Last Updated on 7 October, 2021 by Håkan Samuelsson

Vad säger man? Finanskris!!!

Jag har sett en hel del på mina skärmar genom åren men det som vi går igenom nu har jag aldrig sett förut. Allting är EXTREM, EXTREM, EXTREMvärden. Finanskris!!! Jag har lite olika diagram som mäter “breadth” (antal aktier) i min daytrading. De flesta är av kort karaktär, typ minut och även tickbaserade.
En som en del känner igen är TICK. Det är antalet aktier som tickar upp eller ner i en given tidpunkt. Den har , i både NYSE, NASD och DOW varit på extremvärden mest hela tiden. Den har endast vid ett fåtal tillfällen nått upp till noll under dagen. Dessa extremer har jag aldrig sett tidigare under en sådan lång tid. Det känns lite konstigt för man är på okänd mark. Nu menar jag inte om man skall “shorta” eller “go long”, för att “shorta” är en självklarhet.
Det skall bli väldigt intressant att se vad som händer härnäst. De flesta kvalificerade gissningar som jag gjort hittills har varit totalt fel. Har inte haft en siffra rätt… I söndags trodde jag på att en vändning var nära men det var nog årets sämsta “call”. Jag önskar jag hade några råd att ge just nu, men det är svårt, jag vet inte själv var det här skall sluta. Indikatorer som jag följer har visat på en botten/vändning flera gånger om men de är inte mycket värda i en sådan här situation. Det är viktigt att förstå det. Finanskris!
Det gäller att samla ihop det man har och gruppera om, att vänta på att dammet har lagt sig. Det gör det definitivt, frågan är bara när… När det går till extremer finanskris åt ett håll som det gör nu så borde vi börja kunna förbereda oss på en vändning ganska snart. Att försöka sig på och köpa en botten finanskris  just nu rekommenderas inte, det är bara spekulation och en egotripp som du försöker dig på, det är bättre att vänta på något styrketecken från börsen och det har vi inte just nu.
Spännande fortsättning följer…

Finanskris
Finanskris

Följ Oss På Twitter