tjäna pengar online

Det finns många där ute som drömmer om att kunna tjäna pengar online men det är inte många som vet hur man ska göra. Därför ska vi gå igenom det idag, här kommer 50 idéer om hur man tjänar pengar online. Vi har tidigare även skrivit om 60 sätt att skaffa en passiv inkomst. Denna artikeln är ett komplement till den.
 

1) Låna ut och tjäna pengar på nätet via Lendify, Brocc och andra P2P aktörer:

 
låna ut pengar - Tjäna pengar online - Lendify Brocc
 
Jag har förutom mina aktieportföljer och min trading mer och mer börjat att spara pengar i olika sparkonton. Ett av dessa är så kallade peer-to-peer (P2P). Det är en bransch som växer fort nu.
Du sköter allting online på internet också och de passar mig som reser mycket och som spenderar mycket tid framför dator och telefon. Mina personliga favoriter idag är Lendify och Brocc. När jag kikade runt för ett tag sedan så tyckte jag att de var bland de mest seriösa och de hade ett bra upplägg.
Här kan du se om lendify fortfarande är attraktivt. Broccs erbjudande hittade jag här. Detta är en jättebra passiv inkomst eftersom det inte kräver särskilt mycket jobb för dig. Du lånar helt enkelt ut pengar och ser sedan när du får tillbaka dem med ränta.
 

2) Betalda undersökningar:

 
Betalda undersökningar - Tjäna pengar online
 
Tjäna pengar på betalda undersökningar på nätet. Det är ett lätt sätt att tjäna extra pengar på. Företag lägger idag ut stora summor med pengar för att ta reda på vad konsumenter tycker och vill ha. Nu kan du själv vara med och börja tjäna lite pengar enkelt online på dessa betalda undersökningar. Du kan hitta betalda undersökningar här (också för svenskar). Även här har jag skrivit om betalda undersökningar. Det är enkelt att komma igång. Det är bara att följa det som står på sidan du kommer till.
 

3) Sparkonto med ränta:

 
sparkonto - Tjäna pengar online
 
Dem flesta bankerna erbjuder dig ett sparkonto med ränta men denna ränta är så låg att den knappt räknas. Det är därför mycket smartare att vända dig till andra aktörer som faktiskt erbjuder bra ränta på sina konton. Några exempel på detta är Klarna, Nordax och Santander. Det perfekta med detta är att du bara behöver sätta in pengar på sparkontot, mer än så behöver du inte göra. Räntan sköter resten åt dig.
 

4) Investera i aktier (Lättare än vad du tror):

 

investera i aktier - Tjäna pengar online

 
Det här kan vara svårare än de andra tipsen vi har här. Det behöver dock inte vara så svårt om du följer råden här. Du kan tjäna pengar på internet och till och med riktigt mycket pengar med aktier, det finns inte heller någon gräns för hur mycket du kan tjäna. Här kan du få lite enkla tips om du vill komma igång.
Läs mer: Indexfonder, investmentbolag och preferensaktier.
 

5) Investera i fonder:

 
investera i fonder - Tjäna pengar online
 
 
Om du tycker att aktier är för svårt kan fonder vara något för dig. Med fonder tar du en mindre risk eftersom dina pengar är spridda på flera olika aktier och det finns någon som sköter fonden åt dig, någon som är duktig på det han eller hon gör.  Fonder är därför ett riktigt bra alternativ till aktier som du definitivt borde fundera över. Mindre risk och du behöver inte sköta om det hela själv. Kolla bara lite då och då så att dina fonder inte går ner. Ett perfekt sätt att börja med att tjäna pengar på internet.

6) Bli frilansare:

 

Tjäna pengar online - frilansare
Tjäna extra pengar online
 
Alla som läser detta har något som ni kan göra. Denna sak som ni är bra på finns det nästan alltid folk som är beredda att betala för. Ni behöver bara börja sälja denna tjänst och börja tjäna pengar. Det finns mängder med sidor online där du kan sälja din tjänst. Några exempel på detta är Fiverr eller Upwork. Ett perfekt sätt att tjäna extra pengar online på nätet och dessutom hemifrån.
 

7) Hyr ut förvaringsutrymmen:

 

tjäna extra pengar på nätet - förvaringsutrymme

 
Har du ett garage eller en källare som bara står tom? Detta utrymme kan du då hyra ut till någon som behöver lite plats att ställa sina saker på. Dem betalar dig en summa pengar för ett utrymme som du ändå inte använder. Bättre än så blir det bara inte.
 

