October 2

Spara Pengar – 100 tips för mer sparande av kontanter

Last Updated on 18 April, 2023 by Håkan Samuelsson

Vill du försöka spara pengar? Många människor vill gärna ha mer på sina bankkonton och det enda sättet som de tror att det är möjligt på är genom att öka sina inkomster. Problemet med detta är att när man ökar sina inkomster brukar man också öka sina utgifter.

Det enda sättet att få mer pengar är genom att öka sina inkomster utan att öka sina utgifter eller genom att minska sina utgifter. Det är faktiskt riktigt smart. Minskar du dina utgifter kommer du självklart få mer över. Därför ska denna artikel handla om hur du kan spara pengar snabbt.

Artikelns Innehåll

1. Börja investera i lån:

Har du kapital som sitter still på ditt sparkonto? På det sättet kommer dem aldrig att växa. Vad du istället kan göra är att investera dem. Du kan investera dem i P2P som står för peer to peer. Det betyder att du lånar ut till någon som sen betalar tillbaka dem med ränta. Min personliga favoriter idag är Lendify. Båda har gjort att jag lyckats att spara pengar på något som jag inte trodde jag kunde.

2. Betalda undersökningar:

Tjäna pengar på betalda undersökningar på nätet. Det är ett lätt sätt att tjäna kapital på. Företag lägger idag ut stora summor för att ta reda på vad konsumenter tycker och vill ha. Nu kan du själv vara med och tjäna pengar enkelt online på dessa betalda undersökningar. Du kan hitta betalda undersökningar här (också för svenskar). Även här har jag skrivit om betalda undersökningar. Det är enkelt att komma igång. Det är bara att följa det som står på sidan.

3. Ett sparkonto med ränta:

Du har kanske redan ett sparkonto på din bank där du får ränta. Problemet är att denna ränta är väldigt låg. Det finns dock andra sparkonton hos andra företag med bra ränta där du kan tjäna mer. Använd dessa istället. Se till att dina pengar skyddas av insättningsgarantin. Jag gillar Avanzas erbjudande då man kan välja ett sparkonto hos många olika aktörer.

4. Åk inte bil:

Du kan börja spara genom att införskaffa en cykel och lämna bilen hemma. Bensin är dyrt men dina ben arbetar gratis. Dessutom får du motion så du kan säga upp det där dyra gymkortet som du knappt använder. Då slår du två flugor i en smäll och får massor med kapital över.

5. Sluta röka:

Om du röker två paket cigarretter i veckan kostar det ungefär 120 kr per vecka. Det blir 6240 kronor om året. Det kan alltså spara en del pengar. Röker du mer än två paket i veckan då tjänar du ännu mera.

6. Använd E-faktura:

Visste du att nästan alla företag tar ut en avgift för att skicka ut en pappers faktura? Om du väljer att få E-faktura istället slipper du denna avgift och kan spara mycket kapital.

7. Ät efter säsong:

Under sommaren brukar mycket frukt och grönsaker från Sverige vara billigt, under vintern är det billigare med saker från andra länder söderut. Följ denna säsong så får du mer över per månad och per år.

8. Ta med matlåda:

 

Att gå ut och äta varje dag bli snabbt dyrt i längden. Laga istället mer mat någon gång så har du en matlåda du kan ta med dig. Detta kan bli väldigt mycket billigare än att varje dag äta ute.

 

 

9. Sätt upp ett mål:

Det är lättare att få mer över om du har något att börja spara till. Varför sparar du? Tänk över detta och kom ihåg att sätta upp ett mål. Då har du något att jobba emot vilket brukar göra allting enklare.

10. Samla poäng:

 

Nästan alla butikskedjor erbjuder nu medlemskap. Blir du medlem hos en butik får du veta när dem har reor. Du kan samla poäng vilket leder till att du kan få gratis saker eller rabatt på saker. Handlar du mycket hos en butik är det självklart att du ska bli medlem.

11. Skaffa kreditkort och samla poäng:

Gillar du att resa kan det vara en väldigt god idé att införskaffa ett kreditkort. Dessa kreditkort låter dig samla poäng hos flygbolag som du sedan kan byta mot gratis flygresor och liknande saker. Läs igenom alla villkor först så att du inte missar något. Här kan du jämföra de bästa kreditkorten för att hitta ett som du behöver spara pengar på och som passar dig.

