September 10

Tjäna Pengar Online 2023 – 80 Sätt att Tjäna Extrapengar på Internet

Last Updated on 11 April, 2023 by Håkan Samuelsson

De bästa sätten att tjäna pengar online (och offline). En lista med de bra och effektiva sätt att tjäna mycket pengar på internet. Det finns många där ute som drömmer om att kunna tjäna pengar online men det är inte många som vet hur man ska göra. Därför ska vi gå igenom det idag, här kommer 50 idéer om hur man tjänar pengar online. Vi har tidigare även skrivit om 60 olika sätt att skaffa en passiv inkomst. Denna artikeln är ett komplement till den.

Vill du jobba med Oss på Samuelssons Rapport? (Läs mer här)

Artikelns Innehåll

1) Låna ut och tjäna pengar på nätet via Lunar och andra P2P aktörer:

 

Jag har förutom mina aktieportföljer och min trading mer och mer börjat att spara pengar i olika sparkonton. Ett av dessa är så kallade peer-to-peer (P2P). Det är en bransch som växer fort nu.
Du sköter allting online på internet också och de passar mig som reser mycket och som spenderar mycket tid framför dator och telefon. Min personliga favoriter idag är Lunar. När jag kikade runt för ett tag sedan så tyckte jag att de var bland de mest seriösa och de hade ett bra upplägg.

Här kan du se om Lunar fortfarande är attraktivt. Detta är en jättebra passiv inkomst eftersom det inte kräver särskilt mycket jobb för dig. Du lånar helt enkelt ut pengar och ser sedan när du får tillbaka dem med ränta.

 

img 60c37b5cd3d0a Samuelssons Rapport

2) Betalda undersökningar:

Tjäna pengar på betalda undersökningar på nätet. Det är ett lätt sätt att tjäna extra pengar på. Företag lägger idag ut stora summor med pengar för att ta reda på vad konsumenter tycker och vill ha. Nu kan du själv vara med och börja tjäna lite pengar enkelt online på dessa betalda undersökningar. Du kan hitta betalda undersökningar här (också för svenskar). Även här har jag skrivit om betalda undersökningar. Det är enkelt att komma igång. Det är bara att följa det som står på sidan du kommer till.

3) Sparkonto med ränta:

 

Dem flesta bankerna erbjuder dig ett sparkonto med ränta men denna ränta är så låg att den knappt räknas. Det är därför mycket smartare att vända dig till andra aktörer som faktiskt erbjuder bra ränta på sina konton. Några exempel på detta är Klarna, Nordax och Santander. Det perfekta med detta är att du bara behöver sätta in pengar på sparkontot, mer än så behöver du inte göra. Räntan sköter resten åt dig.

Också på Samuelssons Rapport

4) Investera i aktier (Lättare än vad du tror):

 

investera i aktier - Tjäna pengar online

Det här kan vara svårare än de andra tipsen vi har här. Det behöver dock inte vara så svårt om du följer råden. Du kan tjäna pengar på internet och till och med riktigt mycket pengar med aktier, det finns inte heller någon gräns för hur mycket du kan tjäna. Här kan du få lite enkla tips om du vill komma igång.
Läs mer: Indexfonder, investmentbolag och preferensaktier.

5) Investera i fonder:

Om du tycker att aktier är för svårt kan fonder vara något för dig. Med fonder tar du en mindre risk eftersom dina pengar är spridda på många olika aktier och det finns någon som sköter fonden åt dig, någon som är duktig på det han eller hon gör.  Fonder är därför ett riktigt bra alternativ till aktier som du definitivt borde fundera över. Mindre risk och du behöver inte sköta om det hela själv. Kolla bara lite då och då så att dina fonder inte går ner. Ett perfekt sätt att börja med att tjäna pengar på internet.

6) Bli frilansare:

Alla som läser detta har något som ni kan göra. Denna sak som ni är bra på finns det nästan alltid folk som är beredda att betala för. Ni behöver bara börja sälja denna tjänst och börja tjäna pengar. Det finns mängder med sidor online där du kan sälja din tjänst. Några exempel på detta är Fiverr eller Upwork. Ett perfekt sätt att tjäna extra pengar online på nätet och dessutom hemifrån.

7) Hyr ut förvaringsutrymmen:

Har du ett garage eller en källare som bara står tom? Detta utrymme kan du då hyra ut till någon som behöver lite plats att ställa sina saker på. Dem betalar dig en summa pengar för ett utrymme som du ändå inte använder. Bättre än så blir det bara inte.

8) Bli en coach:

Detta är en annan version av att vara en frilansare. Du kanske har väldigt mycket information om något. Då kan du sälja denna information till folk. Kanske vet du hur man ska gå ner i vikt. Då kan du med ett enkelt Skype samtal hjälpa din kund med detta. På detta sätt behöver du aldrig träffa din kund i verkligheten och kan därför göra jobbet helt online. Ett perfekt sätt att tjäna pengar online.

9) Skapa en kurs:

 

göra en kurs - tjäna extra pengar på nätet

Det finns mängder med sidor online där du kan sälja kurser. Detta är också ett jättebra sätt att få en passiv inkomst på. Du skapar bara en kurs och lägger ut den på en av sidorna där du kan sälja kurser. Sedan kan folk köpa din kurs så länge den finns uppe och du kommer tjäna extra pengar online varje gång.

10) Jobba online:

Det finns mängder med företag som är beredda att anställa folk som jobbar hemifrån vilket är precis vad du kan göra. Du jobbar precis som vanligt fast du gör det från ditt hem istället för från ett kontor. Detta är perfekt för att nu kan du jobba för företag som inte finns i samma stad som du, du behöver bara en dator och en internetuppkoppling och du kommer tjäna pengar online.

