ser efter bostaden under tiden? Det finns alla möjligheter att hyra ut hela eller delar av bostaden under olika perioder, både till företag och till privatpersoner. Glöm bara inte att kolla upp referenser och att göra en kreditkontroll först.

 

23. Skapa en onlinekurs

Nätet kryllar av sidor som köper onlinekurser och din kan bli en av dem. Det här kräver också en del förkunskaper och tid, men som vi tidigare har kunnat konstatera – när kursen väl är skapad är det bara att luta sig tillbaka och börja njuta av en stabil sidoinkomst.
Obs! Det är en stor fördel om du har ett specialintresse som du kan bygga din kurs runt, för att på så via öka trovärdigheten kring tjänsten.

 

22. Sälj bilder på nätet

Har du ett genuint fotointresse och är duktig på att ta bilder? Då finns det möjligheter att sälja bilder på nätet. Det finns många sidor som samlar alla möjliga slags bilder som människor får betala en slant för att ladda ner och använda i olika sammanhang.
Kolla gärna upp vilken typ av bilder som efterfrågas mest för att öka chanserna för att sälja just dina bilder ytterligare.

 

21. Var hundvakt

Är det så att grannen eller kollegan ska resa bort och behöver någon som kan passa hunden? Kanske finns det någon i närheten som är i behov av hundvakt ett par eftermiddagar i veckan? Det här kan bli ett både roligt och nyttigt sätt att tjäna extrapengar på, i synnerhet om du studerar eller jobbar deltid. Du får både motion, sällskap och extraklirr i kassan!

 

20. Sitt barnvakt

Precis som med hundar behöver barn ses efter, inte minst när föräldrarna ska på fest eller resa bort. Erbjud dig att sitta barnvakt om så bara för en timme eller två, så kommer det garanterat att kunna bli många fler timmar framöver. Kan du dessutom sova över är det ett stort plus i kanten, men kom ihåg att ta lite extra betalt i så fall!

 

19. Sälj presentartiklar på nätet

Det finns flera kommersiella sajter som fungerar som en slags marknadsplats för olika företag som säljer all sköns prylar, som exempelvis Fyndiq och CDON. Har du eget företag kan du ansöka om att bli säljare och därmed öppna ett konto i vilket du lägger ut presentartiklar till försäljning.
Ansökningsprocessen kan ta lite tid och ställer en del krav på dig som företagare, men när du väl är igång är det bara att lägga in produkter vänta på din första beställning.
Obs! Var noga med att läsa på om leveransvillkor och annat praktiskt innan du ansöker!

 

18. Skriv tal åt andra

Är du en fena på att formulera dig i skrift? Då kan du tjäna pengar på att skriva tal som kan användas i olika syften och sammanhang. Försök att formulera talen så generella som möjligt och gör det enkelt för talaren att byta ut datum, namn, plats och så vidare.

 

17. Korrekturläsa manus, hemsidor och bloggar

Om du är bra på språk och har sinne för detaljer kan korrekturläsning vara ett bra extraknäck för dig. Det finns både bok- och filmmanus därute som behöver korrekturläsas, liksom hemsidor, bloggar och så vidare. Dock behöver du först ta reda på vad som ingår i en korrekturläsning och vad som förväntas av dig, för det kan nämligen variera ganska kraftigt.
Det finns dessutom rekommenderade priser för hur mycket man kan ta betalt som korrekturläsare så det behöver du också ha lite koll på. Detta är ett extrajobb som visserligen kräver en viss arbetsinsats, men som kan vara både roligt och stimulerande för den som gillar att läsa!

