April 4

Tokyo del 2 – Var hittar man idéer och inspiration till strategier

Last Updated on 12 April, 2024 by Håkan Samuelsson

Här kommer fortsättningen på artikeln från igår.
Utöver nätet så finns det böcker. Både gamla och nya böcker kan ge idéer. Rata inte de gamla böckerna som kan verka dammiga och omoderna, det finns mycket matnyttigt i många av dessa. Som jag skrivit förut, det kan räcka med en enda liten ide från en bok som kan leda till en fantastisk strategi i slutändan och som gör att det var värt att kolla igenom den där boken.
Det finns även tidningar man kan läsa. Idag läste jag senaste numret av Stocks & Commodities och fick inspiration till att testa något på den kanadensiska dollarn. Även här var det något i artikeln som triggade min fantasi till att vilja testa något annat än det som skribenten testade.
Jag tror att det underlättar om man har god fantasi och är en aning kreativ i sitt tänkande om man vill komma på idéer till strategier. Jag sitter nästan jämt och funderar kring olika problemställningar och idéer till strategier. Jag har en diktafonapp i min telefon där jag spelar in mina tankar om jag inte är hemma. Ibland kan jag även skicka mail till mig själv med länkar och/eller idéer som jag stöter på när jag är hemifrån. Jag vill ju inte glömma bort min ide som kanske kan vara bra.
Ni som läser min blogg vet att jag befinner mig i Tokyo just nu och mina idéer har inte sinat när jag varit här, tvärtom, nu har jag en mailbox med mail från mig själv som är ganska lång. Dessa mail betas av när jag har det lite lugnar omkring mig.
En annan inspirationslista, vilket kanske också är den viktigaste av dom, det är nätverkande med andra. Här kan man få en massa idéer som är otroligt värdefulla. En viktig sak i mitt nätverkande är möjligheten att kunna skicka över en ide som man kört fast med till någon annan för att se om han/hon kan kan komma vidare med det. Detsamma gör jag med andra. En ide som någon annan kört fast med kan ibland vara den pusselbiten som jag saknat i en egen ide eller kanske jag har pusselbiten som min kollega inte hade. Så om ni har möjlighet att nätverka med andra, gör det om ni kan. Det är oerhört värdefullt.
Av de elever som går min utbildning så verkar idéerna flöda även här just nu. Alla har kommit igång med att testa en massa idéer. Jag är grymt imponerad av energin och ambitionen av alla hittills. Dom flesta idéerna kommer dom på själva även om jag hjälper till om det behövs. Jag får ibland frågor om hur man gör i olika situationer och hur man kodar olika saker samt hur man bör värdera olika resultat. Bra frågor och kreativa frågor överlag. Som sagt, jag är imponerad av alla och tror att alla kommer nå sina mål i sinom tid om dom fortsätter vara målinriktade och kämpar vidare som nu.

Related Posts

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

Samuelssons Rapport

Samuelssons Rapport

Sova gott med en ny tradingstrategi

Sova gott med en ny tradingstrategi