11) Läs in ljudböcker:

Alla dem ljudböcker som finns måste någon ha läst in. Detta kan du också göra och enda kravet är i princip att du kan läsa. Sedan behöver du bara läsa dessa böcker högt så finns det ett företag som betalar dig för det. I annat fall an du också skapa din egen ljudbok som du sedan laddar upp. Folk kan sedan köpa denna bok och du har en passiv inkomst.

12) Skriv en ebok:

En Ebok är en bok som inte finns i fysisk form utan som är helt digital. Den som vill läsa den laddar helt enkelt ned den till sin enhet. Vad som är bra med detta är att du inte behöver spendera pengar på att trycka en hel bok. Du behöver bara skriva den, sedan är du klar. Folk kommer ladda ner den och du får pengar. Helt enkelt ett perfekt system och du kommer börja tjäna pengar online hemifrån.

13) Sälja dina bilder:

Är du bra på att ta bilder? Då kan du lägga ut dina bilder på internetsidor som ShutterStock. Om människor sedan vill använda dina bilder betalar dem för att kunna ladda ner dem. När en bild väl finns ute kan du sedan tjäna pengar online hemifrån på den för all framtid så detta är en bra passiv inkomst. Sälja bilder kanske är något för dig?

14) Skriv recensioner:

Det verkar kanske lite konstigt men det finns faktiskt företag som betalar dig för att skriva recensioner om många olika saker. Det enda du behöver göra är att använda en produkt eller gåt till ett ställe. Företaget betalar dig sedan för att skriva en recension om det och du kommer tjäna extra pengar online.

15) Sälj gamla saker:

Många av oss har säkert gamla saker som ligger och skräpar någonstans i huset men varför har vi dem kvar? Det är istället en mycket bättre idé att sälja dina saker på sajter som tradera eller blocket. Du får mer plats till annat och du tjänar lite pengar på köpet.

16) Hyr ut din bil eller annat fordon:

 

Om du har en bil eller en båt som du inte använder särskilt ofta kan det vara en smart idé att helt enkelt hyra ut den. Detta kan du börja tjäna pengar på internet på, kontrollera bara att personen du hyr till kan köra. Se också till att du har en bra försäkring för säkerhets skull.

17) Hyr ut din sommarstuga:

Har du en sommarstuga som ligger vi en sjö? Då kan du tjäna riktigt mycket pengar online på att hyra ut den. Det finns flera personer som på sin semester vill åka bort och din sommarstuga skulle kunna vara den perfekta destinationen och du kommer tjäna extra pengar online. Detta kan du faktiskt göra via blocket.

18) Skapa en affär:

Om du vill sälja fysiska produkter kan du använda dig av sidor som Shopify. Dessa sidor låter dig skapa en butik online där du sedan säljer saker. Folk betalar och du skickar iväg produkten med post. Allt går att sköta helt online. Du kan köpa produkter billigt från länder som Kina och sedan sälja dem dyrt på din sida.

19) Bli en YouTuber:

 

Att lyckas på Youtube är inte enkelt men om du lyckas kan du tjäna stora pengar. Du behöver bara lägga upp videos. När folk sedan kollar på dina videos får du pengar om du har reklam i videon. Dessutom kan du göra reklam för produkter som du sedan säljer för att utöka dina inkomster och du kommer tjäna pengar online.

Gillar du denna artikeln så kanske du även gillar dessa:

 

20) Starta en podcast:

Detta är nästan samma sak som Youtube men du slipper videon och koncentrerar dig bara på audio. Istället spelar du bara in din röst. Om folk gillar det du säger och tycker det är intressant kommer fler komma och din kanal kommer växa. Du kan då börja tjäna extra pengar genom att till exempel sälja saker.

21) Testa hemsidor:

Du vet antagligen vad som gör en hemsida bra. Detta kan du sedan använda eftersom många företag är betalar dig för att testa hemsidor. Du behöver bara testa dem och skriva ner saker som dina tankar och åsikter. Detta kan du faktiskt tjäna pengar online på och som är rätt stora summor.

22) Hyr ut ett rum eller lägenhet:

Detta är ett jättebra sätt att tjäna extra pengar på. Många har ett extra rum i bostaden som de inte riktigt använder. Detta rum kan du hyra ut till någon som behöver ett ställe att bo på. Bor du i en universitetsstad kan du faktiskt tjäna riktigt bra på detta eftersom alla studenter behöver en bostad. Vad många gör är att de köper ett hus eller en lägenhet med ett rum mer än vad de behöver. Detta kan de sedan hyra ut. Vissa går ett steg längre och köper ett flerfamiljshus för att kunna hyra ut en del av bostaden. Det fina är att den andra familjen betalar hyra till dig som du kan använda för att amortera på huslånet. Du bor därmed helt gratis och kan lägga dina pengar på roligare saker.

23) Kryptovalutor:

Med hjälp av kryptovalutor kan du bli riktigt rik. Du kan till exempel ”mina” kryptovalutor. Det betyder att du använder din dator för att få tag på dessa valutor. Valutor som Bitcoin har också ökat rejält i värde så med lite tur kan du tjäna pengar online och dessutom en hel del om du är duktig. Tänk på att en kryptovaluta är som vilken investering som helst, inte riskfri. Satsa inte alla dina pengar på samma kort. Om du vill investera i kryptovalutor, investera i några olika. På så sätt sprider du riskerna och förlorar inte hela din investering om någon av dem skulle sjunka i värde. Detta är det bästa sättet att investera långsiktigt.