8) Bli en coach:

 
bli en coach - tjäna extra pengar på nätet
Detta är en annan version av att vara en frilansare. Du kanske har väldigt mycket information om något. Då kan du sälja denna information till folk. Kanske vet du hur man ska gå ner i vikt. Då kan du med ett enkelt Skype samtal hjälpa din kund med detta. På detta sätt behöver du aldrig träffa din kund i verkligheten och kan därför göra jobbet helt online. Ett perfekt sätt att tjäna pengar online.
 

9) Skapa en kurs:

 

göra en kurs - tjäna extra pengar på nätet

 
Det finns mängder med sidor online där du kan sälja kurser. Detta är också ett jättebra sätt att få en passiv inkomst på. Du skapar bara en kurs och lägger ut den på en av sidorna där du kan sälja kurser. Sedan kan folk köpa din kurs så länge den finns uppe och du kommer tjäna extra pengar online varje gång.
 

10) Jobba online:

 
jobba online - tjäna extra pengar på nätet
 
Det finns mängder med företag som är beredda att anställa folk som jobbar hemifrån vilket är precis vad du kan göra. Du jobbar precis som vanligt fast du gör det från ditt hem istället för från ett kontor. Detta är perfekt för att nu kan du jobba för företag som inte finns i samma stad som du, du behöver bara en dator och en internetuppkoppling och du kommer tjäna pengar online.
 

11) Läs in ljudböcker:

 
läs in ljudböcker - tjäna extra pengar på nätet
 
Alla dem ljudböcker som finns måste någon ha läst in. Detta kan du också göra och enda kravet är i princip att du kan läsa. Sedan behöver du bara läsa dessa böcker högt så finns det ett företag som betalar dig för det. I annat fall an du också skapa din egen ljudbok som du sedan laddar upp. Folk kan sedan köpa denna bo och u har en passiv inkomst.

12) Skriv en ebok:

En Ebok är en bok som inte finns i fysisk form utan som är helt digital. Den som vill läsa den laddar helt enkelt ned den till sin enhet. Vad som är bra med detta är att du inte behöver spendera pengar på att trycka en hel bok. Du behöver bara skriva den, sedan är du klar. Folk kommer ladda ner den och du får pengar. Helt enkelt ett perfekt system och du kommer börja tjäna pengar online hemifrån.

13) Sälja dina bilder:

Är du bra på att ta bilder? Då kan du lägga ut dina bilder på internetsidor som ShutterStock. Om människor sedan vill använda dina bilder betalar dem för att kunna ladda ner dem. När en bild väl finns ute kan du sedan tjäna pengar online hemifrån på den för all framtid så detta är en bra passiv inkomst.

14) Skriv recensioner:

Det verkar kanske lite konstigt men det finns faktiskt företag som betalar dig för att skriva recensioner om olika saker. Det enda du behöver göra är att använda en produkt eller gåt till ett ställe. Företaget betalar dig sedan för att skriva en recension om det och du kommer tjäna extra pengar online.

15) Sälj gamla saker:

Många av oss har säkert gamla saker som ligger och skräpar någonstans i huset men varför har vi dem kvar? Det är istället en mycket bättre idé att sälja dina saker på sajter som tradera eller blocket. Du får mer plats till annat och du tjänar lite pengar på köpet.

16) Hyr ut din bil eller annat fordon:

 
Hyr ut din bil eller annat fordon - tjäna pengar på internet
 
Om du har en bil eller en båt som du inte använder särskilt ofta kan det vara en smart idé att helt enkelt hyra ut den. Detta kan du börja tjäna pengar på internet på, kontrollera bara att personen du hyr till kan köra. Se också till att du har en bra försäkring för säkerhets skull.

17) Hyr ut din sommarstuga:

Har du en sommarstuga som ligger vi en sjö? Då kan du tjäna riktigt mycket pengar online på att hyra ut den. Det finns flera personer som på sin semester vill åka bort och din sommarstuga skulle kunna vara den perfekta destinationen och du kommer tjäna extra pengar online. Detta kan du faktiskt göra via blocket.

