Tradingstrategier

Tradingsystem och mekaniska strategier – OMX, SP500, DAX + mfl (som fungerar 2018)
12

Här samlar jag alla mekaniska strategier som finns att köpa på Samuelssons Rapport.

***Glöm inte att det finns mängder med bra robusta tradingstrategier som du kan ta del av både gratis och som medlem.

Tradingsystemen är testade med de verktyg som jag använder i min utbildning för att säkerställa att något är robust och inte är överoptimerat. Av alla metoder som jag har sett och använt så är detta den överlägset bästa metoden för att analysera och testa en strategi.

Alla tradingsystem är utvecklade i programspråket Easy Language som används av programvarorna Tradestation och Multicharts. Courtage och slippage är inkluderat i alla strategier.

Strategierna är riktade till både privata och institutionella kunder. Jag kommer aldrig sälja mer än 5-7 kopior av någon strategi. Detta för att säkerställa att din kod och strategi förblir unik och robust. Använder för många traders samma strategi så brukar det vara en tidsfråga innan den slutar att fungera lika bra.

OBS. Vill du ha en komplett rapport på någon av tradingsystemen så kontakta mig via mail så skickar jag över det. Just nu visar jag bara en avkastningskurva vilket inte säger så mycket egentligen.

Är det någon marknad du saknar? Maila mig och fråga. Jag kanske har den eller kan göra en åt dig)

LÄS MER

Trading strategier – Alla mekaniska strategier som har lagts upp på Samuelssons Rapport sedan 2008.
Vilka är de bästa swingtrading strategierna?

Jag är nummer 1 på Kevin Davey’s ”Strategy clubs” lista för tradingstrategi-design

Jag gick för några år sedan en kurs hos Kevin Davey. Mycket beroende på hans Strategy club vilket är en klubb där du skickar över strategier till Kevin och där han simulerar strategierna i 6 månader för att se att dom håller för riktig trading. De som lyckas med att skicka över strategier som är tillräckligt robusta får som vinst alla andras strategier som passerat den månaden. Detta sker på månadsbasis.

30% mer strategier än nummer 2

Sedan detta startade så ligger jag som nummer 1 i världen för mest robusta strategier som passerat i hans klubb. Jag har i skrivande stund 30% mer strategier som passerat kriterierna för robusthet än tvåan. Det är många som vill åt dom där strategierna kan jag lova så konkurrensen är hård.

Varför nämner jag detta?`Jo, för att jag vill att du skall få en oberoende källa på att mina metoder fungerar. Mina metoder är ganska lika Kevins även om dom inte är helt lika. 


Tradingstrategier – Allt för Daytrading, swingtrading, mekanisk trading och algotrading

Om du följer länken tradingstrategier så hittar du alla de tradingsystem som är upplagda på Samuelssons Rapport.

Här nedan följer ett litet urval av strategier som är utvecklade för Eurex. Det är långt ifrån ett komplett bibliotek av mina strategier utan bara en del av det. Det bästa är att kontakta oss för att få aktuell status.

Här är också ett litet urval av de strategier som jag säljer och om handlas på Eurex. Det finns fler som jag inte tagit med i listan nedan. Om ni söker någonting särskilt i tradingstrategi-väg så hör gärna av er och fråga om jag har det. Ni kan maila mig på: samuelssonsrapport (SNABEL-A) gmail.com

OBS. Vill du ha en komplett rapport på någon av tradingstrategierna så kontakta mig via mail så skickar jag över det. Just nu visar jag bara en avkastningskurva vilket inte säger så mycket egentligen.

Här är de tradingstrategier som du får på köpet om du går min algotradingkurs.

Läs också:  15 bästa swingtrading strategierna för traders – Tradingsystem som fungerar 2018


DAX – 20 min bars – Daytrader PRIS: 25000 SEK

En pålitlig daytrader i tyska DAX-indexet som handlas på Eurex. Den trendföljande logiken i tradingstrategin gör den extra robust mot förändringar i marknaden. Maila mig för ytterligare information om trading strategin.

DAX – 5 min bars – Daytrader PRIS: 20000 SEK

Detta är också en pålitlig daytrader i tyska DAX-indexet som handlas på Eurex. Denna trading strategin handlar breakouts och har varit en trotjänare i min portfölj i många år. Maila mig för ytterligare information om tradingstrategin.

