Vilket Investmentbolag Ska Man Köpa

Att veta vilket investmentbolag man ska köpa är svårt. Bara du som investerare kan bestämma vilket av de många bolagen på börsen som passar dig. För att besluta vilket investmentbolag man ska köpa kan man utvärdera nyckeltal som substansvärdet, aktieutdelningen och direktavkastningen. Dessutom är innehaven viktiga.

Flera Investmentbolag

På börsen finns flera olika företag som klassas som investmentbolag. Varje företag har sitt eget investeringsfokus, det vill säga, de investerar i olika branscher. Detta innebär att du som investerare kan få en bra riskspridning genom att bygga en portfölj baserad på flera av dessa företag.

Populära Investmentbolag

Det finns några klassiska och välbetrodda företag i denna kategori som är listade på Stockholmsbörsen. Investor, Industrivärden och Kinnevik för att nämna några. De två förstnämnda är storägare i de stora svenska verkstadsbolagen blandat med ytterligare några företag. De tre som nämns ovan är alla populära investeringar. I B/C aktierna återfinns mellan 50.000-80.000 ägare vardera hos Avanza. Även företaget Latour, som ingår i Samuelssons Rapports Lat men smart portfölj är populär hos Avanzas kunder.

Direktavkastning

För att bestämma vilket investmentbolag som är bäst kan man titta på vilket som har högst direktavkastning. Även substansrabatten samt din egen åsikt rörande de bolag som ingår i portföljen. Om du söker ett investmentbolag med hög direktavkastning kan du läsa in dig på Ratos som erbjuder hela 8.25% i skrivande stund.

Summering

Svaret på frågan ”Vilket investmentbolag ska man köpa?” är individuellt.  För att själv avgöra vilket bolag som är bäst kan du titta på direktavkastningen, portföljinnehaven samt substansrabatten.