12. Leta bättre lån:

 

Om du har flera dyra lån som ligger och drar kan det vara en bra idé att samla ihop dem till ett stort lån med lägre ränta. Det finns många företag som erbjuder dessa tjänster tex Lendo. Det kan vara en idé att fråga din bank om de erbjuder ett sådant lån.

13. Se över räkningarna:

Är det någon räkning som är väldigt dyr? Du kan kanske byta elbolag och på det sättet få ner din elräkning. Det finns mycket som du säkerligen kan byta och omförhandla för att minska priserna en hel del.

14. Stäng av elementen:

Om ni ska åka bort någonstans kan det vara smart att stänga av elementen för att på så sätt tjäna pengar. Ni behöver ju knappast ett varmt hus om ni inte ska vara där, eller hur?

15. Samåk:

Om du har för långt till jobbet för att kunna cykla kan kanske du och några kollegor gå ihop för att samåka? På det sättet kan ni alla börja spara pengar genom att dela på kostnaderna för bensin och liknande.

16. Köp begagnad bil:

 

Visst behöver du en bil, det kan finnas flera anledningar till det. Men när du ska införskaffa en bil kan du införskaffa en begagnad. Det betyder inte att bilen är sämre, bara att den är billigare. Försök att införskaffa en bränslesnål bil för att spara in på bensin.

17. Veckohandla:

För att enkelt få koll på dina matkostnader är det en bra idé att bara införskaffa ungefär en gång i veckan. Då köper du allt du behöver för resten av veckan. Skriv en inköpslista så att du inte köper något onödigt.

18. Börja odla:

Om du bor i en villa har du säkerligen en trädgård. I den kan du skaffa ett trädgårdsland och sätta igång att odla din egen mat. Om du odlar gurkor, tomater och liknande slipper du införskaffa dem vilket du tjänar pengar på.

19. Skaffa höns:

Vad många inte vet är att du faktiskt får ha höns i ett vanligt bostadsområde, du måste inte bo på landet. Det enda du inte får ha är en tupp. Från hönorna får du ägg som du kan äta. Det går också att slakta hönor för att få kött. Ett udda sätt att tjäna mer pengar på men trots det fullt möjligt.

20. Handla på rea:

När du märker att det är en stor read någonstans kan du passa på att betala mycket för att sedan slippa köpa senare. Tänk på att införskaffa sånt du behöver, annars sparar du inte pengar. Då slösar du dem bara.

21. Gör en budget:

Det är svårt att hålla sig till en budget om man inte har någon. Skapa därför en budget och håll dig till den! På det sättet blir det mycket lättare att spara pengar per månad eftersom du vet vad du kan spendera på olika saker.

22. Lär dig kontrollera dina impulser:

Det finns mycket här i livet som vi vill ha men vi kan inte få allt. Vi måste därför lära oss att kontrollera våra impulser, köp inget bara för att du vill ha det. Vänta istället ungefär en vecka. Om du fortfarande vill ha det och fortfarande har råd kan du betala för.

23. Isolera ditt hus:

Att isolera ditt hus ordentligt kan göra så du sparar mycket pengar på uppvärmning av det. Den summan du spenderar på isolering tjänar du alltså snabbt igen på dem pengar du sparar på uppvärmning.

24. Laga egen mat:

En av dem största utgifterna för dem flesta är hämtmat. Laga istället egen mat, det är både nyttigare och kostar mindre. I många fall är det godare.

25. Drick inte så mycket alkohol:

En annan stor utgift är alkoholen. Behöver du verkligen dricka och festa varje helg eller räcker det med varannan? Genom att dra ner på fest och alkohol kan du spara mycket pengar.

26. Använd kollektivtrafik:

Är det för långt att cykla och du inte kan samåka kan kollektivtrafiken vara ett bra alternativ till bilen. Ett månadskort till bussen eller tunnelbanan är säkerligen mycket billigare än att åka bil.

