April 4

196 Aktiebloggar och Ekonomibloggar i Sverige 2024 – (aktieblogg)

Last Updated on 12 April, 2024 by Håkan Samuelsson

I Sverige finns det väldigt många aktiebloggar och ekonomibloggar och här följer en lista med de vi funnit. Listan är fylld med för mig förvånansvärt många bra och duktiga finansbloggare. En del uppdaterar inte så ofta och en del är väldigt aktiva.

Varsågod och njut av smörgåsbordet med det bästa Sverige har i bloggväg inom finansbloggar, börsbloggar, aktiebloggar och ekonomibloggar. Jag är övertygad om att det är många av dom som du inte känner till och du kommer säkert precis som jag bli överraskad över hur du kunde missa just denna bloggare.
Det finns väldigt många bra och lite anonyma ekonomibloggar som är väl förtjänta av få vara lite mer i rampljuset. Detta tillsammans med Sveriges största aktiebloggar gör denna lista komplett.

Artikelns Innehåll

1. Börsstatistik:

Börsstatistik är ett av de bästa verktygen i Sverige för Stockholmsbörsen. Börsstatistik har många funktioner man kan använda för att hitta aktieidéer både för algotrading, daytrading och trading i allmänhet. Här finns diagram för både fonder och aktier.
Länk:  Börsstatistik

2. Agaredal?

En av de ekonomibloggar som söker efter att hitta en balans mellan sparande och slösande. Förutom tips om sparande och liknande finns här även tips om vardagliga saker. Därför är denna blogg definitivt värt ett besök.
Länk: agaredal.se

3. Aktiedepån

Denna aktieblogg och ekonomiblogg är något av en investeringsdagbok. I bloggen kan du bland annat läsa om bloggarens egna tankar och olika rapporter.
Länk: http://aktiedepan.blogspot.com

4.  Aktiefamiljen:

En familj på fem personer som har haft aktiebloggen sedan 2017. På denna aktieblogg kan du till exempel se deras aktieportfölj och du kan få tips om utdelningsinvesteringar.
Länk: aktiefamiljen.blogspot.se

5. Aktiefanatiker:

På denna aktieblogg aktiebloggar Daniel om sina aktier och sin aktieportfölj. Den startades för 8 år sedan och man kan se hur han har utvecklats genom åren. Informationen är bra men designen kunde nog ha förbättrats något.
Länk: http://aktiefanatikern.blogspot.com/

6. Aktiefokus:

En snygg hemsida med mycket bra information. Förutom att få investeringstips kan du även läsa krönikor på denna aktieblogg.
Länk: www.aktiefokus.se

7. Aktiegrisen:

Detta är en bloggande kille som ständigt jobbar på sin pengamaskin. En av de ekonomibloggar där du kan se hans uppdaterade aktieportfölj. Bloggen blev nystartad under 2017. Designen är fin och den innehåller bra information.
Länk: aktiegrisen.blogspot.se

8. Aktieingenjören:

Denna aktiebloggare är anonym och bloggar om aktier och lägger upp bolagsanalyser. Inläggen är intressanta och innehåller bra information som definitivt är värt att läsa.
Länk: http://aktieingenjoren.blogspot.com/

9. Aktieinkomster:

I denna aktieblogg får man följa Davids vardag när han jobbar mot att förbättra sin aktieportfölj för att skapa mer inkomster. Man kan se bloggen som en journal över hans privatekonomi. Syftet med hans sparande är att skapa ett behagligt och tryggt liv åt sig själv.
Länk: https://tradevenue.se/Aktieinkomster

10. Aktiepappan:

Den som driver denna aktieblogg är både en egenföretagare och en tvåbarnspappa. Trevlig aktieblogg med bra information.
Länk: http://aktiepappa.blogspot.com/

 

10. Aktienovisen:

På denna aktieblogg kan du hitta olika bolagsanalyser och bloggarens aktieportfölj som han uppdaterar veckovis. Namnet kommer ifrån att bloggaren började med bloggen när han fortfarande var något av en novis inom aktievärden.Länk: http://aktienovisen.blogspot.com/

11. Aktietjejerna:

Denna ekonomiblogg startades för att få in mer tjejer på aktiemarknaden och för att bryta den typiska bilden av en investerare. På bloggen kan du få hjälp med hur du kommer igång med ett sparande i aktier och investeringar vilket gör den läsvärd.
Länk: https://aktietjejerna.com/

12. Amatörens aktieblogg:

I denna aktieblogg får vi följa en person och hans aktieblogg månad för månad. Bloggen uppdateras med jämna mellanrum och den innehåller bra och välskriven information om bloggarens ekonomi, aktier och investeringar . Detta är en välskriven blogg med bra information.
Länk: http://amatorens-aktieblogg.blogspot.com/

13. Apelsinblomkusten:

Detta är en ekonomibloggare som bor i Spanien. Han reflekterar om hur det är att leva i Spanien, arbetar som ingenjör och gillar att springa. Om du bland annat vill läsa om hur det är att leva i Spanien är detta en bra blogg.
Länk:  http://apelsinblomskusten.blogspot.com/

14. Applying value:

Denna person har en investeringsplan för de närmaste 20 åren och målet är att familjen ska kunna bli ekonomisk fri. Aktiebloggen har bra information och en fin design vilket gör bloggen läsvärd.
Länk: applyingvalue.com

15. Att välja lycka:

Denna börsblogg med ett litet ovanligare namn lyckas blanda personlig hälsa och välmående med aktier och investeringar. Denna blogg är så vitt jag vet den första i sitt slag och det kan definitivt vara värt att kolla in den.
Länk: http://attvaljalycka.blogspot.com/

16. Avfart frihet:

I denna aktieblogg får vi följa resan som en familj gått för att bli ekonomiskt oberoende. Strategin är att alltid investera långsiktigt. På bloggen kan du tex läsa om deras egna aktieportfölj.
Länk: avfartfrihet.blogspot.se

17. Bajsa Borta:

Denna aktieblogg och ekonomiblogg handlar om sparande men med ett inslag av humor. Bloggarens förhoppning är att fler ska göra aktiva val gällande sin privatekonomi. Vill du läsa om privatekonomi med lite humor så är detta bloggen för dig.
Länk: https://www.bajsaborta.nu/

18. Brachyura finansblogg:

Denna aktieblogg lägger upp information om aktier och investeringar. Den ger bra råd och du kan till exempel läsa om olika strategier.
Länk: www.brachyura.wordpress.com

19. Besser:

På denna ekonomiblogg kan du läsa om investeringar på ett tydligt sätt. Bloggaren aktiebloggar eftertänksamt och på ett välstrukturerat sätt om vad som gäller vid investering. Bloggen är välskriven och har en trevlig design.
Länk: https://besser1.wordpress.com/

20. Bli ekonomiskt oberoende:

Detta är en finansblogg som har en egen pengamaskin. Bloggaren vill starta diskussioner om ekonomiskt oberoende. Bloggen har en trevlig design och den är välskriven.
Länk: bliekonomisktoberoende.se

21. Bra Ekonomi:

På denna aktieblogg kan du hitta information om hur du förbättrar din ekonomi och du kan få tips om hur du hittar billigare lån på internet. Detta är en läsvärd blogg om du vill minska dina utgifter och därmed få mer pengar över till annat.
Länk: http://braekonomi.se/

22. Bullpappret:

Detta är en twittrare som också har en aktieblogg. På bloggen kan du se hans portfölj och läsa om hans portföljstrategi.
Länk: bullpappret.com

