April 4

Aktievärderingar isolerat är ett ganska dåligt tajmingverktyg på kort och medellång sikt för aktier

Last Updated on 12 April, 2024 by Håkan Samuelsson

Aktievärderingar isolerat ett dåligt tajmingverktyg

 

Hej,

Mycket inspirerande hemsida 🙂
Nu, ett par funderingar rörande dina portföljer, nämligen:
  • Är samtliga aktieportföljer baserade på de innehav med köp och säljdatum som du gjort (och medlemmar haft möjlighet att följa)?
$$$$$$$$$ Ja, självklart. Det är därför jag redovisar dessa. De flesta förståsigpåare och “experter” i tidningar och media, inom aktier redovisar ingenting utan tycker mest en massa saker. Som läsare har man därför ingen aning om hur det skulle gå om man följde dem.
I bakvattnet av det fina börsåret?
  • Kan man äkna med fortsatta uppgångar eller är taket nått?
$$$$$$$$$$ Den som påstår veta detta ljuger. Vi jobbar med sannolikheter och statistik och försöker stapla så mycket odds i vår favör som det går. Efter det så är det marknaden som avgör vad som händer.
  • När du väljer ut bolag/aktier för din portfölj, utgår du öven ifrån befintlig värdering och den av dig bedömda potentialen?
$$$$$$$$$$$$$$  Värderingar isolerat är ett ganska dåligt tajmingverktyg på kort och medellång sikt för aktier. Högre kurser kan gå högre och vice versa, Vi använder oss av fundamental analys och värderingar i kombination med andra verktyg som jag sett fungerat väl på börsen historiskt. Långsiktighet är en viktig ingrediens. Detta i kombination med välskötta företag är 2 starka anledningar till att det gått så bra för oss de senaste 10 åren.
  • Väljer du andra bolag framöver?
$$$$$$$$$$ Inte nödvändigtvis.
  • ÄR SR Viking en portfölj som kommit för att möta framtidens utmaningar och rådande börsvärden?
$$$$$$$$$$$$ Den har kommit till pga många önskemål från medlemmar som gillar Gordon Gekko och gärna  velat se en svensk variant.
Sist men inte minst: Utifrån dessa olika portföljer vilken skulle du själv investera i idag med en investeringshorisont på 5 år, om du bara kunde välja en av dem. Vilken tror du kommer att ge bästa värdeökning på 5 år?
$$$$$$$$$$$$$   Det är omöjligt att svara på. Det beror på konjukturen och världsekonomin. Får vi en bra konjunktur framöver så brukar småbolag gå bra. Större bolag brukar vara stabilare i mer volatila börsmiljöer.
$$$$$$$$$$$  Att försöka tajma aktiers upp och nedgångar på kort till medellång sikt brukar vara ett bra recept för att lyckas mindre bra med aktier. Jag anser att det bästa är att vara långsiktig och lägga krutet på att hitta bra välskötta företag istället. När du väl lyckats identifiera dessa så äger du dessa i upp och nedgång eller tills det inte är ett välskött företag längre.  Börsens svängningar och aktiekursen bör ha lite med dina beslut att göra.
mvh Samuelssons Rapport

Related Posts

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

Diversifiera din aktieportfölj – 6 tips som sänker risken

Diversifiera din aktieportfölj – 6 tips som sänker risken

Likaviktad eller värdeviktad aktieportfölj? – Vad är bäst?

Likaviktad eller värdeviktad aktieportfölj? – Vad är bäst?