27. Skaffa billigare försäkringar:

Försäkringar är något som vi svenskar lägger mycket pengar på, genom att hitta bättre och billigare försäkringar kan du därför spara in mycket pengar.

28. Köp inget när du är hungrig:

 

Handlar du när du är hungrig lär du införskaffa mycket saker som du egentligen inte behöver. Köp därför när du är mätt så kan du spara pengar genom att bara införskaffa det som du tänkt dig köpa från början.

29. Boka semester vid lågsäsong:

Om du vill få mer över till semestern ska du boka din resa under lågsäsongen eftersom allt kostar mindre då. Du kan få se landet på ett annat sätt än vad alla andra får. Kanske får du rent av en bättre upplevelse än de som åkte bort på högsäsongen.

30. Handla kläder efter säsong:

Det är ganska uppenbart, på våren blir vinterkläderna billigare och till hösten brukar sommarens kläder kostar mindre.

31. Löneförhandla:

En del av att spara pengar handlar om att öka dina inkomster. Därför måste du vara duktig på att löneförhandla. Se till att läsa på innan förhandlingen så att du får så hög lön som möjligt.

32. Sluta snusa:

 

Snus är precis som cigaretter, dåligt för hälsan, dyrt och helt onödigt. Slutar du att snusa kan du spara stora summor pengar under året.

33. Inga dyra aktiviteter:

Det är klart att man måste hitta på något ibland men det måste inte kosta extremt mycket pengar. Ett tips är att testa att istället gå ut i skogen. Helt gratis och riktigt trevligt att göra med familjen.

34. Boka resor i förväg:

Om du bokar resor långt innan du ska åka brukar du kunna komma undan billigare än vad du annars skulle ha gjort. Det är därför en bra idé att boka resorna långt i förväg.

35. Åk till mindre populära länder:

Åker du till samma länder som alla andra lär du få betala mer, det är så det fungerar. Åker du till ett annat land istället kan du nog få en mer äkta upplevelse och det lär kostar mindre.

36. Ha rörlig ränta på lånen:

Att ha rörlig ränta på dina lån betyder att räntan kan röra på sig upp eller ner och detta är faktiskt bra. I 9 av 10 fall har det lönat sig de senaste 10-20 åren.

37. Ät inte snabbmat:

Frusen mat som bara behöver mikras är smidig att laga och det går riktigt fort men det är dyrare. Dessutom är hemlagad mat godare. Vad kan bli ett bätre sätt att tjäna pengar på och komma igång med ditt sparande?

38. Sänk temperaturen hemma:

Om du är beredd att ta på dig lite när du är hemma så kan du sänka temperaturerna några grader. På sommaren kan du istället låta det vara varmare. Bara några grader gör stor skillnad på räkningen.

39. Köp lågenergilampor:

Vill du sänka din elräkning så är lågenergilampor ett perfekt val. Dem drar mindre ström vilket betyder att ni kommer få betala mindre. Dessutom är det bra för miljön också.
Om du gillade denna läsningen så kanske du även gillar dessa artiklar.

40. Duscha snabbt:

Att duscha slösar på stora mängder vatten och därför kan det vara bra att duscha snabbare. Du kommer dessutom få mer gjort om din dusch går snabbare. Vi förstår att det är skönt att duscha men det blir inte trevligt när du ser vattenräkningen. Dessutom säger fler och fler att man skall duscha i kallvatten. Googla på coldshowers och se själv. Ett bra sätt att spara och du blir dessutom hälsosammare.

41. Släck alla lampor:

För att spara in mer på elen bör du släcka alla lampor när du går och lägger dig eller åker hemifrån. Du kommer spara pengar och miljön kommer att tacka dig. Det finns helt enkelt inga nackdelar.

42. Köp elbil:

Elbilar brukar inte kosta mindre men du kommer tjäna på det i längden eftersom du slipper betala för bensin. I många fall kan du ladda din elbil gratis vilket gör att du sparar ännu mer pengar.

43. Köp solpaneler:

 

Ett är att helt slippa elräkningen på är att skaffa solpaneler. Då genererar du själv din ström. Du kommer behöva investera först men efter ett tag kommer det att ha betalat tillbaka sig.

