April 4

Daytrading startkapital – hur mycket behöver man?

Last Updated on 12 April, 2024 by Håkan Samuelsson

Daytrading startkapital

Nu återstår bara att komma igång med daytrading. Hur mycket startkapital du ska gå in med är givetvis individuellt och beroende på vad dina mål är. Det viktigaste är ändå att man kommer igång med sin trading. Börja smått så att dina misstag i början inte kostar så mycket. Sedan kan du öka efter hand om man känner sig bekväm. Har man ambitioner att helt försörja sig på day trading kommer du behöva mer pengar.

Missa inte våra tradingsignaler.

Det beror också mycket på vilken typ av värdepapper du skall handla och vilka typer av strategier. Skall du daytrada med terminer så skulle jag säga att ett minimum är på ca $20-25000 dollar. Skall du handla med aktier så kan 20-100 000 kronor räcka. Det beror också lite på hur mycket belåning som du kan komma åt. Detta skiljer sig också mycket åt mellan olika länder. När jag jobbade i USA som proptrader så kunde jag belåna mitt egna kapital upp till 100 gånger.

Oavsett vad så är det viktigaste att du börjar försiktigt och ökar efterhand. Att börja med daytrading behöver inte så mycket startkapital som jag beskriver ovan men om du vill leva på det så kommer det krävas större summor. Jag rekommenderar att du inte siktar på att leva på det direkt utan att ditt första mål är att bli lönsam.

När du kommit så långt så kan du själv börja förstå vad din trading kommer att kräva för att kunna leva på det. Både i form av kapital och vinster.

 

img 60119e8ec2a8c Samuelssons Rapport

 

Som jag skrivit om ovan så är också courtaget och slippage extremt viktigt inom day trading. Detta kan stjälpa många daytrader och är mycket viktigt att ha förståelse för innan du börjar.
Jag rekommenderar dig att läsa igenom denna guiden till daytrading som jag uppdaterade för ett par månader sedan.

 

Related Posts

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

Silvergruvbolag går också att hitta fina daytradingedger i

Silvergruvbolag går också att hitta fina daytradingedger i

OMX daytrading strategi

OMX daytrading strategi