23. Börssvensson:

Denna ekonomibloggare planerar att med sin fru gå i pension 2019. Det bör nämnas att bloggaren är 28 år. Bloggen är välskriven och trevlig.
Länk: http://borssvensson.blogspot.com/

24. Chansar mest:

Denna aktieblogg diskuterar drömmen om en passiv inkomst så att man slipper ha ett vanligt jobb fram till pensionen. Han ger bra råd om aktier och investeringar och om hur du kan bygga upp en passiv inkomst.
Länk: http://ekonomiskfrihet.blogspot.com/

25. Christoffer mot miljonen:

Som namnet antyder handlar aktiebloggen om Christoffers resa mot en miljon. Varje månad delar han med sig av en månadsrapport som visar hans resa mot målet. Har du ett intresse för detta eller har ett liknande mål är denna börsblogg definitivt värd att läsa.
Länk: christoffer-motmiljonen.blogspot.se

26. Christofferstockman:

Denna aktieblogg startades 2007 och det finns redan 864 inlägg. Den handlar om försvar, investmentbolag, preferensaktier, politik, löpning och investeringar. Bloggen är välskriven och en bra blogg att besöka.
Länk: http://cristofferstockman.blogspot.com/

27. Classier corn:

Om du har några frågor gällande ekonomi så är det här aktiebloggen för dig. Här kan du även få båda bok och film tips blandat med lite aktietips. Det är en ekonomiblogg med bra information och kan vara ett trevligt besök.
Länk: www.classiercorn.com

28. Cornucopia:

Det här är en av Sveriges största finansbloggar och här kan du läsa om allt mellan börsen och miljö. Bloggen tar upp saker som börsen, politik, miljö och fastigheter. Vill du läsa mer om sådant är detta definitivt en blogg att kolla in.
Länk: cornucopia.cornubot.se

 

29. Daniel Wikström:

I denna aktieblogg får man följa Daniel mot hans mål som är att ta med sin familj utomlands och äga aktier. Bloggen är välskriven och innehåller bra information.
Länk: danielwikstrom.se

30. Daniel investerar:

Ekonomibloggen drivs av en nybörjare inom aktier och investeringar och vi får följa hans resa mot att bli klokare inom investeringar. På aktiebloggen kan du hitta analyser och du kan följa utvecklingen av hans aktieportfölj.
Länk: https://danielinvesterar.blogspot.com/

31. Dave1bs:

På denna ekonomiblogg kan du bland annat läsa om ekonomi, bostadsbubblan, inflation och hur det går till när pengar skapas av bankerna. Här kan du hitta i princip allt som har med ekonomi att göra vilket gör bloggen läsvärd.
Länk: https://dave1bs.wordpress.com/

32. Defensiven:

Vi har pratat om bloggar som gör mer än att bara ge aktietips men nu är det dags att gå tillbaka till en renodlad aktieblogg. Informationen på sidan är bra och du kan ta del av olika analyser.
Länk: www.defensiven.com

33. Din privatekonomi:

På denna ekonomiblogg kan du hitta tips och råd för hur du får en bättre koll på din privatekonomi. Om du vill veta mer om budget, sparande i aktier och att vara pensionär så är detta bra läsning. En blogg med bra information.
Länk: http://www.din-privatekonomi.se/

34. Dividen:

Denna ekonomiblogg drivs av en småbarnspappa som bor och arbetar i Belgien. Han siktar på att kunna kvittera ut 500 euro per månad. Bloggen är i princip en väldokumenterad sparresa.
Länk: http://dividend500.blogspot.com/

35. Ego(n) Investor:

Denna ekonomiblogg fokuserar på aktier och investeringar men förutom det kan du även hitta personliga boktips och liknande. Den innehåller en hel del läsvärt och är som så många andra bloggar på denna lista värd ett besök.
Länk: egoninvestor.blogspot.se

36. Ekonomikunskapen:

Bloggen drivs av Nicklas Andersson och hans blogg går ut på att inspirera människor att ta kontroll över sin egen ekonomi. Han vill visa att man med små medel kan ta kontroll över sin ekonomiska situation. Förutom bloggen har han även en podcast.
Länk: http://blogg.ekonomikunskap.com/

37. Ekonomisk Egentid:

I denna ekonomiblogg, som har en trevlig design, får vi följa bloggarens resa till mer ekonomisk frihet. Vi följer honom när han försöker uppnå sina mål: att jobba mindre och få mer tid över till att skapa en livsstil av högre kvalité.
Länk: http://www.danielwikstrom.se/

38. Ekonomisk frihet:

Bloggarens mål är att lämna arbetet och sitt yrkesliv och enbart leva på passiva inkomster. Bloggen blandar fakta med personlighet. Denna blogg är väl värd ett besök.
Länk: http://ekonomiskfrihet.blogspot.com/

39. Ekonomi Portalen:

Denna ekonomiblogg innehåller information om aktier, sparande, lån och liknande. Många unga lever idag utan ett riktigt sparande vilket bloggaren vill ändra på. Vill du lära dig mer om sparande och liknande är denna bloggen ett bra val. Länk: http://ekonomi-portalen.com/

40. Ekonomisk trygghet:

Denna ekonomiblogg har funnits sedan 2009 och här kan du läsa om bolag, aktier köp/sälj och utdelningar. Det är en bra och läsvärd blogg som du bör läsa om du är intresserad av ekonomi.
Länk: https://tradevenue.se/EkonomiskTrygghet

41. Ekonomism:

På denna ekonomiblogg ekonomibloggar författaren om ekonomi, politik och teknik. Författaren ser sig själv som en ekonomist vilket är en person som ser världen i ekonomiska termer. Bloggen har en trelig design och ett brett utbud av information vilket gör att denna blogg läsvärd.
Länk: http://www.ekonomism.us/

42. Ekonomistas:

Detta är en finansblogg som fokuserar mycket på forskning inom nationalekonomi och samhällsdebatter. Bloggen drivs av sex olika forskare inom nationalekonomi. Har du ett intresse för nationalekonomi borde du definitivt läsa denna blogg. Bloggen har dessutom en trevlig design.
Länk: https://ekonomistas.se/

43. En Miljon Kronor:

Bloggens namn kommer ifrån författarens egna mål. Bloggaren satsar på att nå en miljon kronor enbart i aktieutdelningar. På denna sida hittar du hans fullständiga portfölj och även en bevakningssida med intressanta aktier och investeringar.
Länk: http://miljonkr.blogspot.com/

44. Ett fattigt landskap:

Den som driver ekonomiblogg heter Anna och hon har två barn. Hon bloggar om privatekonomi och sparande. Det finns även inlägg om “gör det själv” och en hållbar livsstil. Bloggen har en fin design så om du är intresserad av ekonomi borde du kolla in den.
Länk: ettfattigtlandskap.com

45. Fantastiska farbror fri:

Detta är en ekonomibloggare som vågat ta steget fullt ut och helt slutat på sitt jobb. Här finns många inlägg om hur du kan leva gott på en billig penning och hur du kan göra för att få ekonomin att gå ihop. En bra ekonomiblogg med en bra design som passar dig som är intresserad av ekonomi och livsstil.
Länk: https://tradevenue.se/fantastiskafarbrorfri

46. Fattig bonddräng:

Här följer vi en fattig bonddräng som har en bred aktieportfölj och som finns att se på hand aktieblogg. Värdet är ca en halv miljon kronor och bloggen är välskriven. Gillar du aktier och vill veta mer om hur andra tänker kan denna blogg vara något för dig.
Länk: fattigbonddrang.blogspot.se

