April 4

Swingtrading – fördelar och nackdelar | Avanza (Swingtradingaktier)

Last Updated on 12 April, 2024 by Håkan Samuelsson

img 5798ab1ca4348 Samuelssons Rapport
Swingtrading exempel från Samuelssons Rapport

Swingtrading – för och nackdelar | Avanza

Swingtrading är baserat på att man försöker identifiera svängningar i aktiekurser eller andra värdepapper. Dessa brukar vara under kortare perioder såsom dagar och ibland veckor. Syftet är att man försöker dra nytta av prisändringar genom att sälja till ett högre pris än man köper. För att avgöra vilka aktier man ska investera i och när, använder swing tradern sig av hjälpmedel som bland annat tekniska analyser, analyser av rapporter och förvärv samt trendanalyser. Att använda sig av metoden har både för och nackdelar, några av vilka listas nedan.

img 60ca4e613de98 Samuelssons Rapport

Prova gärna våra swingtradingsignaler i 30 dagar för 9 kronor.

Swingtrading aktier – Avanza

En bra start får du inom swingtrading om du använder de mest omsatta aktierna här på Avanza. På det sättet hittar du aktier som har mycket volym idag och kan vara inplay.
Här har du en lista med bra swingtradingaktier på Avanza – Klicka på länken så kommer du till Avanzas analyssidor om aktier med bra volym och omsättning. Det är en bra start om du vill börja med swingtrading eller lära dig mer.

Vilka är de bästa swingtrading strategierna?

Swing Trading Fördelar

Behöver inte vara heltidsjobb: Alla med kunskap och lite kapital kan hålla på med swingtrading. På grund av den lite längre tidsramen (från dagar till veckor i motsats till minuter till timmar) behöver en swingtrader inte sitta framför datorskärmen hela dagen. Man kan swingtrada och ända jobba på ett separat heltidsjobb.
Möjlighet till betydande vinster: Trades behöver generellt tid för att utvecklas och fungera, och att hålla en position öppen för några dagar eller kanske till och med veckor kan leda till högre vinster än att handla in och ut ur samma position flera gånger om dagen.
Konstant övervakning krävs inte: Som swingtrader kan man använda stopplosser som ligger i marknader oavsett om man är framför datorn eller inte.
Mindre stress och risk för utbrändhet: Eftersom swing trading inte behöver vara ett heltidsjobb finns det mycket mindre risk för utbrändhet på grund av stress. Swingtraders har många gånger ett separat heltidsjobb eller annan inkomstkälla genom vilken man kan kompensera eller mildra eventuella handelsförluster.
Dyr investering krävs inte: Swing trading kan göras med en enkel dator och enkla programvaror.

Swing Trading Nackdelar

Kunskap: Swing traders måste lära sig vad som fungerar på börsen och vilka marknader som är att föredra. Som nybörjare kan det vara ganska mycket att ta in till en början. Genom att läsa på internet eller ta en swingtradingutbildning eller liknande så kan man korta inlärningstiden mycket.
Risk för väsentliga förluster: Som med alla typer av handel kan swinghandel också leda till stora förluster. Eftersom swinghandlare håller sina positioner längre än exempelvis daytraders så löper de också risken för större förluster.
Diversifering: Det kan vara svårt att diversifiera sin swingtrading. Att hitta värdepapper som är okorrelerade är inte alltid lätt. Om exempelvis börsen är på väg ned så kommer de flesta aktier också gå ned. På detta sätt är swingtrading inte lika sofistikerat som algotrading eller terminshandel.

Bra swingtrading aktier

Ett bra ställe att börja på titta på aktier för aktie swingtrading är vår aktie scanner som genererar nya trades varje dag. Dessa fungerar bra för swingtrading även om den från början är designad för swingtrading. Jag vet flera swingtraders som använder aktiescannern för att hitta bra aktier som troligen kommer röra på sig mycket inom kort.
Ett annat sätt är att använda de mest omsatta aktierna här på Avanza. På det sättet hittar du aktier som har mycket volym idag och kan vara inplay. Kombinera detta med att titta på Nya Highs och Nya Lows i aktien så har du en bra start för din swingtrading i aktier.

Related Posts

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

Swingtradingsignaler – Vanliga frågor

Swingtradingsignaler – Vanliga frågor

Tradingsignaler sedan 2013 | Vi vågar visa våra resultat!

Tradingsignaler sedan 2013 | Vi vågar visa våra resultat!