DAX – 5 min bars – Daytrader PRIS: 25000 SEK

Detta är också en pålitlig daytrader i tyska DAX-indexet som handlas på Eurex. Denna trading strategin handlar vid olika gapsituationer. Denna tradingstrategin har också  varit en trotjänare i min portfölj i många år. Maila mig för ytterligare information om trading strategin.


DAX – Daily bars – Nighttrader PRIS: 20000 SEK

Detta är en natttrader i tyska DAX-indexet som handlas på Eurex. Denna tradingstrategin köper vid på kvällen och säljer vid öppningen nästa morgon. En pålitlig trader som är en perfekt diversifiering för de flestas tradingportföljer. Maila mig för ytterligare information om trading strategin.

 

Kom ihåg att det finns en betydande risk för förlust i handel med aktier. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Handla inte med pengar du inte har råd att förlora. 

Den information och de analyser som ni finner på denna webbplats tillhandahålls endast i informationssyfte. Ingenting häri skall tolkas som personlig investeringsrådgivning. Under inga omständigheter skall denna information ses som en rekommendation att köpa, sälja eller behålla något värdepapper. Jag kan heller inte garantera att något av den information som du hittar på denna webbplats är korrekt, och att något skrivet här bör eller kan bli föremål för oberoende kontroll. Du, och du ensam, är ansvarig för eventuella investeringsbeslut du gör. De idéer och tradingstrategier som finns på webbplatsen ska aldrig användas utan att du först bedömer din egen personliga och ekonomiska situation, eller att du rådfrågar en professionell finansiell rådgivare. Mina tankar och åsikter kommer också att ändras från tid till annan allteftersom som jag lär och samlar på mig mer kunskap.

 

Ja, jag är fortfarande nummer 1 i hela världen på att designa tradingstrategier!!!

| Livet som trader, trading, Tradingstrategier | No Comments

Nja, naturligtvis är det mindre troligt att jag är bäst i världen på detta. Däremot så är det så att på Kevin Daveys lista med deltagare, som designar tradingstrategier, över hela världen så ligger jag fortfarande nummer ett! Givetvis är jag oerhört stolt över detta även om det inte spelar någon större roll egentligen. Kanske är det så att du vill lära dig vad trading handlar om och du inte vet vart du skall vända dig. Mitt mål med detta inlägg är att du nu i varje fall har 2 trovärdiga källor att vända dig till om du vill lära…

Denna strategin ingår fortfarande om du blir årsmedlem – uppdatering 2018

| Tradingstrategier, X | No Comments

Denna strategin ingår fortfarande om du blir årsmedlem på Samuelssons Rapport Det har gått 2 år nästan exakt sedan jag jag gjorde detta inlägget om att strategin nedan ingår om man blir årsmedlem på Samuelssons Rapport. Som ni kan se nedan så fungerar strategin lika bra idag som för 2 år sedan. Grattis till alla er som varit medlemmar och fått ta del av denna strategin. Här nedan kommer ursprungsinlägget. Ursprungsinlägg: Nedan ser du 4 olika marknader som swingstrategin har applicerats på och där exakt samma inställningar har använts. Trots detta så får man ett fantastiskt resultat. Man har alltså fortfarande…

Daytradingstrategi i Nasdaq

| Daytrading, Robothandel, Teknisk Analys, Tradingstrategier | No Comments

Vill du komma åt logiken eller koden till denna strategi? Den är tillgänglig i Tradestationformat (och Multichart) om du har ett Algotradingmedlemskap. Logiken eller koden kan du använda till att handla med som den är eller använda den som en del i ditt eget strategibygge.

TRIN – Vad är det? | Hur jag använder det i min trading 2018

| Tradingstrategier | No Comments

Vill du komma åt logiken eller koden till denna strategi? Den är tillgänglig i Tradestationformat (och Multichart) om du har ett Algotradingmedlemskap. Logiken eller koden kan du använda till att handla med som den är eller använda den som en del i ditt eget strategibygge.