47. Fermentum vitae:

Detta är en börsblogg som skriver om aktier, börsen och börsmarknaden. Bloggarens mål är att aktieutdelningar ska kunna utgöra 50% av inkomsten inom de kommande tio åren. Förutom aktier har han även publicerat intervjuer med andra bloggare.
Länk: fermentumvitae.blogspot.se

48. Finans mamman:

Denna ekonomiblogg handlar om aktier och värdepapper. På bloggen finns en aktieportfölj man kan kolla på. En blogg med en hel del intressanta inlägg om aktier och investeringar.
Länk: http://finansmamman.blogspot.com/

49. Finansportalen:

På denna ekonomiblogg kan du hitta aktuella nyheter inom ekonomi. Här kan du till exempel hitta artiklar om bostadspriserna och pension. Informationen är bra vilket gör bloggen värd att läsa om du är intresserad av ekonomi.
Länk: https://www.finansportalen.se/

50. Finanstankar:

På denna ekonomiblogg kan du ta del av personliga tankar inom finansvärlden. På bloggen bloggar författaren om privat- samt företagsekonomi och ibland även lite boktips. Bloggen innehåller intressant information vilket gör den läsvärd.Länk: www.finanstankar.se

51. Flute-tankar:

Här kan du lära dig mer om ekonomiska ämnen såsom fastigheter och jordbruk men du kan även lära dig mer om miljön. Bloggen innehåller bra information och är värd ett besök.
Länk: www.flutetankar.blogspot.com

52. Framtida frihet:

Detta är en yngre bloggare som bloggar om allt gällande privatekonomi. Här kan du läsa månadsrapporter men även boktips. Bloggarens mål är att nå ekonomisk frihet.
Länk: framtidafrihet.blogspot.se

53. Framtidsinvestering:

Detta är en ekonomiblogg som fokuserar på aktieportföljer och långsiktigt sparande genom investeringar. Målet som bloggaren har satt upp för sig själv är att i framtiden skapa en inkomst som fungerar helt utan att behöva arbeta.
Länk: framtidsinvesteringen.blogspot.se

54. Framtidsplanen:

Denna ekonomiblogg handlar om drömmen om ekonomisk frihet. Målet som bloggaren har är att kunna leva på passiva inkomster som i detta fall är utdelningar från aktier och investeringar. På bloggen finns en utdelningskalender att följa.
Länk: framtidsplanen.blogspot.se

55. Fribiljetten:

Bloggaren satsar på ekonomisk frihet och här kan du följa honom längs vägen. I bloggen finns även en hel del videoklipp som handlar om bland annat sparande och räntor.
Länk: http://fribiljetten.blogspot.com/

56. Frihet innan 40:

En bloggare som satsar på att bli helt ekonomisk fri innan 40. För att lyckas med detta har författaren en 10-årsplan för att bli helt ekonomisk oberoende.
Länk: frihet-innan-40.blogspot.se

57. Frihetsfonden:

Denna ekonomiblogg handlar om mottagna utdelningar, samt köp och sälj och månatliga ekonomirapporter om den egna ekonomin. Det är en bra blogg med bra information men designen lämnar en del att önska.
Länk: frihetsfonden.blogspot.se

58. Frihetsmaskinen:

En aktieblogg som aktiebloggar mycket om aktier och hur du kan leva på aktieinkomster.
Länk: frihetsfonden.blogspot.se

59. Fri som fan:

Denna bloggare jobbar på en oljeplattform i Norge och har som mål att bli just ”Fri som fan”. Han säger sig ha en hög lön och var glad att han lyckades behålla jobbet trots nedskärningar. Bloggen har en trevlig design och är läsvärd.
Länk: frisomfan.wordpress.com

60. Fundamentalanalysbloggen:

Denna finansblogg fokuseras på fundamentalanalyser vilket man kanske hör på namnet. Om du är intresserad av fundamentalanalyser av företag och fokuserade värdeinvesteringar är detta bloggen för dig.
Länk: fundamentalanalys.blogspot.se

61. Grazing Lady:

Denna blogg fokuserar i princip enbart på värdeinvesteringar. Målet med den är att investera i aktier och till slut bli oberoende av ett lönebesked varje månad. Bloggaren dokumenterar aktivt sin resa i denna blogg så om du funderar på att göra detsamma kan det vara värt att läsa den.
Länk: grazinglady-58.blogspot.se

62. Gustavs aktieblogg:

Här kan du ta del av många bra tips och sidans design är trevligare än en del andra. Det gör det lätt att hitta de tips gällande aktier som finns på denna sida.
Länk: www.gustavsaktieblogg.blogspot.com

63. Gustav Rydergård:

Som namnet hänvisar så drivs denna ekonomiblogg av Gustav Rydergård. På bloggen lägger han upp analyser av bolag och liknande. Med en tervlig design så är denna blogg definitivt värd ett besök.
Länk: http://www.gustavrydergard.se/

64. Grym ekonomi:

På denna blogg samlar bloggaren tips om ekonomisk frihet för att kunna hjälpa andra. Inläggen handlar mest om privatekonomi. Här finns också länkar till andra ekonomibloggar med bra inlägg.
Länk: grymekonomi.com

65. Humankapitalisten:

Denna finansbloggare köpte sin första fond innan tonåren och har sedan dess haft ett intresse för ekonomi. Varje fredag lägger han ut en ny quiz på bloggen och förutom detta finansbloggar han om aktier, ekonomi och investeringar. Denna blogg är värt ett besök om något av de ämnena intresserar dig.
Länk: https://humankapitalisten.blogspot.com/

66. Hernhag:

Den som driver denna finansblogg har förutom bloggen också skrivit ett par böcker. På bloggen svarar han på frågor från läsarna och berättar om sitt aktieinnehav. Bloggen är intressant med en trevlig design vilket gör den läsvärd.
Länk: hernhag.se

67. Hwaspinvest:

På denna blogg aktiebloggar en miljonär som bara är 19 år gammal. Författaren delar här sina tankar omkring aktieportföljer, börsen och aktiemarknaden i allmänt.
Länk: hwaspinvest.com

68. Högre Inkomst Nu:

Denna ekonomiblogg lär dig att höja din inkomst genom att tjäna, spara och placera pengar. Bra information och värt ett besök.
Länk: www.hogreinkomst.nu

69. Ingengjörsliv:

Inläggen på denna aktieblogg handlar om bolag, analys och köp/sälj. Här kan du hitta mycket information om aktier och investeringar och bloggen har en trevlig design. Informationen gör bloggen läsvärd för dig som är intresserad av bolagsanalyser och liknande.
Länk: ingenjorsliv.wordpress.com

70. Investera i aktier:

Denna börsblogg drivs av en anonym finansbloggare som har ett stort intresse för aktier och investeringar. I bloggen får vi följa bloggarens aktieköp och personens företagsanalyser. Informationen på bloggen är intressant.
Länk: http://investeraiaktier.se/

71. Investera fysikern:

Denna bloggs drivs av en fysiker som gillar investeringar och speciellt kvantitativa sådana. Han samarbetar också med sajten Börsdata och sidan har en trevlig design. Denna blogg är läsvärd.
Länk: investerarfysikern

72. Investeralitemera:

På denna blogg kan du läsa om långsiktigt aktie- och fondsparande för att sedan i framtiden kunna leva på utdelningen. En bonus är att sidans design är helt ok. Bra information och en helt okej design gör denna finansblogg läsvärd.   Länk: http://investeralitemera.blogspot.com/

