0
was successfully added to your cart.

Varukorg

Aktier Inom E-sport – Sverige 2019

Sedan gammalt har människan gillat att tävla och utföra olika former av kraftmätningar, men är E-sport en rättmätig metod att tävla i? Det är en diskussion som pågår mellan personer av olika åsikter och har gjort så under en längre tid. En sak är dock säker, intresset för E-sport har vuxit sig allt starkare sedan det tidiga 2000-talet när det var nästintill icke existerande till att idag ha flera hundra miljoner utövare. Därutöver arrangeras globala tävlingar med stora, åtråvärda, prispotter för de deltagande lagen och organisationerna att slåss om. Intresset hos allmänheten i Sverige har vuxit sig så starkt att den statsfinansierade Tv-stationen Sveriges Television, SVT, sänder de största turneringarna. I takt med att intresset för E-sport har ökat har bolag som tjänar pengar på sporten börsnoterats, men det är inte känt för gemeneman hur man kan tjäna pengar på bolagen verksamma inom E-sport.

Aktier att investera i om du vill vara exponerad mot E-sport

Activision Blizzard
Take-Two Interactive Software
Electronic Arts
Starbreeze B
G5 Entertainment
Paradox Interactive
Gaming Corps
Star Vault
Ubisoft Entertainment
Microsoft
Modern Times Group
Sony
NVIDIA
Advanced Micro Devices
Tencent
Nintendo

Populära Spel | E-Sport

Det finns flera olika spel inom E-sporten som intresserar publiken, och prispengarna varierar mellan de olika spelen. Produkten Dota hade 2016 den största andelen av prispengar och totalt sett tävlade de deltagande lagen om hela $65 miljoner. Den samlade vinstsumman som delades ut inom E-sport samma år var $553 miljoner vilket reflekterar det starka intresset som finns kring produkten. Andra spel som hade höga prispengar var League Of Legends och Starcraft. Där utöver tilldelades den nya versionen av det klassiska spelet Counter-Strike, Counter-Strike Global Offensive cirka $25 miljoner i prispengar.

E-Sport aktier

E-Sport aktier

Investera i E-Sport aktier

Ur en investerares perspektiv är det alltid av intresse att tidigt se tillväxtmöjligheter att där man kan förvänta sig stark positiv avkastning på sitt kapital. Med det i åtanke kan det eventuellt vara intressant att undersöka vilka företag som kan gynnas av det ökande intresset för E-sport och dess aktier. Därutöver möter E-sport en annan fundamentalt viktig variabel när det kommer till investering i E-sport aktier, nämligen att målgruppen har en gynnsam demografi. De flesta som är intresserade av E-sport och således utgör konsumenten är unga, och intresset växer bland yngre personer vilket givetvis medför att tillväxten ser oerhört ljus ut för den som lyckas hitta rätt bolag att investera i. Men hur hittar man det rätta bolaget för att dra fördel av E-sportens växande popularitet?

För att tjäna pengar på E-sport aktier kan man som investerare undersöka vilka bolag som utvecklar de spel som utövarna tävlar i. Flera olika spelutvecklare återfinns på Stockholmsbörsen, men det finns även utländska företag aktiva inom området som kan undersökas. Tack vare att de större börsmäklarna i Sverige nu även erbjuder sina kunder att handla utländska aktier till humana courtageavgifter gör det till något som eventuellt kan visa sig vara mödan värt. Men det är inte bara spelutvecklarna, utan det finns andra alternativ för investeraren som hoppas finna positiv avkastning från det ökande intresset för Esport och E-sport aktier. Det finns företag som tillhandahåller plattformar för streaming och andra liknande kringtjänser vars utveckling rimligtvis bör vara positivt korrelerad med de spelutvecklande företagens börsvärde.

Summering E-sport aktier

En av de branscher där konsumenternas intresse vuxit snabbast de senaste åren är E-sporten. Eftersom den genomsnittliga konsumenten har en attraktiv demografisk profil för en investerare är detta en potentiell framtida guldgruva som kan vara ett spännande ämne för vidare efterforskning inför kommande investeringar inom E-sport aktier.
(Artikeln innehåller annonslänkar)