Vad är en edge och varför är det så viktigt i trading?

| Aktietips, Daytrading, FOREX, Teknisk Analys, trading, Tradingstrategier, X | One Comment

Vad betyder att ha en edge och varför är det så viktigt i trading? Det är många som inte vet vad är en ”edge” är så jag tänkte försöka förklara det på ett förhoppningsvis enkelt sätt. En ”edge” eller trading edge har du om dina trading signaler kommer att resultera i en vinst när du följt den under en längre tid (många affärer). Exv. Du har en tärning med 6 sidor.  Du tjänar 1 krona varje gång du får 3, 4, 5 och 6 och förlorar 1 krona om du får 1 eller 2. Om du har 1000 tärningsslag med dessa odds,…

11 bra daytrading strategier för daytraders – Tradingsystem som fungerar 2018

| Börsblogg, Daytrading, Robothandel, Teknisk Analys, Tradingstrategier | No Comments

Daytrading strategi Detta är troligen inte alls de 11 bästa daytrading strategier alla kategorier men det är dock fungerande daytrading strategier.  De flesta har jag tagit fram i Multicharts eller Tradestation. Jag har under de senaste åren lagt upp en del day trading strategier på Samuelssons Rapport av de jag tagit fram för eget bruk och egen daytrading. En del är robusta koncept som troligen kommer att fungera i många år framöver. Fördelen med dessa day trading strategier är att de är testade på mellan 10-15 års historik och att de fungerat bra på hela denna perioden. En hel del av det man…

RSI indikator, vad är det? – Så här använder jag den | (2018 uppdatering)

| Börsblogg, Ekonomisk Ordlista - Trading Ordlista, Teknisk Analys, Tradingstrategier | No Comments

RSI strategi samt definition av indikator | (2018) RSI är en indikator inom teknisk analys. Det är en engelsk förkortning som står för Relative Strength Index. En direkt svensk översättning skulle bli det relativa styrkeindexet. Det relativa styrkeindexet (RSI) – utvecklat av J. Welles Wilder och introducerad i hans bok från 1978: ”New Concepts in Technical Trading Systems” – är en oscillator. Den kan användas både som ”mean reversion” indikator och momentumindikator. RSI jämför storleken av en akties upp- och nedgångar och omvandlar den informationen till ett tal mellan 0 och 100. Den tar bara en parameter: antalet tidsperioder som ska användas vid…

Double seven – hur jag använder strategin 2018 + Bonus strategi

| Börsblogg, Robothandel, Tradingstrategier | No Comments

Trading med Double Seven strategin Jag såg häromdagen en artikel om den gamla strategin Double Seven som ursprungligen gjordes av Larry Connors and Cesar Alvarez. Jag trodde dom flesta hade begravt denna gamla strategin för något bättre men lite till min förvåning så verkar den fortfarande fungera ganska bra. Strategin är enkel och är som följer. Stängningskursen måste vara över sitt 200-dagars medelvärde för att generera ett köp. Stängningskursen måste vara på ett 7-dagarslägsta för att generera ett köp. Man säljer endast om stängningskursen gör en ny 7-dagarshögsta. Nedan är avkastningen för SP500 indexet. Nedan kan du se hur strategin…

15 bästa swingtrading strategierna för traders – Tradingsystem som fungerar 2018

| Börsblogg, Robothandel, Teknisk Analys, Tradingstrategier | No Comments

Vilka är de bästa swingtrading strategierna? Ja, jag vet inte om dessa är de bästa men jag tänkte att jag kunde lista några swingtrading strategier som är bra och som fortfarande fungerar och som gjort det under en längre tid. Jag har sökt på internet och letat upp de som såg mest lovande ut. Efter det så har jag testat dom olika tradingstrategierna i Multicharts och försökt att avgöra vilka som är bäst. Jag har då titta på drawdown, profitfactor, average % winners och hur jämn avkastningen varit månad till månad. Av de jag testat så kommer här de 15…

Medelvärden, vad är det? – Vilket är bäst? (2018)

| Aktietips, Ekonomisk Ordlista - Trading Ordlista, Teknisk Analys, Tradingstrategier | No Comments

Medelvärden, vad är det? – Vilket är bäst? (2018) Jag har gjort några tester med medelvärden på Stockholmsbörsen och Oslobörsen tidigare och försökt att se om det är bäst att aldrig sälja (”buy and hold”) eller köpa och sälja efter ett 200 dagars medelvärde. Du hittar inlägget om medelvärden på OMX och OBX här. Vem vinner? 200 dagars medelvärde eller”Buy and hold”. Test från 1985 på OMX-index. Vi såg avkastningen blev något sämre om man tajmade börsen med ett 200 dagars medelvärde men att drawdownen blev avsevärt lägre. Min fråga idag är om det finns något bättre medelvärde än 200…

