April 24

Sveriges Bästa Hamburgare – Godaste Burgaren | (Lista 2022)

Last Updated on 25 July, 2022 by Håkan Samuelsson

Sveriges Godaste Hamburgare

Jag har de senaste åren gett mig ut på jakt för att hitta Sveriges Godaste Hamburgare. Förut var hamburgare något man associerade med gatukök och frysdiskar. Något man i brist på annat snabbt slängde i sig en sen kväll eller på resan längs motorvägen. Numera har dock hamburgaren fått en helt annan betydelse. Visst, den finns fortfarande kvar i formen som smaklös bukfylla, men det har också kommit upp en mängd olika specialrestauranger som framställer hamburgaren kärleksfullt och med omsorg. Plötsligt har hamburgaren blivit en rätt som alla andra, och i vissa fall betydligt mer än så.

Resan har varit högst personlig och har pågått i många år. Jag har mest gjort den för mig själv för att jag älskar hamburgare och för att jag är nyfiken på vilken som är den bästa hamburgare i Sverige. Det har därför blivit en hel del goda burgare de senaste åren men också en del floppar. Nedan är de 10 godaste hamburgarna i Sverige om jag fick bestämma.

Flippin’ Burgers, Stockholm

Flippin´är överlägset bäst av alla burgare jag ätit utanför USA, punkt! Dem är i en klass för sig. Har du inte varit där ännu så vet du inte hur god en hamburgare kan vara eller skall smaka… Flippin burgers har flera olika hamburgare på menyn. Alla med perfekt avvägt och nybakat hambugerbröd. Flippin’ Burgers drog igång 2012 med inspiration och instruktioner från de bästa brugarställena i USA. Man håller sig till ekologiskt och hållbart vad gäller både köttet och brödet, och allt är lagat från grunden. Dessa hamburgare är något som man bäst avnjuter långsamt i den coola och trevliga restarangen i Vasastan Stockholm. Brödet har gjorts på ett lokalt bageri. Kort sagt, en hamburgare när den är som allra bäst!

Flippin’ Burgers - sveriges godaste hamburgare

bästa burgaren

Bastard Burgers

Steget från amerikanska södern till Norrland kan tyckas långt på kartan. Men de båda platserna har mer gemensamt än vad man kan tro. ”Streetfood från Norrland” innebär äkta svenska hamburgare men med en rejält amerikansk touch. Dem har en bra meny med många bra och goda hamburgare. Och för dig som inte vill ta dig hela vägen upp till Luleå kan vi meddela att Bastard Burgers har låtit sina hamburgare emigrera söderut också. Numera hittar vi dem på många olika platser runt om i landet, alltifrån högsta norr till långt ner i söder.

Intresserad av Aktier och Investeringar?

Få mina BÄSTA uppdateringar till din inbox

Den jag besökte låg på Rhensgatan i Stockholm. Det är ett stenkast från Sveavägen.

Sist jag var där åt jag 2 hamburgare. Den ena var en Los Angeles burgare med Karamelliserad lök, jalapeños, bacon, 2x pepperjack, bifftomat, krispsallad och jalapeño- & honungsdressing. Mums! Den andra en “The Bastard”. Den innehöll dillpickles, dubbel cheddar, majonnäs, senap, ketchup och gul lök. Båda var riktigt goda och det är svårt att välja en favorit. Missa inte deras Oreomilkshake. Den är fantastisk och något man inte får missa!

Bastard Burgers, Rehnsgatan

Los Angeles Bastard Burger bäst burgare

Barrels Burgers & Beer, Stockholm

Det är väl värt en omväg till Gamla Stan, City eller Södermalm för att få uppleva Barrels Burgers. När man kliver över tröskeln från svenskt ruskväder in till Barrels är det som att plötsligt ha landat efter en långresa. Den internationella atmosfären är påtaglig, och restaurangen uppger också mycket riktigt att man har medarbetare av 42 olika nationaliteter. Detta avspeglar sig på deras hamburgare som skulle varit världsmedborgare om de varit mänskliga. De är inte bara goda utan också kreativa och vackra!

En bra Youtubekanal om hamburgare. Sveriges Godaste Hamburgare.

Jureskogs

Jureskogs - Bacon BBQ Cheese Burger

Sveriges långsammaste snabbmat, kallar Jureskog sina hamburgare. Och detta låter lika gott som det faktiskt är. Detta är ”riktiga” hamburgare. Sådär klassiska i utseendet att man tänker snabbmat, och blir barnsligt förtjust när man tar sin första tugga och märker att det är restaurang, och inte alls någon hamburgerkedja. Svensk mjölkko, kyckling och falafel-hamburgare får man till bröden, och precis lagom mycket grönsaker att det bryter av och ändå smakar som en hamburgare ”ska” göra. Den som vill pröva dessa läckerheter kan ta sig antingen till någon av Jureskogs restauranger som börjar poppa upp lite varstans ute i Sverige.

img 5fd25abaec6e2 Samuelssons Rapport

Gillar Jureskog som kock sedan många år tillbaka. Gillar också kött så det är kanske inte är en udda kombo. Jureskog är om du frågar mig en av de bästa kockarna vi har i Sverige. Jag tyckte om hans brugare redan när han gästade McDonalds för några år sedan innan han startade sin egen kedja. Efter att han startat sin Hamburgerkedja så är min nuvarande favorit hans Bacon BBQ Cheese Burger. Denna med deras Pommes Frites och deras Parmesanmayo som dipp är fantastisk.  Väl värd att prova.