16. Hyr ut båten, sommarhuset och/eller husvagnen

Att hyra ut en kär ägodel kan säkert kännas både jobbigt och oroligt till en början, men när du väl har gjort det ett par gånger kommer du nog att märka att det inte var så farligt. Det viktiga är att kolla upp personen/personerna som vill hyra och att ha en dialog inför uthyrningen.
Det bästa är såklart att träffas för att gå igenom vad som gäller, men går inte det finns det kanske möjlighet att ringa via Skype eller åtminstone talas vi per telefon. Det finns färdiga kontrakt på nätet som går att skriva ut och använda sig av. Ju mer förberedd du är desto lättare blir processen.

15. Genomför undersökningar online

Att det finns företag som betalar människor för att genomföra betalda undersökningar online visste du kanske redan, men har du koll på hur enkelt det faktiskt är att delta? Det finns möjligheter att göra allt ifrån en till tiotals undersökningar per vecka och att tjäna en extra slant varje gång. Det kan bli en hel del per månad det!

14. Delta i forskningsprojekt

Många läkemedelsföretag bedriver någon form av forskningsverksamhet och därmed behöver de också människor som kan ställa upp och vara testpersoner. Det kan handla om att testa olika typer av mediciner, nya behandlingsmetoder, delta i fokusgrupper och enkätundersökningar och så vidare.
Det kräver sällan mycket av din tid vilket gör det till ett relativt enkelt sätt att tjäna lite extra pengar vid sidan om.

13. Arbeta som frilansskribent

Många är de företagare som ägnar allt för mycket tid åt sådant de egentligen inte är bra på, som att skriva nyhetsbrev och blogginlägg till exempel. Att jobba som frilandsskribent är därför en tjänst som du kan erbjuda, i synnerhet om du är en duktig skribent och har lite extra tid över. Det är inga stora pengar att tjäna men dock en sidoinkomst som inte är att förringa. Gillar du dessutom att skriva finns det ingenting som hindrar dig!

 

12. Delta i skrivtävlingar

Flertalet större veckotidningar och bokförlag har regelbundna skrivtävlingar som du kan läsa om och anmäla dig till på nätet. Det här kanske inte direkt kvalificerar sig om en passiv inkomst då arbetsinsatsen är ganska stor, men det skulle kunna generera en ganska rejäl sidoinkomst om du har riktig tur. I synnerhet om du är riktigt bra på att skriva och vet vad läsaren vill ha.Många gånger får du dessutom ett färdigt tema som du ska förhålla dig till, vilket kan göra det hela ännu enklare för den som har svårt att komma igång.

11. Erbjud dina tjänster

Är du en fena på trädgårdsarbete, DIY eller att laga mat och baka? Erbjud dina tjänster till nära och kära mot en viss summa pengar. Vem vet – du kanske startar en cateringfirma eller blir trädgårdsmästare helt på heltid om det slår väl ut! Perfekt extraknäck för den som vill utveckla nya sidor av sig själv.

10. Läs in ljudböcker

Om du tycker om att läsa och har en behaglig röst att lyssna till kan du anmäla ditt intresse för att läsa in ljudböcker och liknande. Det finns företag som anlitar människor för att göra olika voice-overs som det kallas, däribland inläsning av böcker, tidskrifter, reklaminslag etcetera. Dock är konkurrensen stor och det krävs bland annat att du har rätt utrustning för att spela in egna röstprov.

9. Starta en blogg

Vi vet alla hur många bloggar det finns därute och det kan säkert kännas ganska hopplöst att nå ut i det ständiga mediebruset. Därför är det viktigt att blogga om sådant som verkligen berör och som många kan relatera till, inte minst du själv. Kanske har du ett specialintresse eller en specifik kompetens som du kan dela med dig av så att andra känner att de har nytta av din blogg?
För att tjäna pengar på bloggen behöver du dock mer än bara följare, du behöver så kallade affiliates och andra samarbetspartners. Kom också ihåg att det tar tid att bygga upp en läsekrets, så utrusta dig med mycket tålamod och se till att hålla bloggen levande.

