April 4

Är Daytrading lönsamt? (Hur en daytrader blir lönsam)

Last Updated on 12 April, 2024 by Håkan Samuelsson

Daytrading är en handelsform som lockar många människor. Utsikterna till snabba affärer som varar i några eller högst några timmar lockar många företag som söker snabbt pengar. Men är day trading lönsamt?

Dagshandel är lönsamt om du gör det rätt, och det betyder att du inte handlar diskretionärt. Du måste basera din handel på grundligt undersökta strategier för att säkerställa att du har en fördel. Tyvärr är det nästan omöjligt att vara lönsam som daytrader idag om du inte går med ett systematiskt och helst automatiserat tillvägagångssätt.

(Denna artikel är för närvarande en direkt översättning från vår systersida The Robust Trader. Vi håller på att översätta den och är färdig inom någon vecka eller 2. Skyll på Google om meningarna och ordvalen låter konstiga…)

Vi förstår att detta strider mot det mesta av vad du har läst och de videor du har sett. Kanske har du redan fastnat i handelsregler som är beroende av olika typer av teknisk analys, som trendlinjer, tradingindikatorer och candlesticks. Metoder som vi flera gånger än inte debunkrar i våra egna tester.

https://samuelssonsrapport.se/candlestickSanningen är att en majoritet av handlare som du stöter på online är falska, eller åtminstone undervisar falska metoder. Att hitta en kant är väldigt svårt, även för oss som använde backtest för att se om våra strategier fungerar eller inte. Som sådan kan vi berätta på förhand att det är nära omöjligt att hitta en lönsam strategi bara genom att studera marknaden diskretionärt.

I den här artikeln ska vi titta på varför det är så svårt att göra dagshandel lönsam. Vi delar också vad vi anser är det bästa sättet att bedriva dagshandel.

Låt oss börja!

Varför är det så svårt att vara en lönsam daghandlare?

 

Varför är Day Trading så svårt?

I de tidigare styckena pratade vi om att den dagliga handeln är nästan omöjlig om du ska använda ett diskretionärt tillvägagångssätt. Enligt oss finns det två huvudorsaker till det:

  1. Marknaderna är mestadels slumpmässiga 
  2. Daytrading kräver disciplin som är bortom vad de flesta klarar

Låt oss gräva lite djupare in i dessa två uttalanden.

1. Marknader är mest slumpmässiga

I handeln, vare sig det är swingtrading, algoritmisk handel eller daytrading, vi vill använda återkommande mönster som indikerar att priset håller på att gå i en viss riktning. Dessa mönster är vad vi kallar kanter .

Vad de flesta handlare inte inser är att marknaderna mestadels är slumpmässiga. Endast en begränsad andel av all marknadsåtgärd som du ser i ett diagram föregås av en signal. Det vill säga, de flesta marknadsåtgärder kan inte användas i handeln, eftersom det är slumpmässigt. Faktum är att marknaderna blir mer slumpmässiga för varje år, eftersom fler marknadsaktörer kommer in på marknaden och konkurrensen skärps.

I denna slumpmässiga pöl finns det fortfarande kanter som vi kan använda för att bygga en lönsam handelsstrategi . Dessa är dock ofta dolda och svåra att upptäcka och förlitar sig på logik som de flesta handlare aldrig kommer att tänka på. De traditionella tillvägagångssätten, som ljusstake-mönster och annan teknisk analys som delas i handelssamhället, visar sällan meriter. Du behöver andra okonventionella metoder som går bortom den typiska handlarens uppmärksamhet för att hitta en kant som gör dig lönsam.

Föreställ dig nu all marknadsinformation som du måste sikta igenom för att hitta en dagshandel i ett 10 år långt 15-minuters diagram. Mängden data är enorm. Och som om det inte räcker måste du separera all slumpmässighet i den informationen från de verkliga kanterna.

Att lyckas göra det diskretionärt är verkligen en bedrift, som väldigt, väldigt få lyckas göra.

2. Daghandel kräver disciplin

Diskretionär dagshandel är inte bara en av de svåraste metoderna när det gäller att hitta en handelsstrategi. Det är också en av de svåraste handelsformerna att utföra. Bland erfarna handlare är det allmänt känt att känslor måste hållas i schack så att fällning och okloka beslut kan undvikas.

Att hålla dig lugn även när det är svårt att förlora oavsett vilken handelsform du väljer. Vad som kan sägas är dock att ju mer tid du spenderar på att själva genomföra handelssignalerna, desto större är chansen att du gör dumma misstag i ögonblicket.

