Vilket är det bästa kreditkortet 2020

I Sverige är kreditkortet inte lika vanligt som i USA. Där har i princip alla ett kreditkort. Men marknaden för kreditkortet växer allt mer här i Sverige. Så vilket är det bästa kreditkortet 2020? Vi ger en överblick över utbudet!

Kreditkortet från bankerna

Kreditkortet erbjuds av alla de stora bankerna. Man kan till exempel koppla en kredit till sitt befintliga sparkonto. På så sätt kan man ha både plus och minus på sitt konto. En sådan kontokredit som det kallas för kan vara mycket användbar i de fall man får lite extra utgifter en månad. Framför allt är det skönt att veta att man aldrig kommer stå helt utan pengar. Använder man det allt för flitigt så kan man dock stå där med en skuld istället.


Kreditkortet från banken ger bra ränta

Fördelen med bankernas egna kort är att dom oftast har en mycket konkurrenskraftig ränta. Vi ska senare titta på kreditkortet som riktar sig mer åt konsumtion. Har man exempelvis ett kort som används enbart för matinköp. Ja, då kan det vara en god idé att ha en kredit på det kortet. Mat är ju något nödvändigt.

Kreditkortet för bensin

Det finns två olika typer av bensinkort. Ett debitkort där du sätter in pengar och kreditkortet, där du har en kreditnivå som du kan använda varje månad. Att ha ett bensinkort med kredit kan vara smidigt för vissa. Fördelen är ju att man inte behöver lägga undan en viss summa varje månad för bensin. Istället betalar man bara fakturan i slutet av varje månad.

Kreditkortet med mervärden

När du handlar med ett ICA-kort så samlar du poäng som sedan förvandlas bonuscheckar som du kan handla för. Det finns en uppsjö olika varianter av sådana här kort.

Vilket är det bästa kreditkortet 2020

Vilket är det bästa kreditkortet 2020

American Express – Kreditkortet som alla känner igen

American Express är kreditkortets kreditkort. Kortet har funnits i många år och är mycket mer än bara ett kreditkort. Som innehavare av ett AMEX så får du tillgång till en uppsjö av erbjudanden och förmåner. Till exempel så kan du besöka flygplatsernas lounger helt gratis över hela världen med vissa av AMEX kort. För varje krona du spenderar tjänar du poäng. Poängen kan användas till resor, hotell och nöjen.

Kreditkortet som inriktar sig på konsumtion

Kreditkortet från American Express riktar sig mot konsumenter som vill konsumera. Ju mer man konsumerar desto mer förmåner får man. Här gäller det att vara försiktig. Det kan tyckas lockande med så många förmåner men glöm inte bort att du betalar för det, även om det inte känns så.

Genom att uppgradera till olika nivåer kan man tjäna ännu mer poäng, osv. Även VISA och Mastercard har kort som påminner om American Express upplägg. Där man får en massa mervärden till sitt kort.

Kreditkortet som statussymbol

Kreditkortet innebär faktiskt en viss status. Till exempel så har American Express ett kort som heter Centurion. Kortet har en skyhög årsavgift och man kan bara få kortet genom att bli inbjuden. Det finns fler AMEX-kort som är exklusiva och som symboliserar status och rikedom. Man måste ju ändå medge att företaget har lyckats bra med sitt koncept. Konsumenter är villiga att betala stora summor för att få konsumera med deras kort.

Jämför olika kreditkort

För om det specifika kreditkortet som passar just dig så behöver du jämföra kreditkortet med andra kreditkort. Vissa har högre ränta, vissa lägre. Vissa ger poäng, vissa inte. Vad kan du använda poängen till? Är det något du har nytta utav?

Summering

Kreditkortet växer och vilket som är det bästa kreditkortet 2020 låter vi vara osagt. Men genom att jämföra kreditkortet med andra kreditkort så kan man hitta det kort som passar än själv allra bäst.