Last Updated on 18 september, 2020 by Håkan Samuelsson

Snabblån trots betalningsanmärkning och skulder

Behöver du ett snabblån trots betalningsanmärkningar och skulder? Många tror att bara för att du har en gammal prick eller skulder hos kronofogden kommer du inte kunna få ett snabblån. Tur för dig är detta bara en myt.

Din nuvarande ekonomi:

De långivare som går med på detta brukar för det mesta kolla på din nuvarande ekonomi istället för hur din ekonomi såg ut tidigare. Det betyder att om du har en bra ekonomi i dagsläget kommer du kunna få ett snabblån. Problemen uppstår på riktigt om din ekonomi fortfarande inte är helt okej. Det finns dock fortfarande en utväg för dig.

Pant:

En del som erbjuder snabblån och smslån erbjuder också pant. Det betyder att du lämnar in något som har samma värde som summan du vill låna. Får långivaren inte tillbaka ditt snabblån kommer denne att sälja din pant för att få tillbaka sina pengar.

På detta sätt behöver inte långivaren oroa sig över hur din ekonomi ser ut i dagsläget för oavsett vad som händer kommer han eller hon inte att förlora sina pengar. En typisk långivare som arbetar på detta sätt är en s.k. pantbank. Dessa brukar finnas i dem flesta större städerna.

Låna på din bostad:

Det här är liknande en pant. Om du har en bostad värde pengar kan du alltid låna med din bostad som pant. Se bara till att verkligen betala tillbaka ditt snabblån i tid, annars kommer du verkligen att få problem och det snabbt.

Hopbakslån:

Det här är i princip det enda lånet som du kan få trots att du är hos kronofogden. Det är en form av snabblån men brukar för det mesta vara större än ett traditionellt smslån. Det enda kravet för detta lån är att det ska användas till att betala av dina gamla skulder.

Ett hopbakslån är en väldigt bra utväg för dig som har mycket gamla lån och krediter. Räntan på dessa brukar nästan alltid vara mycket bättre än den för andra smslån, därför kan du spara mycket pengar varje månad på detta sätt. Det är också ett väldigt bra sätt att få en bättre koll på din ekonomi. Det är mycket lättare att få en bra överblick med bara ett lån än om du har flera olika. Därför passar ett hopbakslån för nästan alla.

Nackdelar:

Nu har vi nämnt ett antal sätt som du kan få ett snabblån med både betalningsanmärkningar och skulder. VI ska dock också nämna lite nackdelar med dessa lån och vad som kan skilja dem från vanliga snabblån.

Ränta:

Detta är en stor del när det kommer till snabblån och smslån. Har du en dålig ekonomi med flera skulder kommer du att få betala högre ränta. Så enkelt är det.

Kort återbetalningstid:

Återbetalningstiden kommer också vara relativt kort. Månadskostnaden för ett av dessa snabblån kan därför bli hög. Se till att din ekonomi faktiskt klarar av det. Annars kommer du vara fast med mer skulder än tidigare.

Sammanfattning

Som ni ser är det verkligen inte omöjligt att få ett smslån trots gamla skulder. Ni behöver bara leta lite och kanske lägga in en pant. Var också bered på de höga räntorna och korta återbetalningstiderna.

Vill du ha konkreta råd om trading och aktiesparande? Få vårt nyhetsbrev!

Dela inlägget

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email