February 9

VM 2022: Viktiga händelser under mästerskapet

Last Updated on 10 February, 2024 by Håkan Samuelsson

VM 2022 bjöd på rejält med spänning. Vissa matcher gick som vi trodde, men det hände en hel del oväntade och möjligtvis även konstiga saker. Ingen kunde förutspå att Saudiarabien skulle vinna mot Argentina, och vem hade trott att Japan skulle stå som segrare mot det oerhört kraftfulla Tyskland?

Inte vi i alla fall. Men det är det som gör att fotboll är så roligt. Allt kan hända!

Vill du slänga in en satsning på vilket lag som vinner en hel match? Eller kanske kommande turneringar? Då kan du hitta odds online och här kan du satsa på allt från vilken spelare som ska göra flest mål, till massvis av olika odds i de enskilda matcherna och över hela turneringen. Kom ihåg att inte spela för mer pengar än du har råd att förlora

Japan vinner mot Tyskland med 2–1

Tyskland har onekligen en av de starkaste trupperna i världen. Thomas Muller, Leroy Sané, Manuel Neuer och Marco Reus är bara toppen av isberget i den trupp som borde kunna konkurrera mot vilket lag som helst. Men vad hände egentligen mot Japan den 23 november?

Tyskland inledde starkt och gjorde 1–0 redan i den 33:e minuten, samt hade hela 26 skott, varav 9 var på mål. Men trots det lyckades de inte få in mer än ett mål. Med tanke på att Japan endast hade 12 skott, varav 4 på mål, men trots det lyckades få in 2 i nät, är det tydligt att Tyskland inte förvaltade sina chanser.

Tyskarna hade nästan 75 % bollinnehav, och dominerande större delen av matchen, men det räckte inte. De missade helt enkelt sina chanser och hade ett ganska dåligt försvarsspel. Vi får dock inte glömma bort det faktum att Japan var väldigt duktiga på att förvalta sina chanser. De lyckades få in 50 % av alla skott på mål i nätet, vilket är en fantastisk bedrift.

Saudiarabien vinner mot Argentina med 2–1

Att Saudiarabien skulle vinna mot Argentina var det få som trodde. Argentina är ett av de bästa lagen i världen och var bland de lag som var tippade att ta sig längst i hela turneringen, vilket de även gjorde. Saudiarabien är å andra sidan ett av de sämre lagen i mästerskapet, men lyckades trots detta vinna mot de oerhört skickliga Argentina.

Argentina hade rejält med chanser, men det var endast Lionel Messi som lyckades förvalta ett av dem. Deras försvar var heller inte särskilt bra, vilket gjorde att Saudiarabien lyckades få in två mål. Detta är en fantastisk bedrift hur eller hur, men är ännu mer fantastisk när vi tar med det faktum att de endast hade två skott på mål totalt sett.

Argentinarna hade även ett bollinnehav på 70 % och styrde större delen av matchen. Men det är det som är så roligt med fotbollen. Trots att det var argentinarna som dominerade matchen, var det Saudiarabien som vann.

Spanien kör över Costa Rica

Att Spanien skulle vinna mot Costa Rica var nästintill en självklarhet, men att de skulle vinna med 7–0 var det få som trodde. De öppnade med mål redan i 11:e minuten, och lyckades sedan slänga in ytterligare 6 mål under matchens gång.

Spanien hade över 80% bollinnehav och gjorde hela 1045 passningar, vilket tydligt visar hur dominanta de var under den här matchen. Costa Rica hade å andra sidan inte ett enda skott i hela matchen, och lyckades totalt sett endast göra 230 passningar. Därmed är det tydligt att de var tvungna att försvara sig under större delar av matchen.

Argentina vinner turneringen

Argentina vinner på straffar mot Frankrike i finalen i fotbolls-VM 2022. Vilken match! Vilken avslutning! Argentina dominerade större delen av matchen, men Frankrike lyckades få in två stycken sena mål, vilket gjorde att matchen tog sig till förlängning. Återigen var det Argentina som tog ledningen, och Frankrike gjorde sitt tredje och sista mål i den 118:e minuten.

Straffläggningen var även spännande, och slutligen var det Argentina som står som vinnare av det här mästerskapet!

Riktigt spännande start

Starten av VM 2022 var oerhört spännande. Det var otroligt fartfyllda matcher och många av lagen som är sämre på pappret presterade bättre än de lag som var topptippade att ta sig långt i mästerskapet. Det här var självklart väldigt bra för turneringen i dess helhet. Det hade varit väldigt tråkigt om alla de bra lagen hade vunnit hela tiden, men lyckligtvis var så inte fallet i den här turneringen.

Related Posts

Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Försämrade konkurrensförutsättningar kan slå mot svenska spelaktier

Försämrade konkurrensförutsättningar kan slå mot svenska spelaktier

Ett starkt år på börsen: 3 spelrelaterade svenska företag som gått starkt sista året

Ett starkt år på börsen: 3 spelrelaterade svenska företag som gått starkt sista året