24) Marknadsföring:

Har du lite land eller liknande? Om du låter ett företag sätt upp en annons där så kommer dem betala dig en viss summa varje månad för att få annonsera där vilket du då tjänar pengar på. Det är en passiv inkomst som i princip kommer att sköta sig själv, du behöver inte göra särskilt mycket och du kommer tjäna extrapengar på.

25) Online poker:

Online poker har inget bra rykte men om du bara är duktig så kan du faktiskt tjäna riktigt mycket pengar på det hela. Du måste bara lära dig att spela poker och bli duktig på det hela. Sedan kan du tjäna pengar online genom att vinna tävlingar och turneringar. Hur mycket du tjänar kommer bero på hur bra du blir. De riktigt duktiga spelarna tjänar flera miljoner om året men räkna inte med att bli så bra på en gång. Spela försiktigt, satsa bara vad du har råd att förlora och träna! Med tiden kommer du bli allt bättre och kunna satsa mer och därmed tjäna mer. Ta det bara ett steg i taget.

26) Kreditkort:

Detta är mer ett sätt att spara pengar på. Med vissa kreditkort får du s.k. poäng när du köper saker. Dessa poäng kan sedan omvandlas till saker som flygresor och hotellnätter. Du kan därför spara stora summor pengar genom att handla med ditt kreditkort. Vissa kreditkort ger dig till och med pengar tillbaka när du handlar något! Detta kallas för cashback och är riktigt bra. Det du måste tänka på är att alltid betala av hela kreditkortet i slutet av månaden. Om du inte gör det kommer du få betala ränta på det du har handlat och då kommer du inte längre att tjäna pengar på att ha kreditkortet. Så länge du betalar hela räkningen i slutet av månaden kommer du inte ha några problem som tur är. Då fungerar ditt kreditkort som vilket betalkort som helst förutom att du får bonus på allt du handlar.

27) Börja med Uber:

Uber är en app till telefonen. Den låter dig ta betalt för att skjutsa folk dit dem vill åka. När du startar appen kan du se folk som vill åka och vart dem vill.  Du kan sedan välja vilken körning du vill ta och vilken du inte vill ta. Det är lite som att köra taxi. Självklart väljer du själv hur mycket du vill köra vilket kommer att påverka hur mycket du tjänar. Att köra Uber kommer antagligen inte ersätta ditt riktiga jobb men det kan ge dig en fin liten inkomst på sidan av.

28) Sportsbetting:

Det här är också något som många ser ner på. Man ser det som ett sätt att slösa bort pengar på men så måste det inte vara. Om du är duktig och kan mycket om en särskild sport så kan du tjäna pengar online på sport betting. Ett perfekt sätt att tjäna extra pengar online. Dessutom finns det flera olika jackpots du kan vinna för att tjäna ännu mer! En bra taktik är att vänta tills du vet att det står en jackpott på spel. Sen satsar du och hoppas att dina kunskaper räcker hela vägen fram. Även om de inte gör det kanske du fortfarande vinner en del, lite beroende på vad du spelat på och hur du valt att spela.

29) Svara på enkäter:

Det finns många företag där ute som är bereda att betala dig för att svara på olika enkäter. Du kommer antagligen inte att tjäna särskilt bra men det är ändå en inkomst. Se bara till att du läser igenom alla villkor innan du börjar, annars kan du falla i fälla.

30) Investera i domäner:

En domän är en internetsida. Det finns vissa domäner som är mer eftertraktade än andra. Om du köper en domän billigt kanske ett företag kontaktar dig nästa dag för att dem vill ha domänen. Du kan då sälja den för mer pengar än vad du köpte den för och på så sätt tjäna pengar på internet. Knepet är bara att veta vilka domäner som kommer att öka i pris och vilka som inte kommer göra det. Ett perfekt sätt att tjäna extra pengar online och få en side hustle på.

31) Starta ett online företag:

Det här är nog ett av dem svåraste förslagen att genomföra men om du lyckas är det ett av dem som kommer fungera bäst. Får du igång ett online företag som faktiskt går runt kommer du kunna sluta på ditt vanliga jobb och bara hålla på med ditt företag.

32) Planera resor:

Om du gillar att resa och är duktig på att planera dem och liknande finns det många människor som är beredda att betala för din hjälp. Du kan via internet hjälpa till med saker som att boka hotell och flyg samt aktiviteter. Eftersom resor ofta brukar vara dyra finns det mycket pengar att tjäna inom den här marknaden. Detta är en idé som du enkelt kan bygga ut till ett riktigt företag som blir ditt heltidsjobb. Dessutom får du en ursäkt för att resa mera, något som åtminstone jag verkligen skulle uppskatta.

33) It support:

Det här är perfekt för dig som kan mycket om datorer och liknande. Låt helt enkelt folk ringa till dig med sina problem. För en liten summa pengar hjälper du dem sedan att lösa det hela. Ett enkelt sätt att tjäna helt okej med pengar. Om du inte vill behöva hitta dina kunder själv kan du jobba för ett företag som erbjuder it support. Du får då en fast lön av företaget mot att du jobbar ett visst antal timmar per vecka. Går att göra både som ett heltidsjobb och som ett extra jobb vid sidan av studier eller annat jobb.

34) Jobba för online tidning:

Perfekt för alla er journalister som vill tjäna pengar online. Online tidningar behöver alltid nya nyheter och liknande som ni då kan skriva åt dem. Jobbet går för det mesta att göras helt online även om ni ibland måste gå ut för att leta nyheter. Kanske måste ni också göra vissa interjuver.

