amerikanska aktier

Last Updated on 18 september, 2020 by Håkan Samuelsson

Amerikanska aktier och aktiemarknaden innehåller kända börser som NASDAQ Stock Market och New York Stock Exchange (NYSE). De har ett rykte för handel med högkvalitativa värdepapper och har några av världens mest omsatta företag som: (Länken tar dig till Avanzas analyssidor)

Det kan vara värt att titta lite extra på amerikanska aktier.

Mycket att välja på

Om inte annat för att det finns så oerhört många aktier att välja mellan. Stora företag i många länder världen över väljer att lista sig på någon av de amerikanska börserna. Detta gör att man kan komma åt bra spännande och framgångsrika företag från hela världen genom att titta på de ”amerikanska aktierna” som listade på den amerikanska börserna. Detta är utöver alla de amerikanska värdepapper som har sitt ursprung i USA. Kort sagt, vill du ha en bred diversifierad portfölj med tillgång till några av världens framgångsrikaste företag, ja då är det inte fel att titta närmare på amerikanska aktier och fonder.

Förutom nedan lista från Avanza med bra amerikanska aktier så har vi på Samuelssons Rapport även ett par aktieportföljer som gått bra i många år och slagit index med råge år från år. Jag rekommenderar alla att titta närmare på dessa portföljer om man är intresserad av amerikanska aktier.

Här hittar du en lista med köpvärda Amerikanska aktier.

Klickar du på bilden så kommer du till Avanzas analyssidor om USA aktier

Amerikanska aktier
Amerikanska aktier

 

Artikeln innehåller affiliatelänkar till avanza.

Vill du ha konkreta råd om trading och aktiesparande? Få vårt nyhetsbrev!

Dela inlägget

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email