Kryptoaktier - En portfölj med kryptoföretag

Kryptoaktieportföljen är en tjänst som investerar i aktier och företag som håller på med kryptorelaterad verksamhet.

Genom att följa systemet kan man bredda sina investeringar och få exponering mot ett brett utbud av olika kryptoföretag.

I strategin använder vi vår egenutvecklade version av Tactical Asset Allocation (TAA).

Avkastning och Drawdown för Kryptoaktier

Screenshot 2021 11 09 165502 Samuelssons Rapport

Följa trenden

Strategin baserar sig på trendföljning och momentum applicerat på amerikanska kryptorelaterade aktier, dvs aktier som har exponering mot kryptovalutor (som t.ex. Bictoin, Etherium mm) samt den extremt expansiva kryptomarkanden.

Dessa aktier kommer gynnas av en uppgång i kryptmarkanden, och trendföljning och momentum är mycket välkända koncept inom investering.

Vi har använt dessa väldokumenterade koncept i kombination med vår långa erfarenhet av att utveckla tradingsystem för att skapa ett unikt systematiskt system som investerar i de för tillfället starkaste aktierna inom denna nya marknad.

Vilka aktier ska man köpa

Vi har vi valt aktier som har direkt eller indirekt exponering mot krypto. Dels rena kryptobolag som minar eller handlar med kryptovalutor och dels  techbolag som har exponering mot krypto, så som tillverkare för kretsar för Mining mm., samt även bolag som köper och investerar i kryptovalutor. 

Exempel aktier som strategin kan ha är t.ex. MARA, HUT, SQ, COIN, AMD, NVDA, MSTR and more.

Historiska Resultat

Som dom flesta vet så har krypto inte lika lång historik som många traditionella aktier, men utifrån den historik som finns, så kan man se vilken extrem expansion och tillväxt denna marknad har haft på kort tid.

Volatiliteten och risken är relativt hög men framförallt så är potentialen väldigt hög och den långa trenden är kraftigt stigande.  

Strategin avser att följa med trenden uppåt och ta del av den exceptionella avkastningen, samt även minska exponeringen vid större nedgångar. Systemet har även möjlighet att delvis vara investerad i kontanter.

Hur följer man systemet

Systemet är lätt att följa. Vid varje månadsskifte byter vi aktier till det som systemet tycker har högst potential. En affär kan vara allt ifrån en månad till flera år beroende på styrkan i trenden.

Vi kommer att vara investerade upp till fyra aktier samtidigt, vi kan även under vissa perioder ha mindre än fyra positioner och resten i kontanter.

Målet med våra aktieportföljer

Målet med våra fondportföljer är alltid att varje år slå index. Något som de flesta svenska fonder och förvaltare i princip aldrig klarar av. Ska en portfölj över tiden ha möjlighet att överträffa sitt jämförelseindex är aktiv förvaltning en nödvändighet.

vill du lära dig mer?

Fler Artiklar Nedan

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Läs Mer
Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

Läs Mer
Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

En daytraders lön? – Vad tjänar man på en dag? | Hur mycket tjänar man på daytrading?

Läs Mer
En daytraders lön? – Vad tjänar man på en dag? | Hur mycket tjänar man på daytrading?

Blanka OMX index – strategi

Läs Mer
Blanka OMX index – strategi