UTBILDNING, KURSER & TJÄNSTER

Trading och Investeringar

Tradingutbildningar och andra verktyg för dina investeringar

Samuelssons Rapport har flertalet kurser och utbildningar för trading. och investeringar Jag visar dig hur du kan komma igång med trading och investeringar med hjälp av effektiva och beprövade metoder. Här samlar jag även strategier, verktyg och tjänster som kan hjälpa dig att investera i aktier eller bli en trader.

Att ägna sig åt trading eller investera pengar?

Låt mig börja med den vanligaste av alla frågor bland folk som vill lära sig mer om att tjäna pengar på aktier, fonder och andra värdepapper. Ska jag ägna mig åt trading, daytrading eller swingtrading? Eller är det bättre att investera mina pengar i aktier på lång sikt? Här på Samuelssons Rapport finns utbildningsmaterial och strategier för bägge typen av placeringar.

Tidsperspektivet avgörande för trading vs investeringar

Den främsta skillnaden mellan trading och investeringar ligger i tidsperspektivet. Vill du handla aktier aktivt och med ett kort perspektiv är det någon form av trading du ska välja. Trading innebär att du ofta eller relativt ofta måste fatta beslut om när du ska köpa eller sälja. Det är ett sätt att tjäna pengar både när börsen går bra och då den faller. Trading innebär samtidigt att du måste skaffa dig någon form av riskhantering för att skydda ditt kapital.

Ifall du vill placera dina pengar med en lång sparhorisont och utan att vara allt för aktiv bör du istället investera ditt kapital. Även här behövs riskhantering genom diversifiering i en bra aktieportfölj eller fondportfölj. Det långsamma tempot gör dock att det är lättare att lyckas med investeringar än med trading.

Slå index med investeringar eller trading

Oavsett om du väljer att trada eller investera vill du givetvis att den förväntade långsiktiga avkastningen skall vara så bra som möjligt. Med de tradingkurser och investeringskurser som du hittar här på Samuelssons Rapport lär vi ut de metoder som jag själv jobbat med i många år. Min förhoppning är att du kommer få lika stor glädje av dessa som jag själv har haft.

Vilken tradingkurs?

Samuelssons Rapport har flera tradingkurser. Gemensamt för samtliga är att du lär dig hur du kan jobba med mer kortsiktiga affärer såsom aktier, råvaror, börshandlade produkter och valuta.

Vilken är den bästa tradingkursen? Det beror främst på två saker:

  • Hur ofta du vill trada
  • Hur mycket hjälp du vill ta av tekniska hjälpmedel

Här är kortfattat om skillnaderna mellan Samuelssons Rapports tradingutbildningar:

Daytrading

Som daytrader tar du nya positioner i aktier, index, forex eller andra värdepapper varje dag. Som regel avslutar du positionen innan börsen stänger för dagen. Daytrading är en snabb form av trading.

För vem? Min kurs i daytrading är för dig som vill lära dig att bli en aktiv trader. Du får lära dig grunderna och får dessutom konkreta day trading-tips.

Läs mer om kursen i daytrading

Swingtrading

Denna typ av trading är långsammare än daytrading. Ofta behåller du en position i flera dagar eller rent av veckor. Det lugnare tempot gör att swing trading ofta passar bättre om du är upptagen med ett annat jobb på dagen.

För vem? Min kurs i swingtrading passar för dig som inte vill tillbringa särskilt mycket tid framför skärmen och vill kunna trada i makligt tempo.

Läs mer om kursen i swingtrading

Algotrading

Robothandel, robottrading eller börsrobot är ett annat namn för algotrading. Här tar du hjälp av algoritmer / strategier för att avgöra när du ska köpa eller sälja ett värdepapper. Algotrading kan vara helt automatisk men kräver alltid en strategi och en plan från dig. 

För vem? Min kurs i algotrading är bra för dig som vill lära dig att automatisera din handel och komma igång även som professionell trader. Här har du även möjlighet att jobba med mig i 6 månader.

Läs mer om kursen i algotrading

Teknisk Analys

Med hjälp av teknisk analys (TA) kan du analysera vad som händer i kursgraferna. Teknisk analys kan t.ex. ge indikation på vart en aktiekurs, råvara eller valuta är på väg. Du kan använda teknisk analys i korta trades i day trading eller som indikator i swing trading. TA fungerar även för att hitta dippar och köplägen om du investerar med lång tidshorisont.

För vem? Min kurs i teknisk analys är användbar och ett bra verktyg oavsett om du är intresserad av daytrading, swingtrading eller algotrading.

Läs mer om kursen i teknisk analys

TradeStation

TradeStation är en tradingplattform för aktier, optioner, terminer, ETF:er, fonder och kryptovaluta. Detta tradingprogram innehåller ett scriptspråk för att skapa tradingstrategier som heter EasyLanguage.

För vem? Samuelssons Rapport i TradeStation är för dig som är specifikt intresserad av detta användbara och flexibla program för trading.

Läs mer om min kurs i TradeStation

Tradingstrategier, tradingsignaler och aktieportföljer

Vill du tjäna pengar på aktier och andra värdepapper utan att själv behöva analysera marknaden? Då passar Samuelssons Rapports strategier, signaler och portföljer bra.

Välj mellan tre paket:

  • Swingtrading-signaler: Få signaler per e-post när det är dags att köpa eller sälja aktier i din swing trading-portfölj. Läs mer om Swingtrading-signaler.
  • Tradingstrategier: Välbeprövade tradingstrategier från min egen handel. Läs mer om tradingstrategier.
  • Aktieportföljer: Du kan följa en aktieportfölj eller flera portföljer. Du får ett mail en gång i månaden med eventuella förändringar i portföljen. Hjälper dig investera i fonder eller aktier. Läs mer om aktieportföljerna.

Har du svårt att bestämma dig för vilken utbildning eller vilket paket du ska välja?

Kontakta oss om du har fler frågor. Vi hjälper gärna till.

vill du lära dig mer?

Fler Artiklar Nedan

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Läs Mer
Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

Läs Mer
Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

En daytraders lön? – Vad tjänar man på en dag? | Hur mycket tjänar man på daytrading?

Läs Mer
En daytraders lön? – Vad tjänar man på en dag? | Hur mycket tjänar man på daytrading?

Blanka OMX index – strategi

Läs Mer
Blanka OMX index – strategi