Tradingstrategier

Tradingsystem och mekaniska strategier – OMX, SP500, DAX + mfl (som fungerar 2018)
12

Här samlar jag alla mekaniska strategier som finns att köpa på Samuelssons Rapport.

***Glöm inte att det finns mängder med bra robusta tradingstrategier som du kan ta del av både gratis och som medlem.

Tradingsystemen är testade med de verktyg som jag använder i min utbildning för att säkerställa att något är robust och inte är överoptimerat. Av alla metoder som jag har sett och använt så är detta den överlägset bästa metoden för att analysera och testa en strategi.

Alla tradingsystem är utvecklade i programspråket Easy Language som används av programvarorna Tradestation och Multicharts. Courtage och slippage är inkluderat i alla strategier.

Strategierna är riktade till både privata och institutionella kunder. Jag kommer aldrig sälja mer än 5-7 kopior av någon strategi. Detta för att säkerställa att din kod och strategi förblir unik och robust. Använder för många traders samma strategi så brukar det vara en tidsfråga innan den slutar att fungera lika bra.

OBS. Vill du ha en komplett rapport på någon av tradingsystemen så kontakta mig via mail så skickar jag över det. Just nu visar jag bara en avkastningskurva vilket inte säger så mycket egentligen.

Är det någon marknad du saknar? Maila mig och fråga. Jag kanske har den eller kan göra en åt dig)

LÄS MER

Trading strategier – Alla mekaniska strategier som har lagts upp på Samuelssons Rapport sedan 2008.
Vilka är de bästa swingtrading strategierna?

Jag är nummer 1 på Kevin Davey’s ”Strategy clubs” lista för tradingstrategi-design

Jag gick för några år sedan en kurs hos Kevin Davey. Mycket beroende på hans Strategy club vilket är en klubb där du skickar över strategier till Kevin och där han simulerar strategierna i 6 månader för att se att dom håller för riktig trading. De som lyckas med att skicka över strategier som är tillräckligt robusta får som vinst alla andras strategier som passerat den månaden. Detta sker på månadsbasis.

30% mer strategier än nummer 2

Sedan detta startade så ligger jag som nummer 1 i världen för mest robusta strategier som passerat i hans klubb. Jag har i skrivande stund 30% mer strategier som passerat kriterierna för robusthet än tvåan. Det är många som vill åt dom där strategierna kan jag lova så konkurrensen är hård.

Varför nämner jag detta?`Jo, för att jag vill att du skall få en oberoende källa på att mina metoder fungerar. Mina metoder är ganska lika Kevins även om dom inte är helt lika. 


Tradingstrategier – Allt för Daytrading, swingtrading, mekanisk trading och algotrading

Om du följer länken tradingstrategier så hittar du alla de tradingsystem som är upplagda på Samuelssons Rapport.

Här nedan följer ett litet urval av strategier som är utvecklade för Eurex. Det är långt ifrån ett komplett bibliotek av mina strategier utan bara en del av det. Det bästa är att kontakta oss för att få aktuell status.

Här är också ett litet urval av de strategier som jag säljer och om handlas på Eurex. Det finns fler som jag inte tagit med i listan nedan. Om ni söker någonting särskilt i tradingstrategi-väg så hör gärna av er och fråga om jag har det. Ni kan maila mig på: samuelssonsrapport (SNABEL-A) gmail.com

OBS. Vill du ha en komplett rapport på någon av tradingstrategierna så kontakta mig via mail så skickar jag över det. Just nu visar jag bara en avkastningskurva vilket inte säger så mycket egentligen.

Här är de tradingstrategier som du får på köpet om du går min algotradingkurs.

Läs också:  15 bästa swingtrading strategierna för traders – Tradingsystem som fungerar 2018


DAX – 20 min bars – Daytrader PRIS: 25000 SEK

En pålitlig daytrader i tyska DAX-indexet som handlas på Eurex. Den trendföljande logiken i tradingstrategin gör den extra robust mot förändringar i marknaden. Maila mig för ytterligare information om trading strategin.

DAX – 5 min bars – Daytrader PRIS: 20000 SEK

Detta är också en pålitlig daytrader i tyska DAX-indexet som handlas på Eurex. Denna trading strategin handlar breakouts och har varit en trotjänare i min portfölj i många år. Maila mig för ytterligare information om tradingstrategin.

DAX – 5 min bars – Daytrader PRIS: 25000 SEK

Detta är också en pålitlig daytrader i tyska DAX-indexet som handlas på Eurex. Denna trading strategin handlar vid olika gapsituationer. Denna tradingstrategin har också  varit en trotjänare i min portfölj i många år. Maila mig för ytterligare information om trading strategin.


DAX – Daily bars – Nighttrader PRIS: 20000 SEK

Detta är en natttrader i tyska DAX-indexet som handlas på Eurex. Denna tradingstrategin köper vid på kvällen och säljer vid öppningen nästa morgon. En pålitlig trader som är en perfekt diversifiering för de flestas tradingportföljer. Maila mig för ytterligare information om trading strategin.

