Swingtrading: Vi vågar visa våra resultat både när det går bra och dåligt

 

 

Trading signaler

Trading på Samuelssons Rapport är en tradingtjänst som varje dag scannar igenom alla aktier på Stockholmsbörsen samt USA-börsen och vaskar fram de aktier som har störst sannolikhet att gå upp inom de närmaste dagarna? Vi letar dagligen efter de guldkorn som har bättre odds än övriga aktier för att gå upp. Swing Trader skickas ut via e-post varje morgon i god tid innan Stockholmsbörsen öppnar.  Varje potentiell köpkandidat ger dig en tydlig och konkret köp- och säljnivå för aktien.

Välj bland våra 4 olika swingtradingstrategier

Swingtrading Svenska aktier – Nyhetsbrev som kommer ut varje morgon
Swingtrading USA aktier– Nyhetsbrev som kommer ut varje morgon
OMX30 Trading – En del av utskicket varje morgon.

Resultat sedan 2013

Du kan se våra historiska resultat genom att följa den här länken.

Kontakta oss om du har några frågor.


Prova själv i 30 dagar för endast 9 kronor!

(Du kan avsluta när du vill – inga bindningstider – ingen uppsägningstid)

Exempel på Swing trades

EXEMPEL PÅ SWINGTRADE 1 (TELE2)

EXEMPEL PÅ SWINGTRADE 2 (Betsson)

EXEMPEL PÅ SWINGTRADE 3 (Hexpol)

EXEMPEL PÅ SWINGTRADE 4 (Vitrolife)

Lyckas med signalerna

Det finns givetvis inga garantier men genom att följa de grundläggande regler som vi har för swingtradinghandeln så ökar dina odds för att lyckas. Med en sund storlek på dina trades och ett lågt courtage så har du en större chans att lyckas. De som förlorar pengar tillhör oftast någon av dessa 4 grupper:

  • Man tar för stora trades i förhållande till sitt konto och förlorar alldeles för mycket dom gånger man tar en förlust.
  • Man har för högt courtage – jämför Avanza, Nordnet och Degiro med flera för att hitta det billigaste
  • Man följer inte signalerna.

-Trading är mycket svårt och det kan ibland hända att tradingen hamnar i längre perioder av mindre bra avkastning. Kika gärna på våra resultat för att se vad man kan förvänta sig.

-Vi rekommenderar att man börjar försiktigt med fiktiva pengar för att se om denna typ av trading passar din personlighet. Om du lyckas vara lönsam med att simulara så kan du försiktigt börja med att investera riktiga pengar. Var noga med att börja med mycket små positioner i förhållande till din kontostorlek. Börja som sagt med att simulera ett konto och din handel för att den vägen förstå inverkan på vinster och förluster på ditt konto.

Stop loss och andra typer av exits

På Samuelssons Rapport använder vi oss av olika typer av stopp. Utöver vanliga stopploss så använder vi oss också av tidsstopp och så kallade dynamiska stopp. Vill du veta mer om detta så är du välkommen att kontakta oss.

Swing trading nybörjare

Jag rekommenderar alla nya medlemmar att inte handla med riktiga pengar. Börja med swingtrading genom att simulera handeln. När du känner att det går bra och du själv har kontroll över din handel och dina beslut så kan det vara dags att handla med riktiga pengar. Om du kommit så långt att du börjat att handla med riktiga pengar så är det viktigt att du sätter en gräns för hur mycket du är beredd på att förlora om det går sämre än du föväntat dig. En gräns där du slutar att handla och går vidare. På detta sättet så fungerar tjänsten mycket bra för nybörjare också.

Min Swingtrading bygger på positionstagning med tidsperspektiv på allt från ett par dagar till ett par veckor. Tjänsten utgår ifrån unika historiska mönster och algoritmer och bygger på statistiska samband som visat sig fungera under långa perioder.

Swingtrading – exempel på vårt nyhetsbrev

Nedan ett exempel på våra nyhetsbrev som skickas ut varje dag

Swingtrading,swing trader

Swingtrading Sverige och USA

Vad är swingtrading

Signalerna som jag publicerar på denna blogg är signaler som har mycket bra odds för att bli en en bra och lönsam trade. Det betyder inte att det blir en vinst alltid utan istället att det finns en stor sannolikhet att det blir så.  Jag rekommenderar ingen positionsstorlek eller liknande beroende på att alla investerares ekonomiska situation och riskprofil är helt olika. Det är dessutom inte lagligt i Sverige att göra detta. Köpsignalerna kommer från kvantitativa strategier (ca 3-5 st) där jag varje dag går igenom de signaler som jag anser bäst lämpade för trading just den eller nästa dag. Strategierna bör ses som tradingideer där det finns en hög sannolikhet att aktien kommer gå upp inom kort och inget annat.

Vi kan även i vissa fall blanka aktier och ETF’er om det är en fördelaktig setup med bra odds som dyker upp.

Normallängd för en trade är ca 2-7 dagar.  Jag kommer inte gå in på hur jag får fram mina signaler av ganska så uppenbara skäl. Det är mina yrkeshemligheter och det ligger många års arbete bakom mycket av dessa ideer. Det är väldigt hög träffsäkerhet på signalerna, ett snitt på mellan 70-90% brukar var vanligt samt en profitfactor på över 2,5-3, vilket är högt.  (Profit Factor är summan av vinsterna dividerat med summan av förlusterna)

Swingtrading tips

Givetvis är det inte bara köpsignalen som är viktig för att tjäna pengar utan det finns en hel del annat att tänka på också såsom storlek på din position i förhållande till din kapital samt psykologi mm mm. Tradingidéerna bör användas som komplement till egen research och analys. Det kommer inte finnas signaler till strategierna varje dag utan jag kommer endast att ha med  någonting när det uppfyller mina kriterier för en trade.

Signalerna som genereras varje dag finns att läsa på webbsidan samt att dom mailas ut varje dag (email).


Amerikanskt autotradingföretag skyltar med swingtradingstrategi från Samuelssons Rapport


Swingtrading analys – informationssyfte

Den information och de analyser som ni finner på denna webbplats tillhandahålls endast i informationssyfte. Ingenting häri skall tolkas som personlig investeringsrådgivning. Under inga omständigheter skall denna information ses som en rekommendation att köpa, sälja eller behålla något värdepapper. Jag kan heller inte garantera att något av den information som du hittar på denna webbplats är korrekt, och att något skrivet här bör eller kan bli föremål för oberoende kontroll. Du, och du ensam, är alltid ansvarig för eventuella investeringsbeslut du gör. De idéer och strategier som finns på webbplatsen ska aldrig användas utan att du först bedömer din egen personliga och ekonomiska situation, eller att du rådfrågar en professionell finansiell rådgivare. Mina tankar och åsikter kommer också att ändras från tid till annan allteftersom som jag lär och samlar på mig mer kunskap.


Användning av swingtradingtjänsten

Samuelssons Rapport står inte under Finansinspektionens tillsyn. Medlemskapen och tjänsterna ska inte betraktas som en personlig rekommendation. All användning av tjänsten sker på egen risk. Beslutsunderlag och annan information tillhandahålls utan garantier avseende säkerhet, risknivå eller korrekthet. Du uppmärksammas härmed på att all investering i aktie- och kapitalmarknaden innebär ett risktagande. Värde och avkastning kan såväl öka som minska och du kan förlora det investerade kapitalet. Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida resultat. För ytterligare information se friskrivning samt prenumerationsvillkor.

Swingtrading,swing trader

Betalning av swingtradingsingaler