35) Sälj idéer:

Har du idéer men inget göra dem till verklighet? Du kan då kontakta större företag och be dem att genomföra din idé. Självklart ska du kräva ett kontrakt så du är garanterad en viss summa av pengarna du tjänar på din idé. Detta går att göra helt online, du behöver inte ens lämna huset. Ett perfekt sätt att tjäna pengar online. Olika sätt att tjäna extra pengar.

36) Sälj målningar:

Om du är en konstnär kan du sälja dina tavlor och konstverk online. Det finns alltid någon som är beredd att köpa, du måste bara hitta den personen. Leta därför efter sidor som specialiserar sig på just det du vill sälja. Det beror på att kunderna vid sådana sidor letar efter just det som du vill sälja.

37) Skapa en app:

Det är inte helt enkelt att lära sig men när du väl kan det så kan du något som du alltid kommer att ha användning av. När du sedan har skapat en app kan du antingen sälja den för pengar eller ha reklam i den som gör att du tjäna pengar online. Detta kan också vara en passiv inkomst för när appen väl finns ute kommer den alltid göra det och folk kommer alltid kunna ladda ner den. Även om det har gått tio år kommer du alltså fortfarande kunna tjäna extra pengar online på appen.

38) Köp en verksamhet:

Det är jobbigt att bygga upp ett eget online företag och det är inte många som faktiskt orkar hålla på med det. Därför kan du nu helt enkelt köpa en färdig verksamhet som redan tjänar pengar. På så sätt behöver du bara utveckla den, inte bygga upp den från grunden vilket brukar vara den svåraste delen.

39) Börja med Instagram:

Instagram är lite som Youtube, för att kunna tjäna pengar online måste du först växa och få en stor kanal. Sedan behöver du bara lägga upp bilder och samarbeta med företag så kommer du tjäna pengar på internet. Du kan också hålla på med affiliate marketing via ditt Instagram konto. Ett Instagram konto kan också vara passiv inkomst eftersom du alltid kommer tjäna extra pengar online på det du lagt upp, oavsett hur lång tid som går.

40) Bli konsult:

Det finns många företag där ute som är beredda att betala stora summor pengar för att få den hjälp som dem behöver. Det är därför dem anställer konsulter som hjälper dem med dessa saker. Om du blir en konsult kommer du i många fall kunna jobba helt online och ändå få en trevlig lön. Detta är också något som bara blir vanligare och vanligare så mer företag är öppna för denna form av anställning. Ett perfekt sätt att tjäna pengar online.

41) Bli duktig på Esport:

Esport är som sport fast dataspel. Dem som är riktigt duktiga på denna sport tjänar faktiskt ganska stora summor. Sättet att tjäna pengar online på är att börja vinna tävlingar och turneringar, därför måste du vara duktig för att kunna tjäna stora pengar online. Men blir du bara duktig finns det ingen gräns för hur mycket du kan tjäna, det är precis som att vara en basket eller fotbollsspelare. Det är verkligen inte enkelt att lyckas men om du gör det kommer du kunna tjäna extrapengar och som är stora summor. En riktigt bra sak är att det hela tiden kommer ut nya spel som blir populära. Även om det inte finns något spel som du gillar just nu betyder det alltså inte att det inte kommer göra det i framtiden. Håll lite koll på marknaden så att du kan börja spela det som håller på att bli populärt. Genom att hela tiden hänga med i trenderna kan du lyckas inom esport och tjäna riktigt mycket pengar. Minst lika mycket som de som lyckas inom de mer ”vanliga” sporterna tjänar.

42) Sälj instagram konto:

Om du är duktig på att få instgram konton att växa och bli relativt stora kan du tjäna pengar online på detta. Det finns många som vill köpa ett instagram konto med några tusen följare, kan du skapa sådana konton kan du tjäna väldigt mycket pengar. Du måste dock ha ett ganska stort konto, ingen vill köpa ett som bara har några få följare.

43) Skriv en guide:

Blanda inte ihop detta med en ebok, en guide är inte riktigt samma sak. Du vill helt enkelt guida folk kanske till din hemstad. Självklart kan guiden handla om lite vad du vill, kanske vill du berätta för folk hur dem kan tjäna pengar online. Sedan kan du sälja din guide eller andra saker i själv guiden och tjäna extra pengar online på det hela.

44) Bygg hemsidor och sälj:

Mängden företag idag som vill ha hemsidor är enorm men mängden företag som har hemsidor är inte lika stor. Många vet helt enkelt inte hur dem ska skapa en hemsida så om du vet hur man gör kan du hjälpa dem. Sedan kan du självklart ta bra betalt för det hela och du kommer tjäna pengar online.

45) Marknadsför företag:

Om du är duktig på saker som reklam och liknande kan du hjälpa företag att göra reklam för sig själva. Du kan sätta ihop en reklamkampanj som du sedan säljer till företag. Du tjäna pengar online och dem får ett bra sätt att göra reklam på. Ni kommer båda att vinna på det hela.

46) Sköt deras sociala medier:

Sociala medier är något som ständigt blir allt större i vår kultur. Vikten av att synas på sociala medier ökar ständigt och många företag är idag beredda att anställa någon som tar hand om deras sociala medier. Denna person kan vara du. Du jobbar då med att svara på kommentarer och kanske lägga ut lite inlägg. Ett perfekt sätt att tjäna extra pengar.

47) Sätt ihop kampanjer:

Du som kan sociala medier kan tjäna pengar online genom att sätta ihop kampanjer åt företag som de sen lanserar på sina sociala medier. Kan du se till att locka mycket kunder till företagets hemsida och konton kommer dem definitivt uppskatta dig och hyra in dig igen när dem behöver hjälp med en kampanj. Du sköter inte om deras sociala medier, du ger bara tips på bra kampanjer när dem behöver det.