 

Kom ihåg att det finns en betydande risk för förlust i handel med aktier. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Handla inte med pengar du inte har råd att förlora. 

Den information och de analyser som ni finner på denna webbplats tillhandahålls endast i informationssyfte. Ingenting häri skall tolkas som personlig investeringsrådgivning. Under inga omständigheter skall denna information ses som en rekommendation att köpa, sälja eller behålla något värdepapper. Jag kan heller inte garantera att något av den information som du hittar på denna webbplats är korrekt, och att något skrivet här bör eller kan bli föremål för oberoende kontroll. Du, och du ensam, är ansvarig för eventuella investeringsbeslut du gör. De idéer och tradingstrategier som finns på webbplatsen ska aldrig användas utan att du först bedömer din egen personliga och ekonomiska situation, eller att du rådfrågar en professionell finansiell rådgivare. Mina tankar och åsikter kommer också att ändras från tid till annan allteftersom som jag lär och samlar på mig mer kunskap.

 

Ja, jag är fortfarande nummer 1 i hela världen på att designa tradingstrategier!!!

| Livet som trader, trading, Tradingstrategier | No Comments

Relaterade Inlägg:In sample, vad är det? – förklaring och definitionOut of sample, vad är det? – förklaring och definitionTradingstrategier – Robusta tradingsystem för…Diversifiera dina tradingstrategier10 saker som jag gillar med tradingVill du lära dig hur man gör strategier som har…Vill du lära dig hur man får resultat som dessa?Hur kan jag veta att det är kvalitet i det du gör?Ta hjälp av en tradingmentor och coach – lär…Ed Seykota Interview with Michael Covel (nummer 2)

Daytrading i Guld

| Börsblogg, Daytrading, Robothandel, Tradingstrategier | No Comments

Template not found: Relaterade Inlägg:MBM Tax Grid Page. Do NOT remove this page or edit…Dagens trading quoteDagens trading quoteGuld följer numer Kinesiska Yuan mer än någon annan valutaDaytrading strategi – Utveckla en ny…Daytrading DaxDaytrading med kakao kan vara bra när börsen är grinigEn tradingedge i Guld (Long & Short)Lär dig daytrading med autohandelOMX daytrading strategi

Denna strategin ingår också fortfarande om du blir årsmedlem – uppdatering 2019

| Tradingstrategier | No Comments

Som årsmedlem så får du denna nattstrategi. Denna nattstrategi handlar på symbolen SPY. Det är en ETF som följer SP500 index. Strategin kan även användas på exv. terminer, CFD och minifutures. Strategin går till så att man handlar på någon minut innan stängningskurs och säljer sedan på öppningskursen dagen därpå. Att göra så med de kriterierna som strategin använder har givit ett fantastiskt resultat. Strategin förklaras även på ren svenska för de som inte använder Multicharts och Tradestation. Du får även denna swingstrategi om du blir årsmedlem. Här kan du läsa mer om vad som ingår om du blir årsmedlem. Nedan diagram visar SPY (ETF för SP500) – USA börsen   Relaterade Inlägg:Denna strategin ingår fortfarande om du blir…ALGOTRADER – Allt detta ingår i…Traders – medlemskapSwingtrading med aktier i Excel mall – Även…Tradingstrategi i råvaror – Lika bra long som shortTrading strategi i olja – (the trend is your…PPM BalansSwingtrading – USA aktierUrstark USA-börs & stark köpsignal – hur…Double seven – hur jag använder strategin 2018…

11 bra daytrading strategier för daytraders – Tradingsystem som fungerar 2018

| Börsblogg, Daytrading, Robothandel, Teknisk Analys, Tradingstrategier | No Comments