44. Hyr ut din bil:

När du inte använder din bil finns det säkert någon annan som skulle varit i behov av en bil. Du kan då hyra ut din bil till någon annan och därmed tjäna på något du ändå inte använt.

45. Hyr ut andra saker:

På samma sätt som du hyr ut din bil kan du även hyra ut andra saker. Du har kanske en båt? Det finns säkerligen någon som vill hyra den. Medans du åker iväg på semester kan du alltså tjäna pengar på att hyra ut saker och komma igång med ditt sparande.

46. Köp storpack:

Att köpa mycket på samma gång brukar kosta mindre. Att köpa ett storpack kan därför vara en bra idé om du använder alla varorna. Annars kommer det bara vara ett slöseri med pengar.

47. Sälj dina gamla saker:

Alla har vi säkert saker som vi inte längre använder eller behöver. Dessa kan du sälja på sidor som Tradera eller Blocket och tjäna pengar på dem. Riktigt smart om du är i behov av att spara mer.

48. Hyr ut lokal:

Om du har en källarlokal eller annat förvaringsutrymme som du inte riktigt använder kan du säkerligen hyra ut det till någon som behöver mer plats. Du tjänar pengar och gör någon annan glad. En perfekt kombination.

49. Investera i aktier:

Många har pengar som sitter på ett sparkonto. Problemet med detta är att pengarna inte växer när dem sitter där. Att istället investera dem i aktier är därför smart, pengarna kommer växa och bli fler. Här kan du lära dig mer om daytrading, utdelningsaktier och investmentbolag. Detta är några sätt att börja jobba med aktier och försöka öka avkastningen på ditt kapital.

50. Investera i fonder:

Om du tycker att aktier är för svårt för dig kan du istället investera dem i fonder som är enklare. Det finns någon som sköter om dessa fonder så att du inte behöver bekymra dig.

51. Hyr inte hantverkare:

Innan du hyr en hantverkare kan du alltid testa att göra vissa saker själv. Att fixa en trasig kran till exempel är något som dem flesta kan klara. Mixtra inte med el bara, det slutar inte bra.

52. Städa själv:

Om du har en städerska som du hyr kan du spara genom att helt enkelt städa själv. Det är inte så jobbigt, dem flesta av oss klarar det. Det handlar bara om att ta tag i det hela.

53. Skaffa en sparbössa:

 

Detta verkar kanske fånigt men det är faktiskt en bra idé. Varje gång du får kontanter över lägger du dem här. På det sättet blir du inte frestad att spendera dem på saker du inte behöver. Dessa pengar kommer att växa och efter ett tag kommer du ha en hel del.

54. Köp inte ny mobil:

Om du inte köper en ny mobil så fort du har betalat av den gamla kommer ditt abonnemang att kosta mindre. På det sättet sparar du pengar.

55. Kolla jobbet:

Läs igenom kontraktet för ditt jobb. Många jobb erbjuder nämligen ersättning för flera saker som köp av glasögonen. En del kan också ge dig ett gratis gymkort så att du slipper betala för ett själv.

56. Använd bidrag:

I Sverige kan du idag via jobbet få ett bidra för idrotter. Detta bidrag får faktiskt användas för att köpa liftkort, så se till att spara genom att göra detta.

57. Billig semester:

En semester måste inte vara dyr. Du kan till exempel åka på semester inom Sveriges gränser eller kanske tälta? Det blir i sådana fall mycket billigare. Ett trevligt sätt att spara pengar.

58. Få barnen att samåka:

Om ditt barn går på någon fritidsaktivitet finns det säkert flera andra föräldrar som skjutsar dit sina barn. Då kan ni kanske komma överens om att en skjutsar och en hämtar? På det sättet sparar ni både tid och pengar.

59. Låt barnen cykla:

Måste ni verkligen skjutsa barnen överallt? Det kan istället vara en bra idé att låta dem cykla, barnen blir då modigare och växer som individer. Ta det bara försiktigt vid stora vägar så att det inte händer någon olycka.

60. Cykelsemester:

 

Cykelsemester är något som verkligen är underskattat, det är riktigt trevligt att cykla här i Sverige. Dessutom får du motion som en extra bonus. Ett utmärkt sätt för att spara.

