Vilket kreditkort är bäst i Sverige?

Vilket kreditkort är bäst i Sverige? Det beror främst på vad du tänker använda kortet till. Det finns kreditkort som är bäst för resor, bonus, drivmedel eller mat. Dessutom kostar korten olika mycket att äga och använda. En del kreditkort är gratis. Vi reder ut begreppen.

Bästa kreditkortet i Sverige 2019

Dessa är de bästa kreditkorten i Sverige som vi rekommenderar:


Kreditkort med bonus

De flesta kreditkort har någon form av bonus. När du handlar med kortet får du poäng. Dessa poäng kan sedan växlas in mot resor, drivmedel eller varor i butiker. Vissa kort ger cashback, det vill säga pengar tillbaks som sätts in på kortet. Det finns i princip inga nackdelar med att ha bonus på kreditkortet. Tänk bara på att det kan finnas vissa begränsningar i hur mycket bonus du kan få och var bonuspoängen kan användas.

Kort för resan

Vi svenskar reser mycket och därför har det blivit populärt med kreditkort för resor. De flesta kreditkort har en gratis kompletterande reseförsäkring som gäller om du betalar resan med kortet. Vissa kort för resor ger kostnadsfria automatuttag i utlandet. Några få kort bjuder på valutaväxlingsavgiften. Det finns kreditkort som kombinerar bonus med reseförmåner. Bank Norwegian låter dig till exempel använda poängen att köpa flygresor för. Om du reser mycket är troligtvis ett kreditkort för resor bästa val.

Drivmedelskort

Vissa mackar har sina egna kort. Om du kör mycket bil är det bästa kreditkortet i Sverige troligen ett drivmedelskort. När du tankar hos en av de mackar som ingår i kedjan får du extra poäng på ditt kort. Därför bör du se vilken kedja som har flest mackar på de sträckor som du kör på. Poängen kan du sedan använda för att tanka eller handla för på macken. Vissa kreditkort för drivmedel erbjuder cashback som innebär att du får tillbaks pengar på kortet.

Matkort

Alla handlar mat och därför kan det vara praktiskt att ha ett kreditkort från den matbutik som man oftast handlar i. Vilket kreditkort är bäst i Sverige är för många just ett matkort. Matkedjorna ger extra poäng för köp som du gör hos dem. Det kan bli ganska mycket pengar under ett år eftersom mat är en av de största utgifterna för de flesta. Varje månad kan du använda poängen för att betala i kassan.

Det billigaste kreditkortet är kanske det bästa?

Alla kreditkort har en räntefri period. Det innebär att du inte betalar någon ränta på utnyttjad kredit under en viss period. För de flesta kort är det 45 till 60 dagar som gäller. Om du utnyttjar krediten ofta är det kreditkort som är bäst i Sverige kanske ett kort med lång räntefri period.

Hur hög räntan är när du utnyttjar krediten kan också avgöra vilket kort som är bäst i Sverige. De flesta kreditkort har en årsränta på 10 till 20 procent. Ifall du planerar att utnyttja krediten ofta bör du sikta på ett kort med låg ränta, även om det kanske innebär en lite högre årsavgift.

Slutligen bör du även titta på årsavgiften. Vissa kreditkort har ingen årsavgift. Om du använder kortet som en extra buffert och inte är så intresserad av bonusar kan det vara extra bra att ha en låg årsavgift.

Sammanfattning

Vilket kreditkort som är bäst i Sverige beror främst på vad du ska använda ditt kort till. Ska du använda det för resor, bonusar, drivmedel eller mat? Vi listar våra bästa kreditkort inom varje kategori i listan här ovanför. VI har även tittat på årsavgiften, räntan och den räntefria perioden – gör det du också innan du bestämmer dig!