48) Bygga datorprogram:

Är du duktig på att programmera? Då kan du bygga ett datorprogram som du sedan säljer till människor och företag som har användning av det. Lyckas du bygga något som är användbart kan du tjäna pengar online på det hela och kanske leder detta till att du kan grunda ett eget online företag?

49) Bygg ett datorspel:

Det finns ingen gräns för hur mycket pengar ett datorspel kan tjäna, kolla bara på minecraft. Därför kan du om du lyckas bygga ett riktigt bra spel tjäna pengar online. Du kanske inte lyckas på första försöket men om du bara inte ger upp kommer du nog att lyckas förr eller senare med att tjäna pengar online.

50) Redigera bilder:

Om du anser att du är duktig på att använda program som Photoshop kan du tjäna extra pengar online på att redigera bilder åt folk. Det finns många människor som skulle behöva få bilder redigerade men som inte riktigt vet hur man gör. Det är där du kommer in i bilden genom att hjälpa dem med det hela. Det bästa är att arbetet går att göra helt online.

51) Börja blogga:

Att skapa en blogg är ett väldigt underskattat sätt att tjäna extra pengar på online. Lyckas du bara få din blogg att växa och bli stor finns det faktiskt stora summor att tjäna lite pengar på inom detta område. Du kan till exempel sälja egna produkter eller guida folk vidare till andra hemsidor där du får en andel av allt de köper. Ett perfekt sätt att tjäna pengar på internet och att jobba hemifrån på.

Detta var våra femtio! (+) tips om hur du kan tjäna pengar online. Förhoppningsvis har du nu fått lite inspiration till att själv göra något. Kom bara ihåg detta: om du verkligen vill något så kan du göra det. Inget är omöjligt.

52) Sälja videos

Vi har tidigare pratat om att sälja bilder. Det du kanske inte tänkt på är att det också går att sälja videos. Det fungerar faktiskt på precis samma sätt. Du gör en snygg video som någon annan tycker om. Den personen köper då din video och du får pengar. Den stora fördelen med detta är att du spenderar tid på att skapa videon en enda gång. Sen kan du tjäna pengar på den så länge den ligger uppe på internet. Det finns alltså ingen gräns för hur mycket pengar du faktiskt kan tjäna på dina videos.

53) Sälj musik

Är du duktig på att göra musik? Det finns många olika plattformar som låter dig sälja din musik och tjäna lite extra pengar online. Fördelen är precis samma som när du säljer dina videos. När du skapat ett musikstycke kan du sälja det hur många gånger som helst. Det finns absolut ingen gräns för hur länge du kan sälja din musik och hur mycket du i slutändan kan tjäna. Det är inte helt enkelt att komma igång men om du blir duktig kan du bygga en hel karriär på att sälja små musikstycken för till exempel reklam eller videos.

 

54) Gör voice overs

Har du någonsin sett en animerad reklamfilm? Någonsin undrat vem det är som gör rösterna? Den personen skulle kunna vara du. Du får hem ett manus som du sedan spelar in när du läser. Ljudet används sedan för att göra reklamfilmen. Detta kan du tjäna mycket pengar på om du blir duktig men självklart kan du göra det vid sidan av ditt riktiga jobb också. Du bestämmer själv hur mycket du vill arbeta men detta är ett mycket bra sätt för att tjäna pengar online.

 

55) Köp billigt, sälj dyrt

Detta är ett koncept som redan utforskats många gånger tidigare men det betyder inte att det är dåligt. Genom att köpa något billigt och sen sälja det dyrt, online, får du hela mellanskillnaden i vinst. Detta kräver en hel del för att komma igång men när du väl har ett system som fungerar kommer du kunna fortsätta så länge de finns kunder som vill köpa. Detta är en väldigt bra metod för att tjäna pengar online eftersom det går att göra passivt. Du kan alltså tjäna pengar medan du sover, något som vi verkligen uppskattar.

Ett annat bra sätt om du är duktig på antika saker är att gå på auktion. Hitta något som du vet är värdefullt som du köper in billigt för att sen sälja dyrt. Detta kan vara väldigt svårt i början men med lite övning kommer du att bli bättre. Det finns också många kurser som du kan gå på för att snabbt bli bättre. Det finns många auktioner online där du kan titta på olika saker vilket gör att detta faktiskt är ett sätt att tjäna pengar online.

 

56) Blir en språklärare

Varje dag finns det hundratals människor som vill lära sig ett nytt språk. Ett språk som du kanske kan och vill lära ut. Det enklaste sättet att komma i kontakt med dessa människor är internet. Du hjälper någon att bli bättre på ditt språk, du kan göra det hemifrån och du tjänar pengar. Kan det bli mycket bättre än så? Här i Sverige är det dessutom lättare eftersom i princip alla redan pratar två språk, svenska och engelska. Du kan alltså lära folk svenska och få betalt för det! Det är kanske inte det första folk tänker på när de tänker på att tjäna pengar online men det är definitivt ett alternativ.

 

57) Bli en modell

Ser du någorlunda bra ut? Har du en bra kamera? Då kan du bli en modell. Många företag behöver modeller som visar deras produkter eller för sina reklamkampanjer. De anställer då dig att ta några bilder på dig själv som de sedan får använda. Detta kan vara svårt i början men med träning kommer det att bli mycket enklare. De riktigt duktiga modellerna får också riktigt bra betalt så om du anstränger dig kan detta generera bra med pengar.