Daytrading strategi Detta är troligen inte alls de 11 bästa daytrading strategier alla kategorier men det är dock fungerande daytrading strategier.  De flesta har jag tagit fram i Multicharts eller Tradestation. Jag har under de senaste åren lagt upp en del day trading strategier på Samuelssons Rapport av de jag tagit fram för eget bruk och egen daytrading. En del är robusta koncept som troligen kommer att fungera i många år framöver. Fördelen med dessa day trading strategier är att de är testade på mellan 10-15 års historik och att de fungerat bra på hela denna perioden. En hel del av det man kan hitta i daytradingväg på internet idag är antingen bara i textform och inte testat alls på år av historik (det fungerar med andra ord inte) eller så är testningen helt felaktig. Att göra daytrading strategier är inte helt enkelt, det kräver metodik som är genomtänkt och som undviker fallgropar som är lätta att falla i när man testar strategier. Här kommer de daytradingsystem som jag har lagt upp min hemsida de senaste åren. För att få access till dessa daytrading strategier så behöver du för de flesta vara medlem på Samuelssons Rapport. En twist och en trend i OMX30 ger en daytradingedge OMX daytrading strategi Daytradingedge i olja Daytrading i Guld Daytradingedge i Bensin Day trading Strategi i Nasdaq Day trading-strategi i OMX – Long och Short Daytradingstrategi i Nasdaq 100 Daytrading i OMX30 SP500 – day trading strategi Daytrading Dax Läs gärna detta inlägg om daytrading också.   En twist och en trend i OMX30 ger en daytradingedge Jag har kört ett liknande test förut i bland annat Nasdaq100 och hittade en bra edge för både terminen och ETF’en. Hur ser det ut för OMX30 index? Jag testar samma edge på OMX30 index. Testen är från 2009 till idag juni 2017. Nedan ser du avkastningen för samma edge. En twist och en trend i OMX30 ger en daytradingedge OMX daytrading strategi Här är en daytradingstrategi för OMX terminer. Edgen fungerar även på andra marknader som du vill prova daytrading på. Terminer är ett utmärkt instrument att använda för daytradingstrategier. En OMX termin följer OMX värdet, men en OMX termin har inte en underliggande vara som en aktietermin har så sker en kontant slutreglering på slutdagen, även kallat stängning. En position på ett terminskontrakt är värd indexets värde gånger 100, om OMX står i 1021 så är positionens värde 102 100 kr. För varje punkt som indexet ändras så ändras positionens värde med 100 kr. Har du en position på 2 OMX terminer så ändras positionens värde med 200 kr per punkt. Läs mer här om OMX daytrading strategi. Avkastning ser ut så här för dom senaste 7-8 åren. daytrading strategi   Daytradingedge i olja (ETF) Finns det någon enkel daytradingedge i olja som man kan utnyttja om man handlar med aktier? Här är en edge där man handlar med olje-ETF’en USO. Helt ok edge med en profitfactor på över 2. Winrate över 60%. Curvefittingrisk? Ja, en aning även om säsongsmönstret för fredagar är väl dokumenterat sedan tidigare. Daytradingedge i olja (ETF). Daytrading i Guld Här är en bra edge i guld som jag testar med aktien GLD. GLD är en ETF som egentligen är en fond men som handlas som en aktie. Detta är en helt ok edge med en profitfactor på över 3. Winrate över 75%. Detta kan vara en bra start för en daytradingstrategi  inom metaller och guld. Läs mer här om Daytrading i Guld. Daytradingedge i Bensin (ETF) Finns det någon daytradingedge i bensin som man kan utnyttja om man handlar med aktier? Här är en edge där man handlar med bensin-ETF’en UGA Helt ok edge med en profitfactor på över 3. Winrate över 65%. Curvefittingrisk? Ja, en aning även om säsongsmönstret för fredagar är väl dokumenterat i energiråvaror sedan tidigare. Läs mer här om Daytradingedge i Bensin (ETF)   Daytrading Strategi i Nasdaq Jag har testat en daytrading edge i Nasdaq terminen och i ETF’en QQQ. Den lär ge ungefär samma utslag i andra värdepapper som har Nasdaq 100 som underliggande.  Med en bra edge som är enkel så är det här också en bra start på en daytradingstrategi i Nasdaq 100. Antal trades kan lätt ökas eller minska genom att variera kraven något. Resultatet för de båda värdepappren ser du nedan. Testerna är från 2006 till 2017. Läs mer här om Daytrading strategi i Nasdaq.   Daytrading-strategi i OMX – Long och Short Daytrading i OMX30 – Breakout.  Ännu en daytrading edge i OMX30. Här har vi både trades som blankar och tar ”long” positioner. En profitfactor på ungefär 2. En bra strategi att ha med i sin portfölj och verktygslåda som diversifiering till andra mindre korrelerade system. Daytrading-strategi i OMX – Long och Short. Avkastning strategi     Daytradingstrategi i Nasdaq 100 Jag har testat en daytrading edge i Nasdaq terminen. Den lär ge ungefär samma utslag i andra värdepapper som har Nasdaq 100 som underliggande.  Med en bra edge som är enkel så är det här också en bra start på en daytradingstrategi i Nasdaq 100. Antal trades kan lätt ökas eller minska genom att variera kraven något eller lägga till andra filter. Resultatet ser du nedan. Testen är från 2006 till 2018. En liknande analys finns här för OMX. Läs mer här om Daytradingstrategi för Nasdaq 100. Daytrading i OMX En daytrading edge i OMX terminen. Den är stark och visar en fin avkastningskurva. Den har inte jättemånga trades och har därför troligen gått under radarn för många traders genom åren. Antal trades kan lätt ökas eller minska genom att variera kraven något. Läs mer här om Daytrading i OMX. daytrading SP500 – daytradingstrategi Många gånger behöver inte en tradingedge vara svår och komplicerad. Det finns exempelvis enkla och robusta edger i SP500 som är lätta att applicera. Edgen kan handlas som den är och vara ett bra komplement till ytterligare indexstrategier i ens daytradingportfölj. Så här ser avkastningskurvan ut inkluderat slippate $12,5 varje sida. Läs mer här om SP500 daytradingstrategi. Daytrading i Dax En stygg daytrader i Dax. Jag har sedan något år tillbaka haft denna strategin live på Tradestation appstore och den fortsätter att tjäna bra pengar på DAX börsen. Har…

