Läkemedelsaktier

Läkemedelsaktier tillhör en av världens största branscher. I nedan lista finns några av de största läkemedelsföretagen i världen.

Avanza har en riktigt bra temalista för läkemedelsaktier som gör det lätt att filtrera fram olika aktier inom läkemedelssektorn. Den är en bra början i jakten på bra läkemedelsaktier.

Klicka på denna länken eller på bilden nedan för att komma till temalistan hos Avanza.

Hälsovårdssektorn och läkemedelsaktier är hem till några av de mest populära utdelningsaktierna i vårt investeringsuniverse. Betydelsen av hälso- och sjukvård i många konsumenters liv gör denna sektor till en av de mest stabila och lågkonjunkturbeständiga på hela aktiemarknaden och gör det möjligt för välskötta sjukvårdsföretag att höja sina utdelningar år in och år ut. Tydligen håller denna sektor en stor attraktion för investerare i utdelningstillväxt.

 

Ja, jag vill bli medlem

 

Varför investera i läkemedelsaktier?

Det finns ett antal grundläggande anledningar till att hälso- och läkemedelsaktier är tilltalande för självinriktade investerare. Först och främst är sjukvårdsaktier utomordentligt lågkonjunkturbeständiga. Det här är viktigt. Konsumenterna är mycket mindre benägna att minska sina sjukvårdskostnader än de är för mer diskretionära kostnader som telekommunikation, kläder eller till och med verktyg. Den enda sektorn som kommer nära hälso- och sjukvården när det gäller lågkonjunkturen är dagligvarusektorn. Den observerbara konsekvensen av hälso- och läkemedelsöretagens nödvändighetsbaserade affärsmodeller är att deras aktiekurser tenderar att stå bra under perioder av lågkonjunktur.