18) Skapa en affär:

Om du vill sälja fysiska produkter kan du använda dig av sidor som Shopify. Dessa sidor låter dig skapa en butik online där du sedan säljer saker. Folk betalar och du skickar iväg produkten med post. Allt går att sköta helt online. Du kan köpa produkter billigt från länder som Kina och sedan sälja dem dyrt på din sida.

19) Bli en YouTuber:

 
Bli en YouTuber - tjäna pengar på nätet
 
Att lyckas på Youtube är inte enkelt men om du lyckas kan du tjäna stora pengar. Du behöver bara lägga upp videos. När folk sedan kollar på dina videos får du pengar om du har reklam i videon. Dessutom kan du göra reklam för produkter som du sedan säljer för att utöka dina inkomster och du kommer tjäna pengar online.

Gillar du denna artikeln så kanske du även gillar dessa:

 

20) Starta en podcast:

Detta är nästan samma sak som Youtube men du slipper videon och koncentrerar dig bara på audio. Istället spelar du bara in din röst. Om folk gillar det du säger och tycker det är intressant kommer fler komma och din kanal kommer växa. Du kan då börja tjäna extra pengar genom att till exempel sälja saker.

21) Testa hemsidor:

Du vet antagligen vad som gör en hemsida bra. Detta kan du sedan använda eftersom många företag är betalar dig för att testa hemsidor. Du behöver bara testa dem och skriva ner saker som dina tankar och åsikter. Detta kan du faktiskt tjäna pengar online på och som är rätt stora summor.

22) Hyr ut ett rum eller lägenhet:

Detta är ett jättebra sätt att tjäna extra pengar på. Många har ett extra rum i bostaden som de inte riktigt använder. Detta rum kan du hyra ut till någon som behöver ett ställe att bo på. Bor du i en universitetsstad kan du faktiskt tjäna riktigt bra på detta eftersom alla studenter behöver en bostad.

23) Kryptovalutor:

 
Kryptovalutor - tjäna pengar online
 
Med hjälp av kryptovalutor kan du bli riktigt rik. Du kan till exempel ”mina” kryptovalutor. Det betyder att du använder din dator för att få tag på dessa valutor. Valutor som Bitcoin har också ökat rejält i värde så med lite tur kan du tjäna pengar online och dessutom en hel del om du är duktig.

24) Marknadsföring:

Har du lite land eller liknande? Om du låter ett företag sätt upp en annons där så kommer dem betala dig en viss summa varje månad för att få annonsera där vilket du då tjänar pengar på. Det är en passiv inkomst som i princip kommer att sköta sig själv, du behöver inte göra särskilt mycket och du kommer tjäna extrapengar på.

25) Online poker:

Online poker har inget bra rykte men om du bara är duktig så kan du faktiskt tjäna riktigt mycket pengar på det hela. Du måste bara lära dig att spela poker och bli duktig på det hela. Sedan kan du tjäna pengar online genom att vinna tävlingar och turneringar.

26) Kreditkort:

Detta är mer ett sätt att spara pengar på. Med vissa kreditkort får du s.k. poäng när du köper saker. Dessa poäng kan sedan omvandlas till saker som flygresor och hotellnätter. Du kan därför spara stora summor pengar genom att handla med ditt kreditkort.

27) Börja med Uber:

Uber är en app till telefonen. Den låter dig ta betalt för att skjutsa folk dit dem vill åka. När du startar appen kan du se folk som vill åka och vart dem vill.  Du kan sedan välja vilken körning du vill ta och vilken du inte vill ta. Det är lite som att köra taxi.

28) Sport betting:

Det här är också något som många ser ner på. Man ser det som ett sätt att slösa bort pengar på men så måste det inte vara. Om du är duktig och kan mycket om en särskild sport så kan du tjäna pengar online på sport betting. Ett perfekt sätt att tjäna extra pengar online.

29) Svara på enkäter:

Det finns många företag där ute som är bereda att betala dig för att svara på olika enkäter. Du kommer antagligen inte att tjäna särskilt bra men det är ändå en inkomst. Se bara till att du läser igenom alla villkor innan du börjar, annars kan du falla i fälla.

30) Investera i domäner:

En domän är en internetsida. Det finns vissa domäner som är mer eftertraktade än andra. Om du köper en domän billigt kanske ett företag kontaktar dig nästa dag för att dem vill ha domänen. Du kan då sälja den för mer pengar än vad du köpte den för och på så sätt tjäna pengar på internet. Knepet är bara att veta vilka domäner som kommer att öka i pris och vilka som inte kommer göra det. Ett perfekt sätt att tjäna extra pengar online och få en side hustle på.

