April 4

Vad är en bra avkastning för daytrading?

Last Updated on 12 April, 2024 by Håkan Samuelsson

Daytrading är en av de handelsstilar som tenderar att locka uppmärksamheten hos de flesta som är nya på marknaderna. Med tanke på att det lovar snabba handlingar och hög avkastning är det inte alls konstigt att så många tycker det är lockande. Med det sagt är det helt rimligt att undra vad realistiska avkastningar kan vara för en daytraders.

Realistiska daytradingavkastningar är allt från negativ avkastning till 100% + på årsbasis. De avkastningar du får varierar mycket beroende på faktorer som positionsstorlek, hävstång, din strategi och hur engagerad du ska följa med din handel.

Missa inte vår artikel: En daytraders lön.

(Denna artikel är för närvarande en direkt översättning från vår systersida The Robust Trader. Vi håller på att översätta den och är färdig inom någon vecka eller 2.)

Är Daytrading för dig? (Viktig!)

Många som inte har börjat handla eller har gett det en chans tidigare, brukar se daytrading som det ultimata målet för sin egen handel. Detta återspeglas också i utbudet av kurser och annan information där ute. Det finns massor av falska handelsleverantörer som drar nytta av massornas drömmar genom att locka dem till falska handelskurser som inte lär ut lönsamma strategier som inte lär ut lönsamma metoder. Vi kommer att ta en titt på det här bara under “dagshandelsbedrägerier med löjliga avkastningar”.

Nu finns det två problem med daytrading som de flesta aldrig inser. Dessa är:

Det är extremt svårt att bemästra om du väljer ett diskretionärt tillvägagångssätt (manuell handel). Det finns flera anledningar till detta, med de mest uppenbara är svårigheten att kontrollera sina känslor, de stora mängderna av slumpmässigt marknadsbrus inom korta tidsramar och bristen på verkliga dagskanter!

Det kanske inte ens är mer lönsamt än andra, enklare handelsformer som swing trading.

Uppenbarligen beror den andra punkten på vilken typ av daytrading du gör, men i många fall kommer du att få bättre resultat med andra, enklare handelsformer.

Dagshandel är överskattad!

För att vara ärlig, enligt vår åsikt är daytrading som handelsform överskattad. Naturligtvis är det en bra handelsstil om det görs korrekt, men för de flesta är dagshandel inte svaret.

Istället borde de flesta ha tittat på en handelsstil som uppfyller följande kriterier:

Tar lite tid: Det är viktigt att inte börja med en handelsstil som kräver all din tid bara för att köras korrekt. Att kasta dig själv för att handla alltför snabbt fungerar vanligtvis mer som avskräckande än en motivator. Tyvärr kryssar inte manuell dagshandel i den här rutan, eftersom det kräver att du är limmad på skärmen hela dagen, vilket inte kan kombineras med ett vanligt heltidsjobb!
Har större marginaler för fel: Som nybörjare måste du göra misstag, och det finns inget sätt att undkomma detta faktum. Som sådan vill du ha en handelsform som lutar mot den förlåtande delen av spektrumet, där mindre misstag inte tenderar att ha som en katastrofal inverkan på din totala prestanda. Tyvärr kan detta inte sägas om dagshandel.

En handelsform som kryssar i båda rutorna är swing trading. Med rätt handelsstrategi och tillvägagångssätt tar svängande handelsaktier dig inte mer än 10 minuter varje dag.

Om du börjar ändra dig om vilken handelsstil som passar dig bäst rekommenderar vi starkt att du läser vår guide till swing trading. Förhoppningsvis kommer det att rensa upp saker lite!

Aspekter som påverkar tradingdagens återkomst

Med det här ur vägen, låt oss återgå till huvudämnet i den här artikeln. Vi kommer att titta på några av de faktorer som påverkar hur mycket pengar du kan tjäna i dagshandel och hur du kan gå för att öka din potentiella avkastning.

Låt oss börja!

1. Din tradingstrategi

En av de viktigaste faktorerna för dagshandelns resultat är själva dagshandelstrategin. När allt kommer omkring följer du dess regler, vilket innebär att din framtida prestation kommer att avgöras av hur bra den håller jämna steg med marknaden.

Nu har de flesta handlare inte ens en handelsstrategi, strängt taget. De antar att något mönster de har hört talas om fungerar på ett visst sätt och försöker därför dra nytta av det. I nästan alla fall hade mönstret eller strategin de valde att följa ingen kant alls.

För att säkerställa att du har en positiv förväntan med den strategi du använder är det viktigt att använda någon form av backtestning av historiska data för validering. Om du vill läsa mer om detta ämne bör du definitivt titta närmare på vår guide till backtesting och kurvanpassning!

img 639af0b2439c8 Samuelssons Rapport

2. Möjlighet

Nästa avgörande faktor för avkastningen du får är möjligheten. Du kan ha en tradingstrategi som är rätt 85% av tiden, men även med stora vinnare och små förlorare ger det dig fortfarande inte den typ av avkastning du vill ha om den handlar för sällan. Då finns det helt enkelt inte tillräckligt med affärer för att få vinsten till en tillräckligt snabb hastighet!

Till skillnad från vad många tror på dagshandel är stora handelsmöjligheter verkligen knappa och är inte så rikliga som många kan få dem att se ut! I själva verket är de flesta prissvängningar och rörelser på marknaderna bara slumpmässiga och kan inte användas för att avgöra om du ska gå in i en handel eller inte.