Daytradingstrategi i Nasdaq

| Daytrading, Robothandel, Teknisk Analys, Tradingstrategier | No Comments

Vill du komma åt logiken eller koden till denna strategi? Den är tillgänglig i Tradestationformat (och Multichart) om du har ett Algotradingmedlemskap. Logiken eller koden kan du använda till att handla med som den är eller använda den som en del i ditt eget strategibygge. Relaterade Inlägg:Daytrading strategi NasdaqEn twist och en trend i OMX30 ger en daytradingedge11 bra daytrading strategier för daytraders –…Daytrading i OMXSP500 – daytradingstrategiNattstrategi med enkel logik kan se så här bra utStark edge i nattstrategi för Midcap terminenNattedge i svensk-ETFStrategi i SP500 E-miniDaytrading i Guld

SP500 – daytradingstrategi

| Tradingstrategier | No Comments

Vill du komma åt logiken eller koden till denna strategi? Den är tillgänglig i Tradestationformat (och Multichart) om du har ett Algotradingmedlemskap. Logiken eller koden kan du använda till att handla med som den är eller använda den som en del i ditt eget strategibygge. Relaterade Inlägg:Daytrading i OMXEn tradingedge i Guld (Long & Short)Köp SPY i stark uppgångsfas – robust…En trading edge i Silver (Long & Short) –…Daytrading strategi NasdaqEn twist och en trend i OMX30 ger en daytradingedgeKlockren edge för reversals i OMXNattedge i svensk-ETFStark edge i nattstrategi för Midcap terminenKöp OMX index i stark uppgångsfas – robust…

Denna strategin ingår fortfarande om du blir årsmedlem – uppdatering 2018

| Tradingstrategier, X | No Comments

Denna strategin ingår fortfarande om du blir årsmedlem på Samuelssons Rapport Det har gått 2 år nästan exakt sedan jag jag gjorde detta inlägget om att strategin nedan ingår om man blir årsmedlem på Samuelssons Rapport. Som ni kan se nedan så fungerar strategin lika bra idag som för 2 år sedan. Grattis till alla er som varit medlemmar och fått ta del av denna strategin. Här nedan kommer ursprungsinlägget. Ursprungsinlägg: Nedan ser du 4 olika marknader som swingstrategin har applicerats på och där exakt samma inställningar har använts. Trots detta så får man ett fantastiskt resultat. Man har alltså fortfarande möjlighet att skruva lite på parametrar för att klämma ut ännu mer. Strategin går både kort och lång. Givetvis kan man applicera strategin på aktier också. Strategin förklaras även på ren svenska för de som inte använder Multicharts och Tradestation. Du får även denna nattstrategin om du blir årsmedlem. Du kommer även få den förklarad på ren svenska samt Tradestation/Multichartskod om intresse finns. En workspace med diagrammen inkluderade går också att få. Här kan du läsa mer om vad som ingår om du blir årsmedlem. Du är också alltid välkommen att höra av dig till oss om du har några frågor. Uppdaterad 2018. Nedan diagram visar SPY (ETF för SP500) – USA börsen Nedan diagram visar varje år sedan 1996 för SPY (ETF för SP500) – USA börsen (100 aktier vid varje köp) Det första inlägget för 2 år sedan. Nedan diagram visar XACT Bull (ETF för OMX30) – Stockholmsbörsen Nedan diagram visar XACT Norden (ETF för Norden index) – Stockholmsbörsen Nedan diagram visar Stoxx 50 – Europa index – Eurexbörsen Relaterade Inlägg:Denna strategin ingår också fortfarande om du blir…ALGOTRADER – Allt detta ingår i…Swingtrading med aktier i Excel mall – Även…XACT Bull + breddata = fantastisktTradingstrategi i råvaror – Lika bra long som shortTrading strategi i olja – (the trend is your…OMX ”timstrategi” – hur ser den ut…Riktiga verifierade liveresultat från Swingtrading i…Swingtrading – USA aktierMin Bitcoin Daytrader – hur går det för den?