8. Jobba med sociala medier

Har du bra koll på vad som säljer i sociala medier? Då kan du erbjuda dig att sköta marknadsföringen i just sociala medier. Det blir allt viktigare för företag att synas på Youtube, Instagram, Pinterest och Facebook och liknande, men få har tid att ta hand om sina konton. Det kan du göra åt dem!

 

7. Få betalt för klick

Det finns faktiskt företag som betalar människor för att klicka in sig på specifika hemsidor. Generellt sett krävs det en ganska liten arbetsinsats, men du behöver oftast ha tillgång till ett par olika enheter (stationär dator, läsplatta, mobiltelefon).
Du kommer med all sannolikhet att behöva anteckna vilken plats hemsidan rankades på vid söktillfället, men det är i princip allt du behöver göra för att tjäna lite extra pengar varje månad.

6. Sälj dina konstverk

Är du konstnärligt lagd och kan måla, skulptera, sticka eller sy kan du försöka sälja dina konstverk både online och på diverse marknader och hantverksmässor.
Kanske inte direkt en passiv inkomst i den bemärkelsen att det krävs en ganska rejäl arbetsinsats, men en sidoinkomst som kan bli ganska stor om du lägger ner lite tid och energi på att få igång den.

5. Skriv noveller

Det finns ett antal så kallade damtidningar som tar emot noveller ifrån både kända och okända författare.
Självklart finns det inga garantier för att de blir publicerade, men blir de det kan du tjäna en ganska bra slant på dem. Kolla först upp reglerna för hur långa noveller de vill ha samt om det finns övriga önskemål. Lycka till!

4. Arbeta som läxhjälpare

Anmäl dig hos någon av de läxhjälpföretag som förmedlar jobb inom läxläsning i din egen eller en närliggande kommun. Det går oftast att utföra jobbet såväl online som i lokal eller hemma hos eleverna. Detta kräver en viss arbetsinsats ifrån din sida men är ett givande sätt att tjäna lite extra pengar på.

3. Investera i aktier

Ta hjälp av experter och läs på ordentligt innan du investerar pengar i aktier. Och ge det tid – det krävs tålamod för att få aktier att växa och ge avkastning i sinom tid.

2. Handla med valutor

Att köpa och sälja valutor kan vara riskabelt, men läser du på ordentligt kan du tjäna en bra slant på valutahandel. Det finns både instruktionsfilmer att titta på och böcker att läsa, vilket varmt rekommenderas.

1. Investera i kryptovalutor

Att handla med exempelvis Bitcoin har blivit mycket populärt men kräver en hel del förberedelser och kunskap om hur det hela fungerar. Ta det varligt och ta hjälp av någon som är bekant med processen.

Bonus 1:  Hyr ut maskiner, verktyg och trädgårdsmöbler

Är du en person som har hela förrådet fullt med maskiner eller verktyg av olika slag kan du säkert tjäna en slant på att hyra ut dem. Kolla med grannar, bostadsrättsföreningar, kollegor och så vidare så får du garanterat napp någonstans.

Bonus 2: Investera i en eller flera fastigheter

Att investera i en fastighet kräver såklart att det redan finns en viss summa pengar som att spendera. Dock står du inför en nästintill garanterad vinst och en stabil passiv månadsinkomst. Kom bara ihåg att sondera terrängen ordentligt först, så att du vet vilka områden och fastigheter som är intressanta innan du slår till.

Lycka till med att hitta en sidoinkomst som funkar för dig!

Vi använder cookies på vå webbplats.

Related Posts

Prova Trading Signaler (Dagligen med Live Resultat) – 9 SEK

Prova Trading Signaler (Dagligen med Live Resultat) – 9 SEK

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer (Resultat från 2008)

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer (Resultat från 2008)

Hur man hanterar ekonomisk förlust

Hur man hanterar ekonomisk förlust

Vad menas med ränta på bankkonto? +25 Viktiga frågor om bankkonton

Vad menas med ränta på bankkonto? +25 Viktiga frågor om bankkonton