BILLIGASTE AKTIEMÄKLAREN

Jämför Aktiedepåer

 

.

Billigaste Aktiemäklaren – aktier med Lägst courtage

Jämför courtage, villkor och bonusar snabbt och enkelt med hjälp av vår smarta lista nedan. Hitta rätt aktiemäklare och börja med aktier redan idag.

 

I samarbete med:

Så hittar du en bra aktiemäklare

  1. Fyll i rutorna ovan. Efter det så trycker du på knappen
  2. Compricer matchar sedan det du knappat in med olika mäklares erbjudanden på marknaden
  3. Det går mycket fort att få fram en lista på skärmen med den billigaste depån

Tjänsten är kostnadsfri att använda och visar aktiemäklarnas officiella priser och villkor för handel på den svenska Stockholmsbörsen.

Du behöver följande uppgifter för att komma igång

Antal affärer per år

Antalet aktieaffärer som du bedömer att du kommer göra per år.

Genomsnittlig storlek på din aktieaffär

Hur stort det genomsnittliga aktieköpet du kommer göra är.

Storlek på din depå

Hur mycket pengar kommer du ha på din depå.

Börja med aktier – hitta rätt aktiemäklare

Vilken bank du väljer att göra dina aktieaffärer hos har stor betydelse för den egna ekonomin. Även om man inte gör väldigt många affärer varje år så kan man tjäna ganska mycket på att använda en bank med lägre courtageavgift  Aktier är en investeringsform som kan kännas lite skrämmande, särskilt om man är helt ny inför aktiehandel. Dock kan man snabbt utöka sin kunskap genom att till exempel läsa på om aktier, hur börsen fungerar och vad man bör tänka på. Det kan även vara bra att vända dig till en så kallad aktiemäklare, vars uppgift är att investera för din räkning samt vara din rådgivare när du handlar med aktier.

Om du är intresserad av att börja med aktier så kan vi här på Samuelssons Rapport hjälpa dig på vägen. Investeringar i aktier har alltid varit en förmånlig sparform och aktiehandel är ett snabbt sätt att tjäna pengar på, åtminstone om man är kunnig inom området. Vi kan därför förstå dig som är sugen på att börja med aktier redan idag.

Courtage och minimicourtage hos aktiemäklare

När du köper och säljer aktier tar din bank eller aktiemäklaren ut en avgift för att ta hand om din affär. Avgiften kallas för courtage och tas ut som en procentsats på din aktieaffärs värde. Du betalar bara courtage om det sker en affär och du har köpt en aktie eller kanske sålt. Många gånger har mäklarna en miniminivå på avgiften, Det brukar kallas för minimicourtage. Sträva alltid efter att betala så lågt courtage. Det är ett bra sätt för att effektivt sänka dina kostnader. Det courtage som en mäklare tar ut är den enskilt viktigaste faktorn som avgör vilken mäklare man bör välja. Detta då alla Svenska aktiemäklare är pålitliga och handel är avreglerade. De större mäklarna omfattas även av bankgarantin. Vill du välja en mindre mäklare är det dock mycket viktigt att se om de omfattas av bankgarantin innan man sätter in pengar.

Rykte

Att mäklaren har ett bra rykte och uppskattas av andra aktieinvesterare är förstås en bra garanti för att du får ut mesta möjliga av din handel med aktier. Det ska sägas att de allra flesta av aktiemäklarna på den svenska marknaden är pålitliga och seriösa. Dessutom skyddas dina pengar i de flesta fall av den statliga insättningsgarantin. Det betyder att de aktier du har köpt är dina även om aktiemäklaren skulle gå i konkurs.

Vilken marknad?

En annan sak att fundera på när du ska välja aktiemäklare är vilka marknader du vill handla på. De flesta av aktiemäklarna erbjuder handel med alla de börslistor som nybörjare och vanliga investerare vill ha tillgång till. Det är bara om du vill kunna handla på en speciell börslista som du behöver ta reda på om den aktuella aktiemäklaren erbjuder aktier på den listan. Men, det stora flertalet som vill börja spara i aktier eller som är nybörjare inom aktiehandeln kan välja vilken mäklare som helst för att kunna köpa aktier på en bred marknad. Du behöver med andra ord normalt inte oroa dig för att aktiemäklaren på den svenska marknaden skall vara en bluff eller på annat sätt oseriös. Med detta sagt så är det alltid bra att vara på sin vakt. Om något verkar för bra för att vara sant är det alltid värt att göra några sökningar på internet för att se vad andra har att säga.

De flesta nätmäklarna för aktiehandel online tillåter dig att handla på en rad olika börser och börslistor. Detta inkluderar t.ex. den svenska storbolagslistan och NASDAQ. Courtaget kan ofta vara olika på olika börslistor. De flesta som vill börja handla med aktier online behöver inte bry sig om vilka börser den svensk aktiemäklaren låter dem handla på.

Hur mycket pengar?

Om du vill investera mer pengar och tror att du kommer omsätta mer pengar vid varje transaktion så skall du istället välja en mäklare med ett så lågt fast courtage som möjligt. Ett fast courtage är avgift som är lika stor oavsett hur mycket pengar du köper eller säljer aktier för. Detta blir snabbt det billigaste alternativet om du köper och säljer aktier för lite större belopp.

Övrigt att tänka på

Det finns många saker att tänka på när du väljer vilken aktiemäklare du skall registrera dig hos. När du först börjar handla aktier online är courtage dock den absolut viktigast enskilda faktorn att beakta. Detta är extra sant om du planerar att månadsspara i aktier och har en långsiktig investerings profil. Om du investerar varje månad och planerar att behålla dina aktier en längre tid så behöver du inte tillgång till avancerade verktyg eller andra saker som kan vara inbakade i priset för dyrare konton. Planerar du att göra mindre transaktioner, till exempel vid ett aktivt månadssparande, bör du vända dig till en aktiemäklarna som har lägsta möjliga minimumcourtage för att det ska vara lönsamt för dig. Vill du investera större summor och förutspår att du förmodligen kommer omsätta mer pengar regelbundet? Då är en aktiemäklare med ett så lågt fast eller rörligt courtage som möjligt det bästa alternativet. Det viktiga här är att titta på hur stort belopp du kommer handla aktier för och se ifall du kommer få betala minimicourtaget eller det rörliga courtaget, och det du känner dig mest bekväm med

Vad är en aktie?

Vi börjar först med att titta på vad en aktie faktiskt är. Ett aktiebolag består av en mängd olika ägarandelar och det är dessa andelar som kallas aktier. Dessa aktier kan säljas och köpas fritt, det vill säga att de är överlåtbara. Med andra ord kan du köpa in dig i ett aktiebolag och på så sätt har du rätt till att ta del av bolagets vinster och utdelningar.
Du blir med andra ord en så kallad aktieägare.

Olika typer av konton

När du ska handla aktier kan du göra det via en traditionell depå, ett investeringssparkonto eller kapitalförsäkring. De flesta mäklare online erbjuder dig samtliga alternativ. Vilken typ som passar bäst för dig kan mäklaren hjälpa dig med.