TRIN – Vad är det? | Hur jag använder TRIN i min trading

| Tradingstrategier | No Comments

Vill du komma åt logiken eller koden till denna strategi? Den är tillgänglig i Tradestationformat (och Multichart) om du har ett Algotradingmedlemskap. Logiken eller koden kan du använda till att handla med som den är eller använda den som en del i ditt eget strategibygge. Relaterade Inlägg:15 bästa swingtrading strategierna för traders…Mean reversion, vad betyder det? – förklaring…Swingtrejdingresultat – så här bra har vår…Index Symbol List – TradingVad är skillnaden mellan Out of Sample  och Forward…Orderbok (orderdjup) inom trading vad betyder det?…Vilka variabler kan man använda för att avgöra vilka…Vad är mekanisk trading?Trading resultat vecka 30 – Riktiga verifierade…Keltner Channel, vad är det? – förklaring och…

Vad är en edge och varför är det så viktigt i trading?

| Aktietips, Daytrading, FOREX, Teknisk Analys, trading, Tradingstrategier, X | One Comment

Relaterade Inlägg:En simpel statistisk edge i SPYTraders: Get An EdgeDiversifiera dina tradingstrategierEn elev berättar – så blev jag en Algotrader med…Kanadensiska dollar – StrategiEn elev berättar – så blev jag en Algotrader med…Därför kommer börsen gå så här bra i juli!En aktiv morgon med terminer i mina algoportföljerKlockren edge för reversals i OMXMissa inte: Ny Lektionsserie – Var finns det en edge?

RSI indikator, vad är det? – Så här använder jag RSI | (2019 uppdatering RSI)

| Börsblogg, Ekonomisk Ordlista - Trading Ordlista, Teknisk Analys, Tradingstrategier | No Comments

Relaterade Inlägg:En uppdatering av tradingstrategierna som ingår i…Denna strategin ingår också fortfarande om du blir…RSI-indikator – en variantFinansdataAlla portföljer är uppdaterade inför mar 2019Vår aktieportfölj med stora svenska bolag har också…Riktiga verifierade liveresultat från Swingtrading i…Sämsta januari någonsin för bostadsprisindexTRIN – Vad är det? | Hur jag använder TRIN i…Monsterrally framför oss?

Double seven – hur jag använder strategin 2018 + Bonus strategi

| Börsblogg, Robothandel, Tradingstrategier | No Comments

Trading med Double Seven strategin Jag såg häromdagen en artikel om den gamla strategin Double Seven som ursprungligen gjordes av Larry Connors and Cesar Alvarez. Jag trodde dom flesta hade begravt denna gamla strategin för något bättre men lite till min förvåning så verkar den fortfarande fungera ganska bra. Strategin är enkel och är som följer. Stängningskursen måste vara över sitt 200-dagars medelvärde för att generera ett köp. Stängningskursen måste vara på ett 7-dagarslägsta för att generera ett köp. Man säljer endast om stängningskursen gör en ny 7-dagarshögsta. Nedan är avkastningen för SP500 indexet. Nedan kan du se hur strategin ser ut för USA index-ETF’erna SPY, QQQ, DIA och IWM. Som ni ser så ser strategin fortfarande bra ut trots att den gjordes för så många år sedan. Jag tänkte som sagt kika på hur denna strategi ser ut för OMX30 istället. Fungerar den bra även på vårt svenska index? OMX30 – hur ser det ut? Hur ser då Double Seven strategin ut på OMX och det svenska börsindexet? Strategin är enkel och är som följer. Stängningskursen måste vara över sitt 200-dagars medelvärde för att generera ett köp. Stängningskursen måste vara på ett 7-dagarslägsta för att generera ett köp. Man säljer endast om stängningskursen gör en ny 7-dagarshögsta. Jag började med att plugga in OMX indexet med kursdata från 1998. Denna vackra kurva genererades då: Vinstprocent blev 77% och profitfactor 2,82. Med andra ord bättre än de amerikanska indexETF’erna till och med. Inte illa alls. Hur ser det ut om man använder exempelvis ETF’en XACT Bull? Här fick vi en vinstprocent på över 80% och en profitfactor på 2,91. Med andra ord ännu bättre resultat. Jag fick liknande resultat med XACT Bull2. Strategin fungerar alltså bra även på den svenska börsen. Skulle jag handla med den själv? Om jag är ny inom trading och inte har något annat att tillgå så skulle Double Seven kunna bli en bra plattform att börja med. I nästa inlägg om Double Seven så tänkte jag kika på om det finns parametrar som är bättre lämpade för den svenska börsen. Finns det kanske också något sätt att göra den ännu bättre? Vidareutveckling och mer tester Kan man optimera Double Sevenstrategin ytterligare jämfört med originalet. Original strategin använde följande enkla logik: Stängningskursen måste vara över sitt 200-dagars medelvärde för att generera ett köp. Stängningskursen måste vara på ett 7-dagarslägsta för att generera ett köp. Man säljer endast om stängningskursen gör en ny 7-dagarshögsta. Min första tanke är att optimera antal dagar direkt vid både köp och sälj och även titta på trendfiltret där man använde 200 dagars medelvärde. Naturligtvis så riskerar vi att överoptimera detta och att resultatet framöver inte blir bra alls. Jag tyckte ändå att det kunde vara intressant att titta på. Efter en snabb optimering så visade det sig att det fanns ännu bättre värden historiskt för OMX indexet. Följande parametrar hade givit ännu bättre resultat: Stängningskursen måste vara över sitt 190-dagars medelvärde för att generera ett köp. Stängningskursen måste vara på ett 8-dagarslägsta för att generera ett köp. Man säljer endast om stängningskursen gör en ny 8-dagarshögsta. Vinstprocenten på detta blev 79% och profitfactorn 3,87. Riktigt höga siffror. Men som sagt, risken för överoptimering är stor. Även XACT Bull fick bättre statistik med de nya värdena. Blanka med Double Seven? Kan man få shorts (blankning) att fungera med Double Sevenstrategin? Jag tänkte här kika på om det fanns något enkelt sätt att blanka med denna strategin? Att bara vända på logiken och blanka vid 7 dagarshögsta och köpa tillbaka vid 7 dagarslägsta gick inte alls bra. Det gav följande resultat i USA-indexet SP-500. Jag har gjort en liten omskrivning av logiken för att få blankningen att fungera. Vad sägs om en resultatkurva som denna? Vinstprocenten för min omskrivning av strategin gav hela 84% med en profitfactor på 5,35! Shortsens vinstprocent var 82% och profitfactor på 3,97. Naturligtvis överoptimerat. Men resultatet är så starkt att den värd att ha under uppsikt i några månader för att se om den fortsätter att leverera. Du kan även använda inverterade ETF’er om du inte är säker på att du kan blanka med din mäklare. Vinstprocenten för min omskrivning av strategin gav hela 84% med en profitfactor på 5,35! Shortsens vinstprocent var 82% och profitfactor på 3,97. Naturligtvis överoptimerat. Men resultatet är så starkt att den värd att ha under uppsikt i några månader för att se om den fortsätter att leverera. Vill du veta hur jag har gjort och vilken logik som förbättrade resultatet? Vill du veta hur jag fick blankningen att fungera bra? Relaterade Inlägg:Tradingstrategi i råvaror – Lika bra long som shortKöp dippar framgångsrikt med XACT Bull eller OMX30Vad händer efter 2 dagar av uppgång i en björnmarknad?XACT Bull + breddata = fantastisktTrading strategi i olja – (the trend is your…Köp OMX index i stark uppgångsfas – robust…Stark trend och 2 downdays i OMX – håll över natten?Nattstrategi med enkel logik kan se så här bra utKöp SPY i stark uppgångsfas – robust…FAQ Tradingtools