61. Handla begagnat:

Oavsett vad det är som du behöver finns det säkert att köpa begagnat. Detta kan du göra, det gamla brukar faktiskt vara i riktigt bra skick ändå.

62. Skaffa torkvinda:

Mitt i sommaren när solen lyser är det onödigt med en torktumlare. Då är det mycket bättre att låta kläderna hänga ute och torka. Dessutom brukar dem inte bli lika skrynkliga vilket betyder att du kanske slipper stryka dem.

63. Ta med kasse till affären:

 

Om du investerar i en bra matkasse i tyg och tar med den när du åker och handlar slipper du spendera på dyra plastkassar. Du sparar pengar och hjälper miljön.

64. Drick vatten:

Läsk, energidryck och kaffe är något som vi i Sverige spenderar alldeles för mycket cash på. Att istället dricka vatten blir mycket billigare.

65. Sluta med element:

Att värma upp huset med element blir snabbt dyrt. Då är det en bättre idé att införskaffa en luftvärmepump eller bergvärme. Det kommer att bli mycket billigare i längden.

66. Bada i sjön:

 

Under sommaren i Sverige behöver vi faktiskt inte åka till ett badhus. Sjön kostar mindre och där brukar det ofta finnas saker som hopptorn och glasskiosk.

67. Ta med eget fika:

Om ni har bestämt er för att åka till sjön kan ni alltid ta med er eget fika istället för att köpa glass. Bullar och saft brukar var minst lika gott och om ni bakar bullar samt gör egen saft bli det billigare också.

68. Baka:

Visst är det gott med något extra ibland och självklart ska du få unna dig något ibland. Men istället för att köpa dyrt fikabröd an du testa att baka själv. Det kostar mindre och ofta är det mycket godare. Några bra exempel är bullar och kladdkaka.

69. Skriv inköpslista:

Innan du ska åka och handla kan du testa att skriva en inköpslista. Detta kommer göra så att du vet precis vad du behöver vilket leder till att du inte köper något onödigt och du sparar. Helt enkelt en riktigt bra idé.

70. Ät en ordentlig frukost:

Genom att äta en stor frukost får du tillräckligt med energi för att hålla igång hela dagen, det betyder att du inte behöver köpa något på vägen till eller från jobbet. Mindre mat innebär att du kan spara pengar.

71. Köp nya maskiner:

Nya maskiner brukar dra mindre ström än dem gamla, därför kan det att löna sig i längden att köpa sådana. Din elräkning lär bli mindre och du lär hjälpa miljön.

72. Stipendier:

Detta är mer för dig som är student. Om du vill få delar av dina studier betalda kan du ansöka om stipendier. Detta gör att du får en summa cash vilket i sin tur leder till att dina studielån blir mindre.

73. Jämför priser:

Innan du handlar kan det vara en bra idé att med hjälp av internet jämföra priser mellan olika butiker.

74. Minska bilens vikt:

 

Ta ut allt som du inte behöver i bilen. Detta minskar vikten i bilen vilket i sin tur leder till att den drar mindre bensin. Drar den mindre bensin kan du komma igång med ditt sparande på detta vilket är väldigt trevligt.

75. Ladda inte mobilen i bilen:

Att ladda mobilen i bilen kan verka vara riktigt smidigt men det drar extra mycket bensin vilket verkligen inte är billigt. Försök därför undvika att ladda saker medans du befinner dig i bilen.

76. Sätvärmaren:

Under vintern kan det vara väldigt skönt med ett varmt säte i bilen men det är också skönt att spara pengar. Därför kan det vara klokt att strunta i detta eftersom bilen då drar mindre bensin. Mindre bensinutgifter innebär att du sparar.

77. Säg upp tidningen:

 

Många av oss får säkert hem en tidning varje morgon som vi läser. Detta är dyrt och du kan få alla nyheter du behöver på internet. Därför kan det vara en bra idé att helt enkelt läsa tidningen på internet.

78. Dela på prenumerationen:

Om du absolut vill ha en tidning kanske det finns andra i din närhet som också vill läsa samma tidning? Då kan ni alltid dela på tidningen och kostnaden och på så sätt tjäna mer och komma igång med ditt sparande.