 

58) Bli en white hat hacker

Du har säkert hört talats om hackare. De som tar sig in på företag och snor filer eller annan känslig information via nätet. Dessa kallas för black hat hackers. Visste du också att du finns något som heter white hat hacker? Detta är också människor som vet hur man hackar och som skulle kunna orsaka stor skada. Istället väljer dock dessa människor att hjälpa företag. Du får helt enkelt betalt för att försöka hacka dig in hos ett företag. Om du misslyckas vet de att de har en bra säkerhet. Om du däremot lyckas berättar du hur do gjorde så att företaget i framtiden kan förbättra sin säkerhet. Ett riktigt roligt jobb som går att göra online.

 

59) Bygg virusprogram

Internet utvecklas allt snabbare men det gör också riskerna. Varje dag skapas det nya virus menade att förstöra. Därför måste också virusprogrammen utvecklas för att besegra detta hot. Varför skulle inte du kunna vara den som bygger dessa virusprogram? Om du har erfarenheter inom programmering är det faktiskt lättare att komma igång än man kan tro. Självklart är det inte det enklaste sättet att tjäna pengar online men om du lyckas utveckla ett bra virusprogram kan du tjäna extremt mycket pengar. Svårt att lyckas men väldigt belönande om du gör det.

 

60) Bli en editor för en tidning

Det finns tidningar, både online och fysiskt, som varje dag publicerar många artiklar. Dessa tidningar behöver någon som läser igenom alla artiklarna och letar efter stavfel, grammatiska fel och andra småfel som smugit sig in. Om du har öga för detaljer och kan läsa snabbt kan detta vara jobbet för dig. Om du jobbar för en online tidning är det också fullt möjligt att jobba hemifrån eller att till och med ha detta som ett extra jobb. Blir du duktig finns det också mycket pengar att tjäna.

 

61) Bokagent

Nej, du kommer inte bli nästa James Bond. En bokagent är någon som hjälper författare att komma i kontakt med förlag som vill trycka deras böcker. Författaren skickar in sitt manus till dig och du väljer om du vill representera författaren eller inte. Om du väljer att representera författaren är det ditt jobb att kontakta olika bokförlag och arbeta fram ett kontrakt mellan dem och författaren. I början är det svårt att förstå branschen och lyckas men med lite träning går det. Dessutom, om en bok du representerar blir populär, kommer du tjäna väldigt mycket pengar. Definitivt en morot som väntar den som lyckas.

 

62) Telefonförsäljare

Tro mig, jag hatar telefonförsäljare lika mycket som du gör men det ändrar inte på det faktum att det är ett jobb du kan göra hemifrån och online. Du ringer helt enkelt upp människor och försöker få dem att köpa det du har att sälja. Om du lyckas kommer du få en del av priset på det du sålde. Misslyckas får du helt enkelt försöka igen. Det är svårt att tjäna bra med pengar på att vara telefonförsäljare men det kan vara en fin extrainkomst utöver ditt riktiga jobb. Självklart väljer du också själv hur mycket du vill jobba och därmed hur mycket du tjänar. Grundregeln är denna. Desto mer du säljer, desto mer tjänar du.

 

63) Juridisk rådgivning

Är du utbildad advokat som tröttnat på ditt jobb? Eller vill du bara tjäna lite extra pengar? Erbjud personer med ett juridiskt problem att kontakta dig. Du kan då ta betalt för att hjälpa dem med deras problem och ge dem råd om vad de ska göra. Om du kan lagboken så är detta ett enkelt jobb att tjäna lite extra på och du får möjligheten att hjälpa människor på samma gång.

 

64) Bli esportskommentator

Vi pratade tidigare om hur du kunde tjäna pengar på att bli bra på esport men det finns självklart mer än spelarna som tjänar pengar. Du kan till exempel jobba som kommentator. Det fungerar precis som att vara kommentator för en vanlig sport förutom att du gör det för en esport istället. För att kunna göra detta måste du kunna spelet och du måste vara duktig på att förklara allt som händer men om du är duktig kan du tjäna mycket pengar. Dessutom går detta att göra hemifrån om du bara ha en bra internetuppkoppling och en bra mikrofon. Mer än så behövs verkligen inte.

 

65) Investera i bostäder

Många tror att för att investera i bostäder måste du köpa ett hus eller en lägenhet som du sedan hyra ut. Detta kunde inte vara mer fel. Du kan idag investera i bostadsmarknaden från din dator, du behöver inte köpa en enda bostad eller driva in hyror. Du kan till exempel köpa aktier i ett börsnoterat fastighetsbolag. Går det bra för bolag kommer dina aktier öka i värde. Det finns också speciella fastighetsfonder som du kan investera i. Då äger du aktier i många olika bolag vilket sprider ut riskerna. Går det dåligt för ett kan det fortfarande gå bra för många andra.

 

66) Moderator

När internet växer så växer också antalet människor som använder det. Forum och andra servrar där folk kan prata med varandra är i ständigt behov av moderatorer som sköter om och ser till att allt fungerar. Den personen skulle kunna vara du. Ofta är detta en frivillig position som inte är betald men om servern är tillräckligt stor kan du faktiskt få lite betald för jobbet som du gör. För att bli en moderator bör du först vara en aktiv medlem i forumet eller servern. Sen kan du efter ett tag ansöka om positionen och med lite tur bli utvald.

 

67) Server hosting

Äger du en dator som du inte använder längre? Har du en bra internetuppkoppling? Då kan du ta betalt för server hosting. Det finns många spel som behöver servrar för att olika spelare ska kunna spela tillsammans. Du kan erbjuda dessa servrar mot en viss summa pengar. Tänk dock på att din dator måste vara igång dygnet runt vilket kan ge dig en hög elräkning. Om du vill dra det längre kan du investera i en riktig server som du köper. Då kan du driva många servrar på samma gång och tjäna bra med pengar online. Fördelen är att när servrarna väl är igång behöver du inte göra särskilt mycket. Då sker nästan allt automatiskt.