Bacon BBQ Cheese Burger

Garage Bar, Höganäs

Från Stockholm tar vi vägen till Höganäs. ”Junkfood Royal” kallar Garage Bar sina hamburgare. ”Kunglig skräpmat”. Om vår förra anhalt var internationell så hamnar vi här i amerikanska södern och Mexico – och detta mitt i skånska Höganäs! I den här rustika restaurangen med trägolv och charmigt slitna skinnsoffor kan vi njuta av ”Garage burgers”. Och det är vad det låter, nämligen rejäla amerikanska hamburgare när de är som bäst. Genuina och oförfalskade av bästa kvalitet. Ta en sväng förbi Höganäs nästa gång du är påväg söderut. Du kommer inte bli besviken!

Sveriges Bästa Hamburgare

 

Restaurang AG, Stockholm

Restaurang AG - sveriges godaste hamburgare

Restaurang AG är kanske inte dit den inbitna hamburger-fantasten söker sig i första taget. Det här är nämligen ingen renodlad hamburgerrestaurang. Men känslan är hamburgare, rakt igenom. Det finns många rätter på menyn, alla med inriktning på kött. Och inte vilket kött som helst, utan välhängt och mörat av bästa kvalitet. Den som är sugen på hamburgare har ett alternativ, nämligen AG:s Hamburgare. Denna är dock värd sitt pris i guld, för även om man får betala aningen mer än på kvartersgrillen, är det också milsvid skillnad på vilka burgare man får. Visst, AG:s Hamburgare är visserligen en hamburgare, men den är så mycket mer. Ett verkligt måste för den som både älskar hamburgare och att sätta tänderna i en saftig köttbit!

Tugg Burgers

Även Tugg Burgers finns utspridda på fler än ett ställe. Dock håller de sig till södra delen av Sverige, från Uppsala och neråt. På menyn hittar vi såväl vegetariska burgare som burgare av kött som dagligen mals av restaurangen själva. Om vår förra anhalt bara hade en hamburgare, har Tugg Burgers desto fler. Och det roliga är att de skiljer sig åt ganska rejält. Förutom original och den hederliga cheezeburgaren kan vi här välja på hamburgare med chili, rökig dressing eller blue cheeze. Det hela blir knappast sämre av desserterna, som får det att vattnas i munnen så fort man tittar på menyn. För vad sägs om en magisk donut eller en hembakad brownie med karamelliserade popcorn och glass som avslutning på den här högklassiska hamburgermiddagen.

The bastards- burgare

Funky Chicken Food Truck, Stockholm

New York style street food. Ja, även om hamburgarens ursprung inte är alldeles känt, men sägs härstamma från Tyskland, är det i USA den har utvecklats till att bli den maträtt vi numera känner den som. Så det är inte konstigt att många restauranger väljer att visa sin anknytning till det stora landet i väst. På Funky Chicken Food Truck är det alltså landets östkust som präglar stilen. Och visst är det lite storstad över de här hamburgarna. Tuffa, nonchalanta, och med en härligt uppiggande smak!

Holy Cow, Göteborg

Holy Cow - göteborgs bästa hamburgare

Rustikt och robust och roligt stora hamburgare. Även i min gamla hemstad Göteborg hittar man en välsmakande variant av det amerikanska köket. Och någonstans har också den “goa” Göteborgshumorn (som jag saknar i torra Stockholm) smugit sig in, vilket märks inte minst på menyn. För här kan man få både en ”Drunken Cow” och en ”Confused Cow”. Eller vad sägs om den vegetariska varianten ”No Cow.” Och nej, en riktig hamburgare kan inte vara vegansk… Det spelar ingen roll hur god den är.

Burgersson, Göteborg

Det är bara några stenkast till vår nästa anhalt. Burgerssons finns på tre olika ställen, alla jämnt utspridda i Göteborg. Det här är riktiga kvalitetshamburgare när de är som bäst. Köttet är ekologiskt och av bästa kvalitet. Kort sagt så trevligt, gott och gemytligt som det nästan bara kan bli i Göteborg.

hamburgare Snabbmat - Jureskog - sveriges bästa burgare

Hamburgare och Väldigt goda hamburgare

Efter att under några år rest runt runt i Sverige kan jag konstatera att det finns många hamburgare, och några Väldigt goda hamburgare. Och visst är det så att den slit och släng-mat som man förr fick med ett torrt bröd och en plastig ostskiva numera har utvecklats och framstår nästan exklusiv. Dessutom finns det så många olika varianter att välja mellan att alla kan hitta den smak och de tillbehör de tycker bäst om.

Så oavsett om man älskar saftiga biffar eller föredrar friterad halloumi är det svårt att bli besviken när man ger sig ut för att smaka på Sveriges bästa hamburgare.

Sveriges Godaste Hamburgare

Related Posts

Trading Signaler (Dagligen med Live Resultat) – 9 SEK

Trading Signaler (Dagligen med Live Resultat) – 9 SEK

Aktieportföljer och Fondportföljer (Resultat från 2008)

Aktieportföljer och Fondportföljer (Resultat från 2008)

Rikast i Sverige 2022 – En lista med de 100 rikaste svenskarna

Rikast i Sverige 2022 – En lista med de 100 rikaste svenskarna

Frilansskribent – Vill du skriva om aktier, investeringar eller trading? – Hör av dig!

Frilansskribent – Vill du skriva om aktier, investeringar eller trading? – Hör av dig!