79. Handla på nätet:

I många fall kan du få bättre priser om du handlar via nätet istället för att handla i en butik och därför kan detta vara en väldigt bra idé. Det beror på att det finns fler butiker på internet vilket betyder att konkurrensen är mycket större.

80. Prioritera:

Vi kan inte få allt vi vill ha, ibland måste vi helt enkelt prioritera. Om det finns två saker som du vill köpa en månad kan du kanske göra någon form av en kompromiss med dig själv? Om du köper en av sakerna den här månaden och den andra nästa månad?

81. Köp inte onödiga saker:

Detta spartips kan verka ganska uppenbart men det är faktiskt väldigt många där ute som köper onödiga saker trots att dem försöker komma igång med sitt sparande. Tänk därför efter en extra gång innan du köper något, på så sätt kommer du slösa mindre pengar.

82. Lördagsgodis:

 

Många av er som läser detta har säkerligen slutat med lördagsgodis för länge sen men det kanske är dags att börja igen. På detta sätt köper ni bara godis en gång i veckan och sparar pengar. Dessutom kan dina tänder må bättre.

83. Flytta:

Detta kanske verkar lite drastiskt men när man tänker efter så är det ett jättebra sätt för att tjäna mer pengar och komma igång med ditt sparande. Om du bor i ett mindre hus eller lägenhet lär din hyra att minska.

84. Flytta till förorten:

Att bo inne i storstaden har flera fördelar men det hr också flera nackdelar. Den största av dessa är priset. Allt är dyrare i stan. Köper du istället en bostad i förorten lär allt kosta mindre. Sen kan du enkelt pendla in till staden och du lyckas att få mer över.

85. Handla inte:

Självklart fungerar inte detta alltid, vissa saker måste du helt enkelt köpa. Men mycket kan du undvika. Behöver du verkligen en ny vinterjacka eller duger din gamla lika bra? Om du använder det du redan har istället för att köpa nytt lär du tjäna mer och komma igång med ditt sparande.

86. Köp kläder på second hand:

Om du vill hjälp miljön och din plånbok kan du köpa kläder på second hand. Detta är väldigt bra eftersom du sparar pengar samtidigt som du kan hitta riktigt snygga kläder. Behöver du nya kläder är det därför en bra idé att börja leta här.

87. Försök att laga saker:

Saker och ting går sönder, det är helt enkelt sånt som händer. Men istället för att köpa nytt direkt kan man alltid testa att laga det som gått sönder. Detta brukar nämligen kosta mycket mindre.

88. Ta med eget kaffe:

Om du ska iväg någonstans kan det löna sig att ta med eget kaffe i en termos istället för att köpa det. Ditt kaffe är antagligen godare och din plånbok kommer att tacka dig efteråt.

89. Skaffa en kompost:

Nu kan du få användning av dina matrester. Lägg dem i komposten så att dem bli jord, denna jord kan du sedan använda för att odla saker i. På detta sätt slösar du inte bort mat och du slipper köpa jord.

90. Flyg mindre:

 

Att flyga kan vara dyrt. Försök att ta dig fram på andra sätt, till exempel tåg.

91. Gå ihop i matlag:

Om du och några kompisar går ihop och bildar ett matlag kan ni laga mat till varandra. Detta turas ni sedan om att göra. Detta betyder att ni alla lär tjäna mer och komma igång med ditt sparande.

92. Ät mer vegetariskt:

Kött är en produkt som säga inte vara bra för miljön. Om du äter vegetarisk två till tre gånger i veckan kan du få lite över och barnen måste inte hata det om du anstränger dig lite och hitta barnvänliga vegetariska rätter.

93. Byt filter i fläktar:

 

När filtren i fläktarna bli fulla av damm lär fläktarna behöva jobba mer vilket drar mer energi. Genom att rengöra och byta dessa filter kan du spara mycket el!

94. Handla på black friday:

Black friday är en av Sveriges största reor. Genom att handla på denna rea kan du tjäna mer.

95. Kolla över julklappar:

Julklappar är en av våra största utgifter. Genom att kanske köpa lite mindre klappar eller komma överens med folk om att inte köpa presenter kan du också tjäna lite mer.