 

68) Investera i startups

Startups är små företag som inte har slagit igenom än. Om du investerar pengar i en startup som sen slår igenom och växer kommer dina pengar också att växa. Om en startup verkligen lyckas kan du tjäna mycket pengar på detta. Tänk bara på att detta är väldigt osäkert. Det är inte ovanligt att startups går i konkurs och då är din investering borta. Investera därför bara i företag som du tror på och som du verkligen tror kommer att lyckas. Investera heller inte alla dina pengar i samma företag, sprid ut riskerna lite.

 

69) Släktforska

Det finns många som vill hitta sina släktingar men få som har tid att faktiskt göra det. Erbjud dig att släktforska åt andra människor. Ditt jobb blir då att spåra deras släkt bakåt i tiden så lång som möjligt och sammanfatta informationen. Detta kan vara ett riktigt roligt jobb eftersom du får en inblick i hur livet var förr och vilka som levde då. Dessutom sker nästan all släktforskning online i dag så du behöver inte ens lämna ditt hus.

 

70) Affiliate marketing

Det här är nog ett av de allra mest populära sätten att tjäna pengar online eftersom du inte behöver sälja något. Detta fungerar bäst om du har en mängd följare online, till exempel genom en blogg. Då kan du tips om olika produkter och om någon köper en av dessa får du en liten andel av priset. Detta eftersom den länk de klickade på för att komma dit är din länk som du har fått via ett affiliate marketing program. Du får kanske inte mer än 5% men om du får tillräckligt många att handla kan du tjäna stora pengar på detta.

 

71) Bli författare

Vi har pratat om att skriva en ebok. Nu ska vi prata om att skriva en riktig bok. Skriv en bra bok, sen tar du kontakt med agenter eller förlag. Om ett förlag går med på att trycka din bok kommer du få en hel del pengar. Det kommer inte vara tillräckligt att leva på i början men om du blir tillräckligt populär kan detta enkelt bli dit heltidsjobb. Det är inte enkelt att skriva en bok men om du lägger ner lite tid varje dag märker du snart att det faktiskt är möjligt. Det viktigaste är att aldrig ge upp, oavsett hur trögt det går.

 

72) Sponsorer

Om du har en relativt stor mängd följare online kan du få sponsorer. Det är helt enkelt människor som betalar dig för att du ska prata om deras företag eller deras produkter. Hur mycket betalt du får beror helt på hur många följare du har. De profiler som har miljoner med följare kan få tiotusentals kronor för att kort prata om en produkt och uppmuntra sina följare att köpa den. Det är inte enkelt att bygga den mängd följare som krävs men om du lyckas finns det mycket pengar att tjäna. Det går inte att förneka.

 

73) Kickstarter

Försöker du tjäna extra pengar eftersom du har ett projekt som du vill arbeta med? Då finns kickstarter för dig! Du kan helt enkelt presentera din produkt och om någon är intresserad kan han eller hon välja att stötta dig. Det betyder att de ger dig en summa pengar för att du ska kunna skapa din produkt. På så sätt behöver du inte tjäna pengar online utan kan börja skapa din produkt direkt för att få den klar snabbare! Självklart kommer Kickstarter ta en del av de pengar som du tjänar men det allra mesta får du faktiskt behålla själv.

 

74) Patreon

Det finns många på internet som tjänar sina pengar genom reklamintäkter. Detta är dock väldigt osäkert, även om du har många följare. Vad många därför väljer att göra är att använda sig av patreon. Då kan dina följare få betala en summa pengar varje månad för att stötta dig i det du gör, till exempel lägga upp videos om du är en Youtuber.  Du kan också välja att de bara betalar när du faktiskt lägger upp en video. Oavsett vad du väljer så är detta ett mycket bra sätt att tjäna pengar online.

 

75) Terapist

Det finns inget som säger att en terapist inte kan arbeta på distans. Ditt jobb som terapist är att prata med kunderna och på så sätt hjälpa dem. Ett videomöte kanske inte fungerar lika bra som ett fysiskt möte men det betyder inte att det inte fungerar. Du kan hjälp folk från ditt eget hem eller från vart du än befinner dig i världen. Du får en möjlighet att verkligen hjälpa människor, tjäna pengar och jobba online. Det låter som en riktigt bra deal tycker jag.

 

76) Bli speltestare

Det finns många företag som bygger spel och innan de lanserar sina spel behöver de någon som kan upptäcka alla buggarna. Jobbet är faktiskt enkelt. Du får tillgång till spelet innan det släpps på marknaden och ditt jobb är att försöka hitta så många fel som möjligt. Om du upptäcker ett fel rapporterar du in det till företag som kan fixa det innan spelet släpps ut på marknaden. Du får alltså betalt för att sitta hemma och spela spel. Många tycker att detta låter för bra för att vara sant men det är faktiskt mycket jobb involverat. Att vara duktig på att hitta fel är inte helt enkelt.

 

77) Prata med din chef

Ibland behöver du inte ens byta företag för att kunna jobba online. Om du har tur kan din chef gå med på att du byter till att jobba på distans istället för att jobba i kontoret. Du kan åtminstone prata med honom eller henne, vad är det värsta som kan hända? Om chefen är tveksam kan du föreslå att ni börjar i mindre skala. Kanske jobbar du hemma en dag i veckan? Detta kan ni sedan utvidga tills du jobbar helt på distans. På så sätt behöver du inte säga upp dig från ditt nuvarande jobb och du mister inte de kollegor som du redan lärt känna. Detta är utan tvekan ett av de bästa sätten för att byta från ett ”vanligt” jobb till att jobba online.