ALGOTRADER – Information om edger och strategier för terminer och aktier

| Tradingstrategier, X | 3 Comments

ALGOTRADER – Information om edger och strategier på Samuelssons Rapport Alla inlägg som du ser om edger och strategier är gjorda i en förhoppning om att trigga din egen inspiration till att skapa strategier och edger. En del av inläggen är direkt färdiga strategier som man kan handla med direkt medan andra är bra edger, mönster och tendenser som jag hittat på olika marknader och som kan vara en bra och solid grund för strategier. Givetvis finns det en risk för curvefitting och överoptimering i detta men det finns det i det mesta som är kvantifierat. Ta alltid hänsyn till…

Konsolidering i OMX – Vad blir effekten efter dagar av konsolidering efter stor range day?

| Tradingstrategier | 2 Comments

Vad blir effekten av några dagars konsolidering efter en stor range day i OMX? Vad händer efter en stor range day och konsolidering i OMX (XACT Bull)? En konsolidering där vi först har en stor ”rangeday” (high-low) och sedan några dagar med mindre ”ranges” än den första. Den bästa exiten är efter 4 dagar. Då får man bäst vinst och profit factor. Procent vinnare blir högre efter 5 dagar. Här hittar du många fler strategier och edger.

Denna strategin ingår också fortfarande om du blir årsmedlem – uppdatering 2018

| Tradingstrategier | No Comments

Som årsmedlem så får du denna nattstrategi. Denna nattstrategi handlar på symbolen SPY. Det är en ETF som följer SP500 index. Strategin kan även användas på exv. terminer, CFD och minifutures. Strategin går till så att man handlar på någon minut innan stängningskurs och säljer sedan på öppningskursen dagen därpå. Att göra så med de kriterierna som strategin använder har givit ett fantastiskt resultat. Strategin förklaras även på ren svenska för de som inte använder Multicharts och Tradestation. Du får även denna swingstrategi om du blir årsmedlem. Här kan du läsa mer om vad som ingår om du blir årsmedlem….

Blanka OMX index – strategi

| Tradingstrategier | No Comments

Vill du komma åt logiken eller koden till denna strategi? Den är tillgänglig i Tradestationformat (och Multichart) om du har ett Algotradingmedlemskap. Logiken eller koden kan du använda till att handla med som den är eller använda den som en del i ditt eget strategibygge.

Daytrading-strategi i OMX – Long och Short

| Daytrading, Tradingstrategier | No Comments

Vill du komma åt logiken eller koden till denna strategi? Den är tillgänglig i Tradestationformat (och Multichart) om du har ett Algotradingmedlemskap. Logiken eller koden kan du använda till att handla med som den är eller använda den som en del i ditt eget strategibygge.

Daytrading i OMX

| Tradingstrategier | No Comments

Vill du komma åt logiken eller koden till denna strategi? Den är tillgänglig i Tradestationformat (och Multichart) om du har ett Algotradingmedlemskap. Logiken eller koden kan du använda till att handla med som den är eller använda den som en del i ditt eget strategibygge.

Daytrading strategi Nasdaq

| Daytrading, Tradingstrategier | No Comments

Du behöver ett Tradermedlemskap eller ett Algotradingmedlemskap för att kunna läsa detta.

Stark edge i 30-åriga amerikanska obligationer (US-Bonds)

| Tradingstrategier | No Comments

Vill du komma åt logiken eller koden till denna strategi? Den är tillgänglig i Tradestationformat (och Multichart) om du har ett Algotradingmedlemskap. Logiken eller koden kan du använda till att handla med som den är eller använda den som en del i ditt eget strategibygge.

Köp dippar framgångsrikt med XACT Bull eller OMX30

| Börsblogg, Tradingstrategier | No Comments

Köp dippar framgångsrikt med XACT Bull eller OMX30 En bra och effektiv dippköparstrategi. Här tester vi den på ETF-aktien XACT Bull. Den funkar lika bra på alla andra värdepapper som följer OMX också. Profitfactor på 3,5 samt över 75% vinnare. Inte illa. Logik enligt nedan: 2 dagars RSI skall vara under 10 XACT Bull eller OMX skall befinna sig över sitt 50 dagars medelvärde Köp på stängningskursen Stäng din position när 2 dagars RSI befiner sig ovanför 65 ELLER stäng din position när 2 dagars RSI befinner sig ovanför 30 samt det har gått minst 4 dagar eller mer Hör…