15 bästa swingtrading strategierna för traders – Tradingsystem som fungerar 2018

| Börsblogg, Robothandel, Teknisk Analys, Tradingstrategier | No Comments

Vilka är de bästa swingtrading strategierna? Ja, jag vet inte om dessa är de bästa men jag tänkte att jag kunde lista några swingtrading strategier som är bra och som fortfarande fungerar och som gjort det under en längre tid. Jag har sökt på internet och letat upp de som såg mest lovande ut. Efter det så har jag testat dom olika tradingstrategierna i Multicharts och försökt att avgöra vilka som är bäst. Jag har då titta på drawdown, profitfactor, average % winners och hur jämn avkastningen varit månad till månad. Av de jag testat så kommer här de 15 som jag valde ut. Capture The Big Moves! RSI strategi för trading i aktier – indikator | (2018 uppdatering) Connors 2-Period RSI Update Using Fear to Time the Market Double seven – hur jag använder strategin 2018 A Simple Pullback Strategy – Full Test Results And Rules A quantitative system for mean‐reversion Köp dippar framgångsrikt med XACT Bull eller OMX30 PIRDPO Simple Ideas for a Mean Reversion Strategy VXX & XIV Strategies Two Buy Signals From A Strategy With 83% Winners The Improved R2 Strategy: 84% Correct with Just 6 Rules A Simple Rotational System Among Low Beta Stocks Some Simple Shorting Systems For Downtrends Som medlem på Samuelssons Rapport så har man tillgång till bland annat följande swingtradingstrategier. Jag försöker publicera en ny strategi eller edge ungefär en gång i veckan eller varannan veckan. Jag har gjort det i ett par år nu och det börjar bli en ganska lång lista med edger. Blanka OMX index – strategi Konsolidering i OMX – Vad blir effekten efter dagar av konsolidering efter stor range day XACT Bull + breddata = fantastiskt Köp SPY i stark uppgångsfas – robust avkastning sedan 1993 Vad blir effekten av några dagars konsolidering efter en stor range day i SP500? Klockren edge för reversals i OMX Swingtrading strategi Ultimat Trading med hjälp av TRIN indikatorn LÄS MER Trading strategier – Alla tradingstrategier som har lagts upp på Samuelssons Rapport sedan 2008 11 bästa daytrading strategierna för daytraders – Tradingsystem som fungerar 2018 Tradingsystem och tradingstrategier – OMX, SP500, DAX + mfl (som fungerar 2018)   Vad är swingtrading? Swingtrading är ett av de mest populära sätt att handla aktivt inom trading på börsen överhuvudtaget. Det är en metod som syftar till att man gör snabba aktieköp. Det vanligaste är att investeringen på det här sättet sker mellan några dagar till ett par veckors tid. För att veta när det är ett bra tillfälle att köpa och sälja kan man bland annat använda sig av olika analysmetoder där man kollar på saker som trender, rapporter, teknisk analys och unika historiska mönster och algoritmer. Fördelen med swing trading som jag ser det är att man har möjlighet att behålla sitt vanliga jobb och handla vid sidan av. Att ha det som en hobby. Du kan då sakta men säkert bygga upp ditt tradingkapital och behöver inte sitta framför en tradingskärm hela dagarna. Det är perfekt om man är nybörjare med andra ord. Med vissa typer av trading strategier kan du klara dig med 15-20 minuter arbetstid framför skärmen per dag. Att börja med swingtrading Swing Trading är bra om man vill börja med trading. Det lite enklare än daytrading i och med att man tar längre positioner. Inom day trading så avslutar du din trade innan dagen är slut. I swing trading kan du lägga ordrar på kvällen innan nästa dags öppning eller på morgonen innan börsen öppnar eller kanske under dagen om du har tid  och hellre vill det. Man kan alltså välja när man vill handla och det är inga problem att lägga ordrar innan börsen öppnar, det