 

78) Hjälp folk i spel

Är du duktig på ett spel men inte tillräckligt duktig för att börja med esport? Då kan du ändå tjäna pengar inom spel. Du kan ta betalt för att spela tillsammans med någon i lag spel och hjälpa dem att vinna. Detta är det redan många som gör varje dag och du kan ta en del av kakan. Du kommer kanske inte tjäna jättebra men det är definitivt ett sätt att tjäna lite extra pengar online vilket är precis vad den här artikeln handlar om.

Du kan också hjälpa folk utan att aktivt spela med dem. Låt dem skicka in en inspelning av sin senaste match till dig. Du kan sedan titta igenom den och säga vad de gjorde bra och dåligt samt ge lite tips. Du hjälper helt enkelt folk att bli bättre på ett spel och får betalt för det.

 

79) Hjälp studenter att plugga

Det är inte enkelt att klara sig bra i skolan. Ibland så behöver man lite extra hjälp. Det är där som du kommer in i bilden. Du kan hjälpa studenter och elever att studera. Detta kan du enkelt göra online via ett videosamtal. Om de har några frågor kan de ställa dem och du kan hjälpa dem lösa olika uppgifter. Välj bara ett ämne som du kan mycket om och börja lära ut! Det är faktiskt inte svårare än så.

 

80) Hjälp till med skatter

Vem gillar egentligen att betala skatt? Och gillar någon att deklarera? Om du kan lagarna runt skatt kan du hjälpa folk att betala så lite i skatt som möjligt. Du kan också ge tips vid deklaration för hur de kan fyllas i på ett bättre sätt. Nästan alla skulle verkligen uppskatta lite hjälp när det kommer till skatter och det är precis därför som du kan tjäna bra med pengar på att hjälpa till. Detta är absolut inga problem att göra online heller så du kan hjälpa folk hemifrån. Om du kan skatter och vill tjäna pengar online så är det här metoden för dig.

 

81) Tipsa vid datorbygge

Det är inte enkelt att bygga en dator men det är nästan svårare att välja helt rätt komponenter. Om du har byggt en dator tidigare eller kan mycket om detta så kan du hjälpa till. Du kan till exempel låta folk skicka en lista över de delar som de vill ha så kan du föreslå ändringar. Eller så kan du låta folk berätta vad de ska använda datorn till så kan du föreslå en egen lista. Självklart är detta något du sen tar betalt för och tjänar pengar på. För den som kan mycket om datorer är detta ett enkelt sätt för att tjäna pengar online.

 

82) Spela schack

Detta är ungefär samma sak som att spela online poker fast istället för poker spelar du helt enkelt schack. Det finns många schack turneringar som hålls online och om du är duktig på spelet så att du vinner finns det mycket pengar att hämta hem. Schack är inte helt enkelt att lära sig och det är verkligen inte enkelt att bli duktig men om du har ett intresse för spelet så är det inte heller omöjligt. Dessutom lockar det kanske att du kan vinna mycket pengar om du bara blir tillräckligt duktig? De största turneringarna har priser på tiotusentals kronor men för att ens få spela där måste du först visa dig vara en riktigt duktig schackspelare. Lycka till.

 

83) Var kreativ!

Du kan säkert komma på många fler sätt än dem som vi har nämnt här. Du kan mer än vad du tror och om du verkligen försöker kan du tjäna pengar online. Var kreativ och kom på en egen idé! Ofta är det den som kommer fungera bäst eftersom ingen annan tänkt på det tidigare. Alla sätt vi nämnt här är redan kända och används. Kom på något eget så kan du tjäna stora pengar, helt på egen hand. Alla människor har kreativitet. Vi måste bara lära oss att använda den.

84) Hur man tjänar pengar online och de bästa aktieportföljerna att investera i

Att tjäna pengar online är ett sätt att öka dina intäkter och förbättra din ekonomi. Det finns många olika sätt att tjäna pengar online, inklusive att investera i aktier, fonder, valutor och andra finansiella instrument. Att investera i aktier kan vara ett mycket lönsamt sätt att tjäna pengar online, men det är viktigt att du forskar och investerar ansvarsfullt. För att börja investera i aktier, måste du först välja en online mäklare som passar dina investeringsbehov. När du har valt din mäklare, är det viktigt att du skapar en aktieportfölj som är lämplig för dina investeringsmål och risknivå. Det är viktigt att du diversifierar din portfölj genom att investera i ett antal olika aktier och även fonder. Det bästa sättet att tjäna pengar på aktier är att investera långsiktigt. Det innebär att du köper aktier för att behålla dem över en längre tidsperiod, eftersom det ger dig tid att se till att värdet på aktierna stiger. Det är också viktigt att du håller dig uppdaterad om marknaden och den aktuella ekonomiska situationen, eftersom det kan påverka hur du investerar och vilka aktier du köper. Slutligen, när du har skapat din aktieportfölj, är det viktigt att du övervakar den regelbundet och tar beslut om vilka som är de bästa aktier du ska köpa och sälja. Det hjälper dig att få ut det mesta av dina investeringar och få större avkastning på pengarna du har investerat.

Related Posts

Prova Trading Signaler (Dagligen med Live Resultat) – 9 SEK

Prova Trading Signaler (Dagligen med Live Resultat) – 9 SEK

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer (Resultat från 2008)

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer (Resultat från 2008)

Hur man hanterar ekonomisk förlust

Hur man hanterar ekonomisk förlust

Vad menas med ränta på bankkonto? +25 Viktiga frågor om bankkonton

Vad menas med ränta på bankkonto? +25 Viktiga frågor om bankkonton