April 4

Vanliga frågor om Algotrading och min algokurs

Last Updated on 12 April, 2024 by Håkan Samuelsson

Jag fick en del frågor idag om min algoutbildning som jag tror att fler kan var intresserade av. Jag gör därför ett blogginlägg om detta. 
 
FRÅGA:
 
Hej!
Låter kanonbra, här kommer lite fler frågor ?
 
Hur fungerar lektionerna? Är det något jag bokar in per vecka? Ungefär hur långa är lektionerna?
 
Ungefär hur mycket bör man ha i startkapital inklusive programvaror och server?
 
Hur länge har du använt dig av algotrading? 
 
Hur gör man för att lyckas som trader?
 
SVAR
 
Vi bokar in lektionerna tillsammans beroende på det tempo sm du vill jobba i. En del föredrar en gång i veckan en del varannan vecka och en del var tredje. Det är individuellt och mycket beroende på den situation som eleven är i. En del kan jobba 24/7 och en del har jobb och familj och kan inte jobba lika snabbt. Lektionerna brukar vara 1 timma. 2 timmar förekommer också om behovet finns. 
 
Ett konto på 20-30000 USD är minimum. För att kunna köra alla strategier samtidigt så rekommenderar jag ungefär 60-100000 USD och uppåt. Men man kan komma igång med mycket mindre summor än så om det är det som är det viktigaste. Man kan exempelvis börja med att handla ett fåtal strategier eller börja med ett simuleringskonto.
 
Jag har sysslat med trading i över 20 år. Jag har varit mer eller mindre automatiserad i snart 15 år.
 
Det finns det en del som ganska tidigt inser att detta inte passar dem av olika orsaker. Det kan vara att det är för mycket jobb, att det är för svårt, det är för hård konkurrens eller att det inte är lika roligt längre när man inser vad som krävs för att lyckas som trader. Det finns de som det går mycket bättre för än andra och en gemensam nämnare hos dessa är just att dem lägger ner väldigt mycket jobb, de är ödmjuka i sin natur, de jobbar på ett korrekt sätt och de förstår att det är deras ansvar om de lyckas eller inte. Mitt jobb i sammanhanget är att förse mina elever med rätt verktyg för att lyckas samt vilken väg som jag anser är bäst väg framåt. 
 
Jag har ett par platser kvar i höst med start i början av oktober. Detta är endast Professionalplatser. Är det Bas eller Guld du är intresserad av så är det januari-20 som gäller.
 
Innan jag säger ja till någon så vill jag också alltid ta ett samtal först. Detta för att se om personen är redo och passar mitt program. Dessutom för att se om jag tycker det verkar intressant och givande att jobba ihop med en person så länge som i 6 månader.
 
Hoppas detta hjälper. Återkom om det är ngt som är oklart.
 
mvh Håkan
 
 

Related Posts

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

Köp dippar framgångsrikt med XACT Bull eller OMX30

Köp dippar framgångsrikt med XACT Bull eller OMX30

Köp OMX index i stark uppgångsfas – robust avkastning sedan IT kraschen för över 20 år sedan

Köp OMX index i stark uppgångsfas – robust avkastning sedan IT kraschen för över 20 år sedan