Amerikanska aktier

Amerikanska aktier och aktiemarknaden innehåller kända börser som NASDAQ Stock Market och New York Stock Exchange (NYSE). De har ett rykte för handel med högkvalitativa värdepapper och har några av världens mest omsatta företag som Apple, Amazon, Bank of America, General Electric, ExxonMobil och Johnson & Johnson. Det kan vara värt att titta lite på amerikanska aktier.

Om inte annat för att det finns så oerhört många aktier att välja mellan. Stora företag i många länder världen över väljer att lista sig på någon av de amerikanska börserna. Detta gör att man kan komma åt bra spännande och framgångsrika företag från hela världen genom att titta på de ”amerikanska aktierna” som listade på den amerikanska börserna. Detta är utöver alla de amerkanska aktierna som har sitt ursprung i USA. Kort sagt, vill du ha en bred diversifierad portfölj med tillgång till några av världens framgångsrikaste företag, ja då är det inte fel att titta närmare på amerikanska aktier.

Förutom nedan lista från Avanza med bra amerikanska aktier så har vi på Samuelssons Rapport även ett par aktieportföljer som gått bra i många år och slagit index med råge år från år. Jag rekommenderar alla att titta närmare på dessa portföljer om man är intresserad av amerikanska aktier.

Här hittar du en lista med köpvärda Amerikanska aktier(Korrigera filtret till ditt val av land)

Amerikanska aktier

Amerikanska aktier