BÖRSEN IDAG

Analyser om dagens börs

 

Börsen idag – Hur kommer börsen gå? | Analyser om dagens börs

Börsen idag kallar jag min kvantanalys av den amerikanska och svenska börsen. Jag bygger analysen på statistik, odds och historiska data. Den är din hjälp för att kunna navigera dagens börs och veta vad du kan förvänta dig. Vi täcker allt från First North, bolag noterade på stockholmsbörsen till Dow Jones. Statistiken bygger på algoritmer och kvantifierad analys.

Urstark köpsignal på USA börsen – Vad händer efter att börsen gått ner 5 dagar i sträck?

By | Börsen idag - analys & algo | No Comments

Ett av mina filter signalerade igår att USA indexet OEX (100 stora large caps i USA, SP100) gått ner 5 dagar i sträck. Jag fick signalen för att det historiskt brukar ge en bra edge. Så här ser denna edge ut om man köper varje gång indexet går ner 5 dagar och sedan säljer du efter  1 vecka. Du kan även se tester där jag säljer efter 2 dagar upp till 20 dagar. En riktigt stark köpsignal hur du en ser på det. Är signalen värd att ta? Japp, denna signalen skulle jag ta oavsett när den dök upp.

 

oex

oex

Urstark USA-börs & stark köpsignal – hur påverkar det OMX30 & Stockholmsbörsen?

By | Börsblogg, Börsen idag - analys & algo | No Comments

Urstark USA-börs & stark köpsignal – hur påverkar det OMX30 & Stockholmsbörsen?

Äntligen är jag igång igen ordentligt efter sommarledigheter, resor och sommarstugor. Skänt med sommar men också skönt att komma igång med research, blogg och trading igen också.

Den här studien tittade på SPX (SP500) stängningskurs i förhållande till 50-dagars Bollinger Bands. I studien använde jag 2 standardavvikelser i Bollinger Bandberäkningen. Jag använder %B för att mäta var vi är. För de som inte känner till det så mäter % b avståndet mellan de 2 Bollingerbanden. Så ett värde på 0 innebär att priset är vid det lägre bandet. Ett värde av 100 är rätt vid det övre bandet. Ett värde av 50 är rätt vid det glidande medelvärdet som används vilket i detta fall är 50ma. Så en rörelse 2 standardavvikelser över 50ma skulle vara detsamma som en %B på 100.

Hur påverkar det OMX30 och Stockholmsbörsen?

Ja, den stora frågan är hur det påverkar Stockholmsbörsen? Jag börjar med att titta på SP500 och kommer sedan till OMX30.

Studie på SP500

Som ni ser nedan så är det en urstark signal på lite längre sikt. I detta fallet så säljer jag efter 50 dagar och jag använder köpsignalen enligt beskrivningen ovan. Det finns även en edge på kortare sikt men den är inte lika stark.

Studie på OMX30 och Stockholmsbörsen

Hur ser det då ut för OMX30 och stockholmsbörsen? Ja, det är frågan. Även i detta fallet så säljer jag efter 50 dagar och jag använder köpsignalen enligt beskrivningen ovan. Denna studien ägnar jag åt mina tradingmedlemmar. Tack till er som stödjer mig i mitt arbete. Ni gör det enklare att göra detta jobbet och att dela med mig av mitt jobb och research.

Lär mer nedan om OMX30 och hur den påverkas av den starka USA börsens köpsignal.

Read More

Därför kommer börsen gå så här bra i juli!

By | Börsblogg, Börsen idag - analys & algo | No Comments

Därför kommer börsen gå så här bra i juli!

Hittade en stark edge idag på både USA börsen och den svenska börsen.

Om Nasdaq har som förra månaden (juni) stängt i sin nedersta tredjedel och den ligger över sitt 12 månaders medelvärde så får vi följande fantastiska kurva. Vi köper när detta slår in och säljer en månad senare. En otroligt stark edge. I det nedersta diagrammet så ser du vad som har hänt med Stockholmsbörsen varje gång Nasdaq har gjort exakt detta sedan 1990. En nästan lika stark edge som du kan se. Vågar vi satsa pengar på detta? Ja, jag tycker den ser ganska solid ut och skulle nog ta alla dessa trades om och när dom dök upp.

 

Positiv edge för OMX de närmaste 2 dagarna – robust sedan 1990!

By | Börsblogg, Börsen idag - analys & algo | No Comments

Positiv edge för OMX de närmaste 2 dagarna – robust sedan 1990!

Ibland när man leker omkring och testar edger, vilket jag för övrigt fortfarande älskar efter många år i branschen, så stöter man på riktiga guldgruvor. Idag försökte jag hitta något som pekade på att OMX och stockholmsbörsen skulle gå upp (eller ned) Ganska snabbt så ser man vilket håll det pekar åt och varthän det verkar peka. Idag så var det lite blandat men en övervikt åt att en uppgång. Även om det fanns en del som pekade på en nedgång. Oavsett vad, så stötte jag på en liten guldåder idag. Egentligen inget komplicerat, vilket en bra strategi eller edge inte skall vara, men ovanligt många trades (520 st) och robusta värden. Se själv nedan hur det ser ut. I detta fallet så säljer vi efter 2 dagar. Jag har testat denna edge sedan 1990 på OMX och den ser stabil ut över det mesta av tiden.

Detta inlägg är också för mina trogna medlemmar. Många av dessa inlägg brukar vara öppna för alla att läsa men idag blir det ett guldkorn till de som följer vad jag gör. Tack till er!

Du hittar mer idéer på börsen idag.

Read More

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com