Ett sätt att mildra denna fråga är att handla MÅNGA marknader. Om du tänker på det finns det hundratals aktier att välja mellan, och till och med tusentals, om du inte bara går för de största företagen. Tillsammans kan dessa mycket väl ge tillräcklig möjlighet att hålla dig upptagen. Men bli inte förvånad om du, trots att du har så många lager, saknar signaler med jämna mellanrum!

3.Leverage

Den tredje aspekten som kommer att ha en enorm inverkan på hur mycket pengar du tjänar, är mängden hävstång du använder.

Med de flesta dagshandelssystem som använder så små rörelser på marknaderna använder många handlare hävstång för att öka storleken på sina vinnare. På så sätt kan de fortfarande uppnå betydande avkastning trots de små prisrörelser de handlar med.

Även om hävstången kommer att ha stor inverkan på dina vinnande affärer, kommer dina förluster naturligtvis också att förstoras. Därför rekommenderar vi alltid nybörjare att börja handla utan hävstång, oavsett handelsform. Efter ett tag, när allt går bra, kan du börja använda hävstång för att ta större positioner, medan du fortfarande följer strikta regler för riskkontroll! För de flesta handlare betyder det att man inte riskerar mer än ett par procent av kontosaldot vid varje handel.

Vilka avkastningar kan du förvänta dig av dagshandel?

Denna fråga är en som vi får nästan hela tiden.

Även om vi helt förstår att människor är mycket angelägna om att veta vad de kan förvänta sig av dagshandel redan i ett tidigt skede, är det omöjligt att svara. Varje näringsidkare kommer inte bara att använda ett unikt handelssystem utan också använda olika positioneringsstorlekar och riskhanteringstekniker. Dessutom är det omöjligt att förutsäga vilka typer av misstag du ska göra.

Men en sak du bör tänka på i början av din handelskarriär är att få igenom den inledande fasen av misstag och dåliga beslut. Vi har alla varit där, och fortfarande, till detta datum, är vårt huvudsyfte här på The Robust Trader att bevara vårt kapital snarare än att få högsta möjliga avkastning.

Sedan med tiden är det möjligt att uppnå allt mellan negativ avkastning, upp till kanske 100% + per år. Men även yrkesverksamma tenderar att sluta någonstans runt 40-60% på årsbasis.

Daytrading-bedrägerier med löjliga returer (se upp!)

Med daghandel är den handelsstil som lockar de flesta människor, har hycklare och bedragare helt naturligt fokuserat sina ansträngningar på just denna handelsform.

Ett mycket bra exempel på hur dessa bedragare jobbar hårt för att riva pengar på sina offer är det arbete de gör via Youtube. Faktum är att vi är förvånade över att se deras spridning på dessa plattformar. Du kan helt enkelt inte söka på handelsrelaterade ämnen utan att få videor från olika bedragare som lovar snabba pengar.

Du kan inte fördubbla eller tredubbla ditt konto på några månader konsekvent. Om någon lovar detta eller något i den riktningen, gå bara vidare. Du har helt enkelt stött på en handelsbedrägeri!

Med detta sagt vet vi att det är svårt att se igenom bedrägerier som dessa när du inte har handlat så länge själv.

Därför ville vi dela en av de vanligaste typerna av dagshandelsbedrägerier du kommer att se idag.

Pump och Dump Scam

Pump och dump-bluff används av många av de större handelsvarumärkena som du hittar på youtube idag. Kort sagt, de fungerar så här:

Handelsguruen erbjuder en slags signalprenumerationstjänst, eller “trading room access”, där han delar vilka aktier han köper eller shorts för tillfället.
Aktierna, som nästan alltid är öreaktier, är illikvida, vilket innebär att den minsta förändringen i orderflödet kan ha en enorm inverkan på priserna.
När handelsguruen berättar för sina anhängare om namnet på det aktie han går in, rusar alla för att komma in i aktien.
Som ett resultat går priserna i riktning mot handeln, vilket gör att handelsledaren går ut med vinst.
Nu meddelar han sina anhängare om hans drag och andra följer. Som ett resultat går aktien tillbaka till det ursprungliga priset, eftersom utbudet ökar snabbt.

Resultatet är att den enda personen som lyckas tjäna pengar, på bekostnad av alla anhängare, är handelsledaren själv. Vad som kan vara ännu värre är att just dessa handelsresultat kan användas som marknadsföringsmaterial för att få fler att betala för kurser och prenumerationer.

Slutsats

Du kan verkligen tjäna mycket pengar på dagshandel, men det finns ganska många begränsande faktorer som måste övervägas. En nybörjare, i 99% av alla fall, borde inte ens bry sig om att lära sig dagshandel i första hand, eftersom det finns mycket bättre handelsformer om du precis börjar. Swing trading är ett exempel på just det!

För dem som vill lära sig handel erbjuder vi ett antal handelskurser här på The Robust Trader. Ta en titt!

Related Posts

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

En daytraders lön? – Vad tjänar man på en dag? | Hur mycket tjänar man på daytrading?

En daytraders lön? – Vad tjänar man på en dag? | Hur mycket tjänar man på daytrading?

Silvergruvbolag går också att hitta fina daytradingedger i

Silvergruvbolag går också att hitta fina daytradingedger i