April 4

Swingtrading – En introduktion

Last Updated on 12 April, 2024 by Håkan Samuelsson

Swingtrading – En introduktion

SwingTrading är ett sätt att handla på som är kortsiktigt och som kan användas vid handel med bland annat aktier, terminer och optioner. En position i Swingtrading varar vanligtvis mellan 1-6 dagar men kan även pågå i flera veckor.

Målet med swing trading

Swingtrading 1 Samuelssons Rapport
Swingtrading

Målet med swing trading är att försöka identifiera trender och sedan försöka köpa och sälja med vinst inom denna trend. Teknisk analys används ofta för denna typ av handel. På Samuelssons Rapport så använder vi kvantitativ analys vilket innebär att man gör algoritmer och matematiska formler som efterliknar olika köp och säljscenarion. Det kan innefatta både tekniska analys och även andra typer av analyser som går att beskriva i en algoritm. Fördelen med denna typ av handel är att man vet innan man börjar handla vilken sannolikhet man har för vinst och förlust medans klassisk tekniska analys är mer manuell och därför svår att vara konsekvent med.

img 60ca4e613de98 Samuelssons Rapport

Läs också gärna: Är swingtrading lönsamt?

Ett vanligt scenario i en swingtrade är att man letar efter en huvudtrend i en aktie och sedan väntar på en dip. Det betyder att man väntar på att den skall visa svaghet gentemot huvudtrenden. När den går ner till en viss nivå så köper man på sig en position. Därefter väntar man på att aktien skall fortsätta i sin huvudtrend. När den gått upp till en viss nivå så säljer man aktien med vinst. Genom att vända på hela scenariot så kan man även blanka aktier. Man tjänar då istället pengar på en nedgång.

I vissa fall kan det vara svårt att hitta trender och då kan man istället försöka tjäna pengar på att aktien rör sig i intervaller. Man köper om den går ned till ett område som den varit många gånger tidigare och säljer om den går upp till områden där den vänt flera gånger tidigare. Vice versa vid blankning.

Välj rätt aktier

Det är också viktigt att man väljer rätt aktier när man swingtradar. Att välja aktier med låg volym kan vara förödande om man försöker sälja samtidigt som många andra vill göra samma sak. Det kan innebära att man får en mycket dålig säljkurs och förlorat mycket pengar i så kallat slippage.
Det krävs engagemang för att komma in i swingtrading. Detta kan göras genom att man läser böcker eller hittar information i ämnet på internet eller att man går en swingtradingutbildning för att lära sig.

Undvik stora risker

För den som vill undvika allt för stora risker till en början är det möjligt att investera lägre summor i början. Detta är ett bra sätt att lära sig mer swingtrading utan att man riskerar för mycket. När man sedan blivit mer komfortabel med denna handel så kan man öka sina positioner. Med ökande positioner så kommer förhoppningsvis även större vinster.

Swingtraders måste också lägga mycket tid efter stängning av aktiemarknaden. Denna process upprepas varje dag. Investerare navigerar genom handeln med hjälp av noggrann information som uppdateras ständigt. Att hitta rätt väg inom swingtrading kan vara svårt för nybörjare utan grundläggande kunskaper och förståelse för hur marknaden fungerar. Men med rätt verktyg och utbildning kan du också lyckas som en investerare inom swingtrading.

 

Related Posts

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

Swingtradingsignaler – Vanliga frågor

Swingtradingsignaler – Vanliga frågor

Tradingsignaler sedan 2013 | Vi vågar visa våra resultat!

Tradingsignaler sedan 2013 | Vi vågar visa våra resultat!