Med tanke på att kanterna blir svagare med effektivare marknader är det viktigt att begränsa misstag som kostar dig pengar. Gör för många misstag, och snart har du utplånat vinsten som du kämpade för att samla under lång tid.

Daytrading lämnar ständigt allt mindre utrymme för fel, eftersom kanterna blir svagare med effektivare marknader.

Ett bättre alternativ till diskretionär dagshandel

När folk frågar oss om hur de ska gå för att bli framgångsrika daghandlare rekommenderar vi att de går med något annat. Av alla framgångsrika handlare vi känner till går ingen dagligt på marknaderna diskretionärt.

Vi känner ett par som gjorde det tidigare, men de har använt andra metoder eftersom det har blivit för svårt att hitta en lönsam strategi för dagshandel. Som vi redan har nämnt blir marknaderna mer slumpmässiga, vilket gör det svårare att se den verkliga kanten.

Algoritmisk handel

Algoritmisk handel

De lönsamma handlarna som vi känner idag använder alla någon form av algoritmisk strategi. Antingen är deras handel helt automatiserad, eller så utför de signalerna manuellt men gör oss till en handelsstrategi som har utvecklats genom ett systematiskt tillvägagångssätt.

Vad är en systematisk metod?

Att ha ett systematiskt tillvägagångssätt innebär att du använder teknisk analys för att definiera köp- och säljregler och simulera prestanda på historisk data. Genom att göra det får du en bättre uppfattning om hur handelsstrategin har fungerat tidigare och kan sikta igenom många strategier för att bara använda de som fungerar.

Att ha förmågan att se vad som har fungerat och inte är avgörande på dagens effektiva marknader. Vi skulle gå så långt som att säga att du inte kan klara dig utan att göra det.

Vi skulle dock älska om någon visade oss fel!

Gå ett steg längre – automatisera strategiutförandet.

Här på The Robust Trader är hela vår dagshandel inte bara systematisk utan också automatiserad. Det innebär att vår handelsprocess består av:

  1. Skapa strategin
  2. Validerar det
  3. Låt datorn byta system åt oss.

Som vi just berättade för dig är en av de största hindren näringsidkare möter att genomföra sin handelsstrategi ordentligt. Du kan förlora pengar även med en vinnande handelsstrategi om du inte följer dem ordentligt.

Nu, om strategin redan är definierad med tydliga regler, som det är fallet om du använder en systematisk metod, behöver du inte sitta vid datorn för att göra dessa affärer. Med rätt handelsprogramvara kan du enkelt automatisera processen.

Och om du inte behöver placera varje enskild handel, laddar du bort en väsentlig del av det emotionella trycket från dig själv och är mindre benägna att göra stora misstag.

En annan fördel är att genomförandet av affären går mycket snabbare och kan spara lite pengar på slippkostnader . Dagstransaktioner genererar vanligtvis ganska lite vinst vid varje handel, vilket innebär att det är avgörande att minska kostnaderna i samband med genomförandet av tradingstrategin!

Om du är intresserad av att lära dig mer om algoritmisk handel och dess fördelar, se till att kolla in vår kompletta guide till algoritmisk handel !

Swing Trading – det bästa handelsformuläret för nybörjare!

Vi vet att innehållet i den här artikeln kan vara mycket att ta in om du är ny i systematisk eller algoritmisk handel.

Faktum är att de flesta av våra studenter inte börjar med algoritmisk handel utan med swinghandel istället. Att vara en enklare handelsform att bemästra än algoritmisk handel är swing trading det perfekta sättet att testa handel för att se om det är något för dig!

Naturligtvis rekommenderar vi att swinghandlare också använder ett systematiskt tillvägagångssätt. Diskretionär svinghandel är också mycket svår att bemästra, om än inte lika utmanande som dagshandel.

Om du vill lära dig mer om swing trading, se till att kolla in vår kompletta guide till swing trading!

Slutsats

Diskretionär dagshandel är inte lönsamt för de flesta handlare och det är något vi rekommenderar att du håller dig borta från.

Det är dock fortfarande möjligt att tjäna pengar på daytrading, men enligt vår erfarenhet kräver det att ett systematiskt tillvägagångssätt är ett livskraftigt alternativ.

Om du gillade den här artikeln kanske du också gillar våra andra artiklar som svarar på  vanliga  frågor som handlare har!

img 62ca96cc502e4 Samuelssons Rapport

Related Posts

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

En daytraders lön? – Vad tjänar man på en dag? | Hur mycket tjänar man på daytrading?

En daytraders lön? – Vad tjänar man på en dag? | Hur mycket tjänar man på daytrading?

Silvergruvbolag går också att hitta fina daytradingedger i

Silvergruvbolag går också att hitta fina daytradingedger i