Last Updated on 7 oktober, 2021 by Håkan Samuelsson

Detta är det sista jag göra idag, det har varit en lång dag, Lärorik och nyttig. Har jobbat klart med mina journaler och analyser för morgondagen. Nu är det dags att försöka koppla av och sova. Det är inte så lätt alla gånger när man är uppe i varv och har jobbat in i det sista. Men vad gör man inte för att trada…

Bifogar tre diagram som jag tycker är bra. Det är i ordning. Sp500 och VIX, SP500 och Put/Call Ratio och sist SP500 plus hur många av dess aktier som är över 50MA. Jag kommer inte att kommentera detta idag så mycket då jag tycker dem talar för sig själv. Alla diagrammen är för 3 år tillbaka. Försök att notera vad som händer vid varje extremvärden och se hur index (SP500) reagerar efter detta.

Det svåra är naturligtvis att pricka en exakt dag vid visuella analyser som dessa men det behöver inte vara det viktigaste. För de som gärna läser diagram som dessa och använder sig av dem så säger dem oftast inte vad dem skall göra utan snarare vad dem INTE skall göra. I det här fallet om du tittar på VIX diagrammet så har vi en standardavvikelse på 3! Det är väldigt mycket det om du kan någonting om matematik.

Det som diagrammet säger mig är inte att köpa på mig en jäkla massa XACT Bull utan den säger mig snarare att var aktsam och försiktig. Det finns chans att börsen vänder och går upp och det finns även chans för ytterligare nedgång även om jag ser det som osannolikt så finns den där dock. Det bästa är att ställa sig bredvid och vänta på en tydlig trend.

Som daytrader så ser jag det sannolikt att börsen kommer att gå upp ganska snart men istället för att köpa med en gång så väntar jag på konfirmationer. Detta kan vara att jag vill att den skall gå över vissa motståndsnivåer eller att jag vill ha en konfirmering från en viss sektor eller annat tillgångslag. När jag får det så köper jag eller scalpar in och ut i en viss riktning.

Gå och lägg dig Samuelsson!

VIX SP Samuelssons Rapport
PC SP Samuelssons Rapport
50MASP Samuelssons Rapport

Följ Oss På Twitter