April 4

Vilken kryptovaluta är bäst att investera i?

Last Updated on 12 April, 2024 by Håkan Samuelsson

Vilken kryptovaluta ska man investera i?

Många frågar vilken kryptovaluta man ska investera i. Det är inte helt lätt att svara på eftersom det beror på många faktorer. För de flesta som vill komma igång med kryptovalutor är det enklast och bäst att köpa Bitcoin, originalet bland kryptovalutor.
Ett bra alternativ är att köpa en korg med kryptovalutor för att minska risken. Innan du bestämmer vilken kryptovaluta du ska investera i är det bra att bestämma sig för vilket tidsperspektiv du har på din investering.

Att investera i kryptovalutor

Precis som för vilken investering som helst måste du själv bilda dig en uppfattning kring vilken kryptovaluta som är bra att investera i. Gör research och jämför olika valutor för att se hur de skiljer sig från varandra.
Först bör du bestämma vilket ditt mål med investeringen är. Vill du satsa en liten slant och se om den kan förvandlas till en förmögenhet på många års sikt? Det var så många av de tidiga Bitcoin-investerarna blev rika. Försök då att hitta en kryptovaluta som har fundamentalt goda chanser att utvecklas på sikt. Det kan till exempel vara en valuta som har en praktisk funktion, t.ex. som betalmedel i det verkliga livet.
Alternativt kan du ha ett kortare tidsperspektiv. Kanske vill du trada i en kryptovaluta? Titta då på hur priserna rör sig. Kan du se några mönster i prisutvecklingen? Lär dig grunderna i trading och hur du kan använda olika tekniska indikatorer för att fatta beslut. Det är lättast att handla i en stor kryptovaluta eftersom omsättningen är större.

Köp gärna flera kryptovalutor

Om du har svårt att bestämma dig för en kryptovaluta att investera i kan du istället investera i flera. Bygg en portfölj med flera krypto så minskar risken. Om en av kryptovalutorna faller kraftigt blir skadan begränsad eftersom du även har andra innehav.

De största kryptovalutorna

Bitcoin är med mycket stor marginal alltjämt den största krypto. Köp gärna Bitcoin om du vill börja handla men är osäker på vilken valuta du ska köpa. Det finns mängder med valutor. Här är några av de största:

Sammanfattning

Om du ska börja handla kryptovalutor kan Bitcoin, ”originalet”, vara bra att börja med. Bestäm om du har en lång eller kort tidshorisont för din investering. Om tidsperspektivet är kort kan du trada i en krypto. För ett längre tidsperspektiv kan det vara en idé att köpa flera valutor för att minska risken i portföljen.

Här hittar du vårt arkiv med artiklar inom kryptovalutor.

Related Posts

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

Bitcoin Daytrader – Blanka Bitcoin

Bitcoin Daytrader – Blanka Bitcoin

Bitcoin daytrader – vinst igen – denna gången live!

Bitcoin daytrader – vinst igen – denna gången live!