31) Starta ett online företag:

Det här är nog ett av dem svåraste förslagen att genomföra men om du lyckas är det ett av dem som kommer fungera bäst. Får du igång ett online företag som faktiskt går runt kommer du kunna sluta på ditt vanliga jobb och bara hålla på med ditt företag.

32) Planera resor:

 
Planera resor - tjäna pengar online
 
Om du gillar att resa och är duktig på att planera dem och liknande finns det många människor som är beredda att betala för din hjälp. Du kan via internet hjälpa till med saker som att boka hotell och flyg samt aktiviteter.

33) It support:

Det här är perfekt för dig som kan mycket om datorer och liknande. Låt helt enkelt folk ringa till dig med sina problem. För en liten summa pengar hjälper du dem sedan att lösa det hela. Ett enkelt sätt att tjäna helt okej med pengar.

34) Jobba för online tidning:

Perfekt för alla er journalister som vill tjäna pengar online. Online tidningar behöver alltid nya nyheter och liknande som ni då kan skriva åt dem. Jobbet går för det mesta att göras helt online även om ni ibland måste gå ut för att leta nyheter. Kanske måste ni också göra vissa interjuver.

35) Sälj idéer:

Har du idéer men inget göra dem till verklighet? Du kan då kontakta större företag och be dem att genomföra din idé. Självklart ska du kräva ett kontrakt så du är garanterad en viss summa av pengarna du tjänar på din idé. Detta går att göra helt online, du behöver inte ens lämna huset. Ett perfekt sätt att tjäna pengar online. Ett perfekt sätt att tjäna extra pengar.

36) Sälj målningar:

 
Sälj målningar - tjäna pengar online
 
Om du är en konstnär kan du sälja dina tavlor och konstverk online. Det finns alltid någon som är beredd att köpa, du måste bara hitta den personen. Leta därför efter sidor som specialiserar sig på just det du vill sälja. Det beror på att kunderna vid sådana sidor letar efter just det som du vill sälja.

37) Skapa en app:

Det är inte helt enkelt att lära sig men när du väl kan det så kan du något som du alltid kommer att ha användning av. När du sedan har skapat en app kan du antingen sälja den för pengar eller ha reklam i den som gör att du tjäna pengar online. Detta kan också vara en passiv inkomst för när appen väl finns ute kommer den alltid göra det och folk kommer alltid kunna ladda ner den. Även om det har gått tio år kommer du alltså fortfarande kunna tjäna extra pengar online på appen.

38) Köp en verksamhet:

Det är jobbigt att bygga upp ett eget online företag och det är inte många som faktiskt orkar hålla på med det. Därför kan du nu helt enkelt köpa en färdig verksamhet som redan tjänar pengar. På så sätt behöver du bara utveckla den, inte bygga upp den från grunden vilket brukar vara den svåraste delen.

39) Börja med Instagram:

Instagram är lite som Youtube, för att kunna tjäna pengar online måste du först växa och få en stor kanal. Sedan behöver du bara lägga upp bilder och samarbeta med företag så kommer du tjäna pengar på internet. Du kan också hålla på med affiliate marketing via ditt Instagram konto. Ett Instagram konto kan också vara passiv inkomst eftersom du alltid kommer tjäna extra pengar online på det du lagt upp, oavsett hur lång tid som går.

40) Bli konsult:

Det finns många företag där ute som är beredda att betala stora summor pengar för att få den hjälp som dem behöver. Det är därför dem anställer konsulter som hjälper dem med dessa saker. Om du blir en konsult kommer du i många fall kunna jobba helt online och ändå få en trevlig lön. Detta är också något som bara blir vanligare och vanligare så mer företag är öppna för denna form av anställning. Ett perfekt sätt att tjäna pengar online.

41) Bli duktig på Esport:

Esport är som sport fast dataspel. Dem som är riktigt duktiga på denna sport tjänar faktiskt ganska stora summor. Sättet att tjäna pengar online på är att börja vinna tävlingar och turneringar, därför måste du vara duktig för att kunna tjäna stora pengar online. Men blir du bara duktig finns det ingen gräns för hur mycket du kan tjäna, det är precis som att vara en basket eller fotbollsspelare. Det är verkligen inte enkelt att lyckas men om du gör det kommer du kunna tjäna extrapengar och som är stora summor.

