Sveriges bästa aktieforum

Här följer en lista på de aktieforum som finns på nätet. Listan uppdateras då och då och om det är något forum som ni tycker borde få plats på listan så hör gärna av er.

SR VIP Forum – Samuelssons Rapport tradingforum för nybörjare och experter

Börssnack – Dagens Industris forum

Aktier aktieforum mm – Ett forum på Flashback

Forum – Nyemissioners forum för aktiesnack

Aktiedagis – Shareville och Nordnets aktieforum

Aktieraketer – Ett forum på Facebook

Småbolagsjakten – Ett aktieforum på Facebook

Aktier – Aktieexperternas forum

Forum – Placera och Avanzas aktieforum

Aktier – Ett aktieforum för aktier på Facebook

Att spendera tid på aktieforum är något som alla seriösa investerare bör göra. Här får man mycket matnyttig information om hur snacket går just nu på marknaden generellt och även på detaljnivå gällande olika bolag.

Aktieforum – tjäna pengar tillsammans och lära sig mer

Aktieforum är dock så mycket mer än diskussioner kring enskilda bolag eller marknadstrender. Det är ett utmärkt verktyg för att du som investerare ska lära dig mer om olika investeringsstrategier, få aktietips, såsom swing trading eller fundamental analys. Här kan du ta del av andra användares erfarenheter och många delar glatt med sig av sina nybörjarmisstag – så att du slipper göra dessa. Att hålla på med aktier innebär att man behöver kunna en hel del olika begrepp. På ett aktieforum kommer dessa begrepp som en bonus då de används flitigt.

Aktieforum
Aktieforum

Aktieforum och dess påverkan på marknaden

Det är viktigt att vara källkritisk när man läser på ett aktieforum. Man vet inte vilka personerna bakom varje alias är och vilken agenda dom har. Det är ju faktiskt så att nästan alla som finns på dessa aktieforum har någon egen agenda och är i alla fall inte helt opartiska. Det är bara att utgå från sig själv. Har man till exempel aktier i Volvo så kommer man med största sannolikhet att prata positivt om det bolaget på aktieforumen. Sedan finns det till och med de användare som agerar på forum i syfte att starta rykten för att på så vis driva kursen åt ett eller annat håll. Tillsammans med tidningsartiklar, bolagsrapporter, bankers riktkurser, politiska uttalanden, osv, så utgör inlägg en viss grad av påverkan på kurserna på kort sikt.

Använd sunt förnuft

Man ska som sagt läsa på aktieforum med ett visst mått av källkritik. Om en enskild användare utger sig för att sitta på unik information så är den personen i de allra flesta fall inte den han utger sig för att vara. Däremot kan man ganska enkelt skaffa sig en uppfattning om den generella inställningen till bolagsnyheter, osv. genom att läsa på aktieforumen. Låt dock aldrig det du läser enskilt avgöra om du ska investera i ett bolag eller inte. Det är så klart helt okej att bli inspirerad att titta närmare på ett bolag och att detta kanske på sikt leder till att du investerar i det, men gör inte misstaget att låta andra användare avgöra ditt beslut. Utan ta in det du hör och vad andra användare säger, gå tillbaka till dina egna verktyg och analyser. Stämmer detta som dom pratar om? När du sedan gör en sammanvägning av all din data, låt då det du läst och hört vara en del av din sammanvägda analys. 

Rätt aktieforum för dina behov

Tittar man till exempel på Avanzas aktieforum så kan man enkelt komma till diskussioner kring enskilda bolag genom att klicka sig vidare direkt från aktielistan till aktieforumet. Funktionen är mycket användbar om man vill skaffa sig en snabb överblick över hur diskussionerna låter kring nyhetshändelser eller kommande rapporter som gäller bolaget. Alla de stora börsbolagen har i regel aktiva pågående diskussioner som man kan ta del av eller delta i. När det närmar sig rapportsäsong för de stora börsbolagen så är aktieforumen en utmärkt plats att bolla idéer och göra analyser. Ingenting som diskuteras i aktieforumen kommer ha någon större inverkan på kurserna – bolagen är helt enkelt för stora för att påverkas av en så pass liten faktor, men det är riktigt användbart att kunna dela med sig av sina tankar och på så sätt få belägg för sina analyser eller för att få dom granskade. 

Ett aktieforum för frågor

Registrerar man sig på ett stort aktieforum så kommer man ganska snart märka att medlemmar generellt är ganska hjälpsamma. Forum som Flashback kan dock ha en ganska hård ton ibland. Men om man besöker några av de mer seriösa forumen, så som på Avanza eller Nordnet, så kommer man kunna få en hel del hjälp med sina analyser och funderingar. Många aktiva investerare på börsen är i regel lite nördiga själva och att få prata om saker som man kan, det gillar ju dom flesta.

Den sociala aspekten i ett aktieforum

Spenderar man mycket tid på ett visst aktieforum så kommer man ganska snart att lära känna användarna mer och mer. Vissa aktiva användare träffas till slut IRL (in real life) för att diskutera aktieaffärer. Du kommer ganska snart märka att vissa användare är mer aktiva än andra och du lär dig ganska snart att identifiera vilka användare på ditt aktieforum som agerar utifrån en agenda och vilka som deltar i diskussionerna på grund av genuint intresse.

vill du lära dig mer?

Fler Artiklar Nedan

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Läs Mer
Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

Läs Mer
Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

"Death Cross" (dödskors) – Vad är det och bör vi oroa oss?

Läs Mer
"Death Cross" (dödskors) – Vad är det och bör vi oroa oss?

En daytraders lön? – Vad tjänar man på en dag? | Hur mycket tjänar man på daytrading?

Läs Mer
En daytraders lön? – Vad tjänar man på en dag? | Hur mycket tjänar man på daytrading?