96. Skippa raketer:

 

Raketer på nyår är en gammal tradition. Men måste du verkligen köpa raketer själv egentligen? Du kan lika gärna kolla på alla andra som också skjuter raketer.

97. Stäng av kranen:

Medans man borstar tänderna är det många som låter kranen rinna. Genom att istället stänga av kranen kan du spara pengar på din vattenräkning.

98. Be grannarna om hjälp:

När du ska iväg ibland kan det hända att du måste ha en barn eller djurvakt men detta behöver inte kosta något. Om du är beredd att hjälpa dina grannar lär dem vara beredda att hjälpa dig.

99. Prata med banken:

Det är fullt möjligt att förhandla räntor och liknande med banken för att tjäna mer, det är åtminstone värt att prata med dem. Har du tur kan du få en mindre ränta.

100. Prata med CSN:

Om du över en period tjänar lite mindre pengar går det att prata med CSN för att få betala tillbaka lite mindre på ditt studielån under denna tid.

Summering

Att spara pengar är en av de viktigaste färdigheterna som man kan lära sig, och det är något som alla bör ha koll på. Det finns många olika sätt att spara pengar, och det kan vara lite svårt att veta vilket som är det bästa sättet att göra det. Bästa sättet att spara pengar är att följa några enkla tips som kan hjälpa dig att få ut det mesta av dina pengar. Först och främst bör du börja spara pengar och försöka få pengar att arbeta för dig. Att sätta undan en viss summa varje månad är ett bra sätt att börja. Att skapa en budget och hålla dig till den är också ett bra sätt att börja spara pengar. När du skapar en budget, se till att du är realistisk och att du inte överdriver. Försök att undvika impulsiva köp som kan förslösa dina pengar.

Ett annat bra sätt att spara pengar är att göra dina inköp online. Det finns massor av onlinehandelsplatser som erbjuder bra priser och ibland bra rabatter. Försök att hitta ett e-handelsföretag som har bra erbjudanden och som erbjuder bra service. Det här är ett bra sätt att få det mesta av dina pengar.

Att skapa en sparstrategi är också ett bra sätt att spara pengar. Det finns olika typer av sparstrategier som är tillgängliga och som kan hjälpa dig att få ut det mesta av dina pengar. Du kan välja att sätta undan en del av dina pengar till investeringar, eller sätta undan en del till ett sparkonto. Detta kan göra att du kan få tillgång till lite extra pengar när du behöver det.

Att hålla koll på dina utgifter är också ett bra sätt att spara pengar. Försök att kontrollera dina utgifter och se till att du inte överdriver. Undvik att köpa saker du inte behöver, och försök att hitta ett sätt att spara pengar på saker du redan har. Genom att följa dessa tips kommer du att kunna hålla kontroll på dina utgifter och få ut det mesta av dina pengar.

Att spara pengar kan vara en utmaning, men det är värt det. Genom att följa de tips som nämns ovan kommer du att kunna spara pengar snabbare och få ut det mesta av dina pengar. Det är viktigt att hålla koll på dina utgifter och att följa en budget. Det är också viktigt att försöka hitta ett sätt att spara pengar som är realistiskt. Genom att göra detta kommer du att kunna uppnå dina mål med att spara pengar.

Detta har varit 100 spartips på hur du kan spara pengar på enkla saker som du kan göra varje dag. Nu finns inte längre någon undanflykt, det är bara att sätta igång du också. Så enkelt är det.

Vi använder cookies för att samla in statistik om hur våra webbplatser används. Det gör att vi kan förbättra och anpassa våra tjänster efter dina behov. Vi använder också cookies som underlättar ditt besök på våra webbplatser.

Related Posts

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer (Resultat från 2008)

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer (Resultat från 2008)

Prova Trading Signaler (Dagligen med Live Resultat) – 9 SEK

Prova Trading Signaler (Dagligen med Live Resultat) – 9 SEK

Hur man hanterar ekonomisk förlust

Hur man hanterar ekonomisk förlust

Vad menas med ränta på bankkonto? +25 Viktiga frågor om bankkonton

Vad menas med ränta på bankkonto? +25 Viktiga frågor om bankkonton