Tjäna pengar online
Tjäna pengar online

42) Sälj instagram konto:

Om du är duktig på att få instgram konton att växa och bli relativt stora kan du tjäna pengar online på detta. Det finns många som vill köpa ett instagram konto med några tusen följare, kan du skapa sådana konton kan du tjäna väldigt mycket pengar. Du måste dock ha ett ganska stort konto, ingen vill köpa ett som bara har några få följare.

43) Skriv en guide:

Blanda inte ihop detta med en ebok, en guide är inte riktigt samma sak. Du vill helt enkelt guida folk kanske till din hemstad. Självklart kan guiden handla om lite vad du vill, kanske vill du berätta för folk hur dem kan tjäna pengar online. Sedan kan du sälja din guide eller andra saker i själv guiden och tjäna extra pengar online på det hela.

44) Bygg hemsidor och sälj:

Mängden företag idag som vill ha hemsidor är enorm men mängden företag som har hemsidor är inte lika stor. Många vet helt enkelt inte hur dem ska skapa en hemsida så om du vet hur man gör kan du hjälpa dem. Sedan kan du självklart ta bra betalt för det hela och du kommer tjäna pengar online.

45) Marknadsför företag:

Om du är duktig på saker som reklam och liknande kan du hjälpa företag att göra reklam för sig själva. Du kan sätta ihop en reklamkampanj som du sedan säljer till företag. Du tjäna pengar online och dem får ett bra sätt att göra reklam på. Ni kommer båda att vinna på det hela.

46) Sköt deras sociala medier:

Sociala medier är något som ständigt blir allt större i vår kultur. Vikten av att synas på sociala medier ökar ständigt och många företag är idag beredda att anställa någon som tar hand om deras sociala medier. Denna person kan vara du. Du jobbar då med att svara på kommentarer och kanske lägga ut lite inlägg. Ett perfekt sätt att tjäna extra pengar.

47) Sätt ihop kampanjer:

Du som kan sociala medier kan tjäna pengar online genom att sätta ihop kampanjer åt företag som de sen lanserar på sina sociala medier. Kan du se till att locka mycket kunder till företagets hemsida och konton kommer dem definitivt uppskatta dig och hyra in dig igen när dem behöver hjälp med en kampanj. Du sköter inte om deras sociala medier, du ger bara tips på bra kampanjer när dem behöver det.

48) Bygga datorprogram:

Är du duktig på att programmera? Då kan du bygga ett datorprogram som du sedan säljer till människor och företag som har användning av det. Lyckas du bygga något som är användbart kan du tjäna pengar online på det hela och kanske leder detta till att du kan grunda ett eget online företag?

49) Bygg ett datorspel:

Det finns ingen gräns för hur mycket pengar ett datorspel kan tjäna, kolla bara på minecraft. Därför kan du om du lyckas bygga ett riktigt bra spel tjäna pengar online. Du kanske inte lyckas på första försöket men om du bara inte ger upp kommer du nog att lyckas förr eller senare med att tjäna pengar online.

50) Redigera bilder:

 
Redigera bilder - tjäna pengar online
 
Om du anser att du är duktig på att använda program som Photoshop kan du tjäna extra pengar online på att redigera bilder åt folk. Det finns många människor som skulle behöva få bilder redigerade men som inte riktigt vet hur man gör. Det är där du kommer in i bilden genom att hjälpa dem med det hela. Det bästa är att arbetet går att göra helt online.

51) Börja blogga:

Att skapa en blogg är ett väldigt underskattat sätt att tjäna extra pengar på online. Lyckas du bara få din blogg att växa och bli stor finns det faktiskt stora summor att tjäna lite pengar på inom detta område. Du kan till exempel sälja egna produkter eller guida folk vidare till andra hemsidor där du får en andel av allt de köper. Ett perfekt sätt att tjäna pengar på internet och att jobba hemifrån på.
Detta var våra femtio! (+) tips om hur du kan tjäna pengar online. Förhoppningsvis har du nu fått lite inspiration till att själv göra något. Kom bara ihåg detta: om du verkligen vill något så kan du göra det. Inget är omöjligt.

Vill du ha konkreta råd om trading och aktiesparande? Få vårt nyhetsbrev!

Dela inlägget

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email