February 11

Vilken summa skall jag börja med om jag vill spara i aktier?

Last Updated on 17 February, 2024 by Håkan Samuelsson

Vilken summa skall jag börja med om jag vill spara i aktier?

Jag fick följande fråga idag från en läsare:
Vilken summa är rimlig att gå in med om man vill spara i aktier? Jag är ganska ung, nybörjare och har inte sparat ihop något superstort kapital så i dagsläget. Jag skulle kunna avvara/gå in med 10 – 20000 kr. Jag kan även månadsspara en viss summa. Vad är rimligt?

Missa inte våra aktieportföljer med resultat sedan 2008

Mitt svar:
Det viktigaste för att lyckas med aktier är att man är långsiktig och disciplinerad. Ingen summa är för liten så länge du har ett lågt courtage. Var noga med att du inte betalar för mycket i avgifter till din nätmäklare. Försök att strunta i upp- och nedgångar och månadsspara ändå oavsett hur börsen ser ut. Du kommer att läsa en massa positiva och negativa saker i tidningar och annat. Ignorera det! Fortsätt att månadsspara ändå även om börsen går ner. Du kommer om du är långsiktig, (5-10 år) lyckas bättre än de flesta som håller på med aktier med dessa enkla instruktioner.
Lycka till!

Related Posts

BTA, vad betyder det? – Betald Tecknad Aktie

BTA, vad betyder det? – Betald Tecknad Aktie

Extra inkomst Populära aktier och Swingtrading

Extra inkomst Populära aktier och Swingtrading

Bästa kryptovalutan 2023

Bästa kryptovalutan 2023

Börspsykologi – En Guide till Aktier, Investeringar, Risk, Trading och Börsen

Börspsykologi – En Guide till Aktier, Investeringar, Risk, Trading och Börsen