73. Investera miljoner:

Här kan man läsa vad bloggaren själv har kommit fram till genom analyser av bolag och liknande. Du kan även hitta bokrecensioner och hans aktieportfölj samt en utdelningskalender. Utdelningarna för något år sedan hamnade på ungefär 18,000 kronor.
Länk: investeramiljoner.blogspot.se

74.Investerares dagbok:

Denna börsblogg är i princip en dagbok som skrivs av en investerare. Här finns en utdelningskalender och du kan följa en portfölj som är värd ca 300,000 kronor.
Länk: investerardagbok.blogspot.se

75. Investerarens:

Målet för skribenten som driver denna finansblogg är att bli ekonomiskt oberoende. Här lägger han upp sin resa genom aktiemarknaden och börsen. Bloggens trevliga design gör den väl värd att läsa.
Länk: investeraren.com

76. Investera-pengar:

Denna finansblogg diskuterar många olika ämnen. Den diskuterar saker som politik, privatekonomi och investeringar. Det långsiktiga målet är att skapa större frihet båda ekonomiskt och i sin livsstil.
Länk: investera-pengar.blogspot.se

77. Irvings Investeringar:

Denna finansbloggare anser själv att han är en värdeinvesterare och han investerar bara i välskötta bolag med en kompetent ledning. I denna blogg får du bland annat ta del av författarens bästa tips för att skapa rikedom.
Länk: irvingsinvesteringar.blogspot.se

78. Jag ska bli miljonär:

Denna finansblogg handlar om bloggaren vars mål är att bli en miljonär. Detta ska uppnås med hjälp av fonder, aktier och investeringar och i denna blogg kan du få följa med på bloggarens resa mot den första miljonen. En läsvärd blogg med bra information.
Länk: http://www.toppblogg.se/?action=details&id=551

79. Jobb och firma:

Denna finansblogg ritar in sig på privatekonomi och fokus ligger på en kombination av jobb och egen firma. Här delar författaren med sig om sin ekonomi på en sida vars design inte är helt värdelös.
Länk: www.jobbochfirma.com

80. Jordholmen:

Denna ekonomiblogg handlar om makroekonomi, analyser av börsen och en del egna analyser. Informationen på bloggen är det inget fel på men designen kunde definitivt ha förbättrats. Bloggen är läsvärd men förbättras designen skulle den bli mycket mera läsvärd.
Länk: jordholmen.blogspot.se

81. Kaizenliv:

Denna börsblogg drivs av en 20 årig student som har tre stora intressen. Löpträning, aktier och ständig förbättring. På bloggen kan man till exempel ta del av bloggarens aktieportfölj. Informationen på sidan är bra. Sidans design är också trevlig.
Länk: kaizenliv.wordpress.com

82. Kampen mot index:

Detta är en finansblogg där du kan hitta allt om privatekonomi, aktier och pension. Författarens mål är helt enkelt att ge läsaren bra och korrekt information om investeringar. En läsvärd blogg om du är intresserad av aktier, indexfonder och liknande.
Länk: kampenmotindex.se

83. Klirr i kassan:

I denna aktieblogg får du följa bloggarens aktieinnehav. Du kan också ta del av analyser om börsen, marknaden, aktier och strategier. Här finns texter om aktier och investeringar och texter med personliga tankar.
Länk: klirr-i-kassan.blogspot.se

84. Kronan Till Miljonen:

Denne investerare vill att fler ska våga satsa på aktier och investeringar och delar därför med sig av sina tips gällande investeringar i aktier. Beskrivningen av bloggen är: ”Varje krona är steget mot en ny miljon”. Bloggens inlägg är bra och intressant och designen är trevlig.
Länk: https://www.kronantillmiljonen.se/

85. Krösus Sorks Investeringsblogg:

I denna finansblogg får vi följa bloggarens väg mot sitt mål som är att ha en aktieportfölj med en passiv inkomst på 50,000 i månaden. På bloggen kan du läsa om bloggarens köp och sälj av aktier och olika analyser.
Länk: krosussork.blogspot.se

86. Köpstoppbloggen:

Denna aktieblogg handlar om Ann-Christins resa när hon bestämde sig för att införa ett köpstopp 2007. Här kan du få tips om hur du minskar matsvinnet och din konsumtion vilket i sin tur leder till att du sparar mer pengar. Bloggen innehåller bra information om du vill minska på dina utgifter och den är värd ett besök.
Länk: http://notbuying.blogspot.com/

87. Leva drömmen:

Detta är en pappa från Norrbotten som bloggar. Han har investerat i aktier och planerar att kunna pensionera sig när han fyller 55. Informationen på sidan är bra och är värd ett besök.
Länk: leva-drommen.blogspot.se

88. Life is my goal:

På denna börsblogg får vi följa en pappa som har tre barn. Hans stora dröm är att kunna helt leva på utdelningar. Bloggen har bra informationen men den har i skrivande stund inte uppdaterats på ett tag.
Länk: lifeismygoal.blogspot.se

89.  Lilla ekonomen:

Denna aktieblogg drivs av en man som delar med sig av information av sin aktieportfölj och utdelningarna från den. Informationen på sidan är bra.
Länk: lillaekonomen.blogspot.se

90. Lundaluppen:

Denna börsblogg fokuserar på aktier och investeringar och här kan du till exempel ta del av olika analyser. Informationen på sidan är bra vilket gör bloggen läsvärd.
Länk: lundaluppen.blogspot.se

91. Långsiktig Investering:

Detta är en finansbloggare med ett intresse för aktier och investeringar. I denna blogg delar författaren med sig av sina tankar gällande utdelningar och analyser av bolag som finns på börsen. En blogg med bra information och en design som är trevlig.
Länk: langsiktiginvestering.se

92. Lönehelg:

Denna börsblogg handlar om börsen och aktiemarknaden och om nyheter inom just detta område. Bloggarens mål är inte att bli ekonomisk oberoende utan att skaffa sig en buffert för oförutsedda händelser.
Länk: http://lonehelg.blogspot.com/

93. Lyckliga Fiskaren:

Denna ekonomibloggare har som mål att leva enkelt och sparsamt. Bloggen startade han för att han ville bli helt skuldfri och 2014 var året han uppnådde detta. Denna blogg är tänkt mest som en inspirationskälla till de som väljer att läsa den. Här kan du bland annat läsa om bloggarens egna reflektioner kring sina ämnen.
Länk: https://lyckligafiskaren.se/

94. Maxa allt:

Finansbloggen drivs av en pappa med ett långsiktigt mål om att bli ekonomisk oberoende. På bloggen kan man läsa om hans tankar och funderingar samt se hur hans aktieportfölj utvecklar sig. Han har även gjort investeringar i kryptovalutor.
Länk: maxaallt.blogspot.se

95. Mbsmiljon:

I denna finansblogg får vi följa Mårtens resa mot att bli en miljonär. På bloggen kan du hitta mer om Mårtens mål vilket är att bli miljonär.
Länk: http://mbsmiljon.blogspot.com/

96. Medelsvensk:

Detta är en kille med familj som jobbar med IT. Målet är att sparkvoten ska vara minst 50%. Här kan du bland annat läsa om hans aktieköp och sparande.
Länk: medelsvensk.blogspot.se

97. Miljon jakten:

På denna börsblogg kan du läsa om utdelningar och aktieköp från en 21 åring som satsar på att bli miljonär. Bloggen handlar mycket om utdelningar och liknande och den har intressant information.
Länk: miljonjakten.blogspot.se

98. Miljon mål:

På denna börsblogg aktiebloggar bloggaren, vars mål är att spara ihop till en miljon, om aktieköp. Här kan du ta del av resultat och rapporter. Bloggen har en trevlig design och informationen gör den läsvärd och värd ett besök.
Länk: miljonmal.blogspot.se