är bara att gå in på sin aktiemäklare och lägga ordrarna som du vill ha utfört den dagen. På detta sättet är det en bra start om du har ett långsiktig mål att leva på trading. Om du lyckas bemästra swingtrading så kan du sedan gå vidare till mer avancerade former av trading såsom day trading eller algo trading. Det är med andra ord perfekt för en nybörjare. Relaterade Inlägg:Konsolidering i OMX – Vad blir effekten efter…Vad blir effekten av några dagars konsolidering…Vad blir effekten av några dagars konsolidering…Swingtrading på ISK konto, är det lämpligt?…Aktiescanner – Översikt – FAQMina dagliga rutiner inom SwingtradingSwingtrading med aktier i Excel mall – Även…XACT Bull + breddata = fantastisktDouble seven – hur jag använder strategin 2018…FAQ Tradingtools

Medelvärden, vad är det? – Vilket medelvärde är bäst? (2019)

| Aktietips, Ekonomisk Ordlista - Trading Ordlista, Teknisk Analys, Tradingstrategier | No Comments

Relaterade Inlägg:Bäst Obligationsfond 2019 – ObligationsfonderFinansdataOslobörsens OBX från 1990. Vem vinner? 200 dagars…Aktietips och råd till dig som investerar eller i…Vem vinner? 200 dagars medelvärde eller”Buy…Alla portföljer är uppdaterade inför mar 2019Bäst utdelningar 2019 – Utdelningsportfölj för…Vad händer efter 2 dagar av uppgång i en björnmarknad?Golden Cross (gyllene kors) – Bästa…Vilken bank är bäst i Sverige? – Bästa banken 2019

Trading strategi i olja – (the trend is your friend) | Crude oil – aktier och terminer (2018 update)

| Tradingstrategier | No Comments

Template not found: Relaterade Inlägg:Tradingstrategi i råvaror – Lika bra long som shortKöp SPY i stark uppgångsfas – robust…Köp OMX index i stark uppgångsfas – robust…Guldgruvebolag kan se så här bra ut om man daytrejdar detSilvergruvbolag går också att hitta fina daytradingedger iVad händer efter 2 dagar av uppgång i en björnmarknad?Köp silvergruvbolag med denna fina strategiKöp guldgruvebolag med denna fina strategiStark trend och 2 downdays i OMX – håll över natten?Daytrading-strategi i OMX – Long och Short

ALGOTRADER – Information om edger och strategier för terminer och aktier

| Tradingstrategier, X | 3 Comments

ALGOTRADER – Information om edger och strategier på Samuelssons Rapport Alla inlägg som du ser om edger och strategier är gjorda i en förhoppning om att trigga din egen inspiration till att skapa strategier och edger. En del av inläggen är direkt färdiga strategier som man kan handla med direkt medan andra är bra edger, mönster och tendenser som jag hittat på olika marknader och som kan vara en bra och solid grund för strategier. Givetvis finns det en risk för curvefitting och överoptimering i detta men det finns det i det mesta som är kvantifierat. Ta alltid hänsyn till detta och som alltid när det gäller pengar – var försiktigt. Är du intresserad av programmeringskoden eller kanske logiken till dessa strategier så finns den alltid tillgänglig för alla som är Algotradingmedlemmar. Använder du någon annan programvara så hjälper jag vill med att översätta eventuella svårigheter till tydlig svenska. Nej, jag kan inte alla programmeringsspråk men hjälper gärna till att översätta om hjälp behövs.  😀 Håll utkik efter mer inlägg med edger och strategier. Jag uppdaterar regelbundet med nya. (har du något som du skulle vilja testa? Tveka inte att höra av dig.) Relaterade Inlägg:En tradingedge i Guld (Long & Short)Blanka OMX index – strategiKöp silvergruvbolag med denna fina strategiNu gör jag nya artiklar om edger, ideér och strategierEn stark edge i Corn (majs)Alla edger och strategier på samma ställe –…Köp guldgruvebolag med denna fina strategiEn trading edge i Silver (Long & Short) –…Blanka SP500Stark edge i nattstrategi för Midcap terminen

