September 27

Spotlight stockmarket – värt att veta och öppetider

Last Updated on 15 August, 2023 by Håkan Samuelsson

Spotlight stockmarket

Spotlight stockmarket är en marknadsplats för handel med mindre bolag som inte är stora nog att listas för större börser. Spotlight stockmarket hette tidigare Aktietorget och bytte namn till Spotlight stockmarket i maj 2018.

Spotlight StockMarket
Spotlight StockMarket

Målet med Spotlight stockmarket är att erbjuda en väl fungerande marknadsplats där tillväxtbolag kan ta in det kapital de behöver för att kunna växa i den takt de vill.
I skrivande stund finns det över 160 företag listade på Spotlight stockmarket.
Spotlight stockmarket (Aktietorget) startade 1997-1998 och det första bolag som noterades var Conpharm AB som fortfarande finns kvar men numer heter Slottsviken Fastighetsbolag.
Så hör skriver Spotlight stockmarket i ett pressmeddelande i samband med namnbytet:
“Vi gör ett strategiskt skifte från att vara en traditionell marknadsplats för aktier till att bli en starkare plattform med fokus på att sätta våra tillväxtbolag i rampljuset. Vår nya identitet är mycket mer modern, fräsch och tydlig, och vi är säkra på att den kommer att bidra till att det blir lätt att förstå vårt syfte med Spotlight Stock Market”, skriver företaget.
“Sedan starten har vi utvecklat våra tjänster för att det ska bli enklare, tryggare och synligare för bolag att vara noterade hos oss. Under det senaste året har vi lanserat “i fokus”, en extra trygghet för våra nynoterade bolag. Mer mediebevakning och analys för alla våra bolag. Snart lanserar vi vår lösning på den danska marknaden och i höst presenterar vi två nya segment, ett för bolag på väg till notering och ett för våra större bolag. Vår ambition är att ta ännu fler steg”, avslutar Spotlight stockmarket.
För att listas på Spotlight Stock Market så bör bolagen ha en värdering på minst 20 miljoner kronor. Historiskt så har bolagen som vill listas sökt mellan 10–100 miljoner kronor i kapitaltillskott från investerare.
Så här skriver Dagens industri om namnbytet från aktietorget till Spotlight stockmarket.

Spotlight Stockmarkets Öppettider

Här hittar du en ordlista inom både ekonomi, trading och finans i Sverige. En ekonomisk ordlista med alla de viktigaste begreppen.

spotlight stockmarket
spotlight stockmarket

 

Related Posts

Prova Trading Signaler (Dagligen med Live Resultat) – 9 SEK

Prova Trading Signaler (Dagligen med Live Resultat) – 9 SEK

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer (Resultat från 2008)

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer (Resultat från 2008)

Alfa och Beta: en guide för nybörjare

Alfa och Beta: en guide för nybörjare

Obligationer – Vad är en obligation och hur fungerar obligationsmarknaden?

Obligationer – Vad är en obligation och hur fungerar obligationsmarknaden?