99. Miljonär innan 30:

Av namnet kan man nog gissa sig till vad den här bloggen handlar om. Författarens mål är att bli miljonär innan han har fyllt 30 år. Detta planerar han att uppnå genom aktieutdelningar och liknande inkomster.
Länk: http://miljonar.blogspot.com/

100. Miljonär någon gång:

På denna blogg kan man läsa om aktier och relaterade ämnen. Det finns en utdelningsportfölj som man kan följa och bloggarens sparkvot ligger på 40%. Här kan du också se rapporter över de egna aktierna. Bloggens design är bra om man jämför med en el andra på listan.
Länk: miljonarnagongang.blogspot.se

101. Min skattkista

Denna finansblogg rivs av en sjöman som intresserar sig av fonder och aktier. Här kan du läsa om hans mål och tips. Du kan även få tips på böcker och podcasts. Bloggen har en trevlig design och informationen är intressant.
Länk: minskattkista.se

102. Mikrobolagsanalys:

Denna ekonomiblogg drivs av juristen Gustav. Han skapade bloggen för att dela sitt intresse för aktier och investeringar och i bloggen kan du läsa om de mindre bolag som Gustav har valt att analysera. Dessa analyser ger läsarna intressant information om bolagen.
Länk: https://mikrobolagsanalys.wordpress.com/

103. Minimalisterna:

Detta är faktiskt inte bara en bloggare utan två. Paret har testat att leva minimalistiskt för att vara snällare mot miljön och för att förbättra sin ekonomi. De har massor med bra tips för hur du kan köpa mindre och få mer pengar över.
Länk: http://minimalisterna.se/

104. Molekylär Ekonomi:

Denna sida som har en trevlig design började som en ekonomidagbok men har sedan dess skiftat fokus mer och mer till aktier och investeringar. Bloggen innehåller bra information och den är läsvärd.
Länk: http://gottodix.blogspot.com/

105. Momsen:

Denna aktieblogg riktar sig främst till småföretagare. Den hjälper till i ekonomifrågor som moms, skatt och bokföring. Om du är en småföretagare är denna blogg värd att kolla in eftersom den innehåller bra information.
Länk: www.momsens.se

106. Money for nothing:

Denna aktieblogg handlar om att spara och investera och att kunna leva ett liv helt utan onödiga utgifter. Bloggaren gillar att cykla och campa och hoppas nå sina mål år 2020.
Länk: https://money-f-nothing.blogspot.com/

107. Mot miljonen:

Denna bloggare har nyss kommit tillbaka efter att ha tagit ett uppehåll på tre år. Här kan du läsa om aktier och investeringar. Bloggens information är bra och värd ett besök.
Länk: motmiljonen.blogspot.se

108. Mot 6 miljoner:

Denna aktiebloggare nöjer sig inte med än miljon, han vill ha sex miljoner. Bloggaren har ett arv han förvaltar på börsen och som han räknar med ska nå sex miljoner 2028 enligt den nuvarande planen. Bloggen har en trevlig design och informationen är bra.
Länk: mot6miljoner.se

109. Neuraths börsblogg:

En börs reporter har skapat en blogg där han aktiebloggar om Stockholmsbörsen. Vill du lära dig mer om finansvärlden och Stockholmsbörsen är detta bloggen för dig.
Länk: www.blog.svd.se/neurathsbors/

110. Nicklas hemliga aktieblogg:

Detta är en utdelningsinvesterare som bor utomlands. Hans motto är ”I’m not rich enough to buy cheap things” och här kan du läsa om hans aktieportfölj och hans investeringar.
Länk: nicklashemliga.blogspot.se

111. nollTillMiljonen:

På denna aktieblogg kan du läsa om olika sätt att tjäna pengar på internet och följa bloggarens väg mot en miljon kronor. Bloggen innehåller mycket bra information och designen är det inget fel på. Allt detta gör bloggen läsvärd om du är intresserad av att tjäna pengar på internet.
Länk: http://nolltillmiljonen.se/

112. Nothing but return:

Denna börsbloggare köpte sin första aktie som 16-åring och har nu blivit en jurist som gillar fundamentala analyser. Denna blogg uppdateras inte ofta längre eftersom bloggaren mest är på Twitter. Dock innehåller bloggen fortfarande bra information med analyser och liknande vilket gör den läsvärd.
Länk: nothingbutreturn.blogspot.se

113. Nya nya finans:

Nej det är inte en felskrivning finansbloggen heter faktiskt nya nya finans. Den handlar om saker som utdelningsportföljer och spekulationer. Namnet kommer ifrån att bloggaren gillade spelet nya finans när författaren var liten.
Länk: www.nyanyafinans.se

114. Näringslivsnörden:

Detta är en ekonomiblogg för dig som vill lära dig mer om sparande, aktier och privatekonomi. Bloggaren har hållit på med sparande och placeringar i över 20 år och har därför en hel del erfarenhet inom det området. En läsvärd blogg för dig som är intresserad av aktier och privatekonomi.
Länk: http://naringslivsnorden.blogspot.com/

115. Oberoende Privatekonomisk Rådgivning – mer avkastning till dig:

Denna finansblogg handlar, precis som namnet antyder, om oberoende privatekonomisk rådgivning. Bloggarens mål är att inspirera dig till att investera i aktier och få en bättre koll på din ekonomi. Denna blogg innehåller bra information. En läsvärd blogg som handlar om privatekonomi.
Länk: http://oberoendeprivatekonomiskradgivning.blogspot.com/

116. Odla pengar:

Denna aktiebloggare vill komplettera den vanliga pensionen med en passiv inkomst från aktieutdelningar. Från det att denna bloggen startades har portföljen vuxit från 370,000 kronor till 1,2 miljoner. Bloggen har bra information och är värd ett besök.
Länk: odlapengar.blogspot.se

117. Omedveten eller medveten konsumtion:

Från början låg finansbloggens fokus på att bli helt skuldfri. Detta målet nåddes och bloggen fokuserar nu på mat. Det är en intressant blogg.
Länk: http://omedvetenellermedvetenkonsumtion.blogspot.com/

118. Onkel Toms stuga:

Denna ekonomiblogg fokuserar på alla områden inom privatekonomi men från ett frihetsperspektiv vilket antyds av namnet. Här kan du läsa om allt från personlig utveckling och livsfilosofi till aktieutdelning och budgetering. Låter detta intressant så är bloggen värd ett besök.
Länk: onkeltomsstuga.se

119. Onsdagsfonden:

I denna finansblogg får du läsa om författarens vision och dröm att driva sin egen fond. På bloggen lägger personen upp allt från strategier på börsen till sina egna tankar. Den har funnits länge och är värd ett besök.
Länk: onsdagsfonden.se

120. Original Braila:

Denna investeringsblogg beskriver bloggarens investeringar som främst sker i Sverige och Kanada. Bloggaren lägger även upp reflektioner om olika saker. Informationen på bloggen är bra och intressant.
Länk: http://originalbraila.blogspot.com/

121. Pappa betalar:

Denna ekonomiblogg skrivs av en pappa som vill få bättre ordning på sin familjs ekonomi. Här skriver han om familjens tankar och sparande. Du kan få läsa om utdelningar och investeringar. Informationen och designen är bra så bloggen är läsvärd. Länk: pappabetalar2018.blogspot.com