Konsolidering i OMX – Vad blir effekten efter dagar av konsolidering efter stor range day?

| Tradingstrategier | 2 Comments

Vad blir effekten av några dagars konsolidering efter en stor range day i OMX? Vad händer efter en stor range day och konsolidering i OMX (XACT Bull)? En konsolidering där vi först har en stor ”rangeday” (high-low) och sedan några dagar med mindre ”ranges” än den första. Den bästa exiten är efter 4 dagar. Då får man bäst vinst och profit factor. Procent vinnare blir högre efter 5 dagar. Här hittar du många fler strategier och edger. Relaterade Inlägg:Vad blir effekten av några dagars konsolidering…Vad blir effekten av några dagars konsolidering…Skall man köpa aktier efter att börsen gått upp 2…Vad händer efter 2 dagar av uppgång i en björnmarknad?15 bästa swingtrading strategierna för traders…Stark trend och 2 downdays i OMX – håll över natten?Köp SPY i stark uppgångsfas – robust…På 2 veckors sikt ser det mycket ljust ut –…Konsolidering. vad betyder det? – förklaring…Urstark köpsignal på USA börsen – Vad händer efter…

Blanka OMX index – strategi

| Tradingstrategier | No Comments

Vill du komma åt logiken eller koden till denna strategi? Den är tillgänglig i Tradestationformat (och Multichart) om du har ett Algotradingmedlemskap. Logiken eller koden kan du använda till att handla med som den är eller använda den som en del i ditt eget strategibygge. Relaterade Inlägg:Blanka SP500Hur man kan blanka finanssektorn med intressant logikKöp OMX index i stark uppgångsfas – robust…Köp SPY i stark uppgångsfas – robust…Vad händer efter 2 dagar av uppgång i en björnmarknad?Stark edge i nattstrategi för Midcap terminenNattedge i svensk-ETFGuldgruvebolag kan se så här bra ut om man daytrejdar detStrategi i SP500 E-miniDaytrading strategi Nasdaq

Daytrading-strategi i OMX – Long och Short

| Daytrading, Tradingstrategier | No Comments

Vill du komma åt logiken eller koden till denna strategi? Den är tillgänglig i Tradestationformat (och Multichart) om du har ett Algotradingmedlemskap. Logiken eller koden kan du använda till att handla med som den är eller använda den som en del i ditt eget strategibygge. Relaterade Inlägg:Tradingstrategi i råvaror – Lika bra long som shortDaytrading i OMXEn tradingedge i Guld (Long & Short)En trading edge i Silver (Long & Short) –…Strategi i 30-åriga obligationerSilvergruvbolag går också att hitta fina daytradingedger iBlanka OMX index – strategiSP500 – daytradingstrategiDaytrading strategi NasdaqStrategi i oljeterminer

Daytrading i OMX

| Tradingstrategier | No Comments

Vill du komma åt logiken eller koden till denna strategi? Den är tillgänglig i Tradestationformat (och Multichart) om du har ett Algotradingmedlemskap. Logiken eller koden kan du använda till att handla med som den är eller använda den som en del i ditt eget strategibygge. Relaterade Inlägg:Daytrading strategi NasdaqEn twist och en trend i OMX30 ger en daytradingedgeOMX daytrading strategiLär dig daytrading med autohandelHur ser tecknet för Pund ut? – Valutan brittiska pundBlanka OMX index – strategiDaytrading strategi – Utveckla en ny…Mean reversion, vad betyder det? – förklaring…Daytrading-strategi i OMX – Long och ShortALGOTRADER – Information om edger och…

Daytrading strategi Nasdaq

| Daytrading, Tradingstrategier | No Comments

Du behöver ett Tradermedlemskap eller ett Algotradingmedlemskap för att kunna läsa detta. Relaterade Inlägg:Daytradingstrategi i NasdaqDaytrading strategi – Utveckla en ny…Daytrading startkapital – hur mycket behöver man?Grym daytrader i Nasdaq av algotradingelev!Lär dig daytrading med autohandelOMX daytrading strategi11 bra daytrading strategier för daytraders –…Hur erfaren behöver man vara för att gå er tradingutbilding?Daytrading-strategi i OMX – Long och ShortBörsindex, vad är det? – definition och förklaring