Lat men Smart - Investmentbolag

För dig som inte orkar byta aktier så ofta men ändå vill ha en bra aktieportfölj. Prova vår investmentbolagsportfölj med historik sedan 2012.

lat men smart

Denna aktieportföljen är perfekt för dig som inte orkar hålla på med aktier egentligen men ändå vill ha ett bra sparande i aktier. En perfekt aktieportfölj att stoppa undan i 5-20 år eller investera till dina barn eller barnbarn.

En investmentbolagsportfölj som är bättre än dom flesta fonder som finns att tillgå samt att den dessutom är mycket billigare. En bra aktieportfölj för nybörjare också efter som det är en liten aktieportfölj med bra starka bolag.

sedan år 2000

Aktieportföljen har sedan år 2000 slagit OMX-index alla år utom 1. Avkastning är på över 15% per år. En portfölj med ett mycket bra trackrecord med andra ord.

Portföljen består av vad jag anser vara de bästa investmentbolagen idag. 

En perfekt portfölj om man vill börja med aktier. Historiskt har den utvecklats väl och företagen som ingår i portföljen ser fortsatt starka ut.

Med tanke på bolagen och de företagsledare som ingår i dessa så skulle jag inte vara förvånad om denna portföljen fortsätter att vinna över andra portföljer, fonder och index 10 år och mer från nu. Bolagen är uteslutande robusta investmentbolag.

Aktier för nybörjare

Investmentbolagens affärsidé är att äga och utveckla andra bolag. Detta medför att en investering i ett investmentbolag, gör dig indirekt ägare till de aktierna som investmentbolaget äger. På detta sätt bygger de upp en aktieportfölj som vi som sparare kan investera i genom att äga aktier i investmentbolag.

Läs gärna detta inlägg om historien bakom Lat men Smart.

investmentbolag

Att köpa aktier i ett investmentbolag kan därför liknas med att köpa andelar i en fond. Men det finns också stora skillnader jämfört med vanliga fonder. Investmentbolag tar inte ut någon årlig förvaltningsavgift vilket dom flesta fonder gör.

Det finns två starka anledningar till varför man bör fundera på investmentbolag. Det första är att investmentbolagets tillgångar handlas med rabatt Den andra anledningen är investmentbolagens förmåga att hitta investeringar som ger bra avkastning.

enkelt att följa

Det är mycket enkelt att följa Lat Men Smart och mina portföljer. Jag skickar ut ett mail en gång i månaden ungefär och uppdaterar alla medlemmar om något skall köpas eller säljas.

Uppdateringen sker alltid på en söndag vilket innebär att alla har samma chans att köpa och sälja till samma kurser på måndagens öppning. Resultaten  kommer från handel som har redovisats på detta sätt.

Det är väldigt enkelt att följa portföljen och få exakt lika resultat som de jag har redovisat i diagrammen.

del i ett företag

Att köpa en aktie är för mig är detsamma som att köpa en del i ett företag, och inte bara en aktie. Jag tillämpar aktiv förvaltning av mina portföljer. 

Med aktiv förvaltning menas vanligen att en portfölj sätts samman efter ens bästa idéer. I takt med att jag hittar köpvärda aktier respektive inte ser någon ytterligare potential i ett innehav, köps och säljs aktier löpande.

aktiv och uthållig

Jag är en aktiv och uthållig investerare som anser att över tiden kommer det underliggande värdet på ett företag att avspegla sig i aktiepriset.

målet med mina aktieportföljer

Målet med mina aktieportföljer är alltid att varje år slå svenskt aktieindex. Något som de flesta svenska fonder och förvaltare i princip aldrig klarar av. Ska en portfölj över tiden ha möjlighet att överträffa sitt jämförelseindex är aktiv förvaltning en nödvändighet.

Här hittar du alla våra artiklar om investmentbolag.

vill du lära dig mer?

Fler Artiklar Nedan

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Läs Mer
Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

Läs Mer
Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

En daytraders lön? – Vad tjänar man på en dag? | Hur mycket tjänar man på daytrading?

Läs Mer
En daytraders lön? – Vad tjänar man på en dag? | Hur mycket tjänar man på daytrading?

Blanka OMX index – strategi

Läs Mer
Blanka OMX index – strategi