122. Pengaregnet:

Om du inte har full koll på allt som har med börsen att göra så kanske detta kan vara bloggen för dig. Den fungerar som ett klassrum och lär dig hur det går till. Kombinera detta med en trevlig design och det är värt ett besök.
Länk: http://pengaregnet.blogspot.com/

123. Pengabloggen:

Denna finansbloggare är enligt egen utsago en amatör på börsen men planerar att inom 10 år leva som en egen företagare. Bloggaren ska även tjäna pengar på investeringar. Bloggaren funderar också på att investera i en liten hyresfastighet.
Länk: pengabloggen.blogspot.se

124. Pers aktieblogg:

I denna blogg får vi som namnet antyder följa Per när han investerar i aktier. Hans mål är att ha kring 18–20 aktier. Bloggen har bra information och är läsvärd.
Länk: https://www.persaktieblogg.se/

125. Per penning:

Detta är en 50 årig pappa som vill äga sin egen tid. Han bor i lund. Här kan du läsa om aktier och investeringar och bloggen är väldesignad. Bloggen har funnit länge och är värd ett besök.
Länk: perpenning

126. Petrusko:

Denna blogg fokuserar helt på aktier, värdepapper och placeringar. På bloggen finns till exempel bloggarens personliga portfölj samt en hel del boktips som handlar om just aktier. Detta kombinerat med sidans design gör det till en bra ekonomiblogg.
Länk: petrusko.blogspot.se

127. Placera pengar:

På denna blogg kan du läsa om ekonomi och börsen. Här kan du lära dig mer om börsen om du är nybörjare och vill veta mer om aktier och investeringar. Bloggen innehåller mycket bra information och har en trevlig design.
Länk: placerapengar.nu

128. Plutusson:

Syftet med bloggen är att bloggaren ska kunna dela med sig av sitt intresse för aktier och även lära sig av andra. På bloggen finns hans aktieportfölj som han regelbundet uppdaterar. Bloggen är intressant och värd ett besök.
Länk: http://plutusson.blogspot.com/

129. Prepper invest:

Denna bloggare delar med sig av sina boktips och artiklar om aktier samt investeringar. Bloggen är välskriven med en trevlig design.
Länk: https://prepperinvest.blogspot.com/

130. Privatspararen:

Bloggaren heter Niklas och han jobbar på KTH. På aktiebloggen kan man se hans långsiktiga portfölj. Designen är bra och du kan lära dig om aktier och investeringar. En läsvärd blogg om du är intresserad av aktier och värdepapper.
Länk: privatspararen.se

131. Procentpanik:

En blogg som riktar in sig till lite äldre människor. Den handlar om att sätta guldkant på tillvaron när pensionen närmar sig genom investeringar i aktier och fonder. En trevlig blogg att läsa om man funderar på att börja investera.
Länk: procentpanik.blogspot.se

132. Rika Tillsammans:

Denna börsblogg drivs av Jan som har bloggat om just privatekonomi sedan 2008. På bloggen kan du få tips om och inspirationen kring din privatekonomi samt tips om hur du bygger upp ett kapital.
Länk: https://rikatillsammans.se/

133. Rikedom:

Tjejen som driver denna börsblogg är strax under 30 år och vill ha passiva inkomster genom utdelningar. Hon har en portfölj som ligger på runt 500 000 kronor och bloggen är värd ett besök.
Länk: rikedom.blogg.se

134. Rikliv:

En väldesignad blogg med bra information om investeringar och liknande. Här kan du även hitta bokrecensioner. Bortser man från att bloggen inte uppdateras så ofta så är den läsvärd med intressant information.
Länk: riktliv.se/blogg

135. Riskminimeraren:

Denna blogg är lite mer allmänt inriktad på allt som har med ekonomi att göra. Dock brukar den fokusera lite extra på aktieinvesteringar. En bra blogg med bra information vilket gör den läsvärd.
Länk: www.riskminimeraren.blogspot.com

136. Rullstolsinvesteraren:

Denna blogg drivs av en person som sitter i rullstol. Bloggaren satsar på att trygga den egna pensionen genom aktieinköp. Denna blogg har funnits sedan 2013 och är väl värd ett besök.
Länk: rullstolsinvesteraren.wordpress.com

137. Rutersinvesteringar:

Denna blogg har ganska blandade inlägg med ett visst fokus på analyser. Här kan du även hitta en aktieportfölj med kommentarer kring detta. Bloggen innehåller bra information och är värd ett besök. Länk: http://rutersinvesteringar.blogspot.com/

138. Samuelssons Rapport:

Vår alldeles egna sida som är en blogg och webbsida som fokuserar på trading, aktieportföljer och privatekonomi. Vi har funnit sedan 2008 och är idag Sveriges största tradingblogg och en av de största aktiebloggarna. Här hittar du utbildningar, köp och säljsignaler inom trading och ett stort antal aktieportföljer som slagit index i över 10 år.
Länk: https://samuelssonsrapport.se/

Samuelssons Rapport
Samuelssons Rapport

139. Sandmans investeringar:

Denna blogg handlar om långsiktiga investeringar i vad han tycker är bra och stabila bolag. Bloggen innehåller bra information. Bloggen är läsvärd om du är intresserad av långsiktiga investeringar.
Länk: http://sandmannsinvesteringar.blogspot.com/

140. Slimis investeringsblogg:

En investeringsblogg som fokuserar på investering men där du även kan hitta annat. Här hittar du till exempel tips på vilka de bästa kreditkorten är och hur du buffertsparar på bästa sätt.
Länk: http://slimis20.blogspot.com/

141. Snålvargen:

Denna aktieblogg drivs av en kille som har en sambo. Han är intresserad av sparande och jobbar med IT. Målet med sparandet är att få en tryggare framtid och på bloggen kan du även ta del av olika tävlingar och liknande där du kan vinna gratis priser. Bloggen har en trevlig design och informationen är bra.
Länk: snalvargen.se

142. Snålcoachen:

Tidigare slösade bloggens författare mer än vad hon sparade. Hon ändrade sedan sin livsstil och inspirerar nu andra att göra samma sak med sin ekonomiblogg.
Länk: http://spardiet.blogspot.com/

143. Snaljapen:

Detta är en aktieblogg som fokuserar på aktier. På bloggen får du tips om olika aktier, saker du ska tänka på vid aktieköp och boktips som handlar om aktier. Är du intresserad av aktier så är bloggen värd ett besök.
Länk: snaljapen.se

144. Snålläningen:

En blogg med bra tips till dig som vill investera eller hitta en annan inkomstkälla. Det är en bra blogg med bra information som är värd ett besök.
Länk: http://snallanning.blogspot.com/

145. Sparabloggen:

Denna ekonomiblogg har två författare som båda brinner för investeringar och privatekonomi. Här kan du lära dig mer om fonder och tjänstepension och här hittar du även deras personliga portföljer. Om du vill spara i fonder är detta en blogg som är värd att besöka.
Länk: sparabloggen.com

146. Sparaklokt:

Denna blogg drivs av en 36-årig oberoende privatsparare. Bloggaren ogillar finansvärldens girighet och försöker undvika att själv vara girig. Bloggaren är också en utdelningsinvesterare som satsar på att nå 250 000 kronor i utdelningar innan 2025. Detta ska uppnås genom att spara klokt.
Länk: sparaklokt

147. Sparasmart:

Detta är en 20-åring som jobbar med redovisning och har sparande samt privatekonomi som ett stort intresse. Målet med detta är att skapa en ekonomisk trygghet inför framtiden. På bloggen kan man läsa om hans aktieinköp och investeringar.
Länk: sparasmart.blogspot.se

148. Sparaspendera:

Denna ekonomiblogg skrivs av en man som förklarar hur man kan skapa sin egen pengamaskin. Efter varje månad lägger han upp en uppdatering om månadens utdelningar. Han reflekterar även över saker som sin egen pension.
Länk: sparaspendera.blogspot.se

149. Spardiet:

Denna bloggare har gått från att vara en slösare till att bli en sparare. I bloggen får vi följa författarens vardag och personens tankar kring sparande. Vill du lära dig mer om sparande rekommenderas denna blogg till dig.
Länk: spardiet.blogspot.se

150. Spara till pension:

Denna skribent är väldigt intresserad av pension och då främst tjänstepension. Här kan du till exempel läsa om hur tjänstepensionen fungerar för en egenföretagare och om privat pensionssparande.
Länk: sparatillpension.nu

151. Spara till tusen:

Denna finansblogg ger dig tips och råd om både privatekonomi och aktier. Bloggen skriver om aktier och privatekonomi utan krångel och strul.
Länk: sparatilltusen.appspot.com

152. Sparo:

Denna blogg fokuserar på sparande. Den som aktiebloggar bloggen tycker att det är viktigare med små utgifter än med stora inkomster och han delar med sig av sina investerings och spartips i denna blogg. Vill du börja spara mer är detta definitivt en blogg som är värd att gå in på.
Länk: https://sparosverige.blogspot.com/

153. Sparpingvin:

Detta är en bloggare som aktiebloggar om utdelningar och investeringar. Här kan du läsa om bloggarens liv och om hans privatekonomi. Detta är en läsvärd blogg med en trevlig design.
Länk: https://sparpingvin.blogspot.com/

154. Sparskolan:

Denna blogg satsar på att lära dig hur du börjar med ett sparande och hur du kan göra för att skapa din egen pengamaskin. På bloggen finns en videoserie kallat Sparskolan. Med sin fina design är bloggen värd att läsa om du vill lära dig mer om sparande.
Länk: http://www.sparskolan.se/

155. Spartacus:

Detta är en blogg med intressanta inlägg. Här kan du även hitta många egna bolagsanalyser. Bloggen innehåller bra information och har en trevlig design vilket gör den läsvärd om du är intresserad av aktier och analyser.
Länk: spartacus

156. Stabilekonomi

Denna bloggare bloggar om saker som skulder, konsumtion och pension. Författaren aktiebloggar alltså om ämnen som hjälper dig få en stabil ekonomi. I denna blogg kan du till exempel få en grundlig genomgång av fonder.
Länk: stabilekonomi.se

157. Studentspararna:

Denna blogg drivs av två nyblivna studenter som vill ge dig tips om sparande. De vill visa att alla kan spara oavsett hur lite pengar man har. Om du kämpar med ditt egna sparande kan denna blogg definitivt vara till hjälp. Den innehåller bra information, är välskriven och har en trevlig design.
Länk: studentspararna.se

158. Sweyuppie:

Denna blogg drivs av en egenföretagare som har ett brinnande intresse för ekonomi. På bloggen kan du se bloggarens aktieportfölj och läsa om aktier samt investeringar. Bloggen innehåller bra och relevant information och är värd ett besök.
Länk: sweyuppie.blogspot.se

159. Theinsider.se:

Denna blogg drivs av Erik Lidén som i den här bloggen finansbloggar om finansvärlden. Detta är en bra blogg och om du är intresserad av finansvärlden kan den definitiv vara något för dig.
Länk: http://theinsider.se/om-the-insider/

160. The wolf of Gothenburg:

På denna blogg sparbloggar bloggaren om sparande och träning. Loggen är väldesignad och innehåller bra information. Sedan barnsben har bloggaren blivit lärd att man aldrig ska handla på kredit och det är en av anledningarna till intresset för ekonomi. Bloggen är läsvärd och värd ett besök.
Länk: thewolfofgothenburg.com

161. Till varje pris:

På denna aktieblogg aktiebloggar bloggaren om privatekonomi, sparande och börsen. Bloggens syfte är att få andra att börja spara och ta tag i sin ekonomi. På bloggen kan du läsa om bloggarens aktieportfölj och få tips om aktier och investeringar. Bloggen har en trevlig design och innehåller bra information om sparande och aktier vilket gör den läsvärd.
Länk: tillvarjepris.se

162. TimhInvest:

Detta är en aktieblogg där bloggaren skriver om pengar och privatekonomi. Här finns det intressanta artiklar bland annat om bolagsanalyser och hans egna aktieportfölj. Bloggen har bra information och är läsvärd.
Länk: timhinvest.blogspot.se

163. Aktieinkomster

Denna aktieblogg kallas för aktieinkomster och handlar om just aktier. På denna blogg kan du läsa om något som kallas för morgonkollen. Det är som en morgonrapport där bloggaren gått igenom vad som har hänt på börsmarknaden under natten.
Länk: https://tradevenue.se/Aktieinkomster/blog

164. Trygg Framtid:

Denna blogg drivs av en IT-konsult. Han bloggar om hur han planera att skapa en trygg framtid och man får se hur hans aktieportfölj utvecklar sig. Informationen på bloggen är bra och intressant.
Länk: tryggframtid.nu

165. Tryggpension:

I denna aktieblogg aktiebloggar en 50-årig kvinna om aktier och fonder som hon har börjat spara i för att få en stabilare ekonomi. Hennes långsiktiga mål är att få in ungefär 4000 kronor extra i månaden.
Länk: tryggpension.nu

166. Tung längtan efter utdelning:

Denna aktieblogg drivs av en familjefar som här bloggar om aktier, utdelningar och avkastning. Målet med aktierna är att slippa jobba och kunna leva helt på utdelningar. Han vill uppnå ekonomisk frihet. Bloggens design är helt okej och informationen är bra vilket gör detta till en läsvärd blogg.
Länk: https://tungiutdelningar.blogspot.com/

167. Utdelningsnissen:

Denna bloggare har satt upp två mål för 2018. För det första vill personen komma igång med sparandet igen efter att ha varit inaktiv i ett år. För det andra vill personen investera minst 5000 kronor varje månad. På bloggen kan du läsa om privatekonomi och liknande ämnen.
Länk: http://utdelningnissen.blogspot.com/

168. Utdelningssmålänningen:

På denna börsblogg kan du läsa om bloggarens privatekonomi och personens tankar inför framtiden. Du kan även läsa om utdelningar och aktier. Bloggen har en trevlig design och är lätt att navigera i. Infomationen på bloggen är också intressant och bra och den är väl värd ett besök.
Länk: utdelningssmalanningen.blogspot.se

169. Utdelningsinvesteraren:

Denna börsblogg fokuserar mycket på aktier. Bloggaren gör analyser och tar med läsaren på sin resa genom aktievärlden. Man kan se bloggen som något av en dagbok.
Länk: http://investera.antileon.se/

170. Utdelningsseglaren:

Bloggarens mål är att kunna äga sin egen tid och för att uppnå detta sparar han ungefär 60% av sina passiva och vanliga inkomster. I denna aktieblogg får du följa med på hans aktieresa.
Länk: http://utdelningsseglaren.blogspot.com/

171. Utdelningsstugan:

Denna aktieblogg handlar om aktier och mer specifikt utdelningsaktier. Hans mål är att en dag kunna leva på utdelningsaktier. På bloggen kan du dessutom hitta en guide för hur du kan börja med detta.
Länk: utdelningsstugan.blogspot.se

172. Utdelningsspararn:

Denna person arbetar inom vården och vill bevisa för sig själv och andra att det ändå går att skapa en trygg ekonomisk framtid. Detta ska bloggaren göra genom att sparande och investeringar i aktier. På bloggen får du sedan följa bloggarens resa mot detta mål.
Länk: utdelningsspararn.blogspot.se

173. Utlandsutdelaren:

Bloggaren ser sitt sparande i aktier endast som en hobby och inte något som man kan försörja sig på. Akonomibloggen har en bra design och det finns intressant information om aktier och liknande att hitta där. Länk: http://utdelningsseglaren.blogspot.com/

174. Vardagsekonomi:

En pappa till två barn som bloggar om vardagsekonomi. Han aktiebloggar om allt ifrån aktier till husrenoveringar. Om du vill lära dig mer om vardagsekonomi och kanske förbättra din egen är det värt att testa denna aktieblogg.
Länk: vardagsekonomi.blogspot.se

175. Vill ha allt:

Denna aktiebloggare vill ha allt som livet har att erbjuda. Bloggen startades 2008 och redan nu har bloggaren kommit upp i över 2000 inlägg. Här kan du läsa om till exempel placeringar, investeringar och aktier.
Länk: villhaallt.blogspot.se

176. Vinnarbyrån:

Vinnarbyrån är en tradingblogg som fokuserar på trading och börsen. I denna blogg får du dagliga rapporter från börsen och analyser om omvärlden.
Länk: http://www.vinnarbyran.se/

177. Våga. Vara. Långsiktig!:

Denna aktieblogg drivs av en man som bor med sin fru i Mellansverige. Syftet med bloggen är att inspirera någon eller några at börja handla med aktier. Han investerar långsiktigt och bloggen har en trevlig design.
Länk: vagavaralangsiktig.blogspot.se

178. Våra placeringar:

Denna aktieblogg drivs av en familj med fyra personer som har bestämt sig för att bli helt ekonomiskt oberoende. De har nu nått över 100 000 kronor i totala utdelningar. Detta är en blogg med bra information om du är intresserad av aktier.
Länk: varaplaceringar.blogspot.se

179. Värdepappret:

Denna aktieblogg är en tidning som i skrivande stund är på 36 nummer. De har en investeringsfilosofi som grundar sig på värdeinvesteringar och alla bolag de nämner går att investera i. Deras hemsida är bra designad och den är väl värd ett besök om du är intressera av värdeinvesteringar.
Länk: http://www.vardepappret.se/

180. Vägen till frihet:

Denna aktieblogg drivs av en bloggare som tre månader om året bor i ett varmare land. På bloggen kan du läsa mycket om sparande och investeringar. Du kan även läsa om hur det är att bo i Thailand och Sydostasien. Detta är en blogg med bra information och designen är trevlig.
Länk: http://www.vardepappret.se/

181. Västkustinvesteraren:

En bra aktieblogg om du vill ta steget in på aktiemarknaden. Det är en aktieblogg med olika portföljer och flertalet tips om allt som rör ekonomi. Detta är en bra aktieblogg med en trevlig design.
Länk: www.västkustinvesteraren.se

182. Walsund:

Detta är ett forum där medlemmarna aktiebloggar olika inlägg om långsiktigt värdeskapande. Om du själv vill testa att skriva lite är detta något för dig.
Länk: walsund.wordpress.com

183. World of dividens:

Denna svenska bloggare skriver om analyser och aktier på engelska. Om du är intresserad av aktier och liknande och inte har några problem med engelskan är denna blogg något för dig.
Länk: worldofdividends.blogspot.se

184. Z2036:

Trots det kanske lite udda namnet så är detta en intressant aktieblogg med bra information. Den som driver bloggen är en konsumentvägledare som delar med sig av sina kunskaper inom privatekonomi och sparande.  Bloggens information och design gör den läsvärd och värd ett besök.
Länk: z2036.blogspot.se

185. Äga min tid:

Detta är en aktieblogg som drivs av en familj. Målet är att inom 10 år kunna äga sin egen tid genom att vara ekonomiskt oberoende. Bloggen handlar om sparande, investeringar och liknande. Med en bra design och bra information blir denna blogg läsvärd om du är intresserad av investeringar och värdepapper.
Länk: http://agamintid.blogspot.com/

186. Ibland Gör Man Rätt – IGMR:

En familjs resa mot FIRE / ekonomisk frihet / oberoende och ett liv mer i linje med personliga värderingar.
Länk: https://www.iblangormanratt.se/

187. 40% 20 år:

Denna aktieblogg kan tyckas ha ett udda namn men har det av en anledning. Bloggarens mål är att få tillbaka 40% i passiva inkomster inom 20 år av värdeinvesteringar. Här kan du läsa allt om just aktieinvesteringar och bloggen är bra om du är intresserad av ämnet.
Länk: www.40procent20ar.blogspot.com

188.  Ekonomiblogg:

En blogg om ekonomi och aktier.
Länk:   tradevenue.se/Ekonomiblogg

189.  Atlas Investo:

En blogg som handlar om passiva inkomster, personliga reflektioner och personlig utveckling.
Länk:  atlasinvesto.blogg.se/

190. Gamingaktier:

En blogg och webbsida som handlar om gamingaktier. Gillar du gaming och spel och är nyfiken på hur man investerar i sektorn då är denna sida en fullträff.
Länk:   gamingaktier.com/blogg/

191. Ecoptimist:

Ekonomiblogg med nyheter, analyser och trendspaningar varje vecka. Fokus på aktier med potential till stora kursrörelser, baserat på teknisk- och fundamental analys.
Länk:  ecoptimist.se

192. Investeringsmyran:

Hon har alltid varit intresserad av ekonomi och sparande. När hon växte upp så hade hon olika strategier för att tjäna pengar. Som 7-åring rensade hon potatisland för 10 öre per rad. En aktieblogg som är värt ett besök.
Länk: investeringsmyran.blogspot.com/

193. Parapedia:

En blogg om privatekonomi värt ett besök.

Länk: parapedia.se/

194. Aktie Kemisten:

En blogg om aktier som är läsvärd.

Länk:  aktiekemisten.blogspot.com

195. Småbarnspappan till FI:

Portfölj, sparkvot och andra FI termer i all ära. Men enligt mig är net worth en viktig grundsten för att kunna driva passiva inkomster. Lån är i dagens samhälle inte något att skämmas över eller undvika i möjligaste mån. Skulle jag vilja vara skuldfri, absolut är det ett mål.

Länk: smabarnspappatillfi.se/

196. Kortsikt:

Bloggaren är en gift medelålders skåning som är bosatt i Stockholm. Han jobbar inom finansbranschen. En av mina personliga favoriter på denna listan av finansbloggar och ekonomibloggar.
Länk: https://kortsikt.com/

197. Financer:

Financer hjälper dig att jämföra finansiella tjänster som exempelvis smslån, privatlån, billån, bolån, kreditkort, sparkonton, försäkringar och mer.
Länk: financer.com/sv


 

  • Ja, där har du den digra listan med finansbloggar och börsbloggar i Sverige. Har du inte kommit med på listan och du känner att den borde finnas där. Ja, kontakta oss då så lägger vi till dig.
  • Är du ägare till en av de listade bloggarna och gärna skulle vilja ändra på något i texten om din sida. Kontakta oss då så hittar vi något mer passande till dig.
  • Vill du vara med i listan? Kontakta oss!

Related Posts

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

Likaviktad eller värdeviktad aktieportfölj? – Vad är bäst?

Likaviktad eller värdeviktad aktieportfölj? – Vad är